Kålsoppa

Idag har jag kokat kålsoppa hade glömt bort hur gott det var! Det får inte gå allt för länge tills nästa gång.


Nostalgi

Då var det dags för en ledig dag! Som sig bör börjas den på detta sätt! Vilken härlig feelgoodbok känner verkligen igen mig i den! Man riktigt känner nostalgikänslan! Tänkte redan när jag såg omslaget att detta är en bok för mig! Jag älskar ju gamla prylar från förr och kan inte förklara känslan man får då man hittar nåt man minns eller hade förr! Helt ofattbart för många vad man ska samla på sig en massa saker för, men det är känslan bara av att ha dem, nostalgikänslan! 



Sakta men säkert

Det går sakta men säkert.. Kanske är dags att börja röra på sig lite men jag känner inte direkt att jag har lust men det kommer väl! Så länge det går neråt så är det ju bra! Strax till jobbet och det ösregnar ute! Hade ju faktiskt varit skönt att ligga hemma på soffan och läsa sin bok! Men i morrn så...


ICA Maxi

Helgen färdigjobbad och i morgon med sen ledig dag! Blev en tur till Ica Maxi i eftermiddag för att fylla upp kylskåpet, det behövdes verkligen! 


Hemma hos Bettan

2 dagar och "Vinterfolket" utläst så himla bra! Nu  blir det "Hemma hos Bettan" av Eli Åhman Owetz har läst hennes tidigare böcker : En sommar på Luffen,  Vägen till Söderberga,  Anna-Lisas Antik och Fllickorna i Speceriaffären! 


En lördag & Spökhistorier

Godmorgon, solen skiner vilket gör det extra lätt att gå upp! Jobbarhelg denna helgen så ska befinna mig på plats kl 14 och jobba kvällen! Ikväll har jag förberett en lite kuslig kväll för de boende det blir spökhistorier o tända ljus! Lite kul måste man ju ha ellerhur! 


Dags för frukost och jag är i slutet av boken, vill inte att den ska ta slut! Vad tycks om min nya skärbräda jag köpte igår? Passar perfekt till mina mackor köpt på TGR för 40kr snyggt billigt och bra!



Fredag

Fredagkväll och spenderar den med att läsa, lugnt och skönt! När man fått tag i en bladvändare så är det svårt att lägga ifrån sig boken man blir liksom beroende! Ikväll gjorde sambon köttgryta, supergott! 


En tur på stan & Bokrea

Då har jag och Kånken varit en runda på stan! Det blev 2 böcker på REA"Hemåt över isen" och "Den första lögnen" och jag fick tag på "Hemma hos Bettan" som var slut på nätet dock till ordinarie pris men idag var det även 20 % på dessa böcker så gjorde ju ändå ett kap! Hittade även en badbok till min lilla goding! 


En blå himmel och ledig dag

Härligt, en ledig dag och det blir sol och blå himmel! Tänkte att jag skulle ta mig en runda in till stan idag och leta efter en bok jag vill ha som är slut på nätet! Ta en sån där all by my self dag! Kan ju vara gott o bara gå omkring lite här och där bara för att liksom! Jag vill redan ge tipset att läsa "Vinterfolket" som jag precis börjat på jag är redan fast och vill läsa hela tiden! 


Igår hade vi även frukostbuffé för våra boende, det är alltid uppskattat! Själv hade jag ju redan ätit min 7 smartpointsfrukost så jag fick nöja mig med melon och kaffe! 



Middag intagen

Middag intagen fläskytterfile med ungnsbakade potatisklyftor morötter och ärtskott och en klick turkisk youghurt med vitlök! Nu blir det att fortsätta med "Vinterfolket" Redan spännande..


Vinterfolket

Äntligen dags för ny bok: "Vinterfolket" av Jennifer Mc Mahon! "Pastor Viveka och tanterna" blev jag besviken på! Kändes som om jag bara ville att boken skulle ta slut jag kom inte alls in i den! Jag vet inte kanske hade det gått bättre om jag läst den en annan tid i livet eller så var den helt klart inget för mig! Som jag känner nu kommer jag nog inte läsa uppföljaren. 


Bokleverans

Då kom ett paket lastat från Bokus idag! Trots att jag har ett lager med böcker som väntar kunde jag inte motstå att köpa några till!


- 0,3 kg

Ny vecka och som vanligt nya tag men nedåt går det! 


Söndag och film

Morrn morrn! Söndag och denna helgen har brakat på med stormsteg! Igår såg jag en riktigt helmysig verklighetsbaserad film, har du inte sett den så se den "Välkommen till Marly-Gomont" helt underbar! Började även på "Palmer i Snön" har en timme kvar på den men jättebra den också! Nästa film blir: "The Magic of Belle Island" med Morgan Freeman.


Dyrt

Inte klokt vad nyttigheterna har stigit i pris 17 spänn för en avocado! Man får börja äta med andakt! 


Ägg o Virsehatt

Då har man varit och fyllt på äggförrådet och passade på att ta en promenad i Virsehatt efteråt! Inget höjdarväder men lite frisk luft skadar ju inte! 


Olearys

Det blev en spontantripp till stan igår och Olearys kul som bara den! Idag får bli en lugn dag inga stora planer! 


Pastor Viveka och tanterna

Då är det dags för en ny bok: Pastor Viveka och tanterna av Anette Haaland! 


Tre lediga dagar

Godmorgon! Fredag och man har tre lediga dagar framför sig! Man får börja dem på bästa möjliga sätt! 


PubNian öppnar upp för 2017

Idag var det en lång jobbardag/kväll! Vi gjorde Landgång som vi serverade till våra boende på årets första Pubkväll och vi hade även frågesport, detta är verkligen bästa jobbet!!!


Pubkväll

Snart iväg för sista jobbardagen/kvällen denna veckan, ledig fre-sön och jag kan inte med ord beskriva hur skönt det ska bli! Ni som följt mig ett tag vet ju att jag mådde fruktansvärt dåligt ett tag riktigt dåligt! Känns som om jag är tillbaka igen då jag verkligen är färdig med vården, det är inget för mig längre då ekorrhjulet snurrar men hamstern är död liksom! Man vill ju utvecklas! Älskar projektarbetet vilket man får tacka för att det blev ett år till! Men man får väl se vad framtiden har framför sig! Ikväll ska iaf våra gamla få en härlig Pubkväll och äta Landgång! 




Bio och Geléhallonets dag

Mysig dag/kväll på jobbet, vi hade bio och uppmärksammade även Geléhallonets dag! 


Ljus dag

God morgon ännu en underbart ljus dag verkar vi få! Nu dags att inta frukost och sedan bär det iväg till jobbet! 


Alla Hjärtans Dag 2017

Alla Hjärtans dag, eller ska man kalla det butikernas dag? Vinst på 6 av 10 lotter men kan ju tyvärr inte säga upp mig och leva i överflöd då summan bara räcker till ett x antal nya lotter..Men skit i tur i spel jag har ju ändå det viktigaste.. Tur i kärlek! 


Godingen

Det blev en liten runda till Godingen idag och gymmet efter det, en ledig dag går så snabbt att man knappt hinner med! 


- 5kg

God morgon idag vaknade man 5 kg lättare! Det var de 5 kg jag sist gick upp så nu är man på banan igen! Inte klokt vad några kilo upp kan göra och nu mår man ju så mycket bättre! - 5 kg på 6 veckor och jag har knappt rört på mig, jag är nöjd! Ledig idag eftersom man jobbat helgen så det blir en tur till gymmet i eftermiddag med dottern! 


Toaletten färdigrenoverad

Då var toaletten äntligen färdigrenoverad och man får ju säga att det blev ju verkligen ett lyft! 


Jobbarhelg och himlen är blå

Jobbarhelgen har anlänt så det händer inte mycket mer än jobb! Underbart att himlen är blå och solen lyser iallafall man blir så mycket piggare! 


Blomkålsris

Ikväll blev det grillad rostbiff med blomkålsris och dip.


Ombesiktning och gymmet

Då har jag och dottern varit inne i stan och ombesiktigat Vesslan så nu rullar han lagligt ett år till! Sedan blev det en tur till gymmet! Har liksom inget go i mig när det gäller att röra på sig! Men men man får väl bara gilla läget och go with the flow ingen riska man blir träningsaddicted som förra gången iallafall! 




Om du bara Visste

Igår läste jag ut sista boken om "Det Lilla Bageriet  på Strandpromenaden" Underbara böcker och feelgood på hög nivå! Jag letar nu vidare i min bokstapel och går nu vidare med "Om du bara Visste" som utspelar sig på Hallands Väderö av Caroline Säfstrand! Dit var en utav de första utflykterna min sambo tog mig på då vi precis hade träffats! 


"Om du bara visste är en vacker och fängslande roman om två kvinnor som möts över generationsgränserna och deras kamp för att ta makten över sina öden"


Plantera

Då är jag igång igen, här ska det finnas nya ärtskott när de andra tar slut! 


Städhjälp

Att städa är ju inte det roligaste. Själv ser det ut som bomben här hemma då vi håller på att renovera toaletten. Det blir så fruktansvärt smutsigt och slipdamm överallt. Vi har själva funderat på att anlita städfirma när renoveringen är klar. Kruxet är ju att hitta rätt i städdjungeln och alla har ju olika priser så det gäller ju att kolla upp vilket som ligger bra till i pris. Men sen är det ju så också att den billigaste är ju inte alltid den bästa. Man får även kontrollera hur nöjda kunderna varit som anlitat städfirman man blir intresserad av. Som sagt det finns massor av städfirmor här är bla ett Svanen-märkt städföretag http://www.hemmiljo.se som använder bra produkter även för miljön . Så går du i städtankar men inte orkar utföra jobbet själv så finns det andra som är specialister på det och vill göra dig åt sig. Då kan du istället ägna dig åt andra roliga saker..
 
 

Fler kaffekoppar

Härligt, två lediga dagar framför mig, tyvärr kommer de ta slut alldeles för fort! Nu blir det frukost och lite läsning det är alla måsten jag har idag! Nu har jag blivit med fler kaffekoppar igen,bäst att fylla på det redan överfulla lagret! 


Det växer så det knakar

Frukost och lite läsning innan det bär av till jobbet! Underbart att två lediga dagar väntar innan helgjobb ska bli så skönt! 


Mina nyplanterade ärtskott växer så det knakar blir gott att ha i sallad och på mackan sen. Verkligen tacksamt att plantera då det växer så snabbt! 


Jayden

Hälsar på hos Godingen idag! 


Ny vecka

Slår på stort veckan som gick, men ner är ju alltid ner! Ny vecka o nya tag! 


Libapizza

Storhandlat inför kommande vecka, och även denna gång kostar det att ligga på topp! Idag blev det Libapizza med champinjoner kyckling lök och riven ost! I morgon ny vecka och nya möjligheter! 


Söndag och SKAM

Söndag och jag får ju inviga nya äggkoppen från loppisen går! Nu blir det ett par avsnitt av SKAM riktigt bra måste jag säga! Sen får vi se vad dagen har att erbjuda!  


Köttgryta

I ikväll blev det köttgyta med ris gott så in i bomben och det var inte igår man åt syltlök.


Loppisrunda och mer där till

Haft en supermysig dag med sambon i Skåneland! Först besökte vi ett lågprisvaruhus "FCT" i Tyringe! Sen åkte vi vidare Till Emmaus Loppis i Svalöv och där äntligen fann jag en Kockums mugg som jag letat i flera år och Dessutom en kockums balja! Kaffekoppar också förståss! En söt liten servis och bruna äggkoppar! Sen drog vi vidare och shoppade loss på Väla centrum och Ikea! Nu försår jag att sambon tycker jag alldeles för mycket kaffekoppar nu får jag packa ner lite så får jag plats för fler, jag är addicted av kaffekoppar och servetter..




Utflykt till Skåneland

Idag bär det av på utflykt till Skåneland! Det var ett tag sedan! Senaste tiden har man ju inte hunnit med annat än att jobba o allt det där andra som är ett nödvändigt ont! Renoveringen av toaletten har ju gjort så det kännts som om man bott på en soptipp o man har grejer överallt! Nu är det äntligen färdigkaklat och resten blir klart i veckan! 


5:e veckan

5 veckor utan onyttigheter ingen alkohol o vice versa så idag får det bli ett glas vin eller två..En riktig kickstart för 2017 men man måste ju ta vara på livets goda annars kan man bli som Ben, han bor på vår stol..



Ehrmann Proteinpudding

Ikväll blev det grillad fläskytterfile och couscous! Har även fyllt på förrådet med Ehrmann proteinpudding 4 sp och supergod! 


RSS 2.0