Hemma i hemmets lugna vrå..

Hemma efter vår shoppingrunda på Väla..Man är ju helt slut efter att ha sprungit i 2000 affärer liksom..Men nu är vi nöjda och det blir soffan resten av kvällen..

Entrecote

Efter att man ätit julmat en gång så vips är man så trött på det och det är samma visa varje år. Ikväll lagade honey Entrecote och Tinas potatisgratäng, gott så in i norden..

Julen nerplockad

Då var julen nerplockad för i år. .Gott..Blir dock lite tomt efter granen för den gillar jag verkligen..Nej nu vill jag ha tulpaner..

Fröken Frimans krig

Finns det något bättre än att vara ledig..Inga måsten och man kan slappa i morgonrocken hur länge man vill..Dags för Fröken Frimans krig. Ikväll vankas det besök och middag..

Promenad

Var skönt att vara ute lite idag känns som man inte fått frisk luft på evigheter eftersom vi varit sjuka också. Idag har jag och honey varit en runda i stan och gått en runda på prins Bertils stig. Blåste rejält men annars en fin juldag..Nu blir det soffan resten av denna dag och film på det .

Underbar julafton

 
Har haft en underbart trevlig julafton..Kunde inte bli bättre. .23.30 gick vi lite wild and crazy och gick på midnattsmässa någon gång måste man ju göra det med..En sak till att att bocka av på listan att göra innan man dör..Har ju varit två gånger i Guds Hus idag så nu räcker det och blir över. .Är faktiskt fascinerad över hur många det är som verkar tro på det som sägs from The Holy  Bible...Men säga vad man vill det var mycket stämningsfullt och det var många som kom mitt i natta och satte sig för att även få syndernas förlåtelse. Nu kan de synda lite till fram till nästa jul..

Kyrkbesök och en surprisad svärmor

Klockan 10 var honey och jag på plats i kyrkan..Kanske behöver vi lite andlig vägledning eller inte. .Levande julkrubban var fin och vi fick även för oss att surprisa  svärmor denna julförmiddag. Hon blev så glad att hon inte ville att vi skulle gå..Bjöd henne på vanilj hjärta så nu kan hon glatt fortsätta sin jul..Nu väntas resten av familjen..
 

Julafton

God Jul i stugorna..Klockan ställd idag så man ska hinna med ett besök i Guds Hus nu på morgonen halleluja..Lite mysigt och stämningsfullt ändå, vi ska beskåda den levande julkrubban..
 

Ingvar på besök

Kvällens blir otroligt lång när Ingvar är på tv och inte snacka om allt jäkla reklam däremellan.Stormande rik har man inte blivit och lär nog så förbli..Middag idag blev skinkmacka och risgrynsgröt..Julia lyxade även till det med choklad fondoue..Det var snudd på tur att man orkade trycka ner en pepparkaka också..Nu får man dra åt svångremmen så man kan dyka ner i doppegrytan i morgon på självaste Julafton..

God Grön Jul

Önskar er alla en God Grön Jul..Det är ju nästan som om man skulle kunna sitta ute och äta i morgon..Så underbart att slippa lappmöglet..Jag röstar starkt för en Grön Jul istället för vit..

Dan före dan före dopparedan

 
 Klapparna inslagna och köttbullarna klara..Fick ju feber igår igen men nu hoppas jag att jag kan jobba min enda dag denna veckan och det i morgon..En runda till Ullared idag igen men denna gången var det faktiskt inte min idé men man är ju inte den som hänger läpp och stannar hemma..Ola-Conny hade rakat av sig skägget lagom till jul jättelugnt och behagligt och ingen kö i kassan..Är nog tredje gången jag är där denna månad eller kanske tom 4:e ja man har svårt med minnet nu på ålderns höst..Efter jobbet i morgon som avslutas 14 är det köksarbete då Jansson står på tur bla..Kvällen spenderas med Bingolottos uppesittarkväll och några dagars ledighet under de kommande dagarna..

Dan före dan före dopparedan

 
 Klapparna inslagna och köttbullarna klara..Fick ju feber igår igen men nu hoppas jag att jag kan jobba min enda dag denna veckan och det i morgon..En runda till Ullared idag igen men denna gången var det faktiskt inte min idé men man är ju inte den som hänger läpp och stannar hemma..Ola-Conny hade rakat av sig skägget lagom till jul jättelugnt och behagligt och ingen kö i kassan..Är nog tredje gången jag är där denna månad eller kanske tom 4:e ja man har svårt med minnet nu på ålderns höst..Efter jobbet i morgon som avslutas 14 är det köksarbete då Jansson står på tur bla..Kvällen spenderas med Bingolottos uppesittarkväll och några dagars ledighet under de kommande dagarna..

Gött

Då börjar man bli frisk och man kände för ett rejält mål med mat så det fick bli en försmak av julen..

Vad hände med Superwoman?

Tredje dagen med feber..Det är så man nästan inte kan tro det..Undra om min superwoman titel snart är till ända är ju aldrig sjuk. Är mitt enorma immunförsvar påväg att lägga i bromsen? Jag lider verkligen med er som får influensa i tid och otid under året..Det är ju så fruktansvärt tråkigt har nog aldrig sett så mycket på tv och haft så tråkigt som under dessa dagar..Måtte den allsmäktige ge mig bot och bättring snart. Men får tacka för att det inte kom förra helgen då vi var i Köpenhamn och nu lär man ju vara pigg på julafton och det får man säga tack och bock för. Nu har vi snart legat alla i denna skit och hemmet känns som en sjukstuga som borde saneras..

REDRUM

Nog för att man har dålig humor..Men det kändes faktiskt som vi befann oss i en scen ur "The Shining" 

Hem Ljuva Hem

Då var man tillbaka i hemmets trygga vrå..Gott som bara den och släppa pattarna fria o hoppa i myskläderna. .Har varit en fantastisk helg som man kommer att leva på ett bra tag..Nu blir det till att planera nya roligheter får se vart det blir härnäst. Tog en sväng till utkiksplatsen för Öresundsbron på vägen hem och shoppade även loss på Ikea och gjorde lite fynd..
 
Projektet är nu avslutat och 7 veckor har gått så fort att man knappt hunnit med..I morgon väntar återigen jobb och allt det gamla vanliga..Hoppas verkligen inte att jag kommer börja må så pissigt som jag gjorde innan Projektet..Har mått så bra dessa 7 veckor..Ska börja på en annan avdelning i morgon som kom lite hipp som happ snabbt att man knappt hann och fundera på det. Men det kommer väl gå bra har ju varit där tidigare o ombyte förnöjer får man väl hoppas. .

Hellre Christiania än Ströget..

Vilken underbar dag det har varit..Var framme i Köpenhamn runt 10.30 och första stoppet blev Christiania..Aldrig varit där tidigare man har ju bara hört skräckversioner så idag var det dags att att kolla in detta ställe..Hur mysigt som helst..Kanske för att man gillar udda ställen men sitter hellre där o tar en öl än på Ströget. Dessutom har de nog Köpenhamns billigaste öl..Var ju fotoförbud inne på Pusherstreet där de satt i små bås med nåt nät hängandes ner så de inte syntes..En del hade mask typ anonymusmask vilket kändes lite mysko..De sålde hash så det stod härliga till..Å folk som köpte var alla möjliga typer allt från kostymnissar till pensionärer..Trodde först att folk skulle gå runt höga som hus men allt såg Mycket vårdat ut och visst gick det förbi en å annan som var i en helt annan värd men det var inget som störde..Dit åker jag gärna igen..Trevligt ställe hur det än låter..En fristad mitt i stan..Åt smörrebröd i Nyhavn och Köpenhamn vet verkligen hur man anordnar julmarknad..Vi avslutade med Julmarknad på Tivoli..Herregud det var km lång kö in men vi gjorde en fuling och tog oss fram obemärkt längst fram under minuten o ingen hade något att invända så det var ju bra..Supermysigt med alla lampor och vädret har varit toppen..På tåget hem var det poliskontroll för id  men inte en syn av någon flyktingström..Väl tillbaka i Malmö tog vi sen middag på Mello Yello och har nu landat i sängen. .Känns som om vi vandrat flera mil och jag är supernöjd med vår dag..

Elite Plaza hotel Malmö

Då har vi anlänt till Elite Plaza Hotel i Malmö..Supermysigt hotell och i morgon väntas en heldag i Köpenhamn..Nu blir det en runda i staden..Bodyshop nästa för att hitta min favorit body butter..

Snart är det helg..

Lusten kom tillbaka att göra armband idag..Kommer väl till pass då den kommande helgen innehåller en massa trevligheter.

Nobelmiddag och en tur till svärmor..

Idag har jag varit på en trevlig Nobelmiddag på jobbet..God mat och underhållning och de boende var glada i hågen..Nu bär det strax av till svärmor och jag har idag överträffat mig själv och har bakat en sockerkaka  

Harplingekål

Idag blev jag akut sugen på grönkål..För två jularsedan köpte jag en säck grönkål och kokade för glatta livet, sicket arbete det var..Till nästan ingen nytta det blev ju nästan inget av det..Har hört bara gott om Harplingekålen och köpte en korv idag, smidigt värre och jag lär aldrig ge mig på en säck igen...

De är på G

Ja nu är hyacinterna på G..Luktar så gott...

Våra hyresgäster

Tog mig till att prata med våra hyresgäster idag..De var nöjda med tillvaron och de stannar även ett tag efter jul..

Städning?

Man kan ju inte påstå att städa är kul? Eller? Själv tycker jag att det finns roligare saker att göra och att lite damm i hörnen ibland inte spelar någon roll.. Du vet väl att dammråttorna sägs vara änglarnas små tofflor..
Nu finns det ju experter inom städområdet som man kan anlita såsom här klicka på länken  Om det möjligen bli så att man blir rik som ett troll så ska jag överväga att leja bort städet till någon annan dessutom skaffa mig en Butler som tar hand om resten av hemmet.. Då kan jag lägga fötterna i viloläge och ändå ha det rent och fint hemma utan att själv behöva använda ett finger Sen är det ju bara att skita ner  igen och vifta med trollspöt och vips så är städfirman där igen. Detta tål att tänkas på, Vad hade du själv spenderat din tid på istället för att städa? Kanske rulla tummarna, springa ett maraton, virka en duk? Eller helt enkelt bara ta sig en siesta och vakna upp till ett nystädat hem..?

Har gjort en Bock

Då har jag o honey gjort en julabock han står nu där ute så hög och ståtlig, tillsammans med tomtemor o tomtefar..Riktigt nöjd med vårt konstverk :)

Granen har stjärnan i topp

Granen står så vit o grann i stugan..Idag har vi varit på loppis men det enda vi fyndade var röda julgranskulor..Vi har även klätt granen o gubben har sprungit mellan soffan o skithuset så något kalas blev det inte idag..Dock går det längre mellan toabesök så det ser ljust ut..Vad kvällen har att erbjuda är soffan..

Frulle Loppis & Kalas

Eftersom man öppnade d blå tidigt idag så var det gott med frukost 5.5 timmar senare..Idag vankas det loppis och i kväll bär det av på kalas..

Snön ligger inte vit på taken, men Jessica är iallafall vaken...

Ja man kan inte påstå att man är nöjd med uppvakningstiden denna lördag.. Finns ingen möjlighet att somna om och det var lika bra att gå upp..Kan ju inte klaga på att jag inte hinner planera dagen iaf...

Stor tumme upp för systembolaget Hyltebruk & FET tumme ner för Södrahestra Sparbank Hyltebruk

Ibland blir jag rädd för mänskligheten. .Jag förstår ibland inte varför folk beter sig som de gör.  Märker folk inte av sitt sätt att vara? Märker man inte om man är otrevlig hör man inte sig själv och känner man inte att mungiporna hänger i knävecken??var idag inne på banken för en superenkel fråga om min dotters legitimation om jag kan plocka ut det eftersom hon är 15 år och jag är vårdnadshavare banken stänger innan skolan slutar och det är inte så lätt att plocka ut det då. Fick en blick som om jag vore dum i huvet att det gick minsann inte för sig för de känner inte mig. Jag förklarar att jag kan legitimera mig och jag är som sagt vårdnadshavare. Kärringen i kassan var sur som ättika och hon hade verkligen inte i sin position att göra..Man behandlar inte sina kunder på detta sätt..Frågade även om de kan skicka det rekommenderat så vi kan lösa ut det på en tid som passar..Högt blankt och ett otrevligt nej blev svaret..Jag gör därför en fet stor tumme ner för Södrahestra sparbank i Hyltebruk som borde få en utbildning i vänligt bemötande ..
 
När man däremot kommer in på Systembolaget i Hyltebruk för att köpa glögg blev man jättetrevligt bemött och de verkligen såg en som kund. Stod kvar en stund o pratade med dessa trevliga människor som jobbar där om viner och vice versa  och det gjorde verkligen min dag efter att ha blivit så illa bemött på banken..Verkligen tillmötesfående personal..Man ska tänka på vilket jobb man tar sig an om man verkligen passar för arbetet..Tråkigt att folk är som att de sålt smöret och tappat pengarna det skapar inget gott rykte..
 
Med andra ord STOR tumme upp för systembolaget i Hyltebruk..

Nu måste jag klaga..

Nu måste jag klaga..Jag är en julkalendertittare och har sett fram emot en spännande julkalender i år. .Den var uppe som en sol och föll ner som en pannkaka och jag gör verkligen tumme ner..Var nog bland det tråkigaste jag har sett..Vände sig mer till vuxna än till barn.Attans vad trist då jag nu antagligen får anse  mig befinna mig i barnstadiet och försöka st ut med min besvikelse..

1:a December & Julkalenderdax

 Idag är det 1:a December och snön lyser med sin frånvaro och ingen är gladare än jag..Dagen till ära är det även Julkalenderdax "Tusen år till Julafton" spännande :) 

RSS 2.0