Som den vitlöksälskare jag är

Å skepp o hoj...något för mig jag älskar vitlök och detta verkar vara en hejdundrande kombo..Men nej, hade det varit för et årsedan hade jag säkert köpt med mig två påsar hem..Jag är glad jag har upptäckt Kelloggs crispiga chips de går lika bra. Tänk vad man kan ända sitt ätbeteende på ett år, inte alls längesedan jag satt med näven i en påse..

When I was fat

Idag har jag på mig kläder som jag hade tidigare då jag var stor detta satt tight tidigare och då kanske ni förstår??

Skånemejerier guds gåva tll mänskligheten

Skjuts in i ugnen
Idag var jag i skåneland och jag kan påstå Skånemejerier är guds gåva till
mänskligheten! Ska man behöva flytta till skåne för att få tagi deras produkter? Köpte deras vitlökscremefraice idag och jag är kär...i love it!!! Borde finnas i alla affärer! Idag ni som tror jag inte äter har jag ätit potatisklyftor kyckling med röra av hackad spenat skånemejeriers vitlöksfraiche tomat och ädelost... Mums! 



Vacker utan spackel?

Jag har inte en aning om hur man sminkar sig! Visst provade man väl på i ungdomens glada dagar! Men jag vet helt enkelt inte hur man gör.. Köpte denna igår och förhoppningsvis kan det göra en till det bättre! Annars kör jag på naturlig skönhet som vanligt och är vacker utan spackel..


Regn och rusk


Det var ju tur man kom hem i tid från Ängelholm så man hade tid med en runda!!! Så tänkte jag nä ush jag orkar inte idag och det regnar, dessutom har jag precis kommit hem... Nä det var då jag tänkte lägg av ge dig..på den vägen blev det!!! Tack Jonnie för sällskapet idag å snart drar vi till hospitalet i Göteborg.. Ett jäkla flängande! 

Pallar med choklad

 
Ojsan, pallar med choklad så fort man kommer in i en butik..Ibland kan man undra vad butikerna tänker på när de placerar varorna. Uttänkt på något sätt säkerligen.Vid kassan omringas man ju av godis, det kan jag iofs förstå.. Folk har kinkiga hungriga ungar som skriker o gapar..Då vill de man ska stoppa ner några chokladbitar i vagnen,,Men innanför entrén liksom? Nåja de får ha sitt godis vart de vill, jag blir inte det minsta sugen mig går inte att inleda i frestelse..Tidigare kunde jag lätt klämma en chokladkaka utan att blinka!
 

Min vän Leonardo Di Caprio


Då var man på plats i stora staden Halmstad! Lite kaffe hos min vän innan det är dags att åka vidare mot Ängelholm!!

Dyrt att banta?

Igår när jag var i Ullared fick jag mig ett gott skratt.. Står och ska väga mina frukter när två damer står igemte och pratar då den ena säger: Ja jag borde ju ta att börja banta..Å den andra säger: jag med, men det är ju så dyrt..Sen står de där och dividerar om bantning och jag antar de kom fram till att de skulle skita i det då det var alldeles för dyrt =) På ett sätt kan jag hålla på med,,det är faktiskt dyrt med frukt och grönt. Men man får väl ta att fundera på vad man vill stoppa i sig.. Är det en fet falukorv eller kok broccoli?
 

Ängelholm

God morgon på er! Semester idag och jag ska på en Roadtrip med min bästa vän Jonnie igen! Han är min privata chaufför han borde öppna sjukresekörningar runt om i landet och han ställer upp i vått och tort.. Ska besöka SDS kliniken och göra en neurologisk undersökning! Hoppas det finns någon ej inkompetent människa som kan lösa problemet med mina domnade händer och underarmar!!!
 

Te


Kvällis


Nya träningskläder nu syns man

Andra belönar sig med saker att stoppa i munnen.. Själv belönar jag mig med nya träningskläder i storlek MINDRE och nya tallrikar förståss det har jag fått dille på :) fanns så mycket snygga träningskläder i Ullared idag ville ha ett plagg av varje!!!!





När man lägger 5 p på avocado


Då var man mätt och belåten! Grymt bara att avocado är så mycket points! Bara att bita i sura äpplet och betala vad det kostar!! I love it  idag blev det gratäng på broccolimix och keldas ostsås permesan o skinka! Till dett 2 st viktväktarnas wienerkorv!







Naturdiet


Hör sitter jag på ullareds parkering och tuggar! Hittade friggs proteinshake för några kronor, för att vara exat 9kr flaskan köpte på mig ett gäng att ta till i bråda tider! Har väl druckit godare om jag får erkänna men helt klart duger den! Bäst kall säkerligen som det står på....Nu ska jag och gamle Greven ratta hemåt...

Propointsvärde: 3



Ullared


Kan ju inte påstå jag behövde trängas :)

Det är jag värd


God morgon sunshines!

Idag var det tjäta i frullen.. Philadelphia sweet chilli och salami på knäckisarna! Det behövs för idag är Anderssonskan ledig och ska bege sig till det Stora gula varuhuset i Ullared där får man vässa armbågarna lägga i gasen ta sin kundvagn o tuta o köra.. No mercy här inte hoppas galningarna håller sig hemma idag så det är fritt fram..för här kommer jag!! Jag ska köpa mig ett par byxor! Äger endast ett par o de är tyvärr även de förstora och jag är i liknelse av en mexicansk hängröv! En sann viktväktare tar med sig färdkost så fruktpåse är nedpackad :)


Från boll till midja

För ett årsedan var jag rund som en boll nu har jag blivit med midja! Dessutom ser jag flera år yngre ut! Bollen har tappat luften och jag kommer aldrig återvända!!!





Ny upptäck


Å detta blev kvällens middag! Jag har hittat en ny favorit! Ugnsbakade färska rödbetor med vitlöksflingsalt..fantastiskt gott :)



Jodå så att

Vägrar att ligga på latsidan liten runda är bättre än ingen!!

Klaes-Göran


Idag har jag lyxen att sluta kl 14! Jag tar då tillfället i akt att låta Klaes-Göran ge mig en ryggmasage samtidigt som jag kollar in i Sherwoodskogen! Det blir en riktig runda i skogen när jag kommer hem, jag är på topp!!!





Leverpastej


Låter så gott så detta blir spännande att testa på jobbarknäckebröden idag!! 
God morgon på er...

Propointsvärde: 1 msk leverpastej 

Förena nytta med nöje, spar tid

Idag sparade jag lite tid genom att förena nytta med nöje! Fram med plåten bara.. Strimla morötter lök paprika purjolök och på med broccol skala och skiva 2 hela rödbetor! Lägg dessa i kanten då de droppar av sig lite! Ringla lite olivolja över och flingsalt med vitlök! In i ugnen jag hade ca 40 min på 175 grader! 
 
Under tiden tar du på dig träningskläderna och joggar runt några kilometer!! När du kommer hem in i duschen och under tiden koka upp två viktväktarnas wienerkorv! Tjohej vilket teamwork! Tog en knäckemacka till och serverade med Philadelphia sweet chili!
 
 

Kväll


Nej jag ger mig inte på det idag igen! Lite kallt idag men bara att få upp flåset så löser värmen sig själv!!!


Kassen


När kassen från affären gapar färggladare än tidigare! Nu slåss både jag, barnen och marsvinen om gosakerna :)

Rödbetor


Igår fyndade jag 1 kg ekologiska rödbetor för 10kr! Någon som har tips på vad jag kan göra med ?

Idag är en stor dag...

Idag är det som sagt en STOR dag.. Det är 1 årsedan en 105,5 kg tung Jessica 25/2 2013 skrev in sig på viktväktarna online! Idag -35,4 kg lättare! Hipp hipp hurra vad jag är bra! Bättre än bäst skulle man kunna säga! Jag är mer peppad än någonsin! Det har varit ett superroligt år inte det minsta svårt! Att se förvandlingen som skett får en att gråta lika mycket som när snön kommer :) Hade jag kunnat hade jag velat hjälpa er alla att nå era mål.. Kämpa på kära bloggläsare och instagramföljare!!! Jag kallar det inte bantning..Jag har bara antagit en ny livsstil...

Grattis till mig själv!


Då var man på plats

Då var det en ny dag och nya utmaningar! Jag vet hur jag ska spendera 7-16

God morgon appen

Hej Jessica! Ja hej på dig appen! :) detta är mitt viktigaste redskap vi umgås flitigt varje dag! Viktväktarappen som hjälper mig att hålla reda på mitt matintag och hur mycket points det är i allt jag äter! Kan nog säga att appen för mig är som bibeln för prästen! För min del föredrar jag appen som ni kanske förstår! Då jag inte är den troende människan..Jag kan nog tillsynes verka lite väl kontrollerande när jag knappar in då jag ätit något och dessutom använder jag den alltid i affären då jag hittar något nytt! 

Dagens middag

 
Propointsvärde: 11
 
Idag provade jag något nytt! Quorn schnitzel med god smält ost i.. Hur jag än vände och vred på det så kände jag absolut ingen skillnad på vanlig schnitzel och denna med quorn.. Mums älskar smält ost! Till detta kokade jag potatis morot o kålrot vilket jag gjorde mos på! Jag änvände enbart grädde o kryddor i moset!



Jag ska stjäla tiden från min vardag


Äntligen verkar det som om ljuset ger mig mer tid! Underbart väder idag och man blir ju bara så lycklig av solen! Det är nästan så man kan börja gråta över hur mycket jag hatar snö och mörka tider! Nu vänder det..underbart när man kan ge dig ut efter en dagtur på jobbet och det fortfarande är ljust.. Jag kan bara tala för mig själv som en heltidsarbetande ensamstående mamma att min tid är dyrbar! Men idag kände jag att investera 30-40 min om dagen till en runda är vad jag behöver! Nu är det inte så att jag inte varit ute på rundor, visst har jag det.. Men nu är det andra bullar som gäller...Jag ska stjäla tiden från min vardag.. 


Knappt man vågar visa sig på jobbet!


Här är två kära arbetskamrater! Hon med ryggen emot fick mig att börja med Viktväktarna och den andre fick mig att börja träna och röra på mig! Jag har det senaste halvåret haft stora problem med dem.. :) jag vågar knappt visa mig på jobbet då de hoppar på mig om min viktnedgång! (nu är jag lite ironisk)Jag vet att det är av kärlek och omtanke de bryr sig! Det roliga är att det är dessa som satt igång hela min viktresa! Nu tycker de att jag blivit alldeles för smal vilket jag inte kan förstå eller se.. Tycker dock de är ganska roliga de här två! Jag får väl helt enkelt börja ljuga för dem, men de håller stenkoll och håller ju inte i längden :) Har idag berättat att Jag har bestämt mig för att jag inte är nöjd finns en hel del att ta på..Viktväktarna är dessutom KUL..Har ni lika ömsinta arbetskamrater som månar om din hälsa? Känns som kärlek när de bryr sig ha ha!!!!!

Hallå underbara sol



Inget svårt att jobba då solen är framme! Känner en sådan energi.. Hade önskat jag kunde delat med mig till er alla :) nu vill man bara ge sig ut på runda..

Musik

 
Ibland vet man inte vilken väg man ska gå.. Samma sak gäller musiken, vad ska man lyssna på, vad ger en pusch att vilja ge sig ut? Jag måste ha musik annars får jag ingen energi alls! Smaken är ju som baken här kommer lite tips som man kan lulla runt med.. Lite allt i allo :) Lite blandat jag lyssnar på just nu.. Både nytt och gammalt..
 
DJ Antoine – Ma Chérie - DJ Antoine vs Mad Mark Radio Edit
Tacabro – Tacatà - Radio Edit
R.I.O. – Like I Love You - Video Edit
R.I.O. – Party Shaker - Video Edit
Tiësto – Red Lights
John Martin – Anywhere For You
Imagine Dragons – Demons
Kevin Walker – Belong
Armin van Buuren – This Is What It Feels Like
Loreen – My Heart Is Refusing Me
Gavin DeGraw – Best I Ever Had
Loreen – Sober - Single Version
Interphace – Habibi - Mihayani Radio
DJ Remix Factory – Timber (Remix)
Eric Saade – Boomerang
ItaloBrothers – This Is Nightlife - Video Edit
ItaloBrothers – Stamp On The Ground - Radio Edit
DJ Satomi – Castle In The Sky - Da Brozz Remix Edit
Massari – Habibi (Brand New Day)
Pitbull – Rain Over Me
Lutricia McNeal – Fly Away

Det här med försvinnande kroppsdelar



Ja det är faktiskt så att kroppsdelar gärna gör sig besväret att försvinna med viktnedgången! Då talar jag om pattar och röv! Själv har jag en röv platt som en pannkaka nu, inga brallor verkar passa hur jag än gör? Men varför klaga då man tidigare hade storlek på röva som en ladugårdsdörr??

Sen har vi pattarna! Ja vad ska man säga! Får vara glad om man har några kvar när man är färdig! Än sen? När man tidigare var tvilling med Dolly Patton så ska man väl inte klaga på det heller! 

Bara en världslig  sak jag vill dela med mig av.. 

Som 1 hg skinka en fis i rymden


Trodde nästan jag skulle hamna på 70 idag, men men skam den som ger sig! Ny vecka ny tag!!! Ha en God Morgon på er!!!

Ny vecka

Ny vecka! Man var så pass duktig att man gjorde sig en matlåda! Tummen upp!!

Snöns fel

Jag är på G skulle man kunna säga! Kommit igång igen! Legat på latsidan å det är SNÖNS fel! 


Dagens


Middag idag

200g kyckling 5 p
1 dl Milda mat extra 4% 2 p
1,5 dl pasta 4 p

Propointsvärde: 11


Idag var det egentligen vilodag

Ja idag hade jag inga planer på att motionera! Men när dottern propsar på är man ju inte sen att hänga på :)






Morning

Då var det söndag! Ny jobbarvecka väntar och  jag ha inte gjort matlådor denna helgen heller! Men hur det än är så verkar det ju fungera bra ändå! 

Jag är fit for fight!!! Är ni med Viktväktarföljare? 





Igår fick jag bästa betyget



Ja igår fick jag nog bästa betyget av min snart 14 åriga dotter! Nu får hon hålla hårt i sina kläder för nu är FitMama på G...


Ibland kan man undra

Ja ibland kan man undra vad som händer med en! Inte ett dugg trött! Det är ju ändå mitt största problem, kan inte lägga mig i sängen förrän jag har slagit dank i drömmarnas värld! Men inte idag minsann.. Det blir Pukka te och Poltergiest i ryggläge i snarkofagen! Får se hur länge det varar..


Ett bättre alternativ


Bättre alternativ om man måste stoppa något i munnen.. 

Propointsvärde: 9 p (hela paketet)

Nu börjar det rätta till sig

 
Nu ikväll märkte jag att det börjar rätta till sig! Tjohoposansa vilken skillnad! Ja nu är det 3 dagar kvar och årsdagen då jag började min viktresa!

Middag


Kvällens middag..får fylla på förrådet efter dagens runda!!

150g nötfärs 8 p
3 msk minifraiche 1p
100g spagetti 4 p
Krossade tomater
Lök

Propointsvärde: 13

Smoothie


Smoothie- snabbt och enkelt 

2 pp

En mil


Då blev det en mil idag..det var eviheter sedan! Har legat av mig och blivit lat tyvärr :( men man är ju inte mer än människa! 

Grönt är skönt

Visst är grönt skönt? Vilken macka föredrar du? Tidigare körde jag den tommamackan varianten! Hade väl på en gurkbit som mest! Numera består mackan av lite andra nyttigheter, dessutom ser det trevligare ut och man äter till stor del med ögat! Har aldrig brytt mig om sådant innan jag började! Nu går det av bara farten och visst ser det mer inbjudande att sätta tänderna i den ena mackan än den andra :)




Kryssdags


Lördag igen, sovmorgon melodikryss och frukost på sängen! Detta är en bra start på en lyckad lördag!

1 fralla 3 p
2 skivor skinka 1 p
2 skivor salami 1 p
2 ägg 4 p

Propointsvärde: 9

Avslut

Det bästa avslutet på ätandet för kvällen: borsta tänderna då fattar kroppen vinken tack och hej till mer att stoppa i munnen. Det funkar iaf för mig! 


Fredag o borde man sova?


Då var det ledig helg! Vid denna tiden borde man vara trött som ett helt ålderdomshem! Konstigt nog pigg som en mört! Man blir chockad liksom när man kommit till åldern och man fortfarande är vaken!!!


Vad är det för fel på mig?


Okej... Vad är det för fel på mig? Alla tycks vara så sugna på snacks och godis, kakor,  bullar, glass osv..jag har inte det minsta sug efter det har inte haft på evigheter?! Har det totalt blivit bortblåst? För ett årsedan kunde jag klämma säkert 1 kg godis och chipspåsar utan att blinka! 


Kycklingsallad

Då har jag och sonen avnjutit en varm kycklingsallad! Hittade pesto vinägrett som passade perfekt till salladen! Vem behöver ett pizzahak när man fixar bästa salladen själv!? 

Nu ser jag massa saker som jag aldrig sett i affären förr! Tror inte jag tittat åt en vinegrätt innan jag började min viktresa! Denna ligger hur som helst helst etta på min lista nu! Blev jag mätt? JA

200g salladskyckling (ljummen) 6 p
1,5 dl kokt ris 4 p
2 msk Druvan pesto vinägrett 1 p
2 msk majs 1 p
Gurka
Tomat
Lök

Propointsvärde: 12 ( vin 5pp )



Liten fredagsrunda


Snabb fredagsrunda idag! Satan i gatan nu känner jag att jag har gott om benknotor i kroppen! Måste verkligen börja bygga muskler, inte klokt vad som händer när fettet försvinner.. Ont i ryggen men men vill man vara fin får man lida pin som det heter! 


Min vän Fluffy

Här är en av mina bästa vänner! Han heter Fluffy! Söta små Marsvin är en delikatess i Bolivia och Peru! Okej folk får äta vad de vill.. Själv äter jag ju kyckling gris o ko mm! Men min lille ponke bor i ett tryggt hem och riskerar inte att bli grillad på spett och uppäten!

Fluff fluff på er!


Fredag

Så sant hörrni! Gå inte runt och häng läpp! Idag är det fredag, ta och unna dig något gott och glöm inte bort att le eller ge ett vänligt ord till någon som behöver det!! Nu vankas ledig helg på Anderssonska Residenset! 

När du ofrivilligt kliver ner istället för upp


Om jag någon gång kännt att jag vill ge upp? Aldrig jag är mer peppad än någonsin! Jag har aldrig fallit tillbaka i mina gamla vanor under min viktresa! Har endast gått upp några hg då o då men då av andra orsaker som ni kvinnor förstår.. Aldrig övertrackaserat mina pointsantal har nog varit ganska hård mot mig själv.. Tyvärr ett måste och det har fått mig dit jag är idag!




Detta med viktnedgång kan för en del vara som en trappa har jag funderat på.. Ibland går man ofrivilligt ned några trappsteg i stället för upp! Man orkar helt enkelt inte o faller för en massa frestelser...man ger upp..Men tappa inte motivationen hörrni.. Ni har ju bestämt ni vill lätta några kilo! Vem gör ni det för? För gubbens skull? Farmor eller farfars skull? Whatever.. Nä antagligen för er egen skull antar jag! 

Det är inte hela världen om ni råkar svulla till det en dag!  Man behöver inte alltid somna som en Viktväktare men man bör alltid vakna som en :) så när du känner att du ofrivilligt tar dig ner för trappan! Ta då och lägg i backen och ta dig uppför igen! Du kan bara du vill!

Jösses nu lät jag som en stor filosof! :)


Redo för sista jobbarpaset..


Gör mig redo för sista jobbarpasset innan ledig helg! Har köpt en spännande mjukost som ska testas idag! Pointsantal har jag inte räknat ut! Jag har ju alltid mjukost på mina knäckebröd men räknar det aldrig för jag tar så ytterst lite...


Viktväktarna Online

Jag har fåt många frågor om mitt medlemsskap i Viktväktarna! Jag har varit medlem några ggr tidigare förr! Men hoppat av och gått upp igen! Jag gick då på möten! Nu flera år senare har ju allt blivit mycket modernare och min arbetskamrat fick mig att kolla upp viktväktarna igen! Jag blev glatt överraskad att de hade onlinemedlemskap, det hade jag ingen aning om.. Jag visste först inte hur jag skulle göra! Jag skrev in mej online och gick på ett möte här i min by jag hade en del frågor och jag såg på nätet man kunde byta upp sig till möte! Jag blev så fruktansvärt illa mottagen då jag berättade jag var helt ny och jag hade frågor om ifall jag skulle uppgradera till möte hur det gick till.. Konsulenten sa att jag fick INTE vara på mötet för då skulle jag betala henne 100 kr till för jag kom dit! Jag sa jag vill bara fråga en sak? Enligt mig så var det inte ett klokt bemötande! Jag hörde vad hon sa till två damer som inte alls förstod hur man anslöt sitt visakort till betalning! Tillslut sa konsulenten: men herregud vad är det ni inte fattar? Jag tycker man ska respektera sina kunder med värdighet och respekt! Dessutom kommer man dit utlämnad med det förmodligen enda man skäms för.. Sin övervikt vilket är ett känsligt ämne! Jag tog damerna åt sidan förklarade enkelt hur hon skulle gå tilll väga med visakortet och hon var mycket upprörd hur konsulenten betett sig! Hon tackade mig och sa att det finns hopp om mänskligheten när det fanns sådana som mig! Tack säger jag det värmde!

 På denna vägen är det jag blev förbannad och insåg att på dessa möten kan jag inte gå,  köpte mig en egen våg sa till mig själv: tjockis nu kör vi... 

Jag har inte ångrar en dag att jag skrev in mig på viktväktarns, ni ser ju mina resultat! Jag har en sjuhelvetes motivation och jävlaranamma! Nu ska ni absolut inte vara rädda att skriva in er! Jag har varit medlem i stan förr men långt att åka.. Där var det kanontrevliga konsulenter! Detta måste verkligen varit  en ovanligt sällsynt konsulent..Viktväktarna fungerar och denna viktresa är bland det bästa som hänt mig :) poletten har äntligen triillat ner och jag är normalviktig!

Men... Vänlighet varar längst när man jobbar med människor!

Walis Livs


Idag besökte jag Walis Livs!! Här har jag hittat min livlina 2,5 kg salladskyckling! Nu har jag kyckling som räcker så långt ögat når! Supergod kryddad och färdiggrillad salladskyckling som kommer att komma väl till pass i bråda dagar! Här ser ni Nora med en del av familjen! Mycket trevlig butik med många utländska produkter! Men jag är inte sen på att våga prova något nytt! Mycket trevlig och hjälpsan affärsinnehavare som hjälper till när man inte förstår sig på vad det är man egentligen håller i :) jag återkommer..

Dagens middag blir:

150g kyckling
1 dl Milda mat extra 4%
1,5 dl pasta 

Propointsvärde: 10


Jobbardags



Lite stressigt idag då kommer smoothie väl till pass! Dags att åka till jobbet..

Frusna bär, 1 banan 1 dl Lindahls vaniljkvark 1 msk pumpakärnor..

Propointsvärde: 3

När man vaknar o känner sig som en i Turtles

God morgon alla! När klockan inte ringer, ja då är det lov här i hemmet! Då blir mammi glad att hon får sovmorgon när det vankas kvällsjobb :) så tack för sportlovet! Hade tänkt ställa klocka så jag skulle hinna ta en runda.. Men mitt innre motarbetade min tanke och sa: lägg av.. Så det var precis vad jag gjorde. Tog mig en rejäl sovmorgon i stället! Klädde ut mig till The Turtles och slängde mig på sofflocket..Tycker jag varit duktig med motion denna veckan ändå.. Har ju som sagt blivit lite lat.. Blir väl så när man inte är har något att sträva efter längre! Då känns det bra att vakna upp och känna sig som en i The Turtles! 




Lång dag äntligen på sofflocket!


Trött som ett helt ålderdomshem..Ont i ryggen och det blev ingen runda idag..Det kliade i fotknölarna och jag stod i valet och kvalet om jag skulle ge mig ut.. Men kom fram till Nej! Nu har jag virat in mej i mysrocken!! Till middag idag gjorde jag potatisklyftor, de var i mesta laget, blev sådär äckligt mätt! Hade då mycket p kvar idag o valde att lägga dem på potatis! Tycker annars att det räcker med runt 150 g! Till hade jag riven vitkål med minifraiche blandat med vitlök och 2 quornburgare! Gillar inte ketchup så tacosås fick hoppa in i dess ställe! 

Förra sommarens grillkvällar

Man lever gott som viktväktare! Här är en tallrik sedan en av förra sommarens grillkvällar! 

Längtar till sommar o sol



Jag är ingen höst och vinter människa! Jag vill ha sommar, vårme och blå himmel! Jag vill ligga på stranden och läsa böcker och på kvällarna sitta på min baksida och njuta utan vantar, täckjacka och raggsockar!

Mums


Avocado är ju bara så himla gott! Rik på vitaminer mineraler nyttiga fettsyror och antioxidanter! Det sägs att den ska förhindra rynkor och förbättra hjärnkapaciteten! Hopp o hej säger jag då finns det hopp om framtiden! :)

Synd bara att den är så dyr i pp! Hade velat äta det mycket oftare!!!

Onödigt vetande


Onödigt vetande för andra! Men ett stort    Kliv för mig eftersom jag började som 105,5 kg tung


Nu behöver jag er HJÄLP

Nu behöver jag verkligen hjälp! Här ser min förvandling på ett år, väl kämpat om jag får säga det själv.. Man är ju ganska grym ändå...Jag vet att det låter helttokigt dumt men nu är det bara såhär... Sommaren nalkas med stormsteg! Jag behöver tips på vart jag kan hitta en bikini som håller in röva och sopsäcken på magen! Det hänger och slänger!!! På ena sidan syns det mer än på andra! Någon som vet något bra ställe jag kan kolla på nätet!? Jag vet att många kommer bli upprörda och säga jag inte har någon mage o röv! Jo det hänger påse under var skinka o magen har jag packat in! Jag behöver ett par breda bikinibyxor med hållainmagen o skink o röv funktion..Jag kommer denna sommaren skämmas mer på stranden än när jag var som störst!!! HJÄLP!!!

Räkor

Inte alls hungrig idag! Men lyckades fixa till en 12 pp middag! Räckte gott och väl! Man blir mättare än man tror! 
Dock kan ju kålen göra så man skjuter skarpt :)
 
 

Å så tänkte jag..

....Att jag först inte skulle ut någon runda! När man har 7-16 turen blir det oftast man skippar motionen när man kommer hem. Å nej så lätt skulle jag inte slippa undan idag! Bara på med reflexväst och röra  på fläsket! Dessutom var det ljusare ute så nej inga ursäkter..Nu är jag så trött så jag skulle kunna stå och sova! 

Så är det..





Oplanerad vecka

Dags för matkassen igen! Har inget planerat i matform alls denna vecka, får ta dagen som den kommer...

Morning hairstyle


God morgon mina vänner! Just denna dag erbjuder jag mig att visa upp mitt morgon - jag! Detta är den bistra verkligheten..Finns nog ingen som har så mycket olika morning hairstyles som jag!? En ledig dag går fort.. Ska göra mig redo för 7-16...

Benens förändring

Här ser ni mina bens förändring på 1 år! Lite skillnad och verkligen till det bättre..träning ger resultat! 

Kvällens middag

 
Kvällens middag uppäten och jag lyxade till det med en hel avokado, det är ju bara för gott! Många har frågat och undrar om jag blir mätt på det jag äter och om jag aldrig vill frossa i något? På första frågan ja, jag blir mätt! Som jag skrivit tidigare tar det en stund för magen att känna mättnadskänsla, ca 20 min! Det är normala portioner jag äter.. Däremot var de andra onormala jag åt tidigare och dessutom tog om både två och tre gånger! 
 
Om jag vill frossa ibland? Nej aldrig jag har insett att man behöver inte äta HELA tiden! Allt kretsar inte kring att stoppa mat o godis  i munnen..Det handlar om att inse man är sugen inte hungrig! Ta en funderare nästa gång och känn efter.. Drick ett glas vatten vänta en stund.. Jag brukar ta en kopp sockerbalans TE från friggs på kvällarna om det känns som om magen vill ha något! Som sagt det är Psykiskt man måste tänka efter en extra gång! Tidigare vräkte jag i mig även om jag var mätt! Jag åt för det var gott! Det skulle aldrig hända idag! Det gick väldigt snabbt för mig att förstå när jag började med Viktväktarna att jag tidigare hade misshandlat min kropp med allt jag stoppade i mig! Massa skit som gjorde att jag hela tiden var apmätt  på riktig skit!!!! Äter nästan aldrig godis längre någon enstaka bit kanske mot förr då man kunde äta ett kilo!
 
Tro på dig själv, det är bara du själv som kan göra en förändring.. Ingen annan kommer göra det åt dig!!!
 
Broccolimix 0 p
1 dl Kelda sås 3 p
1 kycklingklubba m skinn 7 p
86 g avokado 4 p
 
Propointsvärde: 14

Mums


Gott!!

propointsvärde: 2



På G


Har ju legat av mig lite men känns som om det ger mer energi till motion då det blir ljusare ute! Idag hände något konstigt.. Bara jag börjat komma igång nån minut började jag flåsa som fem elefanter!!! Hjärtat dunkade oroväckande fort..Vad sjutton var det? Någon dom vet? Aldrig hänt innan.. Försvann efter en liten stund.. Det var lite otäckt faktiskt! Hade förstått om jag varit otränad men det kan jag ju inte påstå att jag är.. Som tur var överlevde jag min runda!!


Frukost på sängen


Sovmorgon det var gött! Kidsen har sportlov och då får mamma sovmorgon denna lediga måndag! Frukost på sängen och några avsnitt sv Downton Abbey får det bli




Snart nere på slutet


Nu är det inte långt kvar till 70 kg! Helt plötsligt har jag blivit mer peppad och motiverad än någonsin!  Har 8 dagar kvar innan det är årsdagen då jag började.. Jag har 300g kvar till 70 kg det borde jag klara!! Då är jag - 35,5 kg lättare!!! Känner mig på topp och detta är ju hur lätt som helst! Trodde aldrig jag skulle säga det är roligt att "banta" ser det inte som en bantning utan en investering för mig själv.. Det är ju trots allt jag som ska bo i kroppshyddan!!!

Kung Markatta

Ikväll testade jag att blanda i lite lakritspulver från kung markatta i min Lindahls vaniljkvarg, det blev en spännande smak :)  sen frossade jag i massa frukt som ni ser! Är fortfarande bedrövad över hur jag kunde slänga mina kelloggs chips nu i helgen ett helt paket liksom.. Så får hålla tillgodo med mitt fruktsocker!! Det är ändå det bästa jag vet och faktiskt föredrar istället för godis och snacks!  


Nu gillar jag att svettas


Idag kände jag att jag var på banan igen! Längtade att ge mig ut på runda efter jobbet..det går alldeles för sakta att gå numera.. Har ju så jäkla ont i ryggen från o till på grund av diskbråcket, men jogga går bra!  I början av min viktresa var det såklart jobbigt att röra på sig! Men jag gav inte upp för det! När jag väl börjat få lite kondis och gick på gymmet svettades jag så att jag skämdes så in i bomben! Min handduk dröp av svett vid hemgång!!! Pinsamt å vara där o svettas som en gris!!' Jag fattade inte utan tyckte att jag borde svettas mer när jag var tjockare! Nu snart - 35 kg senare får jag verkligen prestera för att svettas, annars händer ingenting! Trodde aldrig jag skulle säga det! Men svettandet gör att jag mår bra och inser att jag verkligen gör mitt yttersta och jag har lärt mig att gilla det! 

Dagens jobbarlunch


Detta får bli dagens lunch trycker ner en viktväktarkorv med så blir det pricken över i:et! 

Klackarna i taket

Idag blir det en runda när jag kommer hem från jobbet! Fick helt plötsligt abstinens, vad nu den kom ifrån?? Måste vara för att jag inte fick mina Kelloggs chips igårkväll då jag hade råkat slänga den oöppnade paketen i stället för den tomma!! Nä klackarna i taket rock n roll o håll i hatten, måste röra på fläsket då det stormar ute borde rundan göra mig lätt som en fjäder :)


Ett urval Jeppifrukostar


Här kommer lite av mina frukostar! Tyvärr har jag raderat många! Men lite kul när ni på instagram döper era frukostar till " jeppifrukost" kul att man kan få till lite inspiration :) 

Känns bra


Hade väl fått i min halva arm för ett årsedan.. Idag är det andra bullar nu får hon hålla i sina kläder :)

Nu är jag sådär rolig igen..


Min kreativa ådra har skapat ett nytt spektakel :)

Rast



Rast.. Och vilken fantastisk utsikt det plötsligt blev utanför jobbet! Som ni vet tar jag kort på allt och lite till, så jag var inte sen med kameran! När det lyser upp då är det helt ok att jobba 14-21 :)


Då var det dags för jobbhelg

Då var man på jobbet och har jobbat ett tag, bra med tidsinställda inlägg :) Kör lätt idag! Som ni såg igår fick min app spunk och det var nog menat.. På så sätt kunde jag äta hur mycket mögelost jag ville :) nja så illa var det ju inte och dessutom ganska bra den inte funkade! På så sätt fick man tänka efter! Man kan ju inte vara beroende av appen hela livet! En dag måste man ju klara sig utan! Så quorn köttfärssås och shiratakinudlar!

Propointsvärde: 4


Snart är det den 25/2


Då är det 1 årsedan jag började min viktresa! Jag tror jag ska kosta på mig ett klädesplagg! Jag har fortfarande problem med att inse min förändring och att jag gått ner i storlek! 

Ett tips som funkar på mig om du har samma problem som jag är: gå försjutton och plocka på dig kläder av de stora plusstorlekarna, man är van att gå där..Gå sedan och prova dessa! Du kommer att drunkna och de kommer ge dig mexicansk hängröv! Det kommer dessutom ta längre tid för dig att handla för efter måste du gå på de mindre storlekarna och  prova en gång till! Men skit i det! Detta är ett bra sätt att inse man blivit mindre! Man ska låtas fatta själv och andra får inse man har svårt att se...så har du någon med dig när du handlar och den säger du är på fel avdelning, lyssna inte kör ditt egna race..snart förstår du :)

Sha sha Bloggen


Godmorgon i stugorna! Känns nästan som man försovit sig idag pga av sovmorgon! Jobbarhelg på G men såklart måste man ju hinna med Melodikrysset denna gång i reprisform!






Sista gången

Okej detta är sista gången jag gör reklam! Rösta gärna om du inte gjort det! Dryg tävling det här! Iofs behöver jag ingen tävling för jag vet jag är bättre än bäst!!! Nu känns det bara drygt och irriterande bye ve!

Min vv app har fått spunk


Somliga äter chips jag äter mögelost! Min viktväktarapp har fått spunk! Vet inte alls mitt pointsvärde! Det är kanske
 Nu man ska äta på? Men jag är mätt som en plätt!


En dag skulle jag bli smal

Ja det var tanken.. En dag! Nu är jag normalviktig, jag har gått ner snart 35 kg  och jag ser det inte? Jag är inte enl mig själv smal.. Långt därifrån.. Jag har normalt BMI men på tok förstora kläder!!

Valentine


Har idag haft besök av min käre vän! Han är singel och ingen som bryr sig om honom! Jag gjorde därför en hjärtformad liten smörgåsbakelse till honom, snäll som man är :)

Dessutom fick jag ett kort med äkta kärlek från min son! 




Ledigfredagsfrukost


Inte var dag man är ledig tors-fre innan helgjobb! Fantastiskt.. Sitter här i min ensamhet med Ola-Conny o Morgan på TV.. Häftiga boys det där! Njuter av lugn och ro inga krav idag! 


Alla hjärtans dag idag! Jag har ett alldeles för stort hjärta så jag använder det över hela året jag behöver inte en speciell dag! Men om du är en trevlig rolig hunk på max nåt år över 40 så kan du få hänga lite blommor på min dörr :) jag är öppen för förslag! 

Har du som jag huvudet ner och fötterna upp, är energisk och rapp i käften och inte är allt för tråkig? Kontaktinformation längre upp på sidan det är bara att skicka in sin ansökan! Är du i desperat behov att komma i kontakt med mig? 

Ring!




Salami


Här är nyförvärvet i kylskåpet! Dock får jag slåss om pepparsalamin med min son som även han är förtjust i denna! Tycker jag börjar få in rätta knycken med min förändring vad det gäller frukost :) 

Propointsvärde: 1 för två skivor.

Lång dag

 
 
Idag strålade solen i Halmstad, kan inte säga detsamma då jag körde hem till byhåla! Men idag äter jag bara en sallad har ingen lust att laga mat! Jag älskar avokado: MUMS!
 
2 dl räkor 3 p
1 avokado 90 g 4 p
1 dl keso fyra lökar 2 p
 
Propointsvärde: 9

Lunch


Dagens lunch får bli knäckebröd med ägg och kaviar!

1 knäckebröd 1 p
1 ägg 2 p
1 msk kaviar  (ca) 1 p

Propointsvärde: 4

Mellanmål: smoothie


Gott till mellan mål och det mättar bra! 

Propointsvärde: 2

Damma bör man



Dags att damma o städa lite så man inte hamnar i någon obotlig allergisjukdom! 
Nödvändigt ont men bara att gilla läget och ta tag i det!!

Ojsan!


Helt plötsligt har man kört om till 1:a plats i tävlingen Årets  Viktväktare! Nu gäller det nästan att ta i lika mycket som presidentvalet i USA! Undra om man skulle kört banderoller o valsedlar från början.. :) Detta verkar vara en hård kamp..Denna deltävling avslutas 28/2! Rösta gärna be mormor, morfar farmor farfar kusiner och andra släkt och vänner samt ovänner! För all del du kan väl be pizzan på hörnet att lägga en röst de med :)

Vote for me on 
weightwatcher of the year

Gå in på / Visit. www.aretsviktvaktare.se
Sök på  / Search: Jessica Andersson


Lappmögel

Lappmögel har landat igen! Fruktansvärt deprimerande! Finns inga inga ord för vad jag avskyr kyla snö och vinter! Nästan så man borde dra ner persiennerna och hoppas det slutat falla vit skit från himmelen nästa gång man drar upp!! Idag kommer jag protestera mot mig själv och vägra ta en runda 
NEJ TACK!! 


Ägg


God morgon! 4 pp på spisen, frukosten är räddad! Har faktiskt funderat på en äggkokare inte var dag man får de "perfekta" äggen! Jag vill ha dem lite lösgeggiga om ni förstår vad jag menar..  Fast o andra sidan kanske skulle skaffa timer till att börja med är inte kul med en massa apparater överallt! Så nu ångrade jag mig lika snabbt som jag kom på tanken...Men jag har en förmåga att glömma bort dem då man har flera andra 100 saker att göra på morgonen!

" ägg, ägg mera ägg ät så får du skägg"

Lätt

Detta hopplock fick det bli idag! Quorn nuggets med ris rostade morotsstavar och sweet chili sauce

Propointsvärde: 10

Gamla bilder



Lite gamla bilder från resans gång! Inte klokt vad utseendet ändrar sig många gånger under en viktresa 

Sharon


Älskar dessa små godingar! Skulle kunna äta hur många som helst! Men ack så små!!!




Vänliga veckan


Ja det är ju vänliga veckan! Kan man inte ha roliga veckan också? Bjuder här på min dåliga humor och visar upp min kreativitet! :) 

God kombo


En god kombination! Riv blomkål på grova sidan på rivjärnet och pressa i vitlök! Stek tills det får gyllenbrun färg! 

En funderare


Igår tänkte jag på hur mycket jag verkligen gått ner i vikt! Snart 35 kg! Har inte ens gått ett år än.. Man kan nästan säga man är värd din vikt i kvarg :) 


Att bryta ett mönster


God morgon! Idag är jag ledig men jobbar ändå! Det gäller att vara effektiv :) börjar lite senare så hinner med frukost hemma! Idag kan ni leta ett fel på min frukost! Dags att bryta ett mönster och förnya sig :)

Propointsvärde: 8

Idag tänkte jag slarva

Idag tänkte jag bara plocka lite allt i allo från kylen när jag fick sug efter en saftig köttabit med fettrand! Jag gillar fett och dör inte av att lämna lite fettrand den var mums satt som en smäck! Ikväll så rev jag lite blomkål och stekte detta med vad jag kallar morotspasta! Jag gör bara tunna längder med potatisskalaren! Stekte sedan med riven vitlök! Så pass att blomkålen blir lite brunrostad! Till detta kotlett minifraice med vitlök och persilja!

Blomkål efter behag 0 p
72 g kotlett 3 p 
3 msk minifraiche 1 p

Propointsvärde: 4

Å nu ser jag att detta bara var 4 p för denna portion och jag blev mätt som en plätt...Inte konstigt jag har points över idag! Då blir det kvarg!!!


Härligt


Så skönt när man orkar engagera sig med promenad på rasten! Härligt när man kommer hem och slipper tänka på att man måste ge sig ut på motionsrunda! Dessutom är man ju så himla snygg med träningskläder blandat med jobbarkläder! Bilarna kollade en del och jag förstår varför! Ja man kommer några km på 30 min och ni ser ju att jag pinnar på bra :)

Victorias secret


Jaha då har man fallit ned i grottan och ska nu lukta som många andra! Det är visst poppis med Victoras Secret! Känns dock lite som fjoris varning men jag gillar dem! Tur man bara blir yngre med åren :)

Ny dag

God morgon alla, packar påsen och är sedan redo för en ny dag! Ha en trevlig dag på er och glöm inte att det är trevliga veckan så ni kan väl försöka vara lite extra trevliga idag :)


Färdig för dagen

12-21 turen är över och jag tog mig i kragen att ta en promenad på rasten! Är det något jag lärt mig så är det att måste ha med mina löparskor! Fy attans bananer vad man känner sig otränad utan dem...får börja packa både motionsväska och matkasse framöver!!!  Bättre än runda på 30 min än ingen alls! Får väl ta o vila de blå ett par timmar! Upp i ottan tjoflöjt! 


Kom igen ny vecka..



Nu är det nya tag o skaffa dig nu lite jäklaranamma och kör så det ryker :) själv är jag på jobbet sedan några timmar tillbaka matkassen fylld igen! Om ni mot förmodan undrar  om jag alltid sitter vid bloggen så är svaret NEJ! Tur man kan göra tidsinställda inlägg o kan lägga hur många inlägg som helst på kö, då kan man vara på jobbet heltid i lugn och ro :)

Nog har man lite power

Skillnad i omfång!!! 

Favorithyllan

 
Helt klart favorithyllan i affären!!

Grötfrukost


Då har jag testat Kelloggs special K flerkornsgröt red berries! Mycket god tyckte jag! Inte sliskigt söt utan man får en liten "puff" av sötma lite här o där per sked, helt perfekt! Smidigt att det var portionspåse och man behöver inte ha tillgång till dl mått då man mäter upp Vatten eller mjölk direkt i påsen upp till strecket som visas! Häll påsens innehåll i tallrik rör ihop med vatten/mjölk..Kör på full effekt 2,5 min rör om och låt stå ca 2 min för lagom konsistens! Jag tyckte den blev lite för tjock så jag tog i lite mer vatten! Portionen blev inte så stor.. Men det är ju det där med ögonmåttet! Man tror man inte ska bli mätt när man tittar på tallriken, men helt lagom då jag även hade knäckebröd och ägg till!! Jag är inte förtjust i mjölk så 0,5 dl var nästan för mycket till enl mig! 

1 påse gröt 3 p
0,5 dl lättmjölk 0 p
1 ägg 2 p
1 knäckebröd 1 p
4 skivor skinka 1 p

Propointsvärde: 7


Närmar mig - 35 kg

Ny vecka och 0,6 kg ner! Närmar mig - 35 kg,  siktar på ca 2 veckor till att jag är nere på 70 sträcket! Men men återstår att se jag är nöjd iaf då jag inte har rört på mig så mycket! 



Vågen en given plats i köket

Min son frågade vad vi skulle ha till middag idag.. Han ville inte ha något uttjatat som han uttryckte det! Fick mig att tänka på att man aldrig tröttnar på just tacos.. Inte jag iaf..Jag har uteslutit bröd, tycker det är onödigt och det går lika bra med salladsblad!! Dessutom blir jag mindre svullen i magen om jag skippar bröd tycker det bara är tomma kalorier.. Därför försöker jag hålla mig till den obligatoriska frallan på lördagar!

Hur orkar du väga och mäta allt kanske du undrar? Ja inte tar det mycket längre tid.. Att hälla upp på måfå fungerar inte för mig, jag har inget bra ögonmått! Det är på så sätt man lurar sig själv till att ta för mycket.. Därför är väga och mäta viktigt..Vågen och måttskoporna är mina bästa vänner i köket! 

Blir du verkligen mätt på det där? Ja det blir jag, jag har kommit över det där med att ta mat flera gånger! Det är ju det som gör att man växer på bredden! Man måste bara ta och intala sig själv att man egentligen är mätt! Det tar ca 20 min för kroppen att känna mättnadskänsla! Ät sakta så märker du skillnad! Det är bara suget som gör att man vill ta flera omgångar! Drick ett glas vatten innan du äter det dämpar det värsta om man är vrålhungrig! Det är jag aldrig längre, jag har lärt mig hur viktigt det är att äta rätt och flera gånger om dagen! På så sätt undviker man att hamna i fällan och stoppa i sig för mycket!!!!

100 g nötfärs 5 p
20 g nachochips 3p
3 msk minifraiche m vitlök 1 p
3 msk cheddarcheese 2 p

Propointsvärde: 11




Variera frukost?

Hittade denna idag! Den fick mig att börja fundera på om jag skulle börja variera min frukost? Har ju ätit samma i princip sedan jag började! Mina ägg är heliga och gröt har tidigare satt en propp i bakdelen på mig! Ska testa en påse av denna gröt från Kelloggs! Smidigt att det ligger i portionspåsar! Återstår att se i morgon hur det smakar! 

Propointsvärde: 3 per påse


Söndagslunch


Fortfarande i sängläge, det tar på krafterna att vara i stilla tillstånd. Till lunch fick det bli bananpannkaka och Lindahls jordgubbskvarg!

1 banan
1 ägg
1 dl kvarg

Propointsvärde: 4


Musli o andra flingor


Finns det någon som har något tips på poinsbillig musli? Stod i affären härom dagen där det dessutom är en djungel av musli och flingor! Jag för min del tycker inte det är värt att ödsla 4 points på 1 dl då de flesta verkar ligga på det? Tips någon om ni upptäckt något billigt och bra i points? 

Söndagsrelax



Godmorgon! Tänker fördriva förmiddagen med frukost på sängen och några avsnitt av Greys! Ordningen återställd dessutom.. Två ägg på morgonkvisten är ett måste för mig!

Är det lördag så är det


Lite glass på kvällskvisten är gott! 

Vispa 1 pkt vaniljvisp 12% häll i form med löstagbara kanter! Mosa en banan blanda med 1 tsk kakao häll i plastpåse och spritsa ut.. In i frysen några timmar!
Dela med antalet bitar, jag gjorde 8..

Propointsvärde: 14  1 pkt vaniljvisp 


Kom ihåg


Kom ihåg: det är bara lördag 1 gång i veckan! :) för mig var det lördag var och varannan dag tidigare...

Propointsvärde: 2 per ask


Dubbelburgare


Idag blev det hamburgare på mitt vis..

1 st delad polarpärlan vete 3 p
2 st quornburgare 4 p
3 msk tacosås 0 p


Propointsvärde: 7

Tävling

 
 
Som ni kanske vet har jag anmält mig till Årets viktväktar tävling!
 
Här kan du rösta:  ÅRETS VIKTVÄKTARE
 


 

Så roligt

 
Så roligt att så många har hittat till min blogg och till min Instagram. Kul att höra att folk blir motiverade och gillar det jag lägger ut. Får en hel del mail där det undras hur jag lyckats så bra? Ja jag vet inte.. En dag bara var det bara så att poletten trillade ner skulle man kunna säga. Jag blev jättemotiverad och full av jävlaranamma..Tror att min blogg och instagram har hjälpt mig på traven..
 
Då jag bara kört viktväktarna online så har jag ju varit helt ensam.. Men i cyberspace hittar man ju andra som är i samma situation som en själv! Så mycket vet jag: min vilja och motivation är här för att stanna. Jag ska aldrig gå tillbaka till mitt gamla jag..
 
Jag mår så mycket bättre nu och jag har fått ett helt nytt tänk när det gäller mat osv. Sen även med träning och motion.. Det fanns inte i mitt liv tidigare. Röra på sig, gå till gymmet? Nä det var bara för träningsfreak..Smala människor med string i röva..En dag var jag mitt i detta själv, jag såg inga supersmala människor med string..Jag tror jag var rädd att folk skulle titta på mig för att jag var så tjock, och undra vad jag hade där att göra.. Men vad jag märkte var det ingen som stirrade ut mig och jag var ju där av en anledning..Dessutom har det ju gett resultat som ni ser..I början stånkade jag som sju dromedarer på hal is..Idag orkar jag springa.. 
 
Tro på dig själv du kan om du bara vill!
 

5,96 km


Då var jag oplanerat duktig idag! Tjong i medaljongen vad energin kom flygande på något konstigt sätt! Nu kan jag slappa på sofflocket resten av dagen! Härligt när snön försvinner igen och man ser barmark! Jag avskyr vinter och allt som hör där till! 


Yoghurt

Ni som följer mig vet ju att jag är smått beroende av mina Lindahls kvarg! Men igår hittade jag denna youghurt som jag såklart var tvungen att testa! Jättegod enligt mig! Mango passar riktigt bra i youghurt!!
 
Propointsvärde: 1 dl / 2 p
 

Finn ett fel


Ni som följt min resa kan nog lätt finna ett fel på bilden? God morgon på er.. Det är lördag och då vet ni vad som händer på det Anderssonska residenset..just det melodikrysset!! Men då OS förstör tiderna så får man ju nu spela i efterhand!

Propointsvärde: 8

Löööve



Löve säger jag bara! Vilken god kombination! Mögelost o kelloggs nom nom :)

Propointsvärde: kvibille ädelost 25 g 2 p
1 pkt cracker 9 p

Titta inte bakåt..


Ja det är ju sant.. Den 25/2 2014 har jag varit medlem i viktväktarna 1 år! Jag har gått i mål för ett tag sedan och jag är mer peppad än någonsin! Jag fattar bara inte hur snabbt och lätt detta har gått! Jag kan inte påstå jag har haft en enda dag då jag har velat hoppa av min viktresa! Jag känner mig riktigt stolt att jag nått mer än mitt mål...Jag har då ätit vad jag velat ha och har inte saknat något! 

Ingen minns hur jag såg ut för ett årsedan och faktiskt inte jag heller! Jag minns min smärta från diskbråcket var olidligt! Mina barn fick dra en 105,5 kg tung mamma ur soffan med en tvinnad fleecefilt för att jag skulle komma upp! Jag orkade knappt gå en promenad! Nu orkar jag jogga flera kilometer! Har skrivit om en händelse tidigare, men tar den igen för er som inte läst så långt bak! Jag fick för mig att jogga en dag i början av min viktresa! Jag snubblade så illa så jag bara flög fram o skrapade upp både armar och ben! Den dagen tänkte jag en dag ska jag orka jogga hela denna rundan! Idag är jag där! Bara tro på dig själv och skaffa dig lite jäklaranamma så kommer du också nå ditt mål :)

Titta inte bakåt för då trillar man! 




Snygg

Ikväll känner jag mig fight for fit o oerhört snygg i min onepiece!

Fredda

 
Japp då har man fått mat i sig! Som den kycklingälskare jag är så blev det:
 
4 kycklingvingar 8 p
150 g råstekt potatis 3 p
 
Propointsvärde: 11



Kelloggs igen


Var tvungen att köpa på mig en sort till! Så i kväll ska det testas både av sourcream som jag köpte härom dagen och dessa med sea salt den lediga helgen börjar snart!!! 


Skinka

Som ni har sett på mina frukostbilder så äter jag nästan alltid detsamma! Har oftast skinka på mina knäckebröd då det är billigt i points!

4 skivor skinka = 1 p


Stopp stanna upp


Stopp stanna! God morgon...idag är det fredag och jag intar om några timmar min lediga helg! Vad äter ni i kväll?  Tvingar ni ut er i löparspåret för att äta det där lilla extra? Själv vet ni ju som fölgt min blogg att jag är en kycklingälskare! Så för min del får det bli någon form av kyckling! Jag har inte tänkt att motionera en enda meter.. Jag ska dessutom unna mig ett glas röd dryck av propointsvärde 5! 
Sedan ska jag luta mig tillbaka och njuta av livet med en bra film eller två :)

Trevlig helg på er! 


Friday and im alive

Sista matkassen för denna veckan

Ha en trevlig dag allihopa! 

Lite besviken


Måste säga att jag är besviken! Hittade ju två aloe vera flaskor i Ullared sist jag var där  o tänkte blä vad äckligt jag måste smaka! Igår drack jag upp den ena supergod...Idag räknade jag ut att 1 flaska är 5 propoints! Alltså nästan en lunch! Får mig att undra om jag verkligen räknat rätt :(


Fyndat


Har fyndat lite: 5 för 25:- det blev milda mat extra 4% och vaniljvisp! 

Tips:

Vispa vaniljvisp hårt, häll i form med löstagbara kanter riv över daim sedan in i frysen, ät som glass!

Milda mat extra, en god lunch om du steker upp lite salladskyckling häll över 1 dl grädde riv i vitlök servera med pasta GOTT



Ingen stammis vid grönsakerna

Det fanns en tid då jag inte var stammis vid frukt och grönt.. Jag brukade hitta till gurkan och tomaterna det var i princip det enda! Idag är det nästan den avdelningen jag går till först! Har ni dessutom tänkt på vilka fantastiska färger de har?

Läskigt var gott


Igår kväll var det dags! Det var då jag vågade mig på denna Aloe Vera dryck! Köpte den sist då jag var i Ullared och har tittat på den sedan dess!!! Har tyckt den såg otäck ut och har en massa gojs som simmar runt i den! Men glatt överraskad..riktigt god :)



Konsum är kul


Jag är en ICA handlare men senaste tiden har jag blivit en KONSUM handlare! De har fått in så många spännande saker! Som ni vet bor jag utsocknes så denna produkt kanske inte slls är en nyhet för er...men det är det minsann för mig! När jag handlar och hittar nya spännande grejer åker pointscalculatorn fram.. Jättesmidigt får snabbt och lätt reda på om det är något värt att stoppa i korgen! Denna paket innehåller 80 gram och har propointsvärde: 9 ska testas i helgen och avnjutas med vitlöksfraiche! Hoppas de är goda :)


I love bananas

Billigt med ekologiska bananer på konsum idag 15:- /kg! Jag måste ha bananer hemma! Har banan i både mat på knäckebröd och i smoothie! :)


Grönsakssoppan blev annan soppa

Idag tänkte jag gjort en hederlig grönsakssoppa! Men då jag kom hem utan purjolök så sket det sig skulle man kunna säga! Istället blev det på mitt vis!

Jag kokade strimlad vitkål, morötter palsternacka och rotselleri i köttbuljong!  Stekte sedan 260 g quornfärs blandade i lite passerade tomater och riven vitlök! Hällde sedan i det i soppan och kryddade med salt och peppar! Som grädde på moset tillsatte jag 1,5 dl pasta i varje matlåda!

Propointsvärde: 6

Dagens lunch



Dagens lunch fick bli knäckemacka med  stekt måltidskorv från viktväktarna gott och mättande dessutom snabbt och lätt!

100 g vv måltidskorv 3 p
Wasa knäckebröd 1p
Senap 1 tsk 0 p

Propointsvärde: 4

Mellanmål


Idag blev det en smoothie.. Inte ofta jag gör det nu förtiden! Måste börja igen för det är så gott! Här har jag mixat:

Frusna blandade bär: 0 p
1 dl Lindahls kvarg jordgubb 2 p

Känner mig duktig

Idag blev det en liten runda iaf! Får mig att tänka på då jag var ute ca 6 mil i veckan i början! Herrejösses hur hann man? Fast då hade man ju något att kämpa för! Nu har vardagen kommit i fatt en och man har blivit lite latare och känner inte samma tävlingsinstinkt emot sig själv! Nä nu har jag och min body blivit vänner och går ut när vi känner för det! Saknar dock mina dagliga rundor men just nu varken orkar eller hinner jag! Prioritera kanske du tänker? Jo det gör jag! Har redan plockat bort så mycket för att hinna med det andra viktiga i det vanliga livet!! 

Mys o ledig dag


Ledig idag och jag kan inta en mysfrukost framför tv:n det känns inte som igår! 



Kul

Hoppat till 2:a plats kul..:)  Har du lust att rösta? Gå in på denna länk: Årets viktväktare och sök på Jessica Andersson

Vad tiden går..


Kom precis på att snart firar jag 1 år med viktväktarna - online jag är nöjd och stolt över vad jag har åstakommit! :) 

Kyckling

Får slå på stort idag efter alla mina matlådor idag fick det bli kycklingben med currysås och ris!

2 kycklingben 6 p
1,5 dl kokt ris 4 p
0,5 dl milda mat extra 4% 1 p

Propointsvärde: 11

Redo


Då var man packad och klar till klockan 16 i morgon är en matlådefri dag!

Min hörna


Här är min lilla hörna! Vågen kan jag inte klara mig utan.. Jag väger mestadels kött och potatis! Den skaffade jag direkt när jag började, jättebra hjälpmedel...Genom att väga inser man verkligen hur mycket en portion ska vara! Vem har tex ögonmått på 150 g potatis ja inte jag iaf de kan ju variera i storlek och där kan man verkligen lura sig själv..Därför väger jag alltid och det tar inte så många extra sekunder..





Min mörka baksida

Ja även solen har sina fläckar! Här är middagen för dagen.. Ibland bara orkar man inte!!! Men gott var det :)

Propointsvärde: 8


Idag har jag besökt vårdcentralen

Ja idag har jag besökt vårdcentralen.. Hör inte till vanligheterna ska ni veta! Jag vill helst inte besöka läkare i onödan! Men nu har jag mått dåligt en längre tid! Jag har ju varit supertrött onormalt trött flera månader, orkar inte hålla ögonen öppna även dagtid! Är yr och svimfärdig, fryser onormalt osv! Då jag i torsdags kväll satt och åt min middag blev jag akut trött och var tvungen att skjuta tallriken åt sidan, luta mig framåt över bordet och lägga huvudet i armarna och vila! INTE NORMALT insåg tom jag! Sen brukar jag ju alltid ställa mina egna diagnoser ( man hittar mycket på google) så vi får se om jag har rätt antar att det inte är vanligt med googlande patienter! Hur som helst viktnedgång har även en baksida! Det var ändå roligt när jag sa jag gått ner snart 35 kg på mindre än ett år med Viktväktarna! Jag fick frågan: vad äter du för något? Mat svarar jag! Jaja jag får väl lida av denna extrema trötthet tills jag får svar på mina prover!!

Ny vecka



Ny jobbarvecka. Inga matlådor gjorda som ni ser! Har inget dåligt samvete för det!!! Vktväktarnas mexicana får det bli idag!!



Snabbt o lätt

Snabbt lätt och enkelt.. Bra när man är orkeslös..

3 msk minifraiche m vitlök
Och persilja 1 p
4 st quorn chicken nuggets 4 p.

Propointsvärde: 5


7-16

Ja dags igen, nu borde jag klara mig
 7-16.. Kör färdig mat idag med, smudigt o bra när tiden är knapp!

2 knäckebröd
4 skivor skinka
2 ägg

Viktväktarnas pannbiff med potatisgratäng 

Propoints: 16

Färdigjobbat för ikväll

Färdigjobbat för ikväll... Tur man har snäll arbetskamrat som såg till att jag inte behövde svälta :)


Väntan

Väntar mig när jag kommer hem från jobbet ikväll


Överkörd grävling


Lika trött idag som vilken trötthetsdag som helst! Snart dags att börja helgens jobb! Känner mig som en överkörd grävling!

Propointsvärde: 9

1 Februari

Redo som ni ser, tidigare än vanligt! Hoppas inte alla melodikryssfans försovit sig då det börjar en timme tidigare idag :)

RSS 2.0