Första semesterveckan 2020

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Vi tar bara bilen och åker och ser vart vi hamnar!!

Vi bara tar bilen och ser vart vi hamnar! Idag hamnade vi i Norrköping! En mysig stad där man aldrig satt sin fot innan. Man måste ha semester för att ha semester..Idag har vi besökt Linköping! Vi började med Bergs Slussar. efter det åkte vi till Vreta Kloster o Kyrka. Fortsatte till Gamla Linköping o sedan till Linköpings  Domkyrka! Shoppade  på loppis o sen tillbaka till Norrköping och vårt tillfälliga hem! Detta tog faktiskt hela dagen och lite därtill! Hann med en öl eller två och i morgon väntar nya äventyr! Vi vet inte vart vi ska, vi öppnar kartboken i morgon 

I morse vaknade vi upp i Norrköping och tänkte vart åker vi idag då? Det blev en titt i en hederlig kartbok och vi styrde kosan mot Karlstad  sola lyser verkligen i Karlstad men nu hade jag fått allt om bakfoten! Har alltid trott att Sola är solen men det är ju ett smeknamn för Eva Lisa Holtz som föddes 1739 och som drev ett Värdshus i Karlstad, hon fick sitt namn för sitt soliga humör! Man lär så länge man lever! Bild på hennes staty finns nedan! Hur som helst så stannade vi först till vid Alsters Herrgård där Gustaf Fröding föddes! Sen blev det rundvandring hit och dit och kors o tvärs! I morgon bär det hemåt med ett par stopp på vägen!

Imorse gav vi oss iväg ganska så tidigt från Karlstad o började trippen hemåt! Vi hamnade i Forsviks Bruk ett gammalt industriområde som har en lång hitoria bakom sig! Vi åkte vidare till Karlsborgs Fästning och sedan började vi med en resa i Arns fotspår! 

Först åkte vi till Vanhems Kloster där Arn växte upp där han lärde sig att hantera svärd och båge! Sedan åkte vi vidare till Gudhems kloster där Arns kärlek Cecilia hölls fången! Vidare därefter till Kungslena där slaget om Lena ägde rum 31/1 1208! Det var här som Arn i filmen, sårades dödligt! Mycket historia under dagen.. 

Sedan sista stoppet blev Falks Grav som ligger på Svedmon i Hökensås!  Namnet "Falks grav" kommer från Jonas Falk som sedan 1855 vilar i graven. Jonas dömdes tillsammans Anders Frid till döden efter ett rånmord på en kunglig postiljon. Anders ansökte dock om nåd och fick livstids fängelse medan Jonas (som vägrade ansöka om nåd) dömdes till döden vid ting i Slättäng och halshöggs! 
Det sägs att det spökar vid graven och att färska blommor finns på graven utan att någon vet hur de kommer dit! Fanns färska blommor även idag! 

Slut på resa för denna gång! Vi har hunnit med mycket på 4 dagars Roadtrip! Nu väntas en veckas jobb innan det är dags för en veckas semester igen... Får se vad som händer då! 

Hann med otroligt mycket på bara 4 dqgar! Kul med lite Roadtrip och ta dagen som den kommer! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0