Dyrt att befinna sig på slanka linjen

Ja det är precis så det är, att befinna sig på slanka linjen kostar mer än att handla onyttiga matvaror..Man kan jämföra en en vanlig falukorvsring som du kan få för runt en 20 lapp hur onyttig som helst då det mesta består av fett och kötthalten är ytterst liten. Vill du däremot ha en nyttigare variant av den runda ringen så kan du få betala ett par tior till..Jag förstår verkligen en del människor som kanske måste vända på varje slant och det är då inte lätt att välja det nyttiga alternativet..Grönsaker och frukt också dyrt och det plockar verkligen på cash när man plockar ner varor i vagnen. Så det kostar att ligga på topp men man ska se det som att man investerar i sig själv kosta vad det kosta vill..

Lasange med keso och mozarella

Idag har jag för första gången testat att göra lasange i pottan..Kände mig som värsta bästa kocken efter första tuggan, grymt gott..Aldrig att man blir besviken på Cruella Von Crockpot. Har aldrig tidigare gjort Lasange med keso och mozarella men jag kan verkligen rekommendera det och efter 4 timmars puttrande i pottan kan jag lova att man njuter i fulla drag..
 
Keso och Mozarella lasange
 
9 lasagneplattor
2 gula lökar
500 g minikeso 
2 st mozarella
1 kg kycklingfärs
I pkt krossade tomater
1 kycklingbuljong 
50 g mager riven ost 12%
3 klyftor vitlök
Tomatpuré 
 
Hacka och stek löken riv i vitlöken, i med färsen stek klart salta och peppra. Jag hade paprikapulver och lite paprika på tub i också och sen en klick tomatpuré  efter tycke och smak, häll sedan i de krossade tomaterna och lägg i buljongtärningen.
 
Riv mozarellan och blanda med keson.
 
Smörj pottan invändigt med olivolja och första lagret på botten ska vara sås sen fördela 3 plattor och bred över mozarella och kesoröra varva nu på liknande sätt och avsluta med sås..Strö över 50 g riven mager ost..Sen är det bara att lägga på locket och låta stå och puttra på hög värme i 4 timmar..Under tiden kan man ta en promenad och rasta fläsket för maten sköter ju sig själv..Av denna lasange fick vi ut 7 portioner.
 
7 portioner /10 sp per portion 

kycklingbacon

Hittade kycklingbacon idag passade utmärkt i min omelett klart på bara knappt 4 minuter i micron..Denna omelettburk eller vad det nu kallas för easy delight är det bästa jag köpt på länge. Tidigare såg mina omeletter ut som om någon gått förbi och mått illa..Men nu är den hel och fin..Tummen upp för bättre tillagningssätt för omelett.
 
3 sp för 100 g bacon

20 månader med sambon Jobbarhelgen är över och en utflykt på det..

Underbart..Jobbarhelgen är över..När jag kom hem tog vi en utflykt tände brasa grillade korv och marshmellows supergott och nu har marshmellow lagt sig som bomull i magen. .Som balsam för själen att vara i skogen..Solen lyckades ta sig fram och vi har haft en så mysig eftermiddag..Idag firar jag och sambon 20 månader tillsammans tiden den bara rullar på och man kan ju undra vart den tar vägen..
 

Ungarna står vid spisen idag

Ikväll har kidsen lagat mat..Bestämt recept och tillagat denna goda kycklinggratäng..Superdupergott..Detta kommer bli ett stående inslag en gång per vecka, så skönt att slippa laga mat..

Jobbarhelg

Jobbarhelgen är här och jag är så trött..Lika trött som ett höghus är högt. Nu melodikrysset eftersom man missade det i morse. Ikväll blir jag och honey bortskämda då kidsen under stort hemlighetsmakeri står för middagen ikväll..

Kassler & Kantarellsås

Kassler o kantarellsås till middag ikväll..
 
100 g potatis
100 g kassler
1/2 dl milda mat extra 4%
 
Mätt som en plätt och endast 4 sp

Underbart och dags för utmaningar

Jag gick ju upp till heltid i början av mars så att sluta kl 14 är ju verkligen en lyx..Så skönt att vi går mot ljusare tider man mår så mycket bättre..Nu är planen att jag ska fortsätta projektet vilket känns underbart ska kombinera mina 100 % inom vården med projektet 40-50% året ut. Ska bli toppen att att få nya utmaningar och inte springa som hamstern i hjulet..Känns ju som om hjulet snurrar men hamstern är död ibland. Känns tacksamt att man får göra något annat man kan ju så mycket mer än det man gör idag!  

Kycklingomelett

Idag fick jag en raket i röva..Varit ut på lite motion vilket inte var igår jag blev nästan chockad själv..Det är dags att köra igång maskineriet igen men det är Inte så att jag känner wow liksom..Men vi alla vet ju att det är nyttigt att röra på sig..Jag får försöka ta mig i kragen pattarna  måste komma i bikinitopen till sommaren man vill ju inte se ut som Dolly Parton.. Det är på dem och i ansiktet  det märks mest när man lever det goda livet men kilona är ju som sagt på väg ner igen, jag hyser hopp om mindre omfång till sommaren.
 
Snart dags att bege sig till jobbet och beta av ett kvällspass..Jag har laddat upp med kycklingomelett.
 
2 ägg 
Lite vatten
Salt
Peppar
Stekt kycklingfilé 
Tomat
Oregano
 
5 sp

Spenat o kyckling

Idag ser det ut som någon kräkts rakt ut på min tallrik men smaken är mycket bättre än utseendet. Riktigt gott..Fräs lök o vitlök skär kycklingen i bitar i med en påse spenat och 5 dl milda mat extra salt och peppar..Vips en god måltid på nolltid till detta 1 dl couscous..Blev 4 portioner..

Zucchinibåt

Kvällens middag bestod av zucchinibåt som jag delat och tagit bort kärnorna i penslat med riven vitlök olivolja och salt o peppar sedan tärna tomat och fyll skåran In i ugnen 30 min på 175 grader. Sedan lite tärnad mozzarella på och in i ugnen igen tills den får färg.  Kött sallad och morötter fick göra båten sällskap..Supergott..

Humor

Detta var ju lite småroligt tycker jag.. Köpte chips i fredags och påsen hade ju tips på bra färdkost på söndagspromenad kul :)
 

Födelsedag

Idag är det födelsedag i La familia min kära sambo är nu i en ålder av 43 jordsnurr. Idag fick han frukost på sängen och jag avancerade frukosten med nybakta grahamsscones.

Kycklingkeb

Ikväll gjorde vi Kycklingkebab snabbt enkelt och jättegott..

Skånelandet

Haft en jättemysig dag i Skånelandet med min sambo vilket jäkla skitväder vi råkade ut för och vägarna var glashala en bil framför oss körde av vägen ner i diket och tur var att de inte landade på taket verkligen tur i oturen..De fick åka med oss till närmsta civilisation..

Igår och idag

Hade en riktigt trevlig kväll igår då vi var ute med min äldsta dotter o svärsonen..Först Harrys och som vanligt deras kycklingvingar  de är verkligen de bästa..Sen blev det Olearys och lite biljard  Nu lite frukost och sedan är det dags för min hemliga utflykt jag fick i allahjärtansdags present av min kära sambo..

Kärlek o Harrys

Är ikväll på Harrys med äldsta dottern o svärsonen myskväll..

-0,8 & äntligen fredag

Äntligen fredag stämplar ut kl 16 och tar helg och idag var man ytterligare 0,8 kg lättare..Ikväll kan man med godan  ro äta kycklingvingar på Harrys...

Lunch

Lunch innan ett kvällspass på jobbet kallar. Snabbt lätt och enkelt mätt som en plätt..Kyckling det är grejer det..

Dunderdrink?

Jag ser ljuset i tunneln ett kvälls och dag pass kvar denna vecka sen äntligen är det helg..En helg med roligheter..I morgon blir det att gå ut och äta med äldsta dottern och svärsonen och på lördag ska jag ju få en hemlig utflykt av min kära sambo..På söndag fyller han dessutom år så helgen försvinner väl i ett nafs...
 
Igår kokade honey en dunderdrink på citron och ingefäral vilket visst ska vara bra för både det ena och det andra som  matsmältningen , immunförsvaret, bränna fett mm och man ska visst även kunna få plattare mage ha ha..Så bra om det ändå vore sant hade varit bra för min degklump den behöver minska i omfång. Nåja man kommer kanske känna sig frisk och pigg  som en nötkärna så får väl dricka det i någon vecka. 1 glas om dagen så botten upp...

Kvällsgott

Ett skepp kom lastat..

Fetaostbiff

Idag gjorde vi fetaostbiffar och testade för första gången att ha Quinoa i salladen det kommer bli fler gånger det gav ju salladen ett lyft och kändes mycket matig. Alltså färs blir ju inte mycket för 6 sp och det är ju ändå 1 hg men jag blev helt lagom mätt och varken mer eller mindre jag är nöjd..

Lövbiff

Lyxade till det med lövbiff ikväll, nästan så kroppen skrek efter kött idag. Till detta rostade morötter potatis purjolök gul lök paprika och champinjoner. Sås av Turkisk yoghurt och en klick Bonjour färskost med vitlök.

Hålli igång på hemmet

Idag var det klackarna i tsket på hemmet..Vi åkte färdtjänst till Malmagården och dansade till Dragkrokarna..Tummen upp, för detta glada gäng är riktigt bra. En trevlig efter middag...

Helt slut

Idag vaknade jag helt slut. En ledig dag av 8 klingar inte som ljuv musik i mina öron. Jag orkade knappt öppna ögonen i morse. Idag med sen ledig i morgon vilket man har andra åtaganden att utföra så en ledig slappardag blir det inte. Sen är det bara att göra skäl för lönen fram till fredag kl 16 sen väntar en ledig helg och det är bara att hoppas man inte har fått en hjärtinfarkt innan dess..Nä man skulle leva som familjen Flinta ta dagen som den kommer och jaga ett å annat djur för att att få mat på bordet. I vårt århundrade är vi mer på jobbet och träffar våra kollegor mer än vår egna familj. 

Utöver det vanliga alla hjärtans dag

Alla hjärtans dag idag lite dryg och onödig dag enligt mig. Eftersom jag ofta får blommor och presenter ändå så blev jag glatt överraskad idag då jag fick en flaska Campo Viejo ett munspel och en kommande överraskningsutflykt som sker på lördag. Första gången jag får ett munspel..Humor på hög nivå :)

Trevligt. .

Efter dagen jobbarpass bar det hem till äldsta dottern och sambo med sonen min.Haft en supermysig eftermiddag och kväll med film och melodifestival och god mat..Nu blir det QX galan..
Magen växer så det knakar..

Middag det blev söppe

Gulaschsoppa..
 
 

Keso med müsli & jordgubb

Hittade denna idag som jag inte sett tidigare. Fick bli min lunch 5 Sp,  smakade inte inte lika mycket som de andra men var helt okej...

Gulaschsoppa puttrar på i Cruella Von Crockpot

Då var det dags för Cruella Von Crockpot att utföra ett arbetspass på ett par timmar..Gulaschsoppa står på menyn ikväll och det ska bli riktigt gott..

Ledig dag

Solen lyser himlen är blå, - 1,4 kg lättare och min enda lediga dag denna veckan har infunnit sig...Man kan säga att det är en positiv start på denna dagen..

Torsdag

Goddagens. .Förbereder mig för ett jobbarpass 12-21.30 med Downton Abbey bara sett några avsnitt men verkar riktigt bra..I måndags höjdes min 80 procentiga tjänst till 100 och det känns verkligen som man inte gör annat än jobbar, men man måste ju börja tänka på pensionen. Jag har tillfrisknat från min 14 dagars feber och äckliga hosta hoppas att det förblir så det var ju en stor tumult i mitt liv..Må det ALDRIG komma tillbaka..

Babynest

Häromdagen vann vi en auktion på Tradera ett så himla fint babynest till mitt kommande barnbarn..Han kommer att ha det hur mysigt som helst den lille gossen :) Superduktig människa till att sy..Är helnöjd..

Köttfärssås med ugnsbakade morötter

Tänkte att jag skulle skippa pasta och ris ett tag i den mån det går. Finns ju faktiskt andra bra alternativ..

Papegojshow

Idag har vi haft Papegojshow på jobbet..

Revben

Kvällens middag: Grillade revben..

Vesslan godkänd

Då var Vesslan godkänd efter ombesiktning hans läkarbesök gjorde susen och hans fyra åkommor är numera botade. Rullar nu förhoppningsvis ett år till..Ser att han är i stort behov av en dusch inom en snar framtid skitig som bara den..

Gordon Ramsays äggröra

Lyxfrulle idag..Honey testade för första gången att göra Gordon Ramsays äggröra och den får högsta betyg..Supergod..
 
Gordon Ramsays Äggröra 
 
4 ägg
1/2 msk smör
1/2 msk turkisk yoghurt
Salt & peppar
 
Knäck äggen i en gryta vispa ej sönder dem innan. Ta en slickepott röra hela tiden ta grytan från plattan emellanåt  och rör vidare tills det blir en krämig konsistens. Tillsätt yoghurten salta och peppra.
 
 

sjukstugan.se

Vilken underbar natt sovit som en stock tack vare svärmor måste jag säga tur hon hade en flaska med guld..Inte vaknat kl 4 som jag gjort i två dagar i rad vaknade halv 11. Känner mig mig mörbultad ont i varje del av min kropp o är totalt sönderhostad o värsta huvudvärken men tempen visade på 37.1  13 dagar av sjukstuga måtte det vända nu..

Ryggbiff

Kvällens middag: Grillad ryggbiff med sötpotatis guacamole och turkisk yoghurt med vitlök..

Matlagning pågår igen

 
Full rulle i köket i kväll blir det grillad ryggbiff med sötpotatis..

Plus minus noll

Äntligen helg..Plus minus noll på vågen idag man har ju legat på sängen den tiden man inte varit på jobbet men trodde nästan att jag skulle gå upp i vikt så man ska ju inte klaga. Febern har hållit sig strax under 38 idag så får hoppas det håller i sig..Nu har ju hostan kommit med som ett brev på posten hostat sönder halva kroppen. Är det inte det ena så är det det andra..Men det är ju fredag och ledig helg iaf det är POSITIVT..

Kassler

Middag på G kassler med sås av milda mat extra 4% färskost med vitlök och örter.Lök champinjoner och tomat..Kommer att lägga sig som bomull i magen..

Mormor to be

Har hittat broderi jag köpte när min minsta var liten och det var inte igår han blir 15 år i år..Det är väl lika längesedan jag sydde i princip..Så nu ska den blivande mormorn sy Paddington till sitt kommande barnbarn..Problemet är bara att jag märker hur dåligt jag ser efter dessa år trots glasögon ser ju knappt hålen..Hoppas att jag kommer bli klar med den..För övrigt mår jag så mycket bättre under 38 i feber hela dagen hoppas det håller i sig..

Sons of Anarchy

Varit vaken sedan klockanl 4 är ledig idag så att ge sig upp i ottan känns ju sådär..Tur man har några säsonger att titta på så det ska inte bli så svårt att fördriva tiden..

Man blir ju rädd för sjukvården

I morse var ju febern borta..Efter någon timme sköt den i höjden igen och rasade upp till över 38 som jag nu haft i 10 dagar. Jag avskyr att gå till läkaren har väl mer eller mindre läkarskräck. Idag tog jag ändå mod till mig och ringde min vårdcentral runt 9 tiden och de ringde upp strax efter kl 14..Jag var inte välkommen efter att jag talat om mina symptom utan hänvisade mig till akuten istället. Vårdcentraler stänger väl inte kl 14 heller det var ingen brådska med tid för min del heller. Men som sagt jag fick inte komma..Jag ringde då 1177 och fick prata med en jättetrevlig kvinna som försökte hjälpa mig allt hon kunde men så mycket mer kunde hon inte göra. Inte åker man till akuten kl 14 en vardag med feber. Finns ju massa åkommor som behöver vård akut och där platsar ju inte jag. Jag ringde upp min vårdcentral igen och sa att jag vill bara ta ett blodprov och se om något är förhöjt o jag kanske behöver penicillin. Fick samma svar att nej åk till akuten..Så ja vad skulle jag göra jag åkte o jobbade istället..Man måste ju vara frisk för att vara sjuk nu blir man ju rädd för sjukvården..Så nu får det vara jag och min feber 10 dagar till antagligen..

Hopp om bot och bättring

Jag hoppas verkligen det..Vaknade upp utan feber i morse och hoppas nu att det stannar vid det. Ska inte ropa hej än eftersom den gått ner tidigare men kommit tillbaka. Nu lite frukost på sängen ett par avsnitt av Sons of Anarchy innan det är dags att att jobba ett kort pass ikväll..

Grillat är godast

Inte så hungrig idag eftersom jag är dålig men det var supergott...

Ringa farbror doktorn i morgon

Nä nu räcker det nästan tycker jag..Nionde dagen med feber nu orkar jag snart inte mer..Blir ju snarare sämre än bättre..Jag går aldrig till läkaren om det inte är något extremt allvarligt ska helst vara döende och det händer ju inte så ofta...Man i morgon måste jag nog ringa vårdcentralen och rådfråga vad jag ska ta mig till...Igår hände något riktigt otäckt på jobbet..Helt plötsligt börjar det se ut som om det rinner vatten strax bakom mig så långt bak man kan se med ögat bakåt. Sen kommer en kollega o jag tänkte vad sjutton har hon gjort med ansiktet hon såg alldeles sne ut som om hennes ögon hängde åt sidorna liksom..Kollade sedan på mina andra kollegor o de såg lika dana ut spoky alltså..Om du tänker dig att du kör bil en mycket regnig dag och vattnet blåser runt på en av sidorna så såg jag igår..Jag blev faktiskt ganska rädd..Detta varade ca 5 min sen försvann det helt crazy. Jaja ingen kan ju säga jag belastar sjukvården men i morgon måste jag nog ringa...

Kålpudding

Kålpudding står absolut högst på listan vad det gäller husmanskost hos mig..Det var bara att slänga ihop en idag lite snabbt och lätt så gott och jag hoppade faktiskt potatisen idag, det räckte gott och väl med Kålpudding och bönor. MUMS

Så god

Snubblade över denna kvarg idag som jag aldrig sett innan supergod...Blandade ut den med lite vatten och VIPS har man em jättegod yoggi...

RSS 2.0