Promenix

Tillbaka på jobbet efter semestern.. Denna dag blev ingen soffarast, fick med mig en arbetskamrat på en liten runda!!!

Sova på beställning

Inte lätt att sova på beställning.. Semester sätter sina spår.. 

Söndag o semestern slut

Då börjar man jobba i morgon igen.. 11 dagars semester är över.. Man kanju undra varför semestern alltid går så fort över och vanliga vardagar segar sig fram! Nåja skönt o komma in i gamla vanor igen!! 


Mys med bästa killen

Mys med bästa killen som bestämmer över tv kanalerna ikväll.. Först var det Barda efter det 112 på liv o död.. Nu är det Gladiatorerna.. Salig blandning eller hur!?

Kyckling dag 4

Då har jag ätit kyckling för fjärde dagen på raken.. Gott.. Oj tänker ni har du inget att laga? Jovisst har jag det men kyckling är fina grejer och nyttigt dessutom! :)

156 g ugnsbakad potatis
1 kycklingfile
4 msk minifraiche m vitlök
Bönor

Propointsvärde: 7

Ett äppel om dagen


Vilken är din favoritfrukt? Jag är inte så förtjust i äppel, men detta var riktigt gott!

På språng med kidsen

Hade inte tänkt gå idag! Men ungarna ville ut, vad hände? Ja jag kan ju tala om jag inte var sen på att hänga med!!

Lördag och kryss


Lördag o melodikryss såklart! Ingen fralla udag då jag ätit så det räcker under jul!!

Kyckling dag 3

Då är jag inne på min tredje dag med kyckling till middag.. GOTT.. Kycklingvingar fick äran idag.. Till det har jag broccolimix blandat med Keldas pastasås, den med olika ostar och två gouda ost skivor överst och in i ugnen! 

Broccolimix valfri mängd
1 dl kelda sås pastasås 4 olika ostar
2 skivor goudaost 
4 kycklingvingar

Propointsvärde: 14


Bara gilla läget o på det igen

Runda avklarad bara att gilla läget!! Att man kan bli så tung på ett par dagar!! Nä nu är jag på banan igen..

På lager

Efter juletid är det dags att ta i med hårdhandskarna!! Bäst att bunkra upp!


Kyckling dag 2

Idag kör jag på kyckling igen.. Bra mat och jag kan äta det hur ofta som helst, tröttnar aldrig! Här har jag 1 kycklingfile 1,5 dl kokt ris och 1 dl keldas sås thai paneng.. Snabbt smidigt och gott!

Propointsvärde: 11

Dax igen för motion

Snygg morgonfrissa man hade idag! Bara på med mössa o ge sig ut.. Nu är det nog med soffliggeriet! Märktes att det var ett tagsedan man rörde på sig!! Men men flodhästen är på G igen!!

Smoothie på bodyshaper o frusna bär

Propointsvärde: 3

Knäckebröd


Återigen dags för knäckebröd, nu är det slut på smörgåsätandet!

Du är verkligen vad du äter


Är det något jag har lärt mig på en
dag är att du är vad du äter! Fy för den lede!! Denna sammansättning på maten är ur tiden fy fan! Ändå åt jag knappt något igår! Ändå slår magen bakut o man fiser så inuta häcklefjäll! Nä fy alltså inte roligt att man knappt kan röra armarna dagen efter julafton.. Finns bild längre ner på sidan vad jag åt ingenting lixom.. Ändå slår magen bakut.. Nu räcker det DU ÄR VAD DU ÄTER helt klart.. Jag är glad jag ändrat matvanor! Märks att förra året åt jag nog som en gris.. Idag går det inte!!! Min syster sa igår jag är benig o måste äta, hon måste vara blind...Länge leve mina nya matvanor... 

Ikväll mys med min lille gosse smörgås med lax ägg lätt majonäs sallad och räkor o gurka

Propointsvärde: 7

Vägrar julmat

Idag när familjen åt rester lagade jag till mig vad jag vill ha!! Skiter i den äckliga julmaten o gjorde mig en nyttigare tallrik!
Kycklingfile med ugnsbakad potatis frästa grönsaker med vitlök!

Propointsvärde: 8

Nu räcker det med Julen

Helt svullen efter maten igår inte värt det! Åt inte alls mycket men idag känner jag mig som en flodhäst! Där ser man vad bra och rätt mat kan göra! Och vad trött man blir av fet mat! Nä idag är det nya tag.. För mig är julen slut blir inget mer onyttigt..Bläää

Julafton II




Gott o hoppa i säng magen lever som sagt sitt egna liv efter julmaten! Bara o gilla läget o hoppas det är bättre i morgon då blir det INGEN julmat!!! Konstigt kanske ni tycker? Nä inte alls funderar på min favorit.. Kyckling då de andra glatt får äta rester från idag ! Har hur som helst haft en supermysig dag denna Julafton!! Känner mig som tagen ur Narnia medmin fantastiska julklapp från Johanna mysfilt med ärmar :)

God Jul



God jul alla! Man mår inte bra i magen av all skit man stoppat i sig! Känns som om man är en spärrballong, ändå har man inte ätit mycket.. Dock har det blivit  lite för mycket av det goda som godis! Nåja har varit en trevlig dag med familjen som varit här under dagen! Nu måste jag sträcka ut mig likt den padda jag är!!!

God Jul

Bingolottos uppersittarkväll


Familjemys på hög nivå! 

Tacos jul


Nä fy fan vad drygt med julen.. Ullared avklarat julklappar inköpta skinkan griljerad tomtegröten kokad gratängen i ugnen skinkmackan uppäten  julklappar inslagna resten överlåter jag till mamma.. Jag orkar inte! Nästa jul funderar jag på tacos jul.. Hur kan man tycka det är kul med jul??? Har en positiv sak att säga trors allt! Vi får en GRÖN jul :)


- 32 kg

Hoppsan hejsan vad bra det går.. - 1 kg denna v och jag har inte tränat något.. Nu behöver jag inte ha dåligt samvete iaf :) nu mot Ullared där kommer jag få dagens motion!! Jag har vässat armbågarna så jag är redo lika bra att åka kl 7

Hobbit 2


Då blir det strax Hobbit 2 med syrran! Som ni ser hade de ingen cola light så jag får nöja mig med Loka..


Mysmorgon


Sovmorgon-Soffa-kudde-täcke-frukost-4:e advent-Morden i Sandhamn-relaxing-semester-Me like it...


Äntligen fick man sova ut, det var ju inte igår det hände! Nu blir det frukost o 3 avsnitt av Morden i Sandhamn. Ingen stress här inte som ni märker.. Vägrar julstressen o som ni vet är jag inget stort fan av den! Jäkla hysteri bara! Nä nu mys framför tv:n och ikväll blir det bio med syrran.. Hobbit..


Propointsvärde: 7



Grönkål


Nu förstår jag verkligen varför grönkålssäckarna är så stora.. Blir ju knappt något av det! Men nu har jag provat att göra för första gången.. Mums..blir gott till jul!

Färsk pasta

Propointsvärde: 10
Färsk pasta med Findus köttfärssås!



Rainy morning

Idag vaknade jag i tid igen som ni ser! Hade planer på att ta en långpromenad idag, tills jag tittade ut och insåg jag nog skulle blåsa bort om jag satte foten utanför dörren vilket skitväder! Men helt ok så länge det inte snöar! Får bli en innemysardag idag!

Propointsvärde: 9

Som ni ser är jag mitt i mitt lördagsnöje!




Onepiece


Känns tryggt när man kan gå hem till vänner med onepiece..det är äkta vänskap :)

Dinnertajm


Efter en heldag med mamma i stan är man värd lite mat!  Kycklingfile färsk pasta med saffran o haricoverts! 

Propointsvärde 8

Samlar vuxenpoäng


Idag samlar jag vuxenpoäng och har gjort något jag aldrig gjort tidigare.. Inlagd strömming! Har kommit på att jag gillar det.. Har inte pointsberäknat för det finns så mycket annat jag inte kommer äta på julbordet!! Men inte lätt o hitta nåt bra recept på detta så får hoppas det smakar gott när det är klart!

Lax är fint

 
Rösta gärna på mig som årets viktväktare. Klicka på bilden för att komma till sidan!
 
 
Äter ju vanligtvis bara bröd på lördagar men idag festar jag till det lite med en macka med lax och Keso MUMS. Har snöa in mig lite på lax de senaste dagarna. Man blir ju ordentligt mätt och man lurar i sig själv lite fett, eftersom jag är dålig på att äta det..
 
Propointsvärde: 6
 
41 g lax 2 p
1 proteinbröd 3p
4 msk keso 4 sorters lök 1p
 
 
 

Greven hos doktorn

Idag var Greven hos doktorn och han var frisk som en nötkärna.. Nu rullar han ett år till !!!


Nudelsoppa


Bra lunch att ta med till jobbet!! Skivar i en viktväktarkorv så blir man mätt som en plätt

När spisen får vila

 
När man är trött och inte lagar mat går detta lika bra! Laxknäckebröd med ägg!
 
Propointsvärde: 9 
 
    
 
 
 Rösta gärna på mig som årets viktväktare..Klicka på bilden så kommer du till sidan.

Årets viktväktare

 
Nu har jag anmält mig till Viktväktarnas tävling..Årets viktväktare.. Lägg gärna en röst om du har lust! Klicka på länken och leta upp min bild!!!
 

Jag är i mål

Idag hände det... Jag mådde min målvikt och 500 g extra som en extra bonus 😄 det tog mig knappt 10 månader att gå ner 31 kg :)

Bassens dag


Då var Basse nöjd med sin födelsedag som började med frukost på sängen efter det tårta och presenter och avslutades med tacos!! 

Rasmus 12 år


Idag för 12 årsedan kl 14.47 föddes världens finaste kille! Grattis mammas lille gosse på 12 årsdagen! Hipp Hipp hura på din födelsedag!!!

Julkonsert

Då har vi varit på Omni Cantus årliga julkonsert..lika bra som alltid! 

Lite lagom

Hade inte tänkt röra på fläsket idag men å  andra sidan.. En liten runda skadar ju inte! 

Lördag igen


Då var det lördag igen och då vet ni ju vad som gäller.. Melodikrysset! I eftermiddag är det dags för Omni Cantus julkonsert.. Har blivit tradition att gå på den, tycker att de är riktigt bra! 

Propointsvärde: 8

Gud hör nog bön

Alltså igår trodde jag nog att jag dog! Fy förihelvet för den lede, jag trodde min arm och hand skulle sprängas! Det var det värsta jag varit med om vilken smärta! Tur att min dotter förbarmade sig över mig igår och masserade! Så här kan jag inte ha det, det är fruktansvärt! Kan inte förklara hur det känns! Enl läkarna är jag sällsynt och speciell de vet inte om någon som fått tillbaka carpaltunnel en tredje gång i var hand! Äntligen har jag fått tid till specialist i Malmö efter att min remiss varit på vift på annat sjukhus!! Så igår damp min tid ner i brevlådan, gud hör nog bön..  Måtte denna läkare ha en hjärna och hjälper mig.. Annars får de fanimej hugga av armarna! Inget syns ju utanpå så hur ska man kunna förmedla känslan och smärtan man har? Igår kunde jag knappt öppna eller knyta ihop ens handen, hur i hela friden kan det bli såhär av en nerv dom klämmer som de dessutom opererat 3 gånger? Jag har lika dant i båda????

Kronfågel

Nu är det helg och jag fattar inte varför jag alltid föredrar kyckling? Gott är det iaf :)

191 g ugnsbakade potatisklyftor
Brysselkål
Majskolv
Ananas
3 msk minifraiche m vitlök
3 kycklingvingar 

Propointsvärde: 13 p

Det slog mig precis

Det slog mig precis... Jag är nästan aldrig hungrig! Tidigare stoppade jag nästan vad som helst i munnen! Min magsäck måste ju krympt något enormt!! Men om jag måste välja då jag är som hungrigast då är det på morgonen! När jag tänker efter vad jag stoppade i mig innan så får det mig att bli mörkrädd! Frukosten är mitt favoritmål! Nu kanske du tror jag äter ananas till frukost? Nej inte direkt hade bara ingen annan bild! :) är så glad att jag inte har något sug efter godis osv behöver verkligen inte äta något sådant längre!! Måtte jag snart tappa mina
600 g snart så jag går i mål!!

Nobelfest på jobbet o middag


Idag har vi haft trevlig Nobelfest på jobbet så nedan ser ni min middag! Eftersom jag klämt i mig massa lax idag så var jag fortfarande mätt när jag kom hem....



Så tung jag har varit


Gymmet idag vilket var gött som vanligt, jag har varit lite lat.. Idag tänkte jag att jag skulle lyfta runt på min viktnedgång hittills, alltså 30 kg! Så jag tog 2 x 15 kg och bar runt på! Fattar ni vilken vikt det verkligen är??? Det har dessutom suttit på min kropp! Helt otroligt, jag fattar ingenting!! Det var TUNGT!!!

Lätt o gott

Lätt som en plätt

183 g kycklingfile
1 1/3 dl milda mat extra 4%
Spenat
1,5 dl pasta 
Ruccola
Tomat
Liten skvätt kycklingfond
Kryddor

Propointsvärde:10


Min belöning


Idag var dagen då jag använde min belöning! Satte att när jag gått ner -30 kg skulle jag fixa till peruken så idag blev det färg klipp och slingor! Här ser ni mitt gamla och nya jag! Gissa vilket jag föredrar??? Kommer aldrig mer se ut som till vänster iaf så mycket kan jag lova!! Nu är det bara att inhandla nya kläder vilket kommer ta tid att fylla upp en garderob igen!!!

Snabbt o lätt

Broccolimix 1,5 dl kelda ostsås 4 ostar 100 g viktväktarnas falukorv 

Propointsvärde: 8

Nu är det drygt

Nu är det drygt och tråkigt hur svårt ska det vara att nå 75 kg


Jobbhelgen går mot sitt slut

Jobbarhelgen snart till ända! Sicket skitväder vi åkt på dessutom! Så gott och vara ledig måndag tisdag får väl skotta sig ut genom dörren om det ska hålla på att snöa på detta viset! Jag kan bara inte tycka om det, det går bara inte det är fruktansvärt.. Jag vill ha sommar!


Lite i magen


Testade min hjärtformade silikonform idag så värst rolig var den ju inte direkt men nu kan man göra hjärtformade ägg och pannkakor! 

Granen står så grön och grann i grottan


Älskar verkligen julkalendern i år skrattar så jag gråter haha! Både jag och Basse vaknade i tid i morse som ni ser.. Hemskt att inte kunna somna om men men! Tur att det är jobbarhelg.. Nu inväntas melodikrysset såklart!

Jag har insett jag är gammal


Precis nu.. I denna stund insåg jag att jag är GAMMAL jag har provat en Ipad för första gången i mitt liv jag har hittat min bästa vän... Måste ha en...

Det går snabbt till jobbarhelg

Jobbarhelg i antågande! Jag är inne i den roliga veckan då man bara är ledig en dag! Så idag är jag värd att dricka upp 5 p


Jobbarhelg


Då har man varit ledig den enda dagen denna veckan och den gick snabbt kan jag lova nu vankas jobbarhelg!

Här bjuder jag på en bild från vår altan på jobbet!!!

Torsdag

Idag tog det sig 10 km varav jag sprang 6 km o promenerade 4 km! Slutmotionerat för denna veckan! Annars skaffar man väl fler muskler och går upp ännu mer i vikt tills måndag!




Morgonstund och julkalendern



Julkalendern i år är verkligen bra! Min enda lediga dag denna veckan den ska spenderas en stund på gymmet! 

Julbord med jobbet


Okej jag är inget fan av varken jul eller julmat! Ni tycker säkert att jag är lite konstig, men det är så det är! Man blir fet och fattig på julen! Själv har jag inget behov av denna högtid! Idag har jag varit på julbord med jobbet! Hade inte tänkt gå först men var trevligt! Som ni ser åt jag inte vidare mycket lägg till en inlagd strömmingbit och ytterligare 2 rullade laxbitar! Sedan gick jag på vindruvorna som var dekorationerna! Det varmhållna skippade jag för jag vill inte bli uppsvälld som en spärrballong!!! Jag är nöjd med kvällen!!

Härliga moln


Plusgrader i december är inget att klaga på! Avskyr vintern med allt vad det innebär....ju längre tid snön håller sig borta dessto bättre!!



När man vaknar i tid


När man vaknar i tid och då menar jag verkligen i tid på morgonen, då är det inte alls kul! Pigg dom en mört liksom! Kl 8 var jag på gymmet iaf nu jäklar ska de sista hektona bort!!!!!


Godmorgon


Godmorgon i stugorna! Dags för julkalendern och lite frukost!

Har surat klart

Ja nu har jag surat klart över mina -300g! Kanske svårt för er att förstå, men nu är det bara så att när man är så nära mål och man gjort allt man ska och man dessutom går upp i vikt det stör verkligen!! Hade förstått om jag vräkt i mig då hade det varit väntat.. Drygt är det.. Men ok 800 g kvar nya tag!!!

Plus hur då liksom


Sur man blir ätit som jag ska då blir man sur surare surast!!


Söndagsmiddag


Idag blev det lax och klyftpotatis 

Propointsvärde: 10

2 pepparkakor 1 msk ost 2 p

Julskyltning


Idag var det nog sista gången jag kunde tvinga lilleman fram till tomten! 

Nu luktar händerna jul


Då är det dags för händerna att få lite juldoft :)


-30 kg kom igen nu

Alltså kom igen nu 500 g kvar hur ska svårt ska det vara att ta detta liksom...

1:a advent


1:a advent och mysfrulle med min lille gosing!!


1 december


Hade föredragit om man kunde vrida fram tiden 6 månader


RSS 2.0