Prio ett- Emelie Schepp

(null)

Dags att börja på en ny bok: Prio ett av Emelie Schepp del 3 i hennes serie om Åklagare Jana Berzelius.

Indisk quorngryta

(null)

Ikväll blev det Indisk Quorngryta igen det är verkligen så gott och mättande! 5 sp/port (vvblå)

Sen blev det att smaka ett färskt fikon, tror faktiskt att det var första gången.

(null)My Way- Giorgio Armani

(null)

Kände att det var var dags att att förnya parfymhyllan, fick bli My Way från Georgio Armani, luktar riktigt gott! 

21 årsfest

(null)
Ikväll har vi varit på 21 årsfest trevligt och det var god mat och dryck! 

Loppisfynd

(null)

(null)

Dagens loppisfynd, kul att hitta böcker man själv hade som liten! 

Tacogratäng med nachostäcke

(null)

(null)


Igår blev det tacogratäng med nachostäcke

Gratinerad kyckling med ost och örttäcke

(null)

Så gott... Ikväll blev det Gratinerad kyckling med ost och örttäcke  så gott detta kommer vi göra igen! Så gott att upptäcka nya recept! Detta kändes lyxigt en vardag 8 sp (blå) 

Loppisfyndat igen

(null)

(null)

Dagens loppisfynd: 6 tallrikar från Ironstone, en kaffekopp Japonica från Rörstrand och 2 böcker... Stor tumme upp! 

Städning

Städa städa varje fredag och så varje jul, det tycker inte jag är kul. Städa är inte direkt det roligaste jag vet.. Men tyvärr så är det ju ett måste. Men ibland kan det ju ändå vara lite avkopplande att städa men den känslan hör ju inte till vanligheterna. Men städ en fredag med ett glas vin nära till hands så går ju städet som en dans.. Men det finns ju faktiskt de som tjänar sitt levebröd på att städa så egentligen skulle man anlita någon som verkligen vill städa. Tänk vad skönt att komma hem från jobbet till ett nystädat hem. Har faktiskt funderat på att anlita städ om några år då jag och  sambon kommer att bo själva, då känns det lite lönt och städningen kommer förhoppningsvis hålla längre då vi bara är två i hushållet. När jag flyttade ihop med min sambo så kände jag en sådan frustration inför städet. Men att anlita någon som tog hand om det åt mig är det nog det bästa jag någonsin gjort. Kände att det fick kosta vad det kosta ville men det var faktiskt inte så dyrt. En kompis till mig anlitade flyttstädning i Stockholm och även hon var supernöjd med städresultatet. Har även sett att mina grannar anlitar städ ibland så det tåls att tänkas på! Annars kan det alltid vara bra med lite städtips           

 

 

(null)
 
Mina Barnbarn vilka Godingar

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Idag blev det en runda till mina Godingar, söta som socker allihopa! Vilket underbart höstväder gick ända upp till 20 grader idag, och man kan ju inte klaga att man hade lite dag kvar när man slutade kl 14! Enkel fiskgryta

(null)

(null)

Ikväll blev det enkel fiskgryta för 0 sp och 3 sp med riset, supergott kommer att göra den igen! 

Enkel fiskgryta

Gullig men farlig

(null)

Måste bara dela med mig av denna gulliga men farliga flugsvamp! 

Morgonstund har guld i mun

(null)

Godmorgon, mörkt som mörkaste natten ute, märks att hösten kommit med stormsteg! Dags att bege sig för några timmara jobb sedan blir det lite mys med godingarna!

Dessa små godingar

(null)

Dessa små godingar, så stora de har blivit de växer så det knakar! 

Härliga solrosor

(null)

Vilka härliga solrosor vi köpte igår på Ica Maxi, fantastiskt fina. Får hoppas de håller över helgen också! 

Lohilo high protein ice cream

(null)


Men dra på trissor vilken goding! 1,5 dl är 4 sp (vv blå) denna kommer köpas flera gånger, hallonlakritsskalle

Handlat och lyxar till det med Libapizza

(null)

I eftermiddags blev det storhandling inför veckan och vi lyxade till det med Libapizza ikväll 8 sp för denna pizzan! Verkligen supergott! 

Åka buss

Det är inte ofta jag åker buss, det händer knappt aldrig. Ända gången är då man någongång varit inne i stan på puben och inte har någon skjuts hem! Alla barnen är ju nu utflugna så det är inte lätt att de ska agera taxi! Senast jag åkte en bussresa var till Lisebergs julmarknad med jobbet! En supermysig resa som jag gärna skulle vilja göra om! Det var mindre roligt när vi var påväg hem och körde på ett vildsvin och bussens front gick sönder och vi fick byta buss, det var ju lite olyckligt! Men allt löste sig till det bästa! Har åkt ytterligare en bussresa med jobbet och då bar det av till Tjolöholms julmarknad. Det var en riktigt trevlig julmarknad och åker gärna dit igen! Köpte på mig ett par riktigt goda ostar och vi blev bjudna på en mycket god middag! Stek med potatis sås och grönkål! Ja det finns ju en massa bussresor man kan ta till både långa och korta resor! Har även åkt två bussresor till England när jag var yngre, en gång till London och den andra gången på språkresa till Hastings men detta var ju många årsedan! När jag fyllde 30 fick jag en resa av min kompis i present så flög till Arlanda och tog sedan buss till Stockholm. Det finns som sagt en massa roliga bussturer man kan ta så det är bara att kolla upp något kul! Kanske en bussresa och sedan båt till Finland!

(null)

Bio och lövbiff

(null)

(null)

Ikväll var vi på bio och såg Greenland, säger bara wow vilken bra film, den bästa jag sett på länge! Blev mat kl 21 idag och mums det var riktigt gott! Lövbiff med tagliatelle och tomat.

Lövbiff med tagliatelle och tomat

Fotopussel!

(null)

(null)

Idag blev det ett pussel på 504 bitar som jag fick av mina barnbarn när jag fyllde! Troligen det finaste pussel jag någonsin kommer att pussla! 

Helgkyckling

(null)

Ikväll blev det Helgkyckling. Bytte ut riset mot pasta.

Helgkyckling

Pussel med kaffekoppar

(null)

(null)

Detta pussel passade mig utmärkt, skulle vilja ha varenda kopp! 

2 lediga dagar

(null)

(null)

Godmorgon! Vilken lyxig vecka man har, ledig två dagar på raken innan helgjobb, man får ju bara tacka och bocka!

Så söt

(null)

Redan en månad så fort tiden går, söt så mormorhjärtat smälter! 

Grillkväll på jobbet

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Idag var det ju kanonvöder igen efter regn och rusk! Vi prickade in vår grillkväll på jobbet med våra boende perfekt!

Vilken helg

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Vilken helg det har varit, har hunnit med så mycket! Rensat massa skit och kört en hel släpvagn till tippen! Letat fram mitt gamla Nes Nintendo och skivspelare och man har fått en rejäl dos av Nostalgi! Har blivit gott att äta och dricka! 

(null)


Tacolasange med kyckling

Fisksoppa med aioli

Grillad kycklingfilé med fransk potatissallad


Begagnade båtar i Göteborg

För många år sedan då jag  var ung och gick i grundskolan blev jag uttagen till att få följa med på en båtresa. Vi var ett gäng ungdomar som skulle lära oss att manövrera en segelbåt som var 100 meter lång. Vi skulle utgå från Stubbeköping och segla vidare till vad det då hette Östtyskland. Vidare till Bornholm och sen hem igen. Minns hur spännande det var. Hade ju aldrig någonsin befunnit mig på en segelbåt och enligt mig var den enorm. Vi hade olika uppgifter och vi alla fick testa på att styra laga mat nere i kajutan och att stå hundvakt. Hundvakten kommer man aldrig någonsin glömma. Man fick stå längst fram i fören och hålla vakt så man inte skulle köra på något. Jag stod där mellan 02.00-05.00 kommer aldrig att glömma denna upplevelse och man var totalt dyngsur och vågorna slog hårt emot en. Vi kom fram till Stralsund och där var precis som om man kommit mitt in i en film. Vi hade ju moderna kläder och de ungdomar vi mötte hade kortbyxor och knästrumpor och skjorta. Vi for vidare till Bornholm och därefter hem igen. Det var verkligen en fantastisk upplevelse som man gärna hade gjort om, fastän man mådde illa från och till speciellt när man skulle sova och låg i våningssängar inne i båten. Fanns hängmattor också men de fick man nästan slåss om. Nä kanske är det bättre att skaffa  begagnade båtar nära Göteborg, det hade nog varit lugnare att segla runt i skärgården.

 

 

Godingarna

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Idag blev det en runda till barnbarnen! Full rulle och lite till! 

En torsdag

(null)

Idag inviger jag en av mina nya kaffekoppar till frukosten! Ska läsa några kapitel innan det blir en tur till mina godingar! 

Ledig dag o pussel

(null)

(null)

Idag har varit en härligt ledig och regnig dag! Pusslat klart ett pussel till och jag har redan börjat på ett nytt! 

Svar på antikroppstest covid 19

(null)

Då har man fått svar på antikroppstetet för covid 19, så nu vet man att man kan insjukna i skiten! Men det var ju väntat har ju varit förkyld 3 dagar men inga andra symptom! 

Lax med saffranspotatis

(null)

Ikväll blev det grillad lax med saffranspotatis! Hade glömt hur gott det är så det får bli snart igen! Receptet kommer nedan! 7 sp per portion på viktväktarna blå! 

Grillad lax med saffranspotatis

(null)


Emelie Schepp - Vita spår

(null)

Dags för del 2 i serien om åklagare Jana Berzelius "Vita Spår"


Indisk quorngryta

(null)

Idag blev det indisk quorngryta 5 sp (blå) riktigt gott och mättande! 

Indisk quorngryta

Anikroppstest

(null)


Idag var jag och tog antikroppstest för 
covid- 19 man får passa på när jobbet står för kostnaden! Var ju förkyld i början av året men troligen en vanlig förkylning! 

Airfryer

(null)

(null)

Ikväll blev det 200g kycklingburgare och potatisklyftor med vitlöksdipp! Invigde även vår nya airfryer! 

Sugen på att testa Viktväktarna? 
Klicka här

Handledsstöd

Jag har under många år haft problem med mina händer och handleder. Det började då jag väntade mitt första barn. Varje natt så domnade båda händerna bort och det brände som eld i armarna. Jag tänkte inte så mycket på det  och lät det vara så. Vaknade en massa gånger under natten och fick skaka liv i armarna och försöka hålla dem nedåt så gott det gick. Tillslut så fick jag söka för det för det var ju olidligt, denna brännande smärta var ju hemsk.Jag fick då tid till en sjukgymnast som rekommenderade handledsstöd nattetid och att det nog var carpaltunnelsyndrom som orsakade mina domningar och att det var vanligt under en graviditet. Stöden gav en viss hjälp men jag hade kvar problemet efter att mitt första barn hade fötts. Det blev då operation av båda händerna. Det gick några år och samma problem kom tillbaka. Man opererade då om båda händerna tills det kom tillbaka en tredje gång och ännu en operation av händerna. De sa att jag kommer nog få leva med dessa domningar. För några år sedan var jag hos en osteopat och efter den första gången jag varit där var mina domningar borta. Han sa att problemet med mina domningar har suttit i nacken. Inte konstigt att inte mina operationer hjälpt.

 

Bild lånad från rehabgrossisten
 

Liba pizza

(null)

Idag blev det Libapizza! Min pizza 7 sp en vanlig 54! 

Schmidt Puzzle

(null)

(null)

(null)

Ännu ett pussel klart! 

RSS 2.0