Vad är egentligen perfekt?

 
 
 
 
Hur är man när man är perfekt egentligen? Finns perfekt? Är man tjock smal mitt emellan och vem bestämmer om man är perfekt? Varför ska man vara perfekt? Nej enligt mig finns inget perfekt. Själv tycker jag inte att allt hänger på hur man ser ut, utan det som finns på insidan. Men samhället är ju som det är då tjocka människor feta människor bastanta människor ofta får blickar efter sig.  Det finns de som blir kallade både det ena och det andra för att de är lite större..tänk så ont ett elakt ord kan göra bara för man har mer fett än andra. 
 
Bara för att man har större omfång så är man ingen sämre människa.  När jag började min resa med viktväktarna 2013-02-25 vägde jag 105,5 kg. Tjock som en koloss, fast det är lustigt nu 26,1 kilo senare att ingen minns mig när jag såg ut sådär och det är ju ändå detta året? Jag bestämde mig för att jag orkade ingenting,  jag motionerade aldrig och man krängde i sig en massa  fel mat. dessutom ont överallt.. Orkade knappt göra något med mina barn.. Fick dessutom diskbråck, det slutade med att jag fick låta mina barn dra mig upp ur soffan med en tvinnad filt, jag kom helt enkelt inte upp ur soffan..
 
Jag var ingen svullare men åt helt fel och dessutom aldrig rörde på mig. Det var bara att ta tag i sig själv och börja tänka på att man ska leva länge till och vill jag se ut som en orkeslös vandrande valross?  Nej det vill jag inte och jag är faktiskt bara 38 år och jag såg ut som en tant nu när jag tittar på gamla bilder.
 
Hur jobbigt det än var skrev jag in mig på Viktväktarna och började motionera.. Det gick inte snabbt det vill jag lova, men jag rörde på mig. Jag trotsade snöoväder och var uppe i ottan ibland för att gå min runda. Idag orkar jag springa flera kilometer och jag som nästan fick hjärtinfarkt att gå i lugn takt tidigare  Jag tänkte att jag skulle hungra ihjäl.. Men konstigt nog jag har inget sug efter saker så det gick jättebra.  Tiden gick och jag rasade i vikt.. idag har jag jag gett bort mina kläder och har en nästintill tom garderob som måste fyllas upp och jag har 4,4 kg kvar till min målvikt, det siktar jag på inom ett år och jag är på månad 8 nu..
 
Dessutom finns det de personer som är sjukligt tjocka men lider av något.  Själv kan jag göra något åt min vikt. Därför tycker jag att det är skitcoolt när överviktiga människor vågar visa sig i badräkt osv på stranden utan att bry sig om vad andra tycker.. Det hänger inte på fettet vad som finns inuti.. Man behöver inte vara en smal ytlig  sminkdocka för att vara någon, tänk på det hörrni!

Kommentarer
Postat av: Stamp-E

bra skrivet du med :)

Svar: Tack så mycket :)
Jessica Andersson

2013-10-12 @ 19:06:47
URL: http://stamp-e.bloggplatsen.se
Postat av: Jonnié Jonsson

nje nu orkar ja inte banta mer ! men imorrn blir det en promenad :)

2013-10-12 @ 22:03:24
URL: http://jonniejonsson.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0