Minnen från förrJag 1989

Det är snart 18 år sedan vi slutade nian, tänk vad tiden går.. Vart blev alla av? Vad gör och vart finns alla? Jag var uppe på vinden för ett tag sedan och hittade en massa foton sedan skoltiden. Vänner man hade glömt bort, och vänner som man inte ens minns man hade lekt ihop med. Minnet sviktar antar att det beror på ålden.

Hittade även mina gamla dagböcker sen i början av 80- talet, jag bläddrade blad för blad och lät mig föras tillbaka till tiden då var man var liten och det inte fanns så många måsten som idag. Det tog några timmar att läsa igenom, men man minns det som om det var igår när man läser vilka galenskaper vi hade för oss. Ett gäng med ungar som sprang omkring i betongöknen på Råslätt i Jönköping. Stadsgårdsskolan livligaste klass som fick byta ett antal lärare genom åren tills vi kom upp till högstadiet, det var då vi fick Stig Gustavsson, det var han som fostrade oss genom dom tre åren så gott det gick. Hejja Stig du var bäst! På Facebook har man hittat en del gamla klasskamrater och och man delar sina minnen från förr. Minnet av när de Coola killarna i klassen gjorde "Pålen" på de yngre killarna som började i högststadiet, var det nåt liknande inspark ? Eller var det bara nåt som skulle ge högre status haha.. Samtidigt som man ser dom springa och kasta suddigummin. Säga vad man vill men nån mobbing, kan jag inte minnas förekom?

Jag minns när vi hade fest i "Röda stugan" då var vi inte gamla i mellan stadiet skulle jag kunna tro, det var nog där vi hade våra första "tryckare".Och man var kär i den där speciella killen som man inte vågade fråga "chans" på.. Det var då när Samantha Fox Tone Norum och Herreys och Style ruled i popsvängarna...

 Jag minns att Jari och jag samlade grodor och hade i skolbänken. Vi satte fast knäckebröd med smör under borden i matsalen i 6:an. Jari kunde inte hålla tyst när mattanterna kom till klassrummet utan erkände och vi fick skura bord en halv dag.Twist var en favorit bland tjejerna i klassen.(Helst skulle man ha träskor och en nyckelknippa hängandes i jeansen, det lät så kul när man hoppade då) vart har det tagit vägen, det ser man sällan numera. Rullpingis, hoppa kråka och "rutan" Rutan ser jag fortfarande mina egna barn spela på skolgården med lite andra regler. Vi lekte "röda vita rosen" och hamnade både på tak och mer därtill. Vi byggde kojor och delade in oss i olika läger.. vi var massa ungar och jag minns inte nån direkt osämja. Man var väl ute mycket mer förr när det inte fanns internetuppkopplade datorer och tv spel.

Det var på den tiden man var så himla glad när mamma sa vi skulle hyra en movie box på videobutiken, tänk vilken lycka när det skaffades en egen videobandspelare till familjen. Sen kom Nes nintendot det kunde man hyra och spel till också. Ush jösses det låter ju nästan som om man vore född på stenåldern. Men nu är man ju omringad av datorer playstation Ipods och dvd spelare. Så om man tänker tillbaka så uppskattade man nog det man knappt hade tillgång till, mycket mer förr. Det som idag är en självklarhet för mina egna barn då dom tror jag skämtar när jag berättar att när jag var liten fick vi hyra en VHS spelare. Dom vet ju inte vad en VHS spelare är idag.

Jag minns min och Malins  första utflykt, då var vi inte gamla, det var till Grännas lekplats vid Vättern, det var en utflykt som tog hela dagen. Där satt vi och frös i klätterställningen, drack varm oboy och åt ris, bearnais sås och köttfärsslimpa, vilken kombination.. Jag var med Malin och hennes föräldrar nere i Laholm, vi sov i dom där grottorna i Höör och det var världens oväder.(jag har kvar korten) Vi blev osams som satan i en sån där par cykel vi cyklade på nere vid stranden. Våra gröna Barbiedocksväskor var med oss vart vi än gick, jag har aldrig fått mina barn att leka med barbies. Men du och jag vi var nog Barbies största fans. Jag minns att du alltid skulle låna mina galaklänningar som var köpta på torget i Jönköping, de var dina favoriter den gula och den gröna. Jag minns åxå när vi gjorde slut som bästisar. Men det dröjde inte länge förräns vi var tillbaka i det gamla vanliga igen, Att sluta skolan var nog den värsta dagen i mitt liv, jag grät, det var nu man skulle skiljas från sina vänner efter så många år tilsammans..

En sak är säkert minnen från förr kommer alltid finnas kvar inom mig


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0