"Kom nu då, vadå? Barnprogram i TV2"

   

Det bästa barnprogrammet som fanns när jag var liten var "Ballongen spricker" det fanns inget bättre än dockskåpet som fick liv. Sara förklarar vad som händer i hennes dockskåp när plötsligt allt blir på riktigt när: "Dårfinken" trollar: axar braxar lejontand, giv åt dockskåpet liv" Dårfinken var man lite rädd för till en början det var en riktig retsticka. Händelserna utspelade sig i vad som hände hos en helt vanlig familj en tidig morgon. När Sara blir ensam i barnkammaren ser hon monster hon hade också en lillebror som hette Ola.

Serien byggde på en pjäs som spelades på Dramaten & Riksteatern. Jag kanske pratar för mig själv men numera är det mesta bara skit som sänds på barnprogrammen. Nog för att det kanske är så att det gamla ska förbli begravt och bortglömt, det kanske var bra just då. Skulle det sändas idag kanske det hade blivit en flopp.. Vem vet? Eftersom det fortfarande väcker känslor hos mig så måste det ju varit något att ha. Det har ju tillkommit en hel del generationer sedan jag var liten. Jag fick tag på alla delarna på VHS för ett par årsedan det var fantastiskt att se det igen. Tyvärr i en flytt fick bandet fötter. Mina barn tyckte det var ett jättebra barnprogram.

Jag gillade "Tisdagskul med Manne" också. Han med teckenspråket och som bodde i en klätterställning och alltid åt "En baaaaaanan" i slutet. Han cyklade och cyklade men kom aldrig någonstans och i rutschkanan satt han fastspänd med säkerhetsbälte och läste för oss barn. Farbror Frippe var kul, det var han med sitt skafferi med alla burkar, han hade en favoritburk bland dom alla och det var hjärteburken med lilla Märta.....

Nej SVT fram för Nostalgin


Kommentarer
Postat av: Ellen

Ja det märks att du är MYCKET äldre än jag eftersom jag inte känner igen ett enda barnprogram som du skriver om, eller var d sånt som sändes enbart i Vaggeryd? Själv kollade jag på Lillstrumpa och Syster Yster i Vilse i pannkakan, Dårfinkar och Dönikar och Boktipset. Det du,,, det var tider det! Ibland tittade jag på Beppes godnattstund med lilla Sigrid eller Fem myror är fler än fyra elefanter. Sånt sändes här när jag var en liten flicka på det ljuva 80-talet,,,(slutet på 80-talet)

2009-01-11 @ 18:34:57
URL: http://rakna.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0