Gubbröra

(null)

Idag blev det lyxfrulle med kycklingbacon och gubbröra! Lite konstig kombo kanske men gott! Strax dags för en promenad och sedan ska det målas!

Bubbel

(null)

(null)
Ikväll åt vi dillkyckling ned sparris 6 sp. Sen delade vi en flaska bubbel och det är nu filmkväll! Första filmen ut är bästa svenska filmen genom tiderna
 " Sällskapsresan"

Målat

(null)
Idag har det målats, tar allt sin lilla tid, men blir bra när det är klart. I morgon blir det på det igen.

Loppisfynd

(null)

Dagens loppisfynd! 

Lördag

(null)

Idag är det lördag och det blir en fixardag! Ska köpa målarfärg och åka på Loppis. Sedan blir det målning av mitt vitrinskåp!

Grillat

(null)

(null)

Igår blev det grillat! 

Jag o Bobo

(null)

Idag blev det en selfie på jobbet med min fina Bobo!  Nu vankas ledig helg med allt vad det innebär! 

Kaffekopparna ska få ett hem

(null)

Idag har jag köpt ett vitrinskåp, kaffekopparna ska få ett hem  så i morgon ska det målas vitt! 


Författarbesök Mats Strandberg

(null)
(null)
Idag var det författarbesök på Biblioteket i stan med Mats Strandberg! Har ju läst hans tidigare böcker och jag ger stor tumme upp! Ska bli spännande att läsa hans nya "Slutet" det var en trevlig timme, har inte tidigare hört han berätta om sina böcker, men det blev många skratt, han hade verkligen humor! 

Det var även tjejkväll i stan och Purple Night, blev inget shoppat denna dag! 

Promenad och grillad broccoli

(null)

Idag blev det en promenad efter jobbet och 2 avsnitt av Creepypodden! Till middag blev det kryddig laxgryta med ris och grillad broccoli med vitlök, parmesan och honung.

Flytthjälp

Alla har vi väl flyttat någon gång och vet vilket arbete det innebär. Bara tanken på att packa ner och upp i kartonger får ju en att rysa. Har flyttat ett par gånger så man vet ju vad det innebär, vilket slit och släp. Kan tänka mig att många använder professionell hjälp i storstäder och behöver flytthjälp Stockholm. Själv har jag aldrig använt mig av någon flyttfirma och  har fått be min sambo agera flyttgubbe. Sen när man väl fått alla kartonger dit man ska bo, så är det ju ett evighetsgöra att få allt på plats. Jobbigast är ju med alla köksgrejer som ska in i skåpen. Man har ju hundratals prylar, burkar, bestick och en massa onödiga saker som man samlar på sig. Jag samlar alltid på mig en massa plastburkar med lock. Vet inte hur många man köpt genom åren och ändå lyckas de försvinna. Är det inte burkarna så är det locken. Men sen när man fått allt på plats så kan man ju bo in sig och njuta av sitt nya boende. Har man då även haft flytthjälp så har man ju sparat lite tid och energi som man senare kan lägga på annat, för roligare kan man faktiskt ha än att kånka på kartonger och möbler.

 

 

 


Specsavers

(null)

(null)

Idag har jag knallat runt i stan några timmar! Vilket härligt väder det har varit! Hade tid till Optikern med så det blir linser som kommer om ca en vecka! Ikväll blev det italienska köttbullar med pasta! 

SPA Strandbaden Falkenberg

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Igår fick dottern sin födelsedagspresent! Efter jobbet bar det av till Laxbutiken i Heberg och åt, sedan vidare till Strandbaden i Falkenberg för Spa kväll! Så trevlig och mysig kväll! 


Toscana Tur och Retur

(null)

(null)

Lördag och det närmar sig jobbveckans slut! Hinner blrja på en ny bok innan det är dags att rulla iväg! Nu blir det ännu en bok av Åsa Hellberg "Toscana Tur och Retur" älskar hennes tidigare böcker om Sonja så tror även att denna är en höjdare!

Läste ut Snöfall över Strandcaféet. Lika mysig som den andra boken! Hoppas verkligen att det det blir ännu en! Men kanske inte finns så mycket mer att spinna vidare på, men vem vet! Älskar lättsamma feelgoods när de är som bäst! 

Bio

(null)

Ikväll var vi på Bio och såg  Escape Room, den var helt ok! Det var vi och 2 till i hela salongen så vi behövde inte trängas direkt!

En runda till stan

(null)

Blev en snabb sväng in till stan idag! Bokade en tid hos Specsavers ska skaffa linser tänkte jag! Hitade även en bok på Akademibokhandeln halva priset på REA priset men det var ganska så utplockat! Äntligen lyckats hitta laxburgarna också! 

Wayne's Coffee

(null)
Kaffepaus med dottern på Stan! 

Snöfall över Strandcaféet - Lucy Diamond

(null)

Godmorgon i stugorna! Sovit som en stock inatt och tror att jag även har sovit lite för länge! Men den som är ledig, den har ju ingen brådska! Det är dags för frukost och idag provas de hemodlade ärtskotten! Det blir även star av ny bok! Del 2 av Lucy Diamonds bok om Strandcaféet "Snöfall över Strandcaféet"

Läste ut "Gänget" igår av Katarina Wennstam en författare jag aldrig hört talas om tidigare! Riktigt bra och spännande bok, lätt att hänga med och hon skrev verkligen bra och fängslande. Fick mig att känna att jag egentligen inte hann att sluta läsa!  Satt och tänkte häromdan vad många Författare som går en förbi, som man kanske aldrig ens kommer läsa böcker av! Författare man inte ens vet finns! Katarina är en sådan för jag köpte boken på Bokrean och hade säkert inte tittat åt den annars! Hon har ju skrivit fler böcker och dessa kommer jag att läsa framöver! 

Barebells

(null)

Denna var riktigt god! Bra som mellanmål och 4 sp! 

Ärtskotten

(null)

Då har ärtskotten börjat skjuta i höjden och kan snart avnjutas på knäckemackan! 

Svampbollar med vitlök och Persilja

(null)

Idag ska jag testa dessa till lunch, svampbollar med vitlök och persilja. Det låter ju gott iaf jag älskar ju svamp, 6 köttbullar 2 sp! 

Sovmorgon

(null)

Man är inte direkt bortskämd med sovmorgon! Men denna vecka har jag ju flera stycken, så man ska ju inte klaga! Regn och rusk idag så det gör ju inget att man ska spendera  störsda delen tiden på jobbet! I morgon är det en ledig dag!

Kycklingsallad

(null)

Kycklingsallad till lunch idag 0 sp! 

47 dagar kvar

(null)

47 dagar kvar till en veckas semester! 

Sol ute sol inne

(null)

Vilken härlig dag att vakna upp till, sol och klarblå himmel! Det är vi inte bortskämda med! Man blir mycket piggare med ljuset omkring sig! Som vanligt ska jag börja dagen på bästa sätt innan det är dags att åka till jobbet! Har ju fått in läsning varje dag nu,  känns skönt att stjäla lite  tid av sig själv även när man jobbar morgonturen, jag går bara upp lite tidigare. Även om det är tidigt så ger det en riktigt bra start på dagen! Men denna veckan har jag ju överflöd av sovmorgon!


Bilverkstad

Bilar har ju sitt eget liv, ibland funkar de och ibland funkar de inte alls! De har ju också förmåga att gå sönder om de nu ska göra det, på alla de konstigaste ställen! Själv har jag ju fått lämna in mina tidigare bilar ganska ofta! Det är väl så med gamla bilar. Börjar något att krångla så fortsätter det ena efter det andra med rasande fat! En gång tex när jag skulle iväg med en ett par kompisar och fiska under kvällen när barnen var små så fick jag hela bagageluckan i famnen! Den lossnade helt enkelt och jag skulle bara sätta in picknick korgen där bak! En annan gång så bara poppade det till i en annan bil som jag hade och den var i princip död! Där stod man mitt i samhället med en icke fungerande bil. Det är ju inte så heller att de går sönder på en lämplig plats utan helst ska de ju gå sönder på de mest olämpliga ställen! Som tur är så finns det ju ställen som kan detta med att reparerea bilar som en bilverkstad i Sollentuna när de går sönder! Snart är det ju även dags att byta till sommardäck då vet man att äntligen är våren påväg! Jag har ju skaffat mig en helt ny bil och slipper det där med reparationer i tid och otid och den startar i alla väder och man vet att man kommer fram till jobbet och till andra ställen man ska! 

(null)






Ny vecka

(null)

Ny vecka nya tag och kvällsjobb deluxe och helgjobb denna vecka! Kommer bli lite sådär med födointaget så kommer antagligen äta snarare för lite än förmycket! Har inte planerat alls denna veckan så det får bli som det blir! På söndag efter avslutat pass så får man lön för mödan! Då blir det att åka på KvällSPA med dottern! 

En tur till Ullared

(null)

Idag blev det en tur till Ullared med dottern! Hittade  lite böcker och och studentgrejer! Jätteskönt att gå där idag, knappt en människa!

Söndag

(null)

Godmorgon igen! Söndag  och en ledig helg går alldeles för fort! Dags för lite läsning, sen får vi se vad dagen har att erbjuda! 

James Bond

(null)

Är tvingad att se alla James Bond, jag får bara bita ihop liksom, gillar inte honom det minsta! Dags för film 2 får spunk när jag inser hur många jag måste se på! 


Kyckling med spenat

(null)
Idag blev det kyckling i paket med spenat! 

Rotari

(null)
Härom dagen såg jag på Wahlgrens värld och såg då denna flaska dyka upp! Tänkte att den måste testas 125 kr på Systembolaget och den var riktigt god! Jag är inte mycket för söta saker, så denna var perfekt i smaken.

Loppis Väla & IKEA

(null)

(null)
Idag blev det en tur till Skåneland och Väla & IKEA! Shoppat loss lite allt iallo! Innan dess var vi på Erikshjälpen i stan och jag fyndade lite kaffekoppar och 4 böcker! Nu är det galet jag har liksom ingen plats för mina koppar, måste verkligen ha ett skåp och det NU! Har så fullt nu att jag inte ens kommer åt dem! Det är kaos i skåpet, se bild nedan! Kikade inom Akademibokhandeln och de hade halva priset på REA priset så det blev även bok där! 

(null)


Frukosstajm

(null)

Godmorgon! Idag blir det en runda på loppis och sedan vidare till Väla! Man kan ju ha tur och hitta en o annan kopp! 

Muffins

(null)
Dottern bakar kladdkaksuffins, tur man inte gillar sånt, annars hade man ätit upp allihop!

Gott

(null)

Nu är det Fredag, då får man lyxa till det lite! 

Mormors Godingar

(null)

(null)

(null)

Idag kom dessa Godingar på besök! Full rulle på dem båda, vilken energi de har de små liven! Dotter o svärson bjöds på ärtaoppa och sen blev det en och annan dans! 

full rulle på Godningarna



Morning

(null)
Godmorgon! Idag är det fredag och jag har ledig långhelg! Började dagen med Creepypodden "Candle Cove"  bra som vanligt älskar verkligen Jack Werners röst! Jag hade tom kunnat lyssna på en massa ljudböcker om han hade läst dem! Jag har ju så svårt att hänga med i ljudböcker annars! Grått och trist idag så det får bli en stund med min bok, har inte alls någonting att passa idag! 

Bio

(null)

Ikväll blev det bio, vi såg "The Prodigy" bra tyckte vi och den hade några jumpscares, sånt gillar jag! Ungen var rätt läskig och spelade otroligt bra! 

Fläskfilé i mangosås

(null)

Idag blev det fläskfilé med mangosås 11 sp! Snart är det dags för Bio! 

Gänget - Katarina Wennstam

(null)

(null)

Då är det dags för en ny bok "Gänget" av Katarina Wennstam! Läste färdigt " På andra sidan väggen" i morse innan jag åkte till jobbet, den var helt okej! Lite förutsägbar men man ville fortsätta att läsa så kan absolut rekomendera den! 

Nya kläder

Efter jul så är det samma sak för många! Jag kan bara tala för mig själv! Man tänker att nu sjutton måste jag ta tag i vikten igen! För mig är det samma visa varje år! När våren kommer så hoppas man på att man ska ha gått ner några kilo för då vill man köpa på sig lite nya kläder  Man  vill ju även gå ner lite inför sommaren då det är dags att hoppa i sin baddräkt! Fast ibland känner jag var sjutton då då, folk får väl ta en som man är med gäddhäng lite här och där, samt lite bredare omfång över baken! Men själv känner jag att jag mår mycket bättre om jag blir lite nyttigare och äter bättre! Jag kör ju viktväktarna och trivs ju bra med det och det funkar ju för mig! Sen finns det ju andra vägar att gå och många sätt att bli hälsosam på! Nu ser jag fram emot vår kommande resa till Rhodos, förhoppningsvis kommer vi att få lite sol, lite varmare och blå himmel! Om inte annars så får man väl bara ta det som det är och gilla läget ändå! Vi har ju all inclusive så vi ska nog klara oss med både god mat och dricka på vår semester! Regnar det ja då får det väl bli puben som gäller! Vi ska ju även hyra bil en dag och åka runt och se oss omkring! Får passa på att köpa mig lite nya kläder innan vi åker!

(null)




Nya jobbarskor

(null)


Idag kom nya jobbarskorna till jobbet! Första gången jag beställer träskor men det var med mjuk sula, riktigt sköna! 

Lyxiga tulpaner

(null)

Gillade verkligen dessa lyxtulpaner jag köpte i måndags! Ser nästan ut som spetskål innan de slår ut! Älskar ju tulpaner och dessa var ju lite roliga! 

Creepypodden från början

(null)
Godmorgon! Somnade innan 22 igår och vaknade kl 6 i morse och börjar jobba kl 12 ! Nu har man en massa tid att slå ihjäl!! Har redan hunnit med tre avsnitt av Creepypodden: Black eyed children, Fejkkonton på Facebook och Getmannen! Har ju hoppat lite hit och dit bland avsnitten, men nu blir det till att ta dem i tur och ordning så jag inte missar något! Stor tumme upp för Creepypodden!

Textv 40 år

(null)

(null)

Idag fyller visst Texttv 40 år! Jag hade faktiskt glömt bort hur man gör, så jag fick ju testa idag! Det är väl ca 30 årsedan man såg det sist! Lite nostalgi är det ju iallafall! 

Kvällens middag

(null)

Ikväll blev det kyckling med balsamicosås, alltid lika gott 6 sp.

Promenad och ärtsoppa

(null)
Idag blev det en lite kortare promenad efter jobbet! Crockpoten har gått 8 timmar så nu är det gott om ärtsoppa som man kan ha med till lunch! 

Ny vecka ärtskott & lax

(null)

Igår beställde vi som vanligt matvaror över nätet från Ica Maxi Flygstaden och den hämtades idag så nu ska vi nog reda oss ett tag! Jag planterade ärtskott idag och det blev lax med vitvinssås till middg 7 sp! Nu blir det sista avsnittet av "Saknad inte glömd" och sedan ska vi börja på " Den som dräper" den nyinspelade, Gillar Danska serier tror aldrig jag har sett en enda dålig! Jobbardax i morgon igen men endast en 3 dagars vecka sen vanlas det långhelg!

Promenad och Podd

(null)

(null)
Blev en promenad i det fina vädret idag, lite kyligt men underbart med blå himmel och sol! Lyssnade på Creepypodden och den är verkligen bra! Bestämmer att jag inte går hem förrän podden är slut! På så vis motionerar jag ju lite extra mot vad jag hade bestämt! 

Shopping

(null)

Idag blev det en runda in till stan igen! Hallarna börjar kännas som mitt andra hem, som Ullared var tidigare! Fick äntligen tag i en resväska och blev även en bukett lyxtulpaner och servetter!

Stugor

Det närmar sig sommaren med stormsteg. Våren är snart här förhoppningsvis och sedan bara går det av bara farten. Tänk vad skönt om man hade haft en ett litet fritidshus som man hade kunnat åka till för några härliga veckor på semestern. Tänk vad härligt det hade varit om den dessutom låg vid en sjö eller vid havet så man hade kunnat ta sig ett dopp då och då. Det hade räckt med ett litet fritidshus. Det skulle ha legat lite avskilt så man fick lugn och ro. Jag hade stormtrivts, jag älskar att vara för mig själv ibland och har inga problem med det. Jag hade kunnat sitta i lugn och ro och läsa mina böcker och njutit av tystnaden. Hade man dessutom kunnat ha en båt i närheten så hade det ju varit kanon, så man kunde gett sig ut och fiska lite. Jag och min sambo är inga storfiskare men vi gillar verkligen att ge oss ut ibland, och plötsligt så händer det och man får napp på kroken. Ja ja drömma kan man ju i alla fall göra och det finns ju även färdiga fritidshus som man kan placera vart man vill om man har tillgång till en tomt. Jag får spela lite på lotto så kanske det blir en liten stuga någon gång, den som lever får se.


(null)




+ 0,7

(null)
Godmorgon på er! Idag en ledig dag och solen står högt på himlen! Är även 0,7 kg tyngre hur nu det gick till? Skött mig exemplariskt så detta var intressant! Nåväl ny vecka nya tag! Ska äta lite frukost, läsa några kapitel sen ska jag åka in till stan och se om jag kan hitta en resväska, 55 dagar kvar tills vi styr kosan mot Rhodos! 


Julia 19 år

(null)

Stort grattis dottern min på din 19 årsdag! 

Stora förpackningar

(null)

(null)

(null)

Kom precis att tänka lite bilder jag tog när jag var i USA! Kakorna, snabbmaten och snacksens land! Verkligen sockerlandet deluxe! Man blev  mållös varje gång man gick in i en affär! Jag tror inte jag såg en människa utan dessa varor i sina vagnar! Förpackningarna var ju dessutom enorma och de fanns i överflöd! Trodde jag såg i syne när jag en dag såg en man köpa en famn full med sparris! MEN...allt som var nyttigt som grönsaker och annat var ju svindyrt och det andra billigt! T.o.m vi ryggade tillbaka då vi skulle köpa en paprika och den kostade 30 spänn! 

Creepypodden

(null)
Godmorgon! Av någon anledning vaknade man kl 07.00 idag och börjar inte förräns kl 12! Blev ett avsnitt av Creepypodden "Om ett hus vid en sjö i en skog" i sängen med en kopp kaffe, kanske är man lite löjlig, men det är lite läskigt i ett mörkt rum även på morgonen! 

Snabbt och enkelt

(null)

Ikväll blev det snabbt och enkelt, couscoussallad med grillad kyckling! Tycker det har varit en jobbig början på denna veckan, känns som är konstant hungrig och sugen på något direkt efter man ätit! Nåja bara att bita ihop det ger sig snart!

Fiber

(null)

Då var det dags att installera fiber från Halmstad Stadsnät! Jättesmart att vi satt trallgolvet åt fel håll, det blev några plankor att ta bort för att de ska kunna komma in i huset! 

Frukostbuffé

(null)
Idag var det frukostbuffé för våra boende! Alltid trevligt med det lilla extra! 

På andra sidan väggen - Shari Lapena

(null)

(null)

Dags att börja på en ny bok "På andra sidan väggen" av Shari Lapena. En författare jag aldrig hört talas om tidigare, ska bli spännande att se om om den faller mig i smaken!

Kan verkligen rekommendera Lisa Jewells "Syskonmakaren" spännande från första sidan! Även att det hoppade fram och tillbaka och det var en hel del människor att hålla reda på så kom man snabbt in i boken! Kommer absolut att läsa alla hennes böcker! Det blir inte alls rörigt och älskar hennes lättsamma sätt att skriva på!

Limpa

(null)

Kycklingfärslimpa till middag idag med potatis och brunsås! 7 sp och riktigt smaskigt! 

Bättre ljus på bilen

Det är fortfarande ganska så mörkt på morgonen och även på eftermiddagen. Det har regnat ganska så mycket och har varit grått och trist. Längtar tills det går mot ljusare tider. Jag tycker inte om att köra bil när det är mörkt, men det är ju bara att gilla läget då man jobbar obekväm arbetstid både morgon och kväll. Det gäller att ha bra belysning när man kör i mörker. Har ett ställe jag passerar varje dag då jag åker till jobbet som verkligen ger dålig sikt och ligger i en kurva. Där hade man önskat att alla hade haft bättre ljus på bilen och även jag själv som man kan få för en billig peng som xenonljusDet är ju dessutom bra med ordentligt ljus så man förhoppningsvis ser både vägtrafikanter och vilt i god tid. Många har ju dessutom inga reflexer på sig när de är ute och promenerar och det är ju inte bra. Hur många gånger har man inte blivit överraskad av vägtrafikanter i mörkret, och det är rena rama turen att det inte har skett en olycka, för man upptäcker ju dem ibland väldigt sent och det är ju inte så att de hoppar av vägen direkt när man kommer rullandes. För att undvika olyckor så fram med både reflexer och bättre ljus på bilen. Själv är jag mycket nöjd med min nya bil från SEAT, den rullar på som bara den och man kan inte bli mer än nöjd med denna lilla pärla. Den gäller det att vara rädd om så den kan rulla på en massa mil.

 

 


En liten shoppingrunda

(null)

Blev en tur till Hallarna och lite andra affärer nu på förmiddagen! Storhandling som ni ser! Hittade Ehrmans nya kvarg mmmm, riktigt god! Sedan Lindahls kvarg päron & vanilj den har jag inte heller smakat tidigare! Sen så klart en bukett tuplaner från Blomsterlandet! 

Ledig dag igen

(null)
Ledig dag och ska bli skönt att bara vara! Får se vad som händer under dagen men några timmars läsning ska jag nog inna med! 

Snö igen

(null)

Godmorgon, idag vaknade men upp till lite snö igen, men kommer bara att bli slask av det hela, så onödigt!! Jag är ju inget stort fan av snö så mig kan det kvitta! Idag blir det att jobba kvällen och i morgon vankas en ledig dag! 

Resa till Rhodos

(null)
Idag bokade vi en resa till Rhodos, har aldrig varit där tidigare så ska bli gott! 

Pinchos

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Igår fick jag min present från allahjärtans dag! Först var vi på Harrys och tog en öl vidare till Bulls och tog en till! Sen hade vi bokat bord på Pinchos aldrig varit där tidigare! Så god mat kommer absolut återkomma! Kul att man beställer allt man vill ha på mobilen. Fick dessutom bästa bordet 300! Sen gick vi till Oddbals och spelade biljard nnan det bar av med bussen hemåt! 

Bokrea

(null)
(null)

Idag blev det en bokköparrunda på stan! Hittade inte så mycket men 4 böcker blev det iallafall!

19 crimes

(null)

Igår blev det detta goda vin igen! Hittade det när vi var i USA och det är riktigt gott! Dessvärre är det en beställningsvara på Systembolaget och finns bara i vissa butiker! 

RSS 2.0