Hellre Christiania än Ströget..

Vilken underbar dag det har varit..Var framme i Köpenhamn runt 10.30 och första stoppet blev Christiania..Aldrig varit där tidigare man har ju bara hört skräckversioner så idag var det dags att att kolla in detta ställe..Hur mysigt som helst..Kanske för att man gillar udda ställen men sitter hellre där o tar en öl än på Ströget. Dessutom har de nog Köpenhamns billigaste öl..Var ju fotoförbud inne på Pusherstreet där de satt i små bås med nåt nät hängandes ner så de inte syntes..En del hade mask typ anonymusmask vilket kändes lite mysko..De sålde hash så det stod härliga till..Å folk som köpte var alla möjliga typer allt från kostymnissar till pensionärer..Trodde först att folk skulle gå runt höga som hus men allt såg Mycket vårdat ut och visst gick det förbi en å annan som var i en helt annan värd men det var inget som störde..Dit åker jag gärna igen..Trevligt ställe hur det än låter..En fristad mitt i stan..Åt smörrebröd i Nyhavn och Köpenhamn vet verkligen hur man anordnar julmarknad..Vi avslutade med Julmarknad på Tivoli..Herregud det var km lång kö in men vi gjorde en fuling och tog oss fram obemärkt längst fram under minuten o ingen hade något att invända så det var ju bra..Supermysigt med alla lampor och vädret har varit toppen..På tåget hem var det poliskontroll för id  men inte en syn av någon flyktingström..Väl tillbaka i Malmö tog vi sen middag på Mello Yello och har nu landat i sängen. .Känns som om vi vandrat flera mil och jag är supernöjd med vår dag..

Kommentarer
Postat av: Anette Palmqvist

Visst är det härligt i Christiania!! är glad att det finns kvar! Jag har bara träffat trevliga människor där! För ett tag sen var det ett TV-program på SVT där dom intervjuade personer som nu som vuxna berättade om sin barndom o uppväxt i Christiania.det var med blandade känslor jag såg det, men intressant! Kolla om det finns kvar på SVT-play!

Svar: så himla speciellt o annorlunda :) Kommer absolut åka dit igen o då spendera några timmar. supertack för tipset om dokumentären om Christiania, vi tittade på den när vi kom hem. Fy alltså så de hade det som små kan inte varit lätt..70-talwt var nog ingen rolig tid där..Nu kändes det bara som ett trevligt ställe bara. jag gillar ju det som är annorlunda. Samma sak när vi hittade simpla kert i Budapest vilket fantastiskt ställe mitt i judekvarteren o massa skrot överallt fantastiskt mysigt :)
Jessica Andersson

2015-12-13 @ 10:35:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0