- 1,5 kg lättare

God morgon! Härligt att vakna upp till en ledig dag och att vara - 1,5 kg lättare! Idag blir det en tur till stan för att besöka Polisen och göra nytt pass. Sen får dagen bli som den blir, en ledig dag går fort, alldeles för fort.. Till frukost idag gjorde mina planterade ärtskott premiär på mackorna! Supergott nu ska det planteras mer. 


Det kostar att ligga på topp

Inatt hade vi sovis med lilleman! Men jag sov knappt en blund och jag som skulle upp o jobba! Men Godingen hade sovit ända till 9.15. Antagligen låg jag vaken för att hålla koll på om han vaknade man är ju inte van att ha smått i huset! Men jag får se det som att jag är en Mormor som alltid är redo iaf :)


Jobbarhelgen är avklarad och det har gått i ett hela helgen. Tänkte gått till gymmet idag efter jobbet men det den tanken slog jag bort ganska så snabbt! Vi åkte in till Ica Maxi och storhandlade inför veckan istället! Inte klokt vad nyttig mat kostar pengar..Det kostar verkligen att ligga på topp!! 



Jobbarkväll

Bästa målet intaget, nu händer så lite som möjligt innan det är dags för jobbarkväll..


Jul i det lilla Bageriet på Strandpromenaden

Har precis läst klart "Sommar på Strandpromenaden" så underbart mysig bok, nu blir det del 3 "Jul i det lilla Bageriet på Strandpromenaden"


Ledig

Härligt med ledig dag, nu ska jag återgå till det lilla fiskelägret i Cornwall..


Shoppat loss lite

Man fick ju passa på att shoppa loss när Viktväktarna hade fraktfritt...Det var några årsedan man åt Bars så lika bra att bunkra upp, men jösses vad små de har blivit de var ju mycket större förr! Nu gäller d att äta med andakt liksom..


Vecka 3

Det var ju för väl att man blev lite lättare efter veckan som gick..


Mormors Goding

Idag kom Godingen på besök..


Slappedag

Frukost intagen och tyvärr tar den ju slut alldeles för fort. Igår var vi ju på bio och såg "Manchester by the Sea" Den var riktigt bra. Idag blir det ganska lungt vi ska röja ur toaletten då de ska börja renovera den i morgon, så om 3 veckor är den nog klar. Sen blir det nog film resten av dagen. 


Kycklingkebabrulle

Kycklingkebabrulle på libabröd, kyckling, grönsaker och dressing gjord på turkisk youghurt, satt som en smäck och bara 12 sp. Nu bär det in till stan för att se på Bio! 


Bio igen och Vesslan på läkarbesök

Lördag och inget smakar så bra som frukost, bästa målet på hela dagen! Idag blir det först in till stan och besiktiga Vesslan och sedan storhandla. Sen vidare till gymmet och ikväll tillbaka in till stan och se på bio igen: Manchester By The Sea! 


Middag & Bio

Ikväll blev det grillad rostbiff till middag och snart bär det av in till stan och bio för att se "Split"


Sent ska flodhästen vakna

Idag skrev jag och dottern in oss på 26an Hyr & Gym. Otränad så in i helsike ingen kondis alls jag höll nästan på att bli en blöt fläck. Att man lät allt förfalla är ju inte klokt! Men nu har man tagit tag i det igen och mer än så kan man inte göra! Superfräsht och rent gym och trevlig personal..


Oops... Oopsie

Idag gjorde jag lite oopsies, det var inte igår man gjorde det! Gjorde mej en liten pizza till lunch med kyckling, lök, ruccula, ost, tomat, oregano, och tomatpure.


Oopsies:

3 ägg
1 dl kvarg
Salt

Vispa äggvitor hårt, blanda äggulor och kvarg separat. Blanda försiktigt ner i äggvitan, klicka ut på plåt med bakplåtspapper. grädda i150 grader i ca 20 minuter. 


Gråt inte över spillt kaffe

Vilken härlig morgon, man börjar den med att välta kaffekoppen över både bok och Ipad. Men vad gör det när man har en hel ledig dag framför sig.. I eftermiddag blir det att möta upp dottern för att sedan skriva in oss på gymmet! Fram tills dess tror jag att röva ska vara nedtryckt i soffan och jag ska få lite läst idag...


Ny vecka

Ny vecka och i morgon blir det att skriva in sig på gymmet igen, två årsedan så det blir ju som att börja om på nytt! "Börja om från början, börja om på nytt varför ska man sörja tider som har flytt"som Sven-Ingvars sjunger..Det är dags att göra om och göra rätt...


Ta semester

Kämpat som en gnu denna veckan t.o.m motionerat och man går upp 0,7 kg min våg måste nog ta semester!!


Tulpanens dag o röra på fläsket

Då var det färdigjobbat för denna helg och idag är det tulpanens dag! Självklart så pryds storarummet av en vas med vita tulpaner dagen till ära! Var även en runda på det nya gymmet, har inte satt min fot på ett gym på två år, hoppas   man kommer ihåg hur man gör och att man överlever...


Tacos

Ikväll blev det tacos.. Kör sedan nyttigt resten av kvällen och dricker te. Hunnit med mina 2 promenader som jag bestämde i början av veckan så nu kan man ju ligga och rulla tummarna om man känner för det...


Broccoli & Blomkålsgratäng


Shiratakinudlar

Middag intagen och i eftermiddags satte vi upp fler grejer i Baren på jobbet.. En fin Bar ska de ha våra gamla..


Sommar på Strandpromenaden

Har precis läst ut Åsa Bonellis andra bok "Vid ögonblickets slut" Rekomenderar absolut hennes båda böcker härliga feelgoods och man vill helst inte lägga dem ifrån sig. Men allt har ett slut och jag går raskt vidare till fortsättningen av "Det lilla bageriet vid strandpromenaden" som jag läste förra sommaren.. Nu är det dags för "Sommar på Strandpromenaden" av Jenny Colgan.






Raklång på soffan

Ny dag nya möjligheter. Härligt att snö och slask är borta men man ska väl inte ropa Hej än..Ska försöka ge mig på två promenader denna veckan måste komma igång men det blir inget med det idag. Jobbar kväll och har nu chansen att läsa ut min bok så att så får det bli och raklång på soffan istället..


Lön för mödan

Idag fick man lön för mödan, första veckan har gått mer än bra skulle man kunna säga. Nu är det bara att sikta in sig på vecka två.. 


Grillad rostbiff med rödbetsbiffar

Då börjar denna helgen lida mot sitt slut och eftersom vi grillat hela helgen börjar man nu sakna kyckling. Idag blev det grillad rostbiff med rödbetsbiffar.. Supergott med rödbetsbiffar aldrig testat innan så det blir det absolut en repris på..


Promenad

Då har vi varit duktiga och tagit en promenad. Dags att träna upp konditionen den ligger inte på topp. Hur man än vänder och vrider på det så ska man vara glad att man tar tag i sig själv igen. Ibland blir det skit och pannkaka och man faller ner i gropen men nu är vi på G igen. 


Sovit som en stock

Sovit som en stock inatt vaknade kl 10.30 så detta får bli både lunch och middag. Söndag och det blir till att fixa till här hemma lite kanske ta en promenad och se en film eller två. Än så länge är jag lat när det gäller motionen. Den motivationen kommer förhoppningsvis tillbaka. 


Grillat är godast

Då var man mätt igen.. Grillat idag också grillspett med couscoussallad och vitlöks dip. 


När man går in på MAX och går lika snabbt ut igen

Idag har vi varit på Halmstad kakelhus och beställt kakel till toaletten. Blev även köpt en toastol till toaletten nere och beställde en toastol till den här uppe. Var en runda på loppis och fyndade kaffekoppar med tillhörande små dukar till faten och servettringar..Det är lite jobbigt när man är ute länge vad man ska trycka i sig när man börjar bli hungrig. Vi gick in på MAX och gick lika snabbt ut igen. Det fick bli keso från Ica Maxi.. Bra ändå att de har hamburgare utan bröd men vi gjorde ett bättre val...



En dag framför sig

God morgon då var man vaken igen och man har en dag framför sig. Det har snöat inatt och jag hoppas det försvinner så snabbt som det kom. Idag blir det Loppis och att springa runt i affärer och leta efter kakel o toastol då toaletten ska renoveras i slutet av Januari.. 


301 g ryggbiff

Då har man klämt i sig 301 g grillad ryggbiff (känner mig som Fred Flinta nu) till detta morot och kålrotspommes med pepparsås. Lite senare vankas det lite grönsaker med pepparotsdip. Kör ju hårt nu så det är även vinstop  så man får nöja sig med te..


En runda neråt

Idag blev det en liten runda till Hjörnered behövdes en liten promenad och äntligen tittade solen fram fast kylan bet i kinderna. Vi tog sedan en sväng till kvarnen i Knäred, var ju tvungen att testa kameran på min nya telefon, jag är mer än nöjd...Som två pensionärer fortsatte vi sedan hemåt och storhandlade på Ica Maxi. Nu går vi ju mot nyttigare tider och då gäller det att bunkra upp. 



Frulletajm

Dags för frukost sen bär det iväg ut i kylan. Vi får se vad dagen har att erbjuda storhandling står iaf på schemat..


Iphone 7 plus

Då säger man bye bye Samsung och hello Iphone 7 plus istället..Efter att Samsung varit min trogna tjänare några år återgår jag igen till Iphone..

Pizza idag

Idag blev det hemnagjord pizza till middag..Supergod lägg på vad du själv vill ha..Går inte ens att jämföra i points mot köpepizza.. Jag hade lite Jalapeno på också starkt och gott..

Fläskytterfile med vitkålsgratäng

 
Idag prövade jag att göra vitkålsgratäng, det har jag aldrig gjort tidigare och det var ju riktigt smaskens. Jag gjorde inte enligt receptet utan tog istället Keldas sås fyra ostar och milda mat extra 4% i och smulade sedan över kvibille gräddädel.

Vid ögonblickets slut

Idag kom ett paket lastat med böcker, äntligen dags för "Vid ögonblickets slut" av Åsa Bonelli och som är fortsättningen på "Stanna innan du går" jag har lite att läsa nu skulle man kunna säga. Är riktigt stolt över mig själv jag som tidigare bara varit en sommarläsare..Jag har verkligen legat i både i höst och vinter..Jag ser positivt på läsningen och har därför en hel stapel av böcker att ge mig på...Ny lägger jag pengar på böcker istället för annat onyttigt jag annars hade tryckt i mig...

Fisksoppa med Aioli

Ikväll åt vi fisksoppa med Aioli, gjorde den för några årsedan och hade glömt bort hur god den var..Supergod och endast 4 sp per portion och receptet är för 6 personer..
 
 
Delar med mig av detta recept som är taget från viktväktarna..Smaklig måltid..
 
 

Dags igen..Och igen..

Då var det dags igen..Vilken gång i ordningen vet jag inte..Men så sant som det är sagt så är man ju trots allt en människa och ingen robot..Nu är det dags att ta tag i kilona igen och trycka på sin viktväktarapp..Jag är på G o sambon också vi får väl sikta på Beach 2022...

1:a Januari 2017

Första dagen på det nya året..Den får man ju starta på bästa sätt..God fortsättning på er..

RSS 2.0