Vågen en given plats i köket

Min son frågade vad vi skulle ha till middag idag.. Han ville inte ha något uttjatat som han uttryckte det! Fick mig att tänka på att man aldrig tröttnar på just tacos.. Inte jag iaf..Jag har uteslutit bröd, tycker det är onödigt och det går lika bra med salladsblad!! Dessutom blir jag mindre svullen i magen om jag skippar bröd tycker det bara är tomma kalorier.. Därför försöker jag hålla mig till den obligatoriska frallan på lördagar!

Hur orkar du väga och mäta allt kanske du undrar? Ja inte tar det mycket längre tid.. Att hälla upp på måfå fungerar inte för mig, jag har inget bra ögonmått! Det är på så sätt man lurar sig själv till att ta för mycket.. Därför är väga och mäta viktigt..Vågen och måttskoporna är mina bästa vänner i köket! 

Blir du verkligen mätt på det där? Ja det blir jag, jag har kommit över det där med att ta mat flera gånger! Det är ju det som gör att man växer på bredden! Man måste bara ta och intala sig själv att man egentligen är mätt! Det tar ca 20 min för kroppen att känna mättnadskänsla! Ät sakta så märker du skillnad! Det är bara suget som gör att man vill ta flera omgångar! Drick ett glas vatten innan du äter det dämpar det värsta om man är vrålhungrig! Det är jag aldrig längre, jag har lärt mig hur viktigt det är att äta rätt och flera gånger om dagen! På så sätt undviker man att hamna i fällan och stoppa i sig för mycket!!!!

100 g nötfärs 5 p
20 g nachochips 3p
3 msk minifraiche m vitlök 1 p
3 msk cheddarcheese 2 p

Propointsvärde: 11




Kommentarer
Postat av: Carro

Hur stora portioner brukar du äta? är det ca 100g på allt kött? och hur mycket brukar du äta om du äter potatis, ris eller pasta? :)

Svar: Det är lite olika carro!! Men jag äter nog aldrig mer än runt 150 g! Kött äter jag mer av brukar äta gör ca 5 p kan det vara runt 200 g! Detta räcker faktiskt eftersom jag har mycket grönsaker till :) padta äter jag aldrig mer än 1,5 dl jag kombinerar varannan gång vanlig pasta onästa gång shirataki nudlar :)
Jessica Andersson

2014-02-09 @ 19:41:41
URL: http://feledii.wordpress.com
Postat av: Nina

Mm...ser gott ut.
Jag slarvar lite med vägning och mätning och det påverkar resultatet direkt. Däremot är jag skapligt bra på att göra bra val, inte ta om och bara äta det där extra på helgen.
Det gäller att lära känna sig själv 😉👍
Ha en skön söndag kväll!

Svar: Hej Nina! Ja hag måste väga jag har jättesvårt att se med ögonmåtten! Men som du säger man har ändå lärt sig att ta mindre hur man än vänder o vrider på det! Innan kunde man ju ta om både två o tre ggr :) skulle aldrig hända idag! Ha en fortsatt trevlig iväll :)
Jessica Andersson

2014-02-09 @ 20:06:56
URL: http://noteratavnina.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0