Pizza till middag

 
Idag blev det hemmagjord pizza på santa Marias pizza tortilla. .Smidigt snabbt enkelt och jättegott för endast 8 sp..

En trevlig dag och femkamp

Idag har det varit en trevlig dag på jobbet..Projektdag idag och i eftermiddags åkte vi med 4 boende på femkamp till Höstro, det var allt från curling till gissa osten...Idag har varit en bra dag..Såhär vill man känna varje dag när man åker till jobbet och jobbar i vården och även när man åker hem..Men så är inte fallet tyvärr..Man är då totalt slut i både kropp o själ..Får tacka nån högre makt att man har projektet..

Avgiftning

Efter påsken är det dags för avgiftning. Kan berätta att det intagits ett x antal sega ägg i ala godisägget på jobbet under helgen..Totalt onödigt..Men tar man ett måste man ta många fler så är det bara..
 
Har äntligen hittat Lindahls päronkvarg supergod..Hoppas att den kommer i större burk. Letat i alla butiker jag varit inne i tillslut hittade jag den på Willys..

I Kullamannens fotspår

 
 
 
Idag blev det en tur till Skåneland igen..Lite i Kullamannens fotspår..Jag är ju lite barnsligt förtjust i gamla barnprogram och Kullamannen kom ju före min tid men så spännande, har sett den ett par gånger svartvit dessutom..Vi stannade först till vid Brunnby kyrka det var här ungdomarna i en scen mötte upp Dr Miller..
Sen åkte vi vidare till Himmelstorp där var vi ju förra sommaren då vi besökte Nimis.Hade inte en tanke på att det var där Kullamannen spelades in det var här de bodde medans föräldrarna var på resa i Italien..
Mölle blev nästa stopp det är så gulligt som det låter ett minifjällbacka tycker jag så härligt ställe och jag kan åka hit hur många gånger som helst..Rofylllt för både kropp och själ.Underbart på sommaren..Vi tog en picknick i hamnen och fortsatte sedan till Kullens fyr..Där blev vi upplysta i sms från 3 att vi befann oss i Danmark det var ju lite småknasigt. Blåste så det stod härliga till idag så det var svårt att stå still..Även här spelades lite av Kullamannen in..En mysig dag att bocka av till historien..Tummen upp...
 
 
 

Friserat min vän

Idag har jag friserat och gått lös med saxen på min vän Fluffy han är lite peruk fattigare och han verkade nöjd att bli av med den..

Rock n Roll på hemmet

Jobbarhelgen avklarad och inte en enda hjärtklappning..Det är ju bara att bocka och buga..Det har varit en riktigt mysig påskhelg fastän att man befunnit sig på jobbet trodde aldrig sedan den senaste tiden att jag skulle kunna säga det..Det har varit riktigt lugnt och idag körde jag lite rock n roll för de boende vilket var mycket uppskattat allt från lite andligt och visor till Siw Malmqvist..Fick tipset att ta jobb som operasångerska av en boende dock har hon inte bästa hörseln och fyller 100 i år men det var snäll sagt..
 
Vi åkte in till stan en runda när jag kom hem det var tivoli i stan men vi åkte nästan så fort vi kom..Körde ut till Tylösand, inget höjdarväder precis men det blir ju vad man gör det till..Körde förbi Per Gessles hus det skulle man inte tacka  nej till..I morgon är jag ledig och vi får se vad dagen har att erbjuda..Jag önskar mig sol..
 
 
 
 

Limerick

 
 
Har haft en trevlig eftermiddag/kväll denna påskafton på jobbet med min kollega Cinnika. De gamla kommer sova gott efter både limerickar och min skönsjungande allsång..

Påskafton

Två jobbpass denna helg väntar, men först lite melodikryss...

Allt har ett slut så även Sons of Anarchy

Hasselbackspotatis, fläskytterfile med champinjon, paprika och rödlöksspett blev kvällens middag idag..
 
Vi har ikväll tittat på sista avsnittet av Sons of Anarchy 7 säsonger har vi sträcksett så in i helsikes bra,. Har du inte sett den så ge den en chans man blir helt såld..Började kolla för nåt årsedan och tyckte den verkade så kass. Gav den en ny chans nu och det bästa jag sett på MYCKET länge..
                                     JaxTeller

Sniglar - Escargot

Idag har jag ätit något jag aldrig ätit förut...Sniglar trodde aldrig jag skulle ta detta i min mun men det var ju så gott..Kommer absolut att äta det igen..Till detta en bit italienskt bröd..Foccacia..Detta blev förrätten idag..

Våffla

Gott..

Ica Maxi

Paus efter shopping på Ica Maxi själv får man nöja sig med banan så man kan trycka i sig en våffla sen..

Långfredag & Våffeldagen


Långfredag..En runda till stan sen blir det våffelkalas..

Dags för Blåkulla

Idag har jag och min kollega Inger påskat runt med kvast, vårtig näsa, katt och en korg med godis hos våra boende vilket var mycket uppskattat..Nu bär det iväg till Blåkulla...Glad Påsk

Kameler

Det har gått i ett denna veckan tycker jag som vanligt hinner jag nte med tiden..Men tid är ju faktiskt  bara tid det är inte och det är inte livshotande om man inte hinner med alt som planerat. Har varit så sjukt trött ett tag så jag behövt en powernap när jag kommer hem..Det är liksom inte jag..Aldrig att Jag brukar sova på eftermiddagen men men det är inte lönt att kämpa emot det är bara att sluta de blå.
 
Idag hade vi kameler utanför jobbet ståtliga djur..

Det tar sig

Nu har vi kommit igång med projektet jag och Inger..Vi har så mycket idéer på aktiviteter och saker vi vill dra igång..Förstår att många undrar vad statens stimulansmedel till äldreomsorgen går till..Alla kommuner väljer vad de vill satsa på och min kommun vill lägga dessa på ett Hälsofrämjande perspektiv i vardagen och har lagt pengar på detta projekt..För att se över daglig sysselsättning det sociala sammanhanget och måltidsmiljöerna..Projektet kommer vara året ut det ska bli spännande att se vad vi kan förändra på detta år..Hur som helst så kan det ju inte bli sämre än vad det redan är. Alla måste hoppa på tåget bara,  det blir jobbigt att arbeta i motlut.

Ledig helg slut...

Då var ytterligare en ledig helg slut och det är bara att invänta nästa..Känns nte inom räckhåll direkt..Djupa andetag och ta en dag i taget det är det man måste göra..

Preggo

Inte så långt kvar nu tills man blir mormor...Bullen i ugnen har jäst på ordentligt...LÄNGTAR...

Utflykt svärmor och hembakta bullar

Idag tog vi med svärmor på en utflykt..Bosgårdsfallet passade bra en fin dag som denna..De hembakta bullarna gjorde susen och svärmor var nöjd och glad..

Kaka med blåbär o vaniljvisp

Har idag testat att göra lite nyttigare variant av en muffinskaka skulle vilja se det mer som en blåbärspaj.
6 ägg
2 msk chiafrön
2 bananer
Blåbär
Mosa bananerna och vispa ihop med resten av ingredienserna häll blåbär i botten av formen. Folieform är nog att föredra då dessa ville flyta ut..Fyll på med smet in i ugnen 200 grader 10 minuter..
Till detta 1 msk vaniljvisp 8% 
Det blev 20 st =14 sp  så räkna 1 st 1 sp 1 msk vaniljvisp 1 sp så detta är ju ett bra alternativ för kakmonster..
Nästa gång ska jag göra det i en form istället..

Utflykt med svärmor

Många timmars sömn inatt trots att jag har vaknat ett par gånger..Idag blir det en liten utflykt med svärmor..

Så mysig dag med min sambo

 
 
Idag har vi varit lite överallt. Vi var först på Halmstad travet och spelade för hela 20 kr på fel häst..Efter det var vi på Halmias loppis fyndade koppar och ett retrospel jag länge velat ha så där tjänade jag en hacka då jag gav 30 kr för det..som nytt..Dessutom några koppar och ett bingospel jag ska ha till att roa mina boende på jobbet..Det blev sedan årets första glass ute i solen på world of Riccardo i Möllegård..Avslutade det hela med att baka bullar då vi har date med svärmor i morgon och vi ska ta ut henne på en utflykt..
 
En underbar dag o fika  vid havet i Grötvik inte en enda hjärtklappning och ingen stress gav sig till känna..En jättemysig dag med min underbara sambo..
 

 
 

Fånga dagen

 
God morgon ny dag och nya möjligheter...Idag blir det att fånga dagen med allt vad den innebär...

Utflykt i morgon

Förberett för morgondagens utflykt vi får se vart det bär hän..Hur som helst får jag inviga min nya korg jag köpte på mellandagsrean.. Det blir tonfiskröra i tunnbröd till lunch..

Strömavbrott

Fedagkväll o strömavbrott..Undra vad man gjorde på tiden då strömmen inte fanns..Antar att man umgicks :)

Fint väder och vaktis var glad

Idag blev det äggröra till de boende och vaktis var glad..Säkert för att det är fredag och himlen var blå..

Ingen ro

Äntligen fredag, det är om några timmar ledig helg och man ser ljuset i tunneln igen..Projektdag idag och slutar tidigare än vad jag brukar..Sovit så himla dåligt vaknat av och an och under den tiden jag sovit har jag ändå befunnit mig på jobbet att man aldrig kan få ro inte ens när man sover..

Ett besök

Då har man fått en omgång och ryggen känns mycket bättre och även min huvudvärk samt att min Osteopat även kan agera som ett bollplank han hade massa bra tips att dela med sig vad  det gäller stress....Skönt att något kan bli bättre iaf men stressen går ju från tårna upp till knoppen och nu ska jag snart åka o jobba. Vore bra om hjärtat kunde dra ner på sin hastighet och arbeta i ett mer lagom tempo..

Zzzzzz. ..

 
Inatt har jag sovit så himla illa..Som prinsessan på ärten ungefär. Fast nu pratar vi inte om en ärta utan som jag legat på ett helt ärtpaket..Jag har vänt och vridit på mig en sådär 5893 gånger..Det började redan innan jag hade somnat, fick liksom inte ro att ligga stilla sen har man rullat runt där i sänghalmen tills klockan ringde 05.20 zzzzzz. ..Magen kändes lika stor som om jag vore höggravid.. Idag är första dagen i projektet så vi får se vad denna dag har att erbjuda nu är det 55% projekt som gäller och 45% i vården året ut..

Kyckling med lite i..

Idag gjorde jag kycklingen lite annorlunda..Snittade kycklingfiléerna saltade o pepprade tryckte ner en skinka lade i en soltorkad tomat. Vispade 50 g gorgonzola med ett paket milda mat extra 4% hällde över samt lade rå lökringar över in i ugnen ca 30 min i 200 grader smakade gott som tusan..

Goda riskakor & Virsehatt

 
Det blir ju inte bättre att man ligger på sängen och tycker synd om sig själv. En ledig dag är ju faktiskt en hel dag och den är ledig och det är bättre man gör någonting bra utav den..Jag åkte till Virsehatt för att gå där och småfundera men jag blev inte mycket klokare för det, men man fick ju sig lite frisk luft iaf..Åkte och handlade och hittade dessa supergoda riskakor 2 st 1 sp. Sen blev det en runda ut på landet för att ladda upp äggförrådet igen..

Bananvåfflor

 
Idag har jag testat att göra bananvåfflor..Mixade 1 ägg och en banan till en smet med stavmixer och de blev ju jättefina och fluffiga..

På laddning

Idag vaknade jag 10.30 lika trött som när jag somnade igår ungefär..Huvudet bankar som klockorna i kyrkan i Notre Dame..Det spelar ju ingen roll hur många huvudvärkstabletter  man stoppar i sig den försvinner ju inte ändå. .Idag är ju en ledig dag men energin är ju liksom slut och man måste ju sätta sig själv på laddning för att orka med resten av veckan..Man inser ju att denna dag inte kommer att vara till nytta för någonting. Det får mig att fundera på att fy fan vad tråkigt, vad tråkigt att livet passerar i en slentrian och helt plötsligt ja då är det ett nytt år och man inser att man inte åstadkommit någonting för allt bara rullar på i samma ekorrhjul, man springer och springer men man kommer aldrig någonstans..Vad gnällig jag är men jag har fastnat med foten i gyttjan och kan inte komma loss..

Då var man mätt igen

Julia bakade en kaka igår ser lite knagglig ut men den var supergod..Den hembakakta sockerkakan var fylld med smörkräm och glaserad med marabou choklad. 
Cruella Von Crockpot har avslutat sina arbetstimmar och biff stroganoffen ligger nu i magen tillsammans med stekt zucchini och aubergine..

Grattis Julia på 16 årsdagen

En fredag för 5844 dagar sedan föddes denna underbara människa nämligen min dotter.. 10 mars 2000 kom hon till världen 4710 gram en liten knubbsäl. Idag fyller hon 16 år..Stort grattis Julia på din dag..Love You.. 
 
P.s För att jag skulle få lägga ut henne på bloggen så fanns ett krav..Det var att säga hur bra och bäst hon är på allt och lite till  :)

Stress o fläckar

Vilken lång dag..Åkte 6.30 och kom hem 18.30 vad gött det hade varit att ta semester från stressen i sitt liv..Elefanten är tillbaka o trampar över bröstet och jag har fått stressutslag på kinderna blafforna på kroppen kommer och går så ibland ser jag ut som en kopia av en fläckig  ko. Detta är lika roligt som om man skulle sälja sand i Sahara ungefär..Inte alls med andra ord.
 
I morgon är det äntligen en ledig dag och jag har förberett Cruella Von Crockpot för morgondagen då det vankas biff stroganoff. I med alla ingredienser och strimla köttet och på med locket..Pottan får en arbetsdag på 7-8 timmar på låg effekt så den lär inte ha en stressig dag på jobbet iaf..15 minuter innan maten ska serveras häll i grädden.
 
1,5 kg fransyska 
5 matskedar tomatpuré
3 dl vatten
3 gula lökar skivade 
2 små burkar champinjoner
2 tsk dijonsenap 
3 dl milda mat 4%
Salt Peppar paprikapulver 
2 köttbuljongtärningar 
 
Receptet är beräknat till minst 10 portioner och säkert mer så detta lämpar ju sig till matlådor. 
 
Smartpoints: 38 för grytan delat på antal portioner..
 
 

Att få leva tills man dör

Idag har vi haft en heldag och kick off med Lisa Andersson som föreläste om att man ska få leva tills man dör.Vi ville ha tillbaka henne som en fortsättning och start av projektet som vi nu ska fortsätta med. Hon är verkligen en fantastisk människa en trevlig dag med mycket att ta till sig..

Pepparbiff med rödvnsås

Då var denna helgen snart till enda..Tiden går snabbt när man har roligt..Ikväll blev det pepparbiff med rödvinssås tillagat av hemmets egna kock..Supergott som att gå på restaurang men ändå vara hemma..

Mysig lördag

 
Ikväll har dottern och svärsonen varit här på middag och så blev det melodifestivalen..Nu är det inte långt kvar tills jag blir mormor ca 10 veckor..

Falkenberg och Laxbutiken

Idag blev det en utflykt till Falkenberg i brist på idé på ställen att åka till..Finns ju mysigare städer att besöka och Falkenberg är ju som Halmstad en sommarstad med andra ord inte mycket att hitta på..Men det blev en liten promenad och sedan bjöd honey på lunch på Laxbutiken i Heberg Moule marinière supergott...

Lördagsfrallan

God morgon lördagsfrallan har fyllt upp magen så nu blir det en utflykt..Ikväll kommer dottern o svärsonen på middag o mellomys..Men vart är solen fortfarande grått och trist..Man är ju inte full av energi precis..

Pizza å hålligång på hemmet

Ikväll blev det hemmagjord pizza på santa maria pizzatortilla. Kyckling rödlök färska champinjoner salsa fefferoni och light ost 12%  8 sp utan klicken med lättcremefraiche.
Idag har det varit en mycket trevlig eftermiddag på jobbet. Jag och dagcentralspersonalen anordnade pub och musik och frågequiz 16-18 detta var mycket uppskattat bland de boende..Så nu blir det att planera något nytt man ska leva tills man dör och inte sitta på hemmet och tyna bort av tristess..

RSS 2.0