Ihopplock

Idag har jag hittat på något nytt! Hade ingen aning om att det skulle bli gott! 

1 kg ytterfile 27 p
200 g philadelphia vitlök o örter 8 p
Vitlökspeppar o salt
I burk champinjoner
140 g baconskivor 14 p

Propointsvärde: för ytterfilen: 49 p
Sen får du dela med antalet personer! Till detta hade jag 149 g potatis o 3 msk minifraiche med vitlök o persilja! 



Testa bör man

Måste bara göra reklam för mina påhittade pralinglassar! 

Här har jag bara hällt 0,5 dl Lindahls kvarg vanilj till hälften i varje hål! Sedan har jag mosat 1 banan och blandat med 1 tsk kakao! Hällde upp så formen blev full!! Detta blev resultatet :) 

Frukt är gott

Lindahls kvarg och frukt är det bästa!

Propointsvärde: 2 

Fisklunch


Idag knåpade jag ihop lite lätt lunch! 
Pangasiusfile med kall kaviarsås och ris

117 g Pangasius (hajmal) file 2 p
1 dl kokt ris 3 p
3 msk minifraiche 1 p
1 tsk kalles kaviar 1 p

Propointsvärde: 7


Liten runda bättre än ingen

Hade inte tänkt röra på fläsket denna vecka.. Men kom på det kunde vara nyttigt med frisk luft! Bättre liten runda än ingen alls!!

Kalles kaviar


Godmorgon på er! Ledig dag o jag sitter här i min morgonrock o väntar på att utföra mitt extraknäck! Köra ungar till skolan! Denna veckan har varit så himla lång bara en ledig dag..jag är glad jag överlevt pga min onormala trötthet! Får se fram mot nästa ledighet som jag tror infaller nästa vecka på ons om jag inte minns fel! Helgjobb nalkas så jag gör inga större utsvävningar med aktiiteter.. Som ni märker ingen motion än denna veckan! Ja tyvärr så får det bli.. 

Propointsvärde: 7

(Räknar inte kaviaren..tar ytterst lite annars 1 tsk 1 p )

Ledig dag imorgon


Lediga dagen i morgon! Om man skulle ta och göra absolut ingenting!!

Måltidskorv

Jag fryser in i portionsbitar smidigt att ta fram när man vill ha en snabb lunch eller middag. Har ni tänkt på vad tex fet falukorv är billig! Runt 15 kr kan man få en ring med massa fett! Inte konstigt man blir fet när man tidigare jagade billiga varor! Allt fett är billigt! Tänk om affärerna kunde vända trenden och ge rabatt på frukt o grönt istället.. Så dyrt just nu...Jag är ingen falukorvsälskare.. Men viktväktarnas måltidskorv får plus från mig och tummen upp!!! 

Propointsvärde: 4 p  100 g 


Sockerbalans


Förstår inte vad det är med mig! Jag är obotligt trött! Kan sitta upp och sova liksom orkar inte hålla ögonen öppna! Nu har det pågått en längre tid så man kan ju börja undra vad det handlar om! Nu ikväll har jag provat Friggs sockerbalans te! Inte så mycket smak men smakade väl som vanligt te med smak av choklad! 


Olivolja

Finns ju hur mycket olivolja som helst att välja emellan! Vad använder ni att steka i? 

Propointvärde: 1 per tsk

28:-


Konsum hade quorn för 28 kr för alla sorter! Köpte på mig en paket burgare också! Aldrig testat innan, ska bli spännande! Har köpt på mig quornbitar och quorn nuggets igår! Har lite på lager! Vad jag gör av dessa återstår att se.. Är nybörjare med dessa produkter!

Propointsvärde:

Lasagne: 9 

Burgare: 2 per st

Inget smör för mig

På mina knäckebröd kör jag mjukost i alla de olika smaker! Har inte använt smör sedan jag började med viktväktarna! Tycker mjukost lyfter upp smaken lite...jag räknar aldrig detta i points! Har alltid nästan hälften av veckobonusen  kvar varje veckoslut! Så ingen risk jag överdoserar :)

Propointsvärde: 1 p per matsked


Dag 4 av 6

På plats igen, dag 4 av 6! Bananen ett måste varje morgon

Snart får jag gå naken


Nu har jag inga fler kläder att jobba i! Allt är för stort o byxorna hänger som en mexikansk hängröv! 

Mer resurser i bonnahålan

Var ju o storhandlade igår fick ju åka hem utan kvarg! Bäst att inte ta för givet de har inne i stan! Nä i bonnahålan finns det resurser.. Nu klarar man sig ett tag :)

Onsdagsmiddag



Dagens middag består av gratäng med blomkål, broccoli med parmesan och skinksås från Kelda och kassler!

100g kassler 3 p
Kelda parmesan o skinksås 2 dl 7 p
Broccoli o blomkål 0 p

Propointsvärde: 10


Kaffetåren den bästa är


En morgon utan kaffe är ingen bra morgon! Här är mitt favoritkaffe, vad dricker ni helst? Detta och Gevalia står högst på min lista!!

Propointsvärde: 0

Vitlöksfraiche


Som ni har märkt äter jag mycket minifraiche med färsk riven vitlök! Passar "nästan" till allt :) inte ofta jag äter vanlig sås! Vet faktiskt inte varför, föredrar helt enkel fraiche..

Propointsvärde: 3 msk 1 p

Mums med Kelda


Fyllt på förrådet! Så gott.. Ska testa parmesan och skinka någon dag, den har jag inte testat tidigare!!! Gott att bara ha som sås till pasta eller i gratäng med blomkål och broccoli toppa gärna med riven ost och ev ha lite strimlad kassler i... Ja brukar varva ibland med kassler och gör enbart med sås och grönsaker till det har jag viktväktarkorv! 

Propointsvärde: 3 för 1 dl

Säga vad man vill...



Ja säga vad man vill.. men frukt är inte bara fantastiskt gott!!! De har underbara färger också :)


Jobbedax

På G till jobbet! Tur mina barn väckte mig annars hade jag sovit än!

Propointsvärde: 7

Favoritplats sängen


Bästa platsen intagen... Fryser så in i bomben! Dax sova några enstaka timmar innan jobbet kallar igen!!! godnatt!!!

Tiden tar slut...

Idag hände det! Jag har inte haft tid att äta! Jag har helt enkelt inte hunnit med! Får hoppas jag inte dör av svält i morgon bitti! Jobba heldag o handla i stan o köra hem i oväder ingen bra kombo! Tiden tar slut...Hur får ni andra tiden att räcka till? Tell me... Jag vill ha 48 tim på dygnet!  Får väl dessutom annonsera efter en händig man snart! 

Jag kom i chock

Lååång dag helt slut.. Efter jobbet åkte vi in till stan för att storhandla! Jag kom i stor chock då jag upptäckte att ICA Maxi inte hade Lindahls kvarg jordgubb och vanilj! Till och med här i Bonnahåla finns det.. Fick åka hem utan.. med sorg i hjärtat! Hur som helst! Nyttighetsfia har köpt nyttigheter så lagret är fullt med kött fisk och fågel frukt och grönt! 


Ordningsamma?

Rast och vila och oordning!  

Dagens bag

Dagens snabbihopslängda kasse innehålller följande...


Gokväll zzzz

Då var det dags igen!! Photoholic som man är så är det slut på minnet igen! Några tusen bilder! Tar kort på allt jag ser och lite till :) första arbetspasset avklarat för denna veckan bara 6 kvar sedan börjar en ny!!! Så trött jag inte orkar hålla ögonen öppna! Natti natti Zzzzz

Rast


Min påse idag till jobbet, ingen ordning alls! Måste planera! Första jobbardagen denna vecka!  Trött så in i!!! Bara att kämpa på och hoppas på att orken ger sig till känna och att tröttheten försvinner!!!!

Bananpannkaka



1 dl Lindahls jordgubbskvarg
1 banan 
1 ägg

Propointsvärde: 4

Lååång vecka

Tror världens två längsta veckor ligger framför mig! Undra hur jag lyckades få till detta schemat?

Propointsvärde: 7

Efter två veckor

Gomorron alla! Inte vägt mig på 2 v och tyckte det var dags! Pest eller kolera bara ta tjuren i hornen och gilla läget tänkte jag! Blev glatt överraskad -1,7 kg! 

Ny vecka


Lediga helgen är över och en lång jobbarvecka väntar! Endast ledig fredag!  Ligger och funderar på hur jag ska hinna med!! Motion blir det nog bristvara på! Tänk vad bra det hade varit om viktväktarna hade haft prenumerationer på pointsberäknade matkassar! Det hade verkligen varit toppen! Inte en matlåda har jag i frysen!!! Denna helg har jag o kidsen bara tagit det lugnt och myst och helgen har varit ovanligt lång och skön! Annars flyger den ju förbi med alla måsten!! Nä om jag orkar så blir det nya tag med matlådor i veckan!!! Men som sagt bara om jag orkar !!!

Vid en sjö i Stockholm 2010

 
Kollade igenom mina usb minnen och hittade ett foto från 2010 då jag besökte min Pompis i Stockholm.. Här ser jag ju nästan gravid ut.. Sen bar det bara utför.gick upp massor av kilon..När jag fick diskbråcket blev det ännu mer... Har alltid varit en jojjobantare..Men nu är det bra.. Säga vad man vill bilden är fin och jag ser faktiskt lite smågullig ut fastän det ser ut som om jag har två magar!
 

Söndagsgotte


Mums

100 g lättglas max 6% 4 p
1 dl Lindahls kvarg jordgubb 2 p
Banan 0 p

Propointsvärde: 6

I dotterns garderob


Nu får jag ta byxor hos dottern! Tidigare strl 48/50 nu 34 coolt!


Micromat

Idag fick micron stå för maten! 

Quorn lasange

Propointsvärde: 9

Känslan när...

 
 
Känslan när min dotter sa idag: prova min klänning och jag kommer i strl S det var verkligen lycka. Nu har jag bestämt mig att i sommar ska jag köpa mig en klänning..Nu har jag inga lår som skaver =)
 
 

Det var då 2012 i Alanya

 
 
Här har ni mig sommaren 2012. Har ni tänkt på vad fetma kan göra så man ser mycket äldre ut än vad man är? Själv ser jag ut som en gammal tant på bilderna. Inte så kul om man inte ens är fyllda 40 liksom. Här är bilderna tagna i Alanya Turkiet 2013. Nästa gång jag står högst upp på berget är det nästan halva jag..För till Alanya ska jag tillbaka till en dag..
 
 

Halvelva frukost

 
Idag blev det sovmorgon.. Resten av dagen ska ingå i lathetens tecken.. Ska inte göra allt för mycket! Tror det får bli lite film och soffläge..Har en hektisk jobbarvecka + jobbarhelg framför mig så jag har nog att göra så det räcker from i morgon. Favoritmålet är intaget och man mår som en prinsessa.. Älskar frukost, det bästa målet på dagen.. Att man aldrig tröttnar på att äta samma varje morgon!? Sen vill jag tacka min vän Jonnie som hjälper till med htlm taggar och sånt på min blogg, som jag själv inte begriper mig på =) Nu kan ni även följa mig på twitter och gilla min blogg på facebook =) 
 

Så är det...


Hade önskat jag hade fler foton på mig själv sedan förra året! När man kollar på före och efter foton ser man verkligen skillnad! Jag vet det låter knäppt att jag inte ser det själv mer än på foton! Kan även förstå att folk ser att jag har gått ner! MEN det finns att ta på fortfarande så enkelt är det! Många har senaste tiden påpekat att nu räcker det! Men NEJ det gör det inte! Jag har bestämt mig för 70 kg och det är inte alls lite för mig som är 1.73! Jag hade förstått om folk var oroliga för att jag inte äter! Men jag äter HELA tiden!!! Däremot var jag ingen motionär tidigare ich även då åt jag HELA tiden! Ja då blir man ju i storlek med en elefant! Sedan diskbråcket på det å jag bara låg på sofflocket! Nä låt mig nu gå ner mina sista kilo jag är inte sjuk eller liknande jag har bara skaffat mig ett hälsosammare liv! Om du också vill ha det så kan ju även du hoppa på Viktväktarna och börja motionera så är du nog också snart i form :) 

Somliga föredrar..

Okej! Vissa föredrar pizza en lördagskväll! Bara för man inte äter det är man ju inte omänsklig! Själv föredrar jag avokado ikväll med kycklingklubba och potatisklyftor! Tur vi har ett val eller hur? Bara för man går på Viktväktarna så är det ju inte så att man lever på sallad och vatten! Själv äter jag hela tiden! Det är bara att man får prioritera vad man  stoppar i munnen!  Ett val jag själv valt och det har ju gett resultat som sagt! Tur vi har egna val vad vi stoppar i munnen så det inte är någon annans!! 


  Kycklingklubba 7 p
120 g avokado 6 p
151 g potatis 3 p
1 vitlöksklyfta 0 p
3 msk minifraiche 1 p

Propointsvärde: 17

När det hela blir lite roligare

Visst är det mycket trevligare när man har lite grönsaker på mackan eller knäckebröden? Innan brydde jag mig inte alls om det, kanske en gurka på sin höjd på! Nu kan jag inte äta utan, det blir för tråkigt!  

Because im worth it


Jag o dottern har snöat in oss på Te!! Nu blir det Disneyfilmen Frozen och en kopp citronte! Har även hoppat i min underbara onepiece i den ska jag stanna och dessutom i samma läge som bilden tills jag går och lägger mig!

När jag fick oväntat besök en lördag

 
Idag fick jag ett lördagsbesök av min vän Jonnie.. Han har blivit en riktig hurtbulle och vill som jag gärna gå ut och gå.. Jag är som sagt inte sen att hänga på!
 

Då var det lördag igen


Dags för ja ni vet vad! Melodikrysset it is...Vi detta laget känner ni nog mig! Fralla idag som jag coolat till som ni ser ha ha! Mums jag älskar frukost :)

Propointsvärde: 8

Kakor och annat läskigt

 
 
 
 
Idag när jag var och handlade så kom det sig att jag gick förbi kakorna.. Det fick mig att tänka på att jag aldrig vart något kakmonster..Har aldrig tyckt om kakor bullar tårtor och annat som har grädde och kletiga krämer osv..Det finns verkligen en uppsjö av kakor i alla dess former och att välja är ju som att leta efter en nål i en höstack..Jag kan faktiskt äta arraksbollar men det är verkligen inget jag behöver.. Jag lider med alla som har stort sockerbehov och som måste stoppa saker i munnen hela tiden.. 
 
Innan jag började min viktresa var jag lika dan.. Inte med kakor men med andra saker. Som om man var och handlade..På väg ut i kassan åkte det ner en chokladbit eller två.. Inte så farligt eller? Väl hemma laga mat tar en chokladbit till.. Men vaddå hallå jag är ju hungrig och maten tar ju god tid på sig. När maten väl är klar så lastar man upp 3-4 potatisar kött och sås osv.. Dessutom inte en omöjlighet att man tar om en portion. 


Nu har man lärt sig hur mycket en portion är och man blir mörkrädd när man tänker på vad man åt innan. Då kunde en middag bestå av hela dagsbehovet om inte mer. Tog man dessutom en portion till och man räknar med både frukost och kvällsmat och allt där emellan man stoppade i munnen så var man väl uppe i en halv veckas behov av mat på en dag.. Inget jag insåg innan min viktresa och dessutom rörde man inte på sig.. Nu är det andra bullar och jag kommer aldrig gå tillbaka till mitt gamla JAG!
 
 
 

Något jag inte kan vara utan

 
Det finns två saker jag inte kan vara utan, det ena är Lindahls kvarg och det andra är ägg! Det är verkligen ett måste att ha i kylskåpet.. Lindahls vaniljkvarg är guds gåva till mänskligheten.. Men idag blev det jordgubb..Tänk om man kunde vinna en årsförbrukning av denna underbara vara! Ägg har jag nog ätit varje dag sedan starten mättande snabbt och gott!
 

Pulled pork

Är mer än mätt! Ikväll pitabröd med pulled pork! Sedan lite glass på det!

100 g Pulled pork
Grönsaker 
3 msk minifraiche

Propointsvärde 10

100 g lättglass max 6%
2 tak kakao
1/2 banan

Genom at mosa en halv banan och blanda med 2 tsk kakao gjorde jag chokladsåsen 

Propointsvärde: 4

Och sedan lite Mononopol på det...

Film: skumtimmen


Nu blir det slappt på hög nivå! Kolla på skumtimmen och snaska salta katten! Hoppas filmen är lika bra som boken!!

Propointsvärde: 2

Lathet dag 2


Kör quorn idag med bolognesesås och shiratakinudlar med riven ost!

1 förpackning 300 g quorn bolognesesås
1 påse shiratakinudlar 
1 msk riven ost 12%

Propointsvärde: 4

En ny värld har öppnat sig

Ja den vegetariska! Provad quornlasagne idag! Jag är trött lat och tänkte testa denna lasagne! Kanongod! Yummy blir absolut flera gånger!

Propointsvärde: 9


Varför blir det aldrig som man tänkt sig?

Ja aldrig blir det som man tänkt sig! Har hela dan bestämt mig för att inte gå ut och gå idag efter jobbet! Kommer hem å vad händer.. Ja just det! Fick med mig dottern ut! Idag ska jag vara lat o testa quorn lasagne!!!

Propointsvärde: 9

Lunch innan jobbet kallar


Lunch idag:

Shirataki nudlar
1/2 burk fiskbullar i hummersås

Propointsvärde: 4

Morgonfrissa och rånarlook


Morgonfrissan denna morgon! Hade inte tänkt gå någon runda idag! Är trött o yr i huvudet! Men....så ropade min Reebok skor på mig så det var bara att ge sig ut!  Hatar snö och halka som ni vet, vill helst hoppa in i en torktumlare  i värmen  och stanna där till våren! 

Godmorgon

Så trött idag, känns som om jag skulle kunna somna om igen! Men 2 dagars jobb denna vecka sen är det ledig helg! Funderade på en promenad idag men nä tror jag redan ångrar mig! KALLT!

Propointsvärde: 7

Malmö


Idag bar det iväg till Malmö universitetssjukhus! Besök hos specialist på handkirurgen! Sabla bananer för mina domningar o skit! Äntligen en läkare som inser att 3 operationer i var hand för carpaltunnel kanske beror på något annat! Nu inväntas röntgen och MR samt neurologisk undersökning! Felet kan möjligen sitta vid nyckelbenen om det nu inte är något annat neuroligiskt! Hoppas snart slut på lidandet för mina händer!!! 

Som ni ser hamnade vi på hemvägen på Mc Donalds över året jag var där sist!! På bild ser ni min gam till vän, själv tog jag en grilled chicken mc wrap! Mums!

Propointsvärde: 9

Tur man har privatchaufför


Då var vi framme vid Universitetssjukhuset i Malmö! Tur jag har min privata chaufför! Inte för att de har några bondgårdar här men lapplisor överallt, men trevliga sådana!! Bönderna har anlänt till stora staden! 

Världens minsta ägg?


Detta måste vara världens minsta ägg, får hoppas man blir mätt!!


Jag har ett rop på HJÄLP



Dagens middag

Trotsade brödätardagen och tog ett tunnbröd idag! VV soppa med VV korv tunnbröd med skinka och roccula

propointsvärde: 9

En heldag med en galning


I morgon bär det iväg till Malmö och jag ska tillbringa en heldag med min Galne vän Jonnie! Så klart packar man med gotte så man klarar resan :)

Plötsligt händer det


Ja plötsligt händer det faktiskt.. Då man slänger i hop det ena med det andra och det blir gott dessutom :)

Shirataki nudlar fettuccine 0 p
2 msk mild tacosås 0 p
1 dl vegetarisk färs 4 p
Kryddor

Propointsvärde: 4

Ingen vägning idag

Idag är första gången jag inte ställde mig på vågen sedan starten 25/2 2013! Varför undrar du? Jo för att jag känner mig som en stor uppsvälld Heffaklump ( hur nu en sådan ser ut) har dessutom bestämt mig för att inte vara så fanatisk att jag måste ställa mig på vågen varje vecka! Jag är ju i mål och tom under min målvikt! Är ju nu jag ska lära mig leva efter min nya livsstil! Tänka på vad jag stoppar i mig och inse att vågen behöver jag inte varje måndag om jag tänker på vad jag stoppar i mig under veckan!!!!




Twitter

Denna vecka twittrar jag som sagt! Är ingen twittrare och det känns som om man börjar bli för gammal för sådana här invecklade saker.. Men jag gör så gott jag kan!

Inatt ska jag sova med vantar

Jag lider!! Inatt måste jag sova med vantar! Jag har krypit ner i sängen med följande: mysbrallor thermosockar, långärmat, 1 filt 2 duntäcken och snart även vantar!! Detta är inte riktigt normalt.. Fryser ändå är nästintill stelfrusen!!

6 dagars arbetsvecka

Bara så ni vet har man rätt att vara trött! 
Ledig i morgon och semester på tisdag! From i morgon kan ni följa en arbetsvecka med mig på min arbetsplats på twitter ett sammarbete med Region Halland där jag är en av 4 som twittrar för Hylte kommun! Resterande veckor är från grannkommunerna! Följ @medarbetarehlnd på twitter! Är ingen twittrare men ska göra mitt bästa! 

Förvadling




Några månader emellan korten men visst ser man skillnad!




Okej detta var kul...

Jag vet att jag har sjuk och dålig humor så detta var jätteroligt! Undra om min arbetskamrat fått tuppjuck? Annars får de spännande kvällsmat här ikväll :)

Risgrynspäron ha ha!

Blärk.. tror jag..

Färdigjobbat för ikväll! Ett helgpass kvar..Tänkte att idag får jag allt våga öppna dessa snacks med japanska alger!!! Vad ska jag säga? Det var inte gott och inte äckligt och jag vill inte äta upp dem! Ändå var de helt ok på något konstigt sätt... Kanske vill jag inte äta pga av att det är alger??Inget för mig! Jag håller mig till mina ostbågar!!

Propointsvärde:1

Jobbarhelg

Som ni ser nedan har jag jobbarhelg och jag är lat.. Blir soppa och korv ikväll.. Så smidigt att ta till när orken inte räcker till!!!


Byfåne

Min byfåne mössa, i love it... Men åker bara fram vid snö...

Kvarg

Lindahls kvarg = MUMS

Jobbhelg på G

Jobbhelgen är här och jag har laddat upp..

Lördag det betyder fralla och Melodikryss


Lördagmorgon betyder frallätardag och Melodikrysset och frukost i sängen..Sen väntar helgjobb!

Propointsvärde: 8


För er som tror jag inte äter ...

Många tror inte jag äter... Jo jag äter ikväll blir det detta o ett glas vin...med viktväktarna kan man äta vad man vill bara man tänker hur mycket man stoppar i sig!!!

Propointsvärde: 16

Ansiktsform då och nu

Här ser man verkligen skillnad på min ansiktsform då och nu! Vilken tjuranacke jag hade innan! 

Avsky


Jag avskyr verkligen vinter! Hemskaste tiden på året! Snöstorm idag! Jag kan tala om för er att jag inte hurrar direkt! Ett plus i denna misär är ändå ledig dag innan helg jobb och en skål med gotte!




Förfrusen

Jag fryser konstant om händer och fötter! Kan ju inte ha någon blodcirkulation! Det är verkligen hemskt att vara så frusen HELA tiden, spelar ingen roll vilken tid på dygnet det är! Sedan i augusti har jag sovit med pyjamas, sockar, 2 duntäcken och filt! Fryser ändå! Händer att jag även får sova med vantar! Har hört att man fryser mer när man gått ner i vikt, men trodde det var en myt? Detta är ju varken klokt eller normalt! Vet inte vad jag ska göra! I morse var händerna helt stelfrusna! Minns inte att jag var sådan här när jag var större!!!

Ett skepp kom lastat med...

Shirataki fettuccine. Mycket bättre än diet noodles som jag tidigare köpt, mycket tunnare och inte lika "gummiga" Gjorde lite minifraiche med sambal olek, morotspasta med fettuccine och oxfile..föredrar dessa shirataki att variera med vanlig pasta! Lämpar sig även för LCHF då de innehåller mycket lite kolhydrater..

Shirataki fettuccine 0 p
3 msk minifraiche 1 p
120g oxfile 4 p
Sambal olek 0 p

Propointsvärde: 5

Lunch

Dagens jobbarlunch

1 vv korv 3 p
1,5 dl kokt pasta 4 p

Propointsvärde: 7

Banan


Banan kan jag ha på mycket! Det är gott och mättande! Idag fick det bli skink och bananknäcke till frukost.. Sist men inte minst även mina obligatoriska ÄGG!

2 knäckebröd 2 p
2 ägg 4 p
4 skivor skinka 1 p
Banan 0p

Propointsvärde: 7



Nyfiken

Okej lite nyfiken är jag allt! Undra om man vågar sig på dessa sjögrässnacks från japanska alger! Ska ge dem ett försök i helgen! Hoppas jag överlever måste säga att de inte känns så lockande.. Men man kanske blir glatt överraskad :)

Middag serverad med Topp o Hälsa

Idag känner jag verkligen att jag lyckats med middagen :) snabbt, lätt och smidigt! Lusten är inte stor att man vill ställa sig och göra värsta brakmiddagen när man kommer hem 16.30! Detta duger gott och väl! Dessutom ny tidning i brevlådan, trevlans!
 
157g stekt potatis 3 p
2 ägg 4 p
1 vv grillkorv 3
 
Propointsvärde: 10 p 

@work

Då var man på plats på jobbet igen! Varje morgon startas det med banan o kaffe.. Ett måste... Jag hade tänkt köra lite Melodikryss med mina boende på förmiddagen!

Propointsvärde: 0

När hjärnan spelar en ett spratt


Idag har jag fått bannor på jobbet av mina arbetskamrater! :) De tycker jag börjar bli för smal och jag förstår faktiskt inte riktigt vad de talar om, nu menar jag verkligen på riktigt! Jag ser det inte själv! Tycker folk är lite roliga varför ser jag inte? Jag är absolut inte för smal! Finns massa kvar att ta av! Finns det fler som är i samma dilemma som jag? Verkar som om jag är ensammast i världen att inte se???



Har tidigare varit viktväktare, för många årsedan men då med sämre resultat! Nu har äntligen poletten trillat ner och denna viktväktarresa gick i mål! Det har varit hur roligt och lätt som helst :)

Hemma från jobbet och en kopp The

Hemma från jobbet 12-21 tur idag! Är frusen om händer och fötter, de tycks aldrig bli varma! Idag fick jag mitt paket från vitaminhuset.se! Var nyfiken på lite nya the sorter och dessa fick vara först ut! Jag är ingen the människa men har kommit på att om jag är lite småsugen sent på kvällen hjälper det med en kopp! Ska prova dessa under veckan!!
Först ut ikväll blev Yogi Tea sweet mint, jag gillar mint så helt ok, smakar som en mintkaramell!!





Haj mat?

 
Ni som följer min blogg har ju märkt att jag kör på billigt och lättlagat! De biligaste råvarorna kan bli den bästa gourmet middagen! Idag fyndade jag en påse fisk 800g kan knappt stava till det Pangasiusfile 25 kr! Billigt antar jag? Är ingen fisk människa förutom lax som jag älskar! Men som den ensamstående mamma man är kan man ju inte köpa det så ofta! Så jag var inte sen på att köpa denna påse! Men när jag kom hem läste jag " hajmat" tänkte vad sjutton har jag köpt.. Insåg snart jag läst fel...Nu har jag gjort mig två matlådor...
 
126 g Pangasiusfile 2 p
Broccoli o gröna bönor 0 p
200g potatis 4 p
Morot 0 p
0,5 dl Milda mat extra 4 % 1 p
1 tomat
Persilja
 
Jag tillredde fisken i foliepaket tillsammans med broccoli o bönor och remsor av morot jag gjort med potatisskalaren.. Lade på tomater persilja på fisken och salt och peppar såklart o vek fisken på mitten! In i ugn ca 25 min 225 grader!
Gjorde sedan potatismos på potatis och kokta morötter salt o peppar och 0,5 dl milda mat extra grädde! 
 
Propointsvärde: 7
 

Superbilligt

Idag superbilliga apelsiner på konsum 
5 kr kg såå goda! Detta blir min lunch pga av jag börjar jobba kl 12 full rulle när man endast är ledig 1 dag denna veckan! Ett tips är viktväktarnas soppor! Dessa brukar jag ta till då det är mycket jobb! Skär i en viktväktarkorv också så blir man mätt som en plätt! Het nudelsoppa är min favorit! 

Propointsvärde: 3

Jo jag vet jag gått i mål


Ja jag vet jag gått i mål och att många tycker det räcker med min viktnedgång! Men jag kan inte riktigt hålla med! 3 kg till sen är jag mer än nöjd.. Om det nu går vill säga! Inget är omöjligt :) är 1.73 lång så än finns det att ta av!!!


Herre jösses välkomna

Idag är jag verkligen chockad över besöksantalet på min blogg! Vart kommer ni ifrån? Vad söker ni på?? Har aldrig någonsin haft så många besökare på min blogg! Men ni är hjärtligt välkomna! Kom tillbaka i morgon igen vetja :)

Lunch ala Jessica

Då har man fått i sig lite mat innan jobbet kallar! Idag har jag gjort 

Morotspasta med Tonfisksås

1 burk tonfisk i olja
1 burk krossade tomater
1 buljongtärning (kött)
1 dl Keldas milda grädde 4%
2 morötter
1 gul lök

Skala morötterna o sen dra skalaren fram o tillbaka så du får tunna längder! Koka lätt i vatten och buljong!

Fräs lök med tonfisken ( jag silade lite för att få bort lite olja) Häll i krossade tomater ( silade även dessa så det inte skulle bli så vattnig) häll i 1 dl grädde salta och jag hade även en skvätt soja i för färgens skull!!

MUMS

Propointsvärde per port: 6

Jag gjorde 2 portioner av såsen så jag får en matlåda! Det behövs mer morötter än 2 om man är mer än 1 person!




Jogging

Längtade tills idag då jag skulle ge mig ut på en runda, hade vilodag igår! Hade knappt börjat jogga då det smällde till i huvudet! Skit i det tänkte jag och jag joggade vidare! När jag kom hem svettades jag onormalt och det kändes som om jag hade 40 graders feber! Måste väl ändå varit vätskebrist?? Har bäljat i mig nu och mår bättre och huvudvärken är borta! Funderar på Resorb eller vad de heter att ta någon gång om dan! Vet jag är dålig på att dricka!

Påfyllning


Det går bra nu


Nu går det ät rätt håll igen! Då jag gick upp några hg när jag skulle äta mer points på jämnvikten ändrade jag till 26 igen för att testa under veckan! Blir nog inte lätt att hitta rätt antal points att ät! Jag har nu bestämt mig för att försöka gå ner runt 3 kg till! Jag vet inte om det är möjligt men har ingen brådska! Jag är ju redan i mål och ska ju inte med tåget!    Kan ju vara bra att ha 5 kg att spela på till min maxvikt! Nåja återstå att se.. Tar en vecka i taget!!




Fettbomb


Idag slog jag till med en fettbomb! 

1st karreskiva  106 g 5 p

1,5 dl kokt ris 4 p

3 msk tacosås 0 p

Bönor 0 p

Propointsvärde: 9




Jag har minskat i omfång


Här ser man skillnad fastän man inte ser det i spegeln! Resultat i omfång sedan starten 25/2 2013 tills idag 12/1 2014! Lite skillnad kan man ju säga! Pattarna lästan lika långt ut som magen liksom! 



Bönbiff

Hittade en paket med bönor idag o tänkte! Vad ska jag göra med dem? Jag provade att mosa till dem och sen blanda med 1 ägg! Sedan gjorde jag biffar av dem! Lite salt o peppar så smakade de nästan kött! Jag gjorde 5 biffar enl bönor var 380 g 10 p så 2 p per biff! Sen har vi ju ägget på 2 p det räknar jag inte med det blev 0,4 per biff! Man behöver ju inte överdriva! Okej inte saftigaste biffen men dessa kommer jag göra fler gånger! Är nog gott med lite potatis och vitlöksfraiche :)

Inte upp med tupp


Idag vaknade vi strax innan 11 här hemma! Känns som om man försovit sig! Idag tänker jag inte röra 1 meter på fläsket! Inte göra något utan bara vara! Får väl fortsätta med någon serie och ha en maximal slappardag! Life is good!

60-75 kg

Enligt tabellen ska jag ligga viktmässigt mellan 60-75 kg då jag är 1.73 lång! Undra hur man skulle se ut om man vägde 60 kg liksom väger runt 73 kg nu ock benknotor syns skulle nog se anorektisk ut? Men det skulle ju inte skada att gå ner till 70 kg då hade man ju lite att spela på då man snart måste skaffa muskler!!

Låtar som får mig att vilja springa

 
Eftersom jag orkar springa nu då jag är betydligt mindre än förra året, tänkte jag dela med mig av låtar som ger mig energi och får mig att vilja springa:
 
ItaloBrothers – Stamp On The Ground - Radio Edit
 
ItaloBrothers – This Is Nightlife - Video Edit
 
ItaloBrothers – Put Your Hands Up In The Air
 
ItaloBrothers – Love Is On Fire - Radio Edit
 
Gavin DeGraw – Best I Ever Had
 
Interphace – Habibi - Mihayani Radio
 
Mohombi – Maraca
 
 
 
 
 

Det här med pattar och sånt

Idag var det lika bra att ge sig ut i regnet! Men idag fick jag mig en tankeställare när det gäller pattarna! Sen min viktresas början köpte jag mig ett linne med inbyggd BH! Har inte haft den på ett tag! Tänkte blir bra i dag.. När jag skulle börja springa förstod jag att mina pattar försvunnit! Fy för jössenamn då jag nu verkligen måste ha ett nytt som håller rattarna på plats! Gick ju inget vidare som ni förstår! Men ansiktet och dundermagen under rattarna, det är ju det som försvann först på mig! Hänger pattarna på dig ner kan du ta dem och vifta med!! Har även upptäckt beniga knotor här och där så måste nog ta och skaffa mig lite muskler! 


Propointsvärde: 3


Mys på hög nivå


Då var det brödätardagen, gott med fralla! Snart dax för mitt lördagsnöje Melodikrysset! Detta är verkligen kvalitetstid och mys på hög nivå :)

Propointsvärde: 8

Reklam för mig själv

 
Gå gärna in och rösta på mig om ni har lust.
 
Klicka på länken nedan och leta upp mig!
 
Årets viktväktare 2014
 
 

Friday im alive

Det är fredag och ledig helg, im alive och vaken klockan är 22.23 piiiip! 
Fick ta mig en powernap på en 20 min efter middagen då det kändes som om jag skulle däcka ihop av min extrema trötthet! Idag kom ett ljus ur tunneln jag såg sol och blå himmel när jag kikade ut från jobbet! Fantastiskt!

Idag tänkte jag mumsa ostbågar, 5 dl var vad jag fick ner och några friggs puffade riskakor med ostsmak..sen var det stopp! Får mig att minnas då man kunde klämma en chips och ostbågspåse både 1 o 2 gånger i veckan! Hemska tanke!!! Men andra tider nu :)

Propointsvärde 5 dl ostbågar: 5


Det nalkas helg


Det nalkas helg...Jag är TRÖTT! Idag får det bli lättlagat till middag, funderar på samma gratäng som igår med broccoli och ostsås och en rejäl köttabit! Dessutom ostbågar! Det är jag värd! Efter denna arbetsveckan har jag varit dålig att äta upp alla points, måste verkligen ta tag i matlådor igen!!

Nä dra åt Häcklefjäll

Mätt som en rund badboll! Idag blev det lite körvadax! Här har jag 100 g viktväktarnas måltidskorv som jag klenat 1 msk senap på och stoppat i några äppelskivor! Till det har jag gjort broccoligratäng med Aldras ostsås 8%  (går lika bra med keldas med samma fetthalt) låt det stå o götta sig i ugnen och servera med körven! 1 dl ostsås är 3 p...Man blir mer än mätt som en plätt!!
Det värsta är... Man får inget över till matlådor då kidsen äter upp ALLT!!!
 
Propointsvärde: 7
 
Som ni ser har jag även idag varit duktig och motionerat på rasten! Dock i regn idag! Men finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder!!
 




Ett äpple om dagen

Det sägs att ett äpple om dagen håller doktorn borta! Stämmer nog inget vidare! Jag äter nästan aldrig äpplen och är aldrig sjuk! Föredrar Granny smith om jag måste äta! Men idag hade Konsum röda för 10:- kg och de var helt okej, men säger som min dotter är inte så förtjust i " mjöliga " äpplen!! Ett tips som är snabbt o enkelt är att skiva lite äppelklyftor på en tallrik, strö över kanel och in i micron en stund! Ät med lite vaniljkvarg! Mums! 

Finns det ett liv efter?


Ryggjävlen tar död på mig! Finns det ett liv efter diskbråck? Fy fan vad sur och sne jag blir! Har fått nån attack i ryggen igen!! Sen ser ni när jag vaknade klarvaken i morse efter ett 12-21 pass o började 7 igen.. Lagom roligt vill jag lova! Dessutom föreläsning idag 13.30- 17 det var så illa stt jag somnade! Orkade bara inte hålla ögonen öppna och jag hoppas inte det blir förhör på det här! Sa till min chef jag inte hört nåt! Så är det är man man trött så är man! Hemskt o sitta bland massa folk med en värkande rygg o somna och få såna där sömnryckningar ni vet!!! Herregud vilken dag säger jag bara!!! 

Slängde ihop lite rester idag! 

179 g potatis
3 kycklingvngar

Propointsvärde: 10 p

Bättre liten promenad än ingen

En liten runda på rasten idag! Fattar inte vilken träningsvärk jag fått i låren alltså vad hände???


Rast på G

Ingen rast på soffan idag ! Rask promenad ala 30 minuter

Matkassen packad

Matkassen är packad så nu klarar man sig 12-21

Sova bör man annars dör man

Ja tur jag ställde klockan!! Jisses vilken sovrutin man kommit in i.. Ändå har man  jobbat en vecka efter jull och nyår!! Man blir så bortskämd när ungarna har lov och man kan sova ut mitt i veckan då man jobbar kvällen!! Svårt o klämma i sig all mat när man vaknar så sent bara...frullen blir ju både frulle o lunch nästan...Nåja slut på det roliga och skolan börjar i morgon!

Back to reality!!

Jag skulle aldrig kunna bli vegetarian

Jag älskar kött av de flesta slag! Jag skulle aldrig kunna bli vegetarian! Jag är inte så jätte förtjust i fisk.. Förutom lax! Nej kött är ett måste! Det känns verkligen att något fattas om det uteblir!  Minns när jag gjorde morotspuddingen!!! Nä hela kroppen skrek ju efter en köttabit!

Ikväll kyckling såklart

3 msk minifraiche tillsammans med 59 g  avokado o 1 klyfta riven vitlök! 2 kycklingben och 150 g pressad potatis! 

Propointsvärde: 13

Ja nu är jag på G

Ja nu är jag på G! 

FIGHT FOR FIT så är det bara kom igen nu  :) 

Slut på slöfockeriet

Nä nu får det vara slut på slöfockeriet! Inga ursäkter mer, julen är över det är nytt år och nya möjligheter! Här ska brännas fett! Nu är denna slöfock på G igen!!!!!!

Jämnvikt


Nä nu får jag minska mina points 32 är alldeles för mycket! Lite knepigt det här med jämnvikt och veta hur många points man ska äta för att hålla sin vikt! Ska ju helt plötsligt äta 32 när jag gått på 26, känns som ett stort steg! Löjligt kanske du tycker det skiljer ju bara 6 p! Men det är ganska viktigt faktiskt! Minns inte hur många jag åt från början, 34 el 36..Någon som vet hur man kollar det? Denna vecka får jag ta mig en funderare på hur mycket jag ska äta egentligen!! Jag gick ju i mål med -1 bonuskgså jag har ju lite att spela på!!!

Frukosten det bästa är


Helt galet trött

Hallå kära läsare! Idag är jag helt galet trött! Visst är det hemskt när ögonlocken bara vill ramla ihop och man inser man har 7 timmar kvar att jobba! 7-16 är verkligen en tröttsam arbetstid! Allt blir mycket bättre då det är sommar det är ljust när man åker och ljust när man kommer hem! Denna tiden är hemsk på året när det är så jäkla mörkt! Kom hem duschade hoppade i min onepiece och ville bara dra något gammalt över mig! Känner mig som en överkörd grävling i trikåhatt!!! Det fick bli sängen 18.30 och en massa avsnitt av 
Andra Avenyn! Ledig i morgon och då får det bli nya tag med motionen hoppas jag! Får bara inte tiden att räcka till.. Men men man får ta en dag taget! Idag blev det ingen middagsbild men det blev broccolimix med ostsås och in i ugnen och till det kassler mums! 


@work

Jobbedax


Åter i tjänst

Då var man åter i tjänst och tar sig en välförtjänt rast! Detta är vad jag ska stoppa i mig mellan 14-21! Till kvällen viktväktarnas kyckling verona! Till fikat blev det 3 bananpankakor med Lindahls jordgubbskvarg o lite frukt på det!

Jag 2013 och 2014

Jag har kämpat ganska väl faktiskt! Igår konstigt nog var nog första gången jag var hungrig sedan jag började min viktresa, åt frukt för glatta livet!!! Något som är 100 procent sant är att jag aldrig kommer se ut som bikinibilden igen EVER!!!!

Okej nu snackar vi ostsås

Men tjohej ARLA säger jag för 1 l ostsås 29 kr! Den och skånemejeriers Lindahls vanilj och jordgubbskvarg kan få bli mina bästa vänner! Lite skillnad på storleken genom deras Kelda och Aldra! 
1 dl Aldra ostsås 3 p


Breakfast in bed

Frukost i sängen och Melodikrysset, en vanlig lördag med andra ord :). Sen bär det av till jobbet och jag vet vart jag ska spendera eftermiddagen/kvällen!

Propointsvärde: 8

Rösta

 
Gå gärna in på Årets viktväktare och rösta på mig om du har lust!!
 
Feel free to vote on me on: Weightwatcher of the year
 

Jobbedax 12-21

När tiden inte räcker till är det gött det finns lite att ta till! Varit så dålig på matlådor den sista tiden, måste bli bättre på det där! Har levt på nudelsoppa 3 dagar nu tror jag! Men den är god så det är helt ok! Jobbar man så jobbar man...Detta blir mitt intag mellan 12-21 och en o annan frukt!! Väl hemma ska jag ta mig en skål popcorn!!


2in1


Sovmorgon idag! Underbart när ungarna har lov och man jobbar kvällen så man får sova ut lite.. Jobbhelg på G så detta får bli både frukost och lunch eftersom jag börjar jobba kl 12.

Propointsvärde: 7

Ägglover

Som ni kanske förstått är jag en ägglover! Tror att jag varje dag sedan starten med vintväktarna ätit 2 ägg om dagen! Mycket mättande och innehåller ju nästan allt vi behöver 😄 nu klarar jag mig ett tag igen!!!

Lat


Började året med lathet.. När man slutar kl 4 känns det som om orken inte finns kvar. Det är mörkt när man åker till jobbet och det är mörkt när man åker hem...

Middag

Propointsvärde: 9



Nytt år och nya möjligheter

Då var det nytt år och lika bra att köra på lika bra som förra året!!

Nyårsafton


Nytt år.. Hade familjen hemma på middag i går kväll, mycket trevligt!

RSS 2.0