Andra Avenyn

Har aldrig sett serien från början så nu är det dags för 185 avsnitt..

Serier man nästan glömt att man sett







En tillbakablick på serier man nästan glömt att man sett!!

Salt

Gillar smaksatt salt, så gott när man gör egna klyftpotatis! Wild garlic har jag testat innan, jättegod! Först ut blir lime sedan blir det jalapeno..


Lördagsmiddag

 Eftersom middagen igår fick mig att känna mig gravid, kör jag på en lättare middag idag!

Propointsvärde: 11


Dags för lördagens morgonnöje

Då var det dags för lördagsnöjet :) dags för melodikrysset..

Propointsvärde: 9

Känner mig gravid



Mätt som en plätt efter kvällens middag! Nästan så jag känner mig gravid..

Propointsvärde: 14 p + vin 5 p

Underbar utsikt

En underbar himmel idag, fin utsikt från jobbet!!!

Middag idag

Dagens middag bestod av gratäng på blomkål, broccoli kelda pastasås mild ost och överst hade jag ädelost!! Det blev en mycket mättande portion som serverades med 2 viktväktarkorvar mums!!!

Propointsvärde: 9

Ny dag


Ny dag nytt innehåll!!

Ett nödpaket

Ja så är det.. Jobbar man kväll så hinner man inte laga lunch till morgondagen! Som tur har jag nödvaror på lager.. 

Dags och bege sig tillbaka till verkligheten


Då var det dags att börja jobba efter lite ledighet!! Tur man är ledig i helgen så man får vila ut :) nåja det är bara att köra på!! Inget gym idag då jag börjar kl 12 så ska faktiskt ta och slappa med en film, man är ju trött och gammal nu förtiden och kolla på film på kvällarna är lika med noll tyvärr, jag bara somnar Zzzz


Dinnertajm

 
Snabbt och enkelt idag 

200 g kyckling
1 dl Milda mat extra 4%
1,5 dl kokt pasta
Grönsaker
Riven vitlök o kryddor

Propointsvärde: 11


Tjockis-bantar-program på Tv

 
Alltså jag har aldrig klarat av sådana där tjockisbantar program på TV.. Sitter och kollar lite nu och naturligtvis sänder de ett.. Jag kan inte låta bli att bli förbannad då folk är med i sådant, står dessutom och lipar över hur feta de är? Hallå? ta tag i ditt liv då.. Det är INTE synd om människan iaf ge fan i och ät massa skit då! Aldrig har väl någon tyckt synd om mig för att jag varit fet och jag har ju själv ätit mig till det så vad kan jag begära? Däremot om man har problem av olika slag sjukdomar osv så man går upp i vikt är ju en helt annan femma. Ibland undrar jag om en del människor har hjärnor? Själv har man fått kämpa röven av sig för att komma dit jag är idag. Jag hade också velat ha en personlig coach och mat serverat på silverfat men tyvärr är jag en vanlig dödlig människa så jag fick ju kämpa för egen hand.. Skäms tjockisar på tv skäms!!
 

Kan ni påstå det är kul?

 
Just nu har jag svårt för detta land.. Det är kallt och jävligt finns inget roligt med vintern hur kan ni som gillar vintern bara gilla den alltså???.Jag börjar ju frysa redan i slutet av augusti så man hinner ju att frysa en hel del.. Blä säger jag bara och än är det ju inte som kallast.. Fattar inte hur jag ska överleva.
 
På gymmet idag blev jag varm idag iaf, svettades som en gris...
 
 

Gjorde mig en smoothie på min proteinshake efter gymmet, mycket gott..
 
Till lunch fick det bli grönsakssoppa som jag kokade och fyndade en hel paket grillad lamm sen gårdagen på Konsum idag  för 15 kr..Jag gillar inte ens lamm, men grillat var riktigt gott, så har nu ett par portioner i frysen..Inte för att jag har testat lamm i grönsakssoppa förut, men ändå =)
 
 
 
 
 

Lite skumma flaskor

 
Ja det är inte varje dag man har gått ner 30 kg.. Så idag har jag köpt lite nya tallrikar, glas och muggar.. Roligt med nytt och i Ullared är det billigt och bra.. Köpte på mig lite protein shakes med att testa, på nätet kostar de mer än i Ullared. Dessutom hittade jag lite andra skumma flaskor med vatten. Ska bli spännande att testa.. Hoppas man inte dör på kuppen för det simmar runt något i vissa flaskor, iaf de med aloe vera undra om det är nåt gräs eller något haha.. Ja ja återstår väl att se. Gjorde mig en smarrig räksallad när jag kom hem och lyxade till med en fralla,,Jag är stenhård med smörgåsar på veckan, då äter jag bara knäckebröd.. Men idag när jag firar -30 kg får jag ta en även att det inte är lördag =) 
 
 
 

- 30 kg

Tjoho, stor dag idag nu har jag bara
 500 g kvar till mål!!! 

En liten tillbakablick

En liten tillbakablick på hur bra det faktiskt har gått..


Lyxar till det


Idag riktiga lyxmiddagen, här kör vi inte med söndagsstek! Idag har jag legat på sängen och kollat på film och dessutom  tagit hand om massa tvätt! Vilodag idag med andra ord! Nu blir det en film till.. Det sägs ju man ska vila på maten :)

Propointsvärde:12

Fjällbackamorden och sängläge

Idag var det sovmorgon vilket säkert behövdes! Vad skönt det är att ungarna vuxit upp och sover de med! Även lilleman ( snart 12 ) har slutat att vakna på tidiga timmen skönt att även han kan sova ut! Det konstiga är att när jag sover länge på morgonen känns det som om jag varit på fest kvällen innan och man hade åkt på baksmälla! För mycket sömn kanske?? Idag blir det lugnt frukost på sängen och Fjällbackamorden!


Kan ni förstå?

 
Kan ni förstå hur det känns att orka jogga när man knappt orkade gå för ett par månader sedan? Känslan när man tycker det är bekvämare att jogga än att gå? Då vill jag nog påstå att jag fått motion..Dessutom när man tycker det är kul så är man nog på rätt väg.. Detta trodde jag inte om mig själv, jag är STOLT!
 

Jag gillar inte julen


Så gott man är klar.. Så kan ni andra stå där med stressen lagom till jul.. Hälsar även en ny tomte välkommen till tomtefamiljen!

Gillar dessutom inte julen men har man barn så får man ju ändå ta och engagera sig! Enligt mig blir man bara fattig och fet under julen! Jag vill ha sommar och sol och inte mörker prinskorvar och köttbullar!



Skippa julstressen gör som jag..


Japp jag är inte som alla andra allt är klar i hemmet julen kan komma! 


Det är som det brukar vara en lördag

 
Dags igen såklart, mysfrulle och Melodikrysset.. Semester i helgen så jag ska även ta och kosta på mig en promenad lite senare och sedan tror jag att jag ska sätta upp min julgran och adventspynta fönstrerna..Sen blir det de två senaste Fjällbackamorden filmerna.. Låter väl som en bra start på lördagen? =) 

Fredag och kommande semester

 
Då har man ätit idag med.. Så ni inte tror att jag svälter =)
 
262 g potatis
Kycklingklubba 
minifraiche med vitlök 
Grönsaker
 
Propointsvärde: 13 p
 
Denna helg har jag tagit semester.. Jag är så trött och vill bara sova.. Hoppas på lång sovmorgon i morrn!
 

Trött



Till alla er som tycker jag överdriver

Till alla er som tycker att jag äter för nyttigt och tränar för mycket! Här har ni bevis för att jag kämpat för något bra!! Nu har jag snart värre problem än FETMA nu petar benen ut här och där och röva är borta! bikinin stor som ett tält satt inte ens uppe..Nu måste jag bygga lite muskler! Det får bli nästa projekt! Men först ska jag gå i mål 8 hg kvar!




Dagens middag

 
Snabbt och lätt till middag idag
 
Ugnsbakade 195 g potatis som jag klyftade
Stekte 155 g kyckling
Till det hade jag 3 msk minifraice med riven vitlök
Broccoli och brysselkål och tomat
 
Propointsvärde: 9
 

Gymmet igen

Så blev det en tur idag också!!

Färdigjobbat


Hemma från kvällsjobb o ny tidning i brevlådan!!!


Gymmet


Äntligen har jag idag hunnit vad JAG vill göra..nästan 2 timmar på gymmet! Jag måste härmed skryta med mig själv att jag fått en bra kondis! Fattar inte att jag orkar springa och dessutom tycka att det är roligt! Mitt mål var att kunna jogga någon km utan att dö när jag vägde 105,5 kg i början på mars i år.. Idag orkar jag springa! Jag mår bra när jag har tid för det JAG vill göra men i detta stressiga samhälle får man som sagt prioritera!!!!!

Mer timmar på dygnet tack

 
Alltså det här med motionerandet har det varit lite sisådär med på sistone. Jag hinner helt enkelt inte.. Fattar inte vem som uppfann 7-16 tiderna, det är så mörkt när man kommer hem. Dessutom måste man fixa mat hjälpa kids med läxor och sköta övriga hemmet. Passar på då jag jobbar kväll då hinner man iaf gå till gymmet,
Men det är bara att inse, om 8 hg går jag i mål och jag måste lära mig att prioritera vad som är viktigt. Man dör inte av att INTE motionera varje dag. Tyvärr har inte dygnet fler timmar och man måste dessutom motionera fär att det är kul och inte ett måste. Problemet är bara att jag tycker det är roligt men får inte tiden att räcka till. Nä nu är det bäst att lugna ner sig lite om man inte ska hamna i väggen...
 

Snåååålt


Snålt idag! Fast minus är ju alltid minus!

Vinnare av lunchpåsen


Tävlingen avslutad och vinnare blev Jennie grattis till vinsten! 

Ny tävling och ny påse inom kort för er  som inte vann denna gång! 

Vitlöksälskare

Nej jag är inte rädd för vampyrer om du undrar! Däremot har jag mycket vitlök i min matlagning!! Älskar vitlök.. Ni som har följt min resa vet att jag nästan
 aldrig äter vanlig sås! Kör för det mesta mini fraiche med riven vitlök! Mums!
 

Lördagen kom och gick

Jo jag äter lite annat på helgerna än frukt om ni undrar! 2 bitar choklad denna lördag! Man behöver faktiskt inte mer! Denna med havssalt är kanon!
 

Gott

Sofflocket som gäller idag

Fredag hos grannen


Då var det fredag och ledig helg och besök hos grannen!

Helgen är räddad


Helgen är räddad och med risk att bli kallad för knäpp för man hellre äter fruktsallad än godis på helgen så tar jag den risken och tjuvstartade redan idag :)



Mc Jeppi x-tra allt

Här har ni Mc Jeppi x-tra allt

2 hg kycklingfärs = 2 biffar
2 msk Santa Maria Salsa Pinapple
1 stekt ägg

Jag gjorde 5 biffar och använde 1 ägg i smeten men det tar jag inte med i beräkningen! 

propointsvärde: 9

Vinn en snygg påse till din matlåda

 
Då drar jag igång en ny tävling igen. Denna gången kan du vinna denna coola påse att ha din matlåda i..
 
Det enda du behöver göra är följande:
 
 
 1. Tryck på gilla knappen till Facebook här nedan på bloggen och dela detta inlägg. Skriv en kommentar att du har delat, längst ner under detta inlägg. (viktigt)
 
Vill du ha en extrachans?
 
1. Följ mig på Instagram: jeppi
 
2. Gör en shoutout till mig @jeppi... Hashtaga mig på instagram (#jeppitävling) så jag kan hitta dig
 
GLÖM INTE att skriva en kommentar här nedan att du har delat
 
Lycka till =)
 
Tävlingen avslutas på söndag 17/11 2013
 
 

Mål i sikte det tar sig

Det tar sig skulle man kunna säga :) snart -30 kg Jessica.. Tjoho!!!

Jag är så jäkla bra.. Bara så ni vet

Idag vaknade jag upp och tänkte: nä nu jäklar ska jag slå ett personligt rekord varför jag valde 7 km vet jag inte det var bara nåt som sa att jag kan fixa det! Har bara sprungit 3 km tidigare! Så idag hela världen ska ni veta att jag sprang 7 km det enda jag jag kunde tänka på var: spring förfan du klarar det! Jag tänkte på hela min garderob jag rensat, mina kroppsmått som minskat extremt och kilona som rasat och jag är bara inne på min 9:e månad! Jag har snart nåt -30 kg! Jag är så jäkla bra bara så att ni vet! Jag minns för 9 månader sedan då jag inte ens orkade gå för jag var så fet! Visst nu känns det som om jag stått i ett skruvstäd och i morgon är det nog ännu värre! Härlig känsla och jag är stolt över mig själv!  

Matlådor

Fixat lite matlådor så man klarar jobbardagarna fram till helgen!

1 påse blandade frysta grönsaker
500 g kassler
1 paket kelda pastasås mild ost
6 skivor goudaost

Blanda allt i form o lägg osten överst, in i ugnen tills det blir lite gyllenbrunt! 

Propointsvärde: 8 per portion

Nu är det så att jag inte fattar

Idag kom det magiska talet 75 fram på displayen! Jag kan inte fatta det.. Hur jag än försöker att förstå så går det inte! Jag funderar på att köpa en ny våg.. Jag vet att det låter knäppt.. Fick gå upp och ner på vågen flera gånger imorse, jag trodde den gick fel!  Jag kan inte fatta att folk tycker jag nästa är på väg att försvinna! Jag är fortfarande samma storlek som innan tycker jag! Varför är man så knäpp och inte ser? Nu ska jag kämpa in i det sista 9 hg kvar till mitt slutliga mål!  

Testa något nytt


Tänkte jag skulle testa att göra egen glass! Jag mosade en banan och blandade med 1 msk kakao. Hällde i glassform och tryckte ner delade clementineklyftor mums säger jag bara helt i min smak! Detta blir absolut fler gånger....

Propointsvärde: 1

Morgonstund


Mörkt när man kommer till jobbet och mörkt när man kommer hem tråkhöst ingen årstid för mig! 

Jobbarhelg

Då var det dags för Melodikrysset och senare vankas jobbarhelg! Motionen har jag inte varit så aktiv med denna veckan! Känns som om jag har något på G i kroppen och dessutom tidsbrist!

Bonnastyle


Ärligt talat finns det något bättre än myskläder en fredagskväll? Idag kör jag bonnastyle ala pink :)

Fredag kväll



Ikväll lyxar jag till det med ett glas vin frukt och hemmagjord chokladpudding

Mosa 1 banan och blanda med 1 msk kakao MUMS

Ny kesella

Även en ny kesella hittade jag idag! Blir att testa någon dag med stekta äppelklyftor,,

Lindahls kvarg äntligen

Äntligen har de kommit till byn nom nom helgen är räddad :)

Morotspudding




Idag har jag provat att göra morotspudding så jag har skalat morötter för glatta livet! Vad ska jag säga?? Hmmm helt ok men saknade någonting till! Funderar på om jag ska ha i en burk tonfisk nästa gång, det borde funka! Jag är verkligen en köttmänniska och vegetariskt är inget jag föredrar men det går! Till stuvade jag lite spenat
 
2 kg morötter
1 l lättmjölk 
4 ägg
3 dl grötris
 
Skala och skiva morötterna koka tills de är mjuka! Koka grötriset i 1 l vatten tills vattnet kokat in! När morötterna var mjuka använde jag först en potatisstöt och körde med elvisp, skvätter nog 
mindre med mixer.Vispa ihop äggen med mjölken och blanda ihop till en enda röra med grötris och morotsmos! Jag kryddade med salt och peppar! Jag smorde sedan en plåt med höga kanter med lite olivolja, hällde sedan i smeten och in i ugnen i 175 grader ca 1,5 tim! Jag fick tolv bitar och varje bit 3,4 p jag avrundar 3 p! Jag räknar heller inte in olivoljan jag smorde med för jag har alltid halva veckobonusen kvar när ny vecka börjar! Kan säga jag lurar mig själv lite :) till detta stuvade jag lite spenat med 0,5 dl lättmjölk 0,5 msk maizenastärkelse vilket var 0 p
 
1 bit om du gör 12 bitar 3 propoints

Nya dojjor

Då mina gamla Adidasdojjor troget följt min väg och hälpt mig att snart nå mina - 30 kg ska de nu får pensioneras! Hälsar mina supersköna dojjor välkommen! Tyvärr har det inte varit något motionerande på ett tag pga tidsbrist! Dessutom känns det som om jag har något på gång i kroppen värsta huvudvärken och är jättetrött! Men snart ska skorna på språng!

Roadtrip Jönköping


Då var jag o mammas gubbe på Roadtrip! Kan ju säga att det var inte igår man var i barndomsstaden Jönköping! Nu mot Hovslätt som jag tom hade glömt Fanns!



Kesella vanilj

Ibland som sagt räcker inte tiden till!! Har inte hunnit ätit så mycket idag och resterna jag åt från igår innehöll bara 5 p så jag unnar mig rikligt ned kesella vanilj  MUMS

6 pp middag


Idag blev det 6 propoints till middag!

80 g Kyckling 
150 g potatis
3 msk minifraiche med vitlök
Gröna bönor
Tomat o purjolöksallad

En present


Idag fick jag en liten present av min arbetskollega så nu ska här samlas rester :)

Arbetskläder jag drunknar


Dags igen jobbet kallar, ny vecka och en fullspäckad sådan! Jag vill ha mer timmar på dygnet! Idag tog jag på en av mina arbetstunikor jag inte haft på ett tag och jag höll på att drunkna! Min hjärna hänger inte riktigt med i min viktnedgång! Är det fler som har det som jag?  Eller är det jag som är konstig??? Ser mig lika stor i spegeln som innan men när jag klär på mig kläder jag inte använt på ett tag märker jag! Detsamma med före och efterbilder!

Jag är inte på gymmet för att se snygg ut

Som sagt håret står åt alla håll, kläderna dryper av svett och handduken kan man vrida ur! Som ni förstår är jag inte på gymmet för att vara snygg och prydlig! Nä jag är där för att bli fit o smal! Hade jätteont av att svettas tidigare som ni kanske minns! Nu skiter jag i vilket är i min egna värld när jag kommer dit.. Det får rinna bäst det vill! Bara att jag går dit och även längtar efter att få gå dit är en stor triumf för mig, i love it! Lite bananpannkakor på det.. Mums testade lindahls cottage cheese jordgubb, mums vad god den var aldrig sett eller smakat innan! Som godis :) 

Ja så att....

Inte mycket kvar nu :)

Två potatisar kan vara en potatis förmycket

När man tänker efter såhär i efterhand hur man åt innan! Jag menar då kunde man ju klämma i sig både tre och fyra potatisar utan problem! Det är nu man märker hur man verkligen bombaderat sin kropp! Jag väger alltid min potatis och även kött osv! Dessutom mäter jag alltid pasta! Är ingen självklarhet för mig hur mycket 1 dl pasta eller 100 g potatis är  tex..Denna potatis har ett propointsvärde 3! Tänk då när man åt 3-4 potatisar o dessutom sås och kött till det blir ju nästan alla mina points jag har under dagen! Numera kräver jag inte så mycket mat och en potatis är mer än nog! Jag brukar lura mig själv och klyfta den, det ser genast mycket mer ut! 

Dagens middag

Eftersom jag åt så stadig frukost i morse så hoppade jag lunchen! Har 8 p kvar idag inte bra men de ska jag väl hinna äta upp! 

Middag

Lax 118g 6 p
Potatis i klyftor 155 g 3 p
Minifraiche med vitlök 3 msk 1 p

Sen har jag rostat lök zucchini gröna bönor och paprika

Propointsvärde : 10 p

Det var då och nu

Här är jag aug 2012 och idag 3 nov 2013! Skratta eller gråta ja jag vet inte! Det enda är att jag kan säga att jag kämpat för att komma dit jag är idag! Jag börjar närma mig mina -30 kg  började med viktväktarna i slutet av februari 2013 det har gått undan! 





Ösregn men ingen ursäkt


Idag hamnade jag i världens ösregn, tur man hade full mundering på sig så det kunde regna bäst det ville!! Dock var det lite svårt att parera mellan vattenpölarna! Men en sak var positiv: skorna blev rena iallafall :)


Mastodontfrulle

Denna frullen gick inte av för hackor undra om man behöver äta mer idag? Frukosten är alltid bästa målet på dagen och jag har massa p kvar så idag lyxar jag till det!!

2 dl lättyoughurt
1/2 dl flingor
2 knäckebröd
4 skivor skinka
2 ägg
Kiwi gurka paprika
Kaffe

Propointsvärde: 10


Låt mig sova för bövelen

Härlig ledig helg man haft! Kan ju inte påstå jag fått sova ut precis! Är alltid så om jag motionerat mycket på raken verkar det som, fast då borde väl ändå kroppen vara trött och vill vila? Superpigg och kroppen verkar ha energi till 1000! Ingen risk man kan somna om heller, lika bra att gå upp o göra frukost!
 
Denna lediga helg under all kritik

Hemgjorda potatischips

Då har jag plockat fram min potatischipsring igen, det var längesedan! Testade även med zucchini men den förblev mjuk men det var gott ändå!

Här har jag gjort chips på 140 g potatis 3 p! Har kryddat med garlic pepper och vitlöksflingsalt! Hyvlar skivor med osthyvel och kryddar potatisskivorna! Sätter sedan dem i ringen och kör på full effekt tills de börjar bli lite bruna och blir knapriga! Till detta minifraiche 3 msk 1 p med färsk riven vitlök!

En haka mindre



Känns skönt med en haka mindre! 

Plötsligt så går det...

....Japps, och det åt andra hållet! Är så trött på mina uttjatade rundor så idag blev det en jag inte gått på länge! Har så jäkla ont i höften bara! Värsta träningsvärken efter gymmet igår med.. Har inte varit där på ett tag heller! Jag får ta och skärpa till mig!!

Wakeup ottan

Visst är det fantastiskt när man har ledig helg och man vaknar i ottan? Har legat vaken sedan 05:55 inte kul vill jag lova! Nu inväntar jag Melodikrysset såklart och frukost på sängen! 

Frukost

Fralla 3 p
4 skivor skinka 1 p
1 msk bacon o kycklingost 1 p
Sallad
2 ägg 4 p
Kiwi
Ananas

Propointsvärde: 9

Det här med singelliv och ensamhet

 
Det kan vara så att jag är konstig, jag vet inte men jag gillar ensamheten..Jag har varit singel i ca 7 år...Oj tänker du gå i kloster? Nej det tänker jag inte men jag gillar ensamheten och sedan har jag ju mina barn...Tystnaden är underbar då jag får vara ensam, Jag träffar så mycket folk och har ljud och liv omkring mig i mitt arbete så när jag får ha tystnad och lugn och ro omkring mig så mår jag bra. Många undrar varför jag inte har någon karl? På den frågan kan kan jag svara att nääääe vettu det har inte dykt upp något som jag är intresserad av. Den dagen kommer, är du en stilig hunk så kan du ju alltid höra av dig =)  Man blir bekväm och man fixar allt själv osv och jag är inte desperat...Men innan pensionsåldern hoppas jag det dyker upp någon så jag slipper spela bridge på PRO själv =)
 
Middag idag; 
 
Kycklingvingar 4 st  8 p
Potatis 162 g  3 P
Majskolv  50g 2 P
Kvibille ädelost 10 g 1 p
Rött vin 2 dl  5 p
Ananas 0 P
 
Propointsvärede: 19 P
 
 
 

Jag är en vinnare

Idag vann jag 3 kg godis på Ica Supermarket Hyltebruk i Pumpatävlingen happy happy barnen blev glada och jag med förståss fast jag äter banan :)

Grattis Jenny


Som ni ser var det inte många tävlande så vinstchansen var stor...Vinnare i denna tävling var Jenny stort GRATTIS lovar att det är slut få frusna fötter :) maila mig din adress så kommer myssockarna på posten :) ny tävling på G så håll utkik...

RSS 2.0