Jag blir allt snyggare med åren

Fast det brukare väl snarare vara tvärtom? Har suttit och toksnackat med Cicci pompisen på msn och hon skickade lite gamla kort sen vi var i Grekland (Zakynthos) 2004. Oh my good säger jag bara vad man såg ut hur många kilo sen är inte det...Ser du att på fotot med banandrinken är jag ju fruktansvärt lik vinexperten Carl-Jan som nu är med i Let´s dance ha ha jag tror jag kissar på mej. Tack pompisen för ett gott skratt bland gamla minnen :)

   

 


Teater lördag

Ja så har denna lördagen blivit kvällen. Var på teater med Caroline och kidsen idag "Pettsson & Findus" riktigt kul faktiskt kände mig riktigt hemma på en teater från 4-9 år där passade jag bra... =) Fikade efteråt.
   

Sen var det bara att ta tag i tvätten och fixa tacos som vi nu har fläskat i oss.

Hur blir man trött igen?Helt sjukt, lördag och man vaknar  3.15  vad är det som händer?  Hur kan man vakna så tidigt jag fattar inte. Två gånger nu den senaste månaden. Vad ska man göra, hur blir man trött igen när man vaknar så tidigt så man kan somna om? Man vrider och vänder sig. Inte ens räkna får hjälper juh. Finns inga som helst problem att somna på kvällarna, är ju helt sjukt trött och somnar som en klubbad säl. 

Hjälp jag är en kleptoman

...Det kom jag fram till denna efterlängtade fredagseftermiddag. Jag städade ur mitt skåp innan jag åkte hem, det såg ut som om det farit runt en orkan där inne. Vad ser jag under all skit? Jo.. när jag hade samlat ihop alla pennor som jag slängt in bara sådär varje fredag när jag tagit ur dom ur jobbarbrallorna. Ser jag till min fasa att pennhögen vuxit till ett berg. Sådär blir det när man stoppar på sig en massa pennor utan att tänka sig för när man ska fylla i sin tidrapport.  

Jag är en kleptoman helt enkelt! Hjäääälp


    
       


Sömnstörning

Bläää.. Vaknade 03.30 i morse en smärre katastrof skulle jag vilja kalla det. Skitpigg men lagom pigg på en kommande lång dag. (som gick förvånadsvärt snabbt, tro det eller ej) Vad gör man så tidigt i ottan när man inte kan somna om lixom? Vände och vred mig och hann säker tänka igenom mitt liv både en och två gånger innan alarmet ringde klockan 05.00. Kudden får ta ansvaret för att sin sänkamrat led av dålig sömn i natt...Så det så ...Arla NostalgiHär kommer lite Arla Nostalgi... Vart tog 3 dl mjölkpaketen vägen?

Minnen från förrJag 1989

Det är snart 18 år sedan vi slutade nian, tänk vad tiden går.. Vart blev alla av? Vad gör och vart finns alla? Jag var uppe på vinden för ett tag sedan och hittade en massa foton sedan skoltiden. Vänner man hade glömt bort, och vänner som man inte ens minns man hade lekt ihop med. Minnet sviktar antar att det beror på ålden.

Hittade även mina gamla dagböcker sen i början av 80- talet, jag bläddrade blad för blad och lät mig föras tillbaka till tiden då var man var liten och det inte fanns så många måsten som idag. Det tog några timmar att läsa igenom, men man minns det som om det var igår när man läser vilka galenskaper vi hade för oss. Ett gäng med ungar som sprang omkring i betongöknen på Råslätt i Jönköping. Stadsgårdsskolan livligaste klass som fick byta ett antal lärare genom åren tills vi kom upp till högstadiet, det var då vi fick Stig Gustavsson, det var han som fostrade oss genom dom tre åren så gott det gick. Hejja Stig du var bäst! På Facebook har man hittat en del gamla klasskamrater och och man delar sina minnen från förr. Minnet av när de Coola killarna i klassen gjorde "Pålen" på de yngre killarna som började i högststadiet, var det nåt liknande inspark ? Eller var det bara nåt som skulle ge högre status haha.. Samtidigt som man ser dom springa och kasta suddigummin. Säga vad man vill men nån mobbing, kan jag inte minnas förekom?

Jag minns när vi hade fest i "Röda stugan" då var vi inte gamla i mellan stadiet skulle jag kunna tro, det var nog där vi hade våra första "tryckare".Och man var kär i den där speciella killen som man inte vågade fråga "chans" på.. Det var då när Samantha Fox Tone Norum och Herreys och Style ruled i popsvängarna...

 Jag minns att Jari och jag samlade grodor och hade i skolbänken. Vi satte fast knäckebröd med smör under borden i matsalen i 6:an. Jari kunde inte hålla tyst när mattanterna kom till klassrummet utan erkände och vi fick skura bord en halv dag.Twist var en favorit bland tjejerna i klassen.(Helst skulle man ha träskor och en nyckelknippa hängandes i jeansen, det lät så kul när man hoppade då) vart har det tagit vägen, det ser man sällan numera. Rullpingis, hoppa kråka och "rutan" Rutan ser jag fortfarande mina egna barn spela på skolgården med lite andra regler. Vi lekte "röda vita rosen" och hamnade både på tak och mer därtill. Vi byggde kojor och delade in oss i olika läger.. vi var massa ungar och jag minns inte nån direkt osämja. Man var väl ute mycket mer förr när det inte fanns internetuppkopplade datorer och tv spel.

Det var på den tiden man var så himla glad när mamma sa vi skulle hyra en movie box på videobutiken, tänk vilken lycka när det skaffades en egen videobandspelare till familjen. Sen kom Nes nintendot det kunde man hyra och spel till också. Ush jösses det låter ju nästan som om man vore född på stenåldern. Men nu är man ju omringad av datorer playstation Ipods och dvd spelare. Så om man tänker tillbaka så uppskattade man nog det man knappt hade tillgång till, mycket mer förr. Det som idag är en självklarhet för mina egna barn då dom tror jag skämtar när jag berättar att när jag var liten fick vi hyra en VHS spelare. Dom vet ju inte vad en VHS spelare är idag.

Jag minns min och Malins  första utflykt, då var vi inte gamla, det var till Grännas lekplats vid Vättern, det var en utflykt som tog hela dagen. Där satt vi och frös i klätterställningen, drack varm oboy och åt ris, bearnais sås och köttfärsslimpa, vilken kombination.. Jag var med Malin och hennes föräldrar nere i Laholm, vi sov i dom där grottorna i Höör och det var världens oväder.(jag har kvar korten) Vi blev osams som satan i en sån där par cykel vi cyklade på nere vid stranden. Våra gröna Barbiedocksväskor var med oss vart vi än gick, jag har aldrig fått mina barn att leka med barbies. Men du och jag vi var nog Barbies största fans. Jag minns att du alltid skulle låna mina galaklänningar som var köpta på torget i Jönköping, de var dina favoriter den gula och den gröna. Jag minns åxå när vi gjorde slut som bästisar. Men det dröjde inte länge förräns vi var tillbaka i det gamla vanliga igen, Att sluta skolan var nog den värsta dagen i mitt liv, jag grät, det var nu man skulle skiljas från sina vänner efter så många år tilsammans..

En sak är säkert minnen från förr kommer alltid finnas kvar inom mig


PartyLite demo


Varit hos Eva idag på en PartyLite demo, tog med mamsen och svängde inom Netto där jag hittade denna enorma
nöt creme påsen och var ju bara tvungen att föreviga den..Såg idag att Eva hade en ENORM gris en bit från huset. Det var en riktig fetto gris som bara gick omkring och bökade i marken dagarna i enda, när han inte betäcker suggor förståss.. Får åka dit en dag och fotografera den, var ju kolsvart ute när vi åkte hem. Iallafall så var det jättefina ljus och lyktor. Hittade en fiffig lykta som det ser ut som om giraffer springer runt. Sen var det även lite SPA produkter och vi fick göra en behandling i tre steg. Nej nu sova är aptrött..

         

Jag som trodde det var Kungen

Satt hos Lill i Mosshult och drack kaffe när dett rullade fram en vit Limousine på gården i den geggiga leran på landet. Äntligen sa jag har Kungen hittat mig. Det var nu jag skulle leva i lyx med galaklänningar och lyxiga middagar. Men det var ju inte Kungen utan Johan som hade skaffat sig en limo...Nedan ser du också Galliano och Lilleman. För ett par årsedan satte Galliano skräck i mitt liv när Carolina släppte mig ensam med besten, och jag galloperade som en dåre över prärien, huwa jag ryser fortfarande när jag tänker på det än idag.

              

Strumpor- ett mysterium

Nu får det fanimej vara nog
Strumpor som försvinner spårlöst och är borta för evigt. Vart tar dom vägen? Jag tror jag blir tokig på alla dessa strumpor. Hur lyckas dom försvinna i tomma intet? Hur man än bär sig åt är dom spårlöst försvunna. Finns det någon som forskat i detta strumpmysterium? Det måste finnas någon som kan ta på sig ansvaret för att lösa detta stora problem? Ett problem som många har inte sant? Även du kanske letar och letar efter den andra strumpan så det blir ett par, men den finns INGENSTANS!!

Börjar misstänka att man kanske har en strumpätande tvättmaskin, men varför käkar den bara ena strumpan då och inte tar den andra på samma gång? Nu har man en överjäst ica kasse med omaka strumpor som inom snar framtid kommer att gå en trist framtid till mötes..

Ge tillbaka våra strumpor!!!!!!!!!!!


Idag var jag nära döden

Nu ska du få höra..Glad i hågen att det är fredag har man varit och handlat och på väg hem. Väl när jag har parkerat och ska gå ur bilen så lägger jag världens vurpa på gräsmattan, det var glashalt jag låg och kravlade i snön i min jacka som kändes som om jag var i en åls skinn. Det enda jag kunde tänka på var:
 herre gud var det någon som såg mig?
Jag stirrar runt på gatan men det såg tomt ut. Jag reste mig upp fort som fan och hoppades att det inte satt någon fönstertittare någonstans när jag var så nära döden på min egen tomt. Knät värkte och jag fick halta mig till grannen för att fråga om han kunde låna mig två kronor som fattades till frallorna som kommer i brevlådan i morgon. Jag berättade om händelsen för min granne som flabbade och han sa han skulle kolla ut genom fönstret om jag möjligtvis skulle trilla igen när jag tog ur påsarna ur bilen, det skulle varit kul tyckte han. Nej jag måste nog gå på rehabiltering och sjukgymnastik massage och en massa annat samt behövs nog en sjukskrivning på en månad eller två. Kanske även behöver en kontakt med kurator om den traumatiska händelsen. Funderar på om jag kan kräva skadestånd av mig själv så jag tjänar en hacka? Sedan utövade jag barnarbete på Johanna som fick fixa tacosen. Nu sitter jag här i soffan med mitt onda knä under täcket och tycker lagom synd om mig själv. En sak är säker....Imorgon ska jag sova tills jag vaknar...


Ett nytt jobb


Världens mest sökta jobb

Arbetet består av att leva som en kung på en paradisö i Stora barriärrevet. Jobba ska man göra ca 12 timmar i månaden och då mata några av dom hundratals arterna av fisk som finns . Då och då även samla in posten från de boende på ön och uppdatera en blogg och videodagbok. Lönen är 105.000 dollar och tiden är 6 månader. Om du vill ansöka så gör det här: Jobbansökan  men ledsen om jag kommer göra dig besviken, Jag har redan packat väskan och är snart på väg mot paradiset.


Idag har jag bitit i det sura äpplet och insett att jag ser värre än en 90 åring ungefär. Det var bara att krypa till optikern och snällt fixa nya glasögon. Jag är trött på och vill inte ha glasögon. Fick det när jag var två år och dom senaste åren har jag inte använt dom alls så nu är det ju lagom mycket värre brytningsfel. Nu ska vi inte tala om huvudvärken jag fick efter att jag varit där... Men snart så kommer jag ha en helt ny syn på både det ena & det andra =) Å andra sidan tyckte ju syrran jag såg bildad ut i dom. Hmm jag undrar...Kan man bli nåt man redan är? =) Annars har det bara varit en bra dag helt enkelt...

Detta är ingen pudelFöre

Nej detta är ingen pudel, det är Johannas hår i oplattat tillstånd. Känns lite 80 tal och Pernilla Wahlgren över det hela. Funderar på om man kanske ska ta och köpa lite papiljotter och hårnät till henne när hon fyller år ;)  Veckan går ovanligt snabbt och skönt är det. Jag tor att jag lider av  en obotlig trötthet, finns det inget slut lixom? Trött hela tiden skulle nog kunna stå och sova, beror det kanske på åldern?Efter

Skönhetssömn


Nu har jag tänkt att falla i djup sömn så jag är utvilad för morgondagens arbete. Får jag inte min skönhetssöm så är det risk för att jag kommer att se ut såhär...Dags för en klippning och rakning av benen som du ser....
Mosters gullunge 3 år
Varit hos Jossan och ätit tårta idag. Gett henne munspel bla i present, vilken höjdarpaket säger jag bara he he. Hoppas hon kommer spela många timmar om dygnet då blir nog mamma glad.


Min antika barndom

Denna gamla motorcyklen med sidovagn har hängt med i 30 år ungefär. Det var på den tiden min bror hade farliga action män som åkte runt och skulle ha fatt i mina Barbie. Ken dög inte utan det skulle vara Rambo liknande dockor som var biffiga med enorma muskler. Jag älskade mina Barbie jag hade en grön Barbieväska med ljusgröna blommor på. Det var perfekt när dom skulle transporteras. Min kompis hade en lika dan vi kunde sitta i timmar och leka. Min syster hade nog allt man kunde ha i Barbieväg, jag har aldrig sett en människa ha så mycket Barbie saker. 

Vad leker barn med nu för tiden??  Numera är det dator och tv spelen som gäller. Twist tex när såg man någon hoppa det sist ? Man skulle helst hoppa med träskor och ha en nyckelknippa fastsatt i jeansen, då var man cool. Alla dessa kombinationer man skulle hålla reda på som: sida, mitten, sprack. Ja jösses det måste ha fallit i glömska, vet ens barnen vad det är idag? Samlar dom på något förutom minneskorten till tv spelen? Vart finns pysslingarna, plast S:en som man kunde göra kedjor av, fanns i en salig blandning av figurer. Minns luktisarna man sparade på med en massa konstiga lukter som man skrapade med nageln på och det fanns lukter som , skunk, cola, jordgubb, läder mm. Jag samlade även på filmisar och garbage pail kids sen hade man ju sina puttekulor med. Låter nästan som om man skulle varit liten för en evighet sedan =)

   

Connect2internetÅrets julklapp 1996- internetabonnemanget. 300.000 abonnemang skulle vid årskiftet finnas i Sverige. Många ville ge sig ut i internetvärlden men var oroliga att dom inte skulle kunna installera sin julklapp i datorn och koppla upp sig på nätet när det skulle installeras med cdrom och disketter. Någon hjälp med service fanns då inte att få på självaste julafton, vilken sensation =)

Leve internet!!!


Tack för det TeleverketJag fick en flashback när jag hittade en gammal telefonräkning och kom att tänka på den gröna mynttelefonen. Man tjuvringde för sina 25 öringar 50 öringar och 1 kronor till folk med roliga efternamn ( vem har inte ringt till Storm och frågat om det stormar och bett dom hålla i hatten?) konstigt nog var telefonkatalogen för det mesta hel, och så stod man där några stycken inklämda i telefonkiosken och fnittrade, vilket nöje alltså :) Hur många gånger tryckte man inte på SOS knappen och sedan sprang därifrån i tron om att dom skulle få fatt i oss. Hade man tur när man gick runt bland telefonerna i jakt på några ören så kunde man hitta en slant.På den tiden godiset kostade ören

Jag är liten, det är lördag och godisdag. Jag står vid kiosken med mina kompisar och vi ska handla för våra veckopengar.
Vi köar vid kiosken och favoriten var gräddkolan som smälte i munnen. Vi pekade att vi skulle ha en sån, två sådana, och fyra av dom där  osv. Det var på den tiden godiset kostade ören. Tänk så mycket godis som har passerat genom åren.

Jag saknar Toy och hubba bubba orginal vart tog dom vägen? Nickel det får mig att minnas biobesök med en trekantig festistetra.

Inget varar ju för evigt


Korv med mos

Ush nu är jag trött och mätt. Har hållit igång hela dagen, möblerat om och satt mamma på att städa ur mina skåp som var överbelastade med massa skit och lock till burkar som inte ens finns vid liv längre, varför sparar man på sånt? Jag tror jag lider av seperationsångest av mina saker för jag vill spara på nästan allt. Det kan ju vara bra att ha någon gång man vet ju aldrig =) Mamma fixade middag idag ungarna hade beställt korv & potatismos, antar dom var glada när dom fick riktigt hemmalagat mos jag brukar för det mesta vara så lat att jag kör en påse pulver. Nähe nu måste jag ägna lite tid åt min kära dator!Rasmus - en expert på pingvinerRasmus berättar att han har lärt sig mycket om pingviner. Han berättar att pingvinmammorna har ett hål som som dom lägger in ägget i så det värms. Sen lämnar dom sina barn så dom ska klara sig själva när dom föds och det är jätte hemskt att pingvinbarnen inte får ha någon mamma. När mamman ska mata pingvinbarnen kräks hon och det är barnens mat, fy så äckliga dom är säger han. Jag måste kolla upp det där, för jag kan inte det minsta om pingviner =)


Hipp hurra, det är fredag idá

Denna veckan har jag lidit av kronisk trötthet..Helt sjukt trött hela veckan. Mornarna har varit hemska och man vill bara dra täcket över sig och somna om igen. Men gjort en vecka nu iaf skönt och komma igång efter den vad jag tycker extremt långa julledigheten. Men vem vet vad som händer framöver när det varslas hit och dit, Scania har ju inte öppnat än efter jul och hur det kommer se ut där framöver vet ju ingen, och Volvo bara varslar folk. Vi jobbar väl mest på lager just nu känns det som. Har faktiskt inte hänt så mycket denna veckan det har bara glidit på.


Nej nu måste jag bädda ner mina kalla fötter. Finns det någn som kan sticka mig ett par tjocka raggsockar så vore det tacksamt. Jag HATAR vintern, isen på bilrutan gör mej så in i bomben förbannad varje morgon. Okej om isen hade stannat utanför men den är ju även på insidan. Borde vara kommunens skyldighet att skrapa klart ens bilruta när man ska hem från jobbet :)


P.S Förresten finns det någon i detta avlånga land som vet vart Knorr:s mix till korvgryta med champinjoner tagit vägen? Finns ju absolut ingenstans...


Gud finns INTE

Tror du på Gud? Har du vigt ditt liv åt bönemöten och biblar och inbillat dig att du ska komma upp till himmelen när du dör istället för till helvetet? Mej kvittar det för Gud finns inte. Har du sett honom? Inte? Då kanske du borde känna dig lurad, blåst helt enkelt.. Finns det någon som kan bevisa att denna store mannen, eller mannen och mannen finns? Kan ju lika gärna vara en åsna för han satte då inte på jungfru Maria, men vips helt plötsligt så föder hon Jesus i halmen, halleluja det måste varit ett "Halleluja moment." Tro på vad du vill det respekterar jag. Denne store Gud om han nu hade funnits borde ju isf hålla lite koll och motverka allt lidande på vår jord: krig, mord, våldtäkter, svält och arbetslöshet ect. Vad gör denne GUD, pillar sig i navlen och väntar på bätte tider?? Nej han gör Inte ett jävla skit för mänskligheten.
Gud finns INTE!!!!!


Hur dumma är folk igentligen?

Hur dumma får folk bli igentligen? Hur kan vuxna människor vara så in i helsikes lättlurade. Blir uppringd mitt i natten av vad dom tror är "Swedbanks säkerhetsavdelning" dom ringer väl knappast mitt inatten eller? Sedan blir ju såklart den som lämnar ut koderna dom ber om länsade på alla sina pengar. Då kan dom gott sitta utan pengar också, och knapra skorpor resten av månaden. Lika dant med mailen som cirkulerar att man ska klicka på en länk som "ser ut" som om att det är Swedbanks hemsida man kommer till och sen blir det samma sak där. Neeej skärpning förfan folk hur många gånger har inte Swedbank varnat för bedragare men inte att folk lär sig. Själv hade jag om jag skulle länsa folks konton ringt en lördag kväll när eventuellt folk är lite på pickalurven och tagit sig en vinare eller två. Det kanske bedragarna borde ta och tänka på och erbjuda ett 12 pack strumpor på köpet.


Att sjunka till en 7- årings nivå

                             Ja idag sjönk jag till en 7 årings nivå. Min son skulle berätta en historia om en älg som sket, lägger samtidigt inte med mening av världens brakskit och jag vek mej dubbel av skratt. Han berättade också att en gång när ambulansen kom sa hans farfar ett fult ord, jaha sa jag vad sa han då? Släng GPS:en förihelvete och skaffa en karta. Ett gott skratt förlänger livet sägs det ju, så förhoppningsvis har jag förlängt mitt med några enstaka minuter.


Var hos tandläkaren med Julia idag, allt var bara finemang så jag passade på att ta upp min fruktansvärda tandläkarskräck. Jag minns än idag när jag gick i skolan och dom borrade utan bedövning..Jag sa rent ut att jag var rädd för dom och att bara lukten hos dom gjorde mig nervös. Dom påstod att dom inte alls var farliga, vad vet jag? Jag tror dom ljuger...


Idag på jobbet berättar man för sina arbetskamrater om ditt och datt en massa intressanta saker som snurrar omkring i min enorma hjärna, som om tex: en moped som är en bil som är en lastbil. Vad händer? Man blir mobbad en halv dag när man pratar direkt ur hjärnan. Jag som i egen hög person har avslöjat toapapperstjuven på jobbet. Med bildbevis kan
jag säga att det börjar på Y och slutar på E


          


Till min blogg


Bloggen tar mitt liv


Jävla Slemblogg

Blogg.se är lika ruttet segt som vanligt, vad är problemet lixom försökte få iväg ett inlägg innan och det behövdes EXAKT 72 klick jag blir så förbannat trött. Jag börjar undra om inte Blogg.se lagt in nåt Jessicabug script som bara ska störa och irritera...Idag har det kännts som om timmarna gått bakåt istället för framåt. Annars har det bara varit lugnt på jobbet, ska inte klaga man får tänka på alla arbetslösa i dessa tider men idag blev det inte många knop. Fick min försenade julklapp idag, (se bild.) Tillkommer även en chokladkartong imorgon som om man skulle behöva den efter allt ätande den senaste tiden. Det var ju lika bra att börja äta av julklappen så man hinner ikapp innan bäst före datum, tvingade även på mina barn.. Sen kom mamma och hennes Tommy en sväng har man inget måttband när man behöver fixa så går det lika bra med en golvmopp och ett glasögonfodral. Varför finns inte saker och ting när man behöver dom?

 


 

Nu har jag suttit en HALVTIMME av mitt liv för att få in detta inlägget FUCK BLOGG.SE


Hallå..Vart tog hallåorna vägen?


Äntligen får man jobba

Hallå här ja, idag var man pigg som en mört. Första dagen man ska jobba på det nya året. Efter en månads julledighet och extrem lathet ska man nu ta tag i sitt liv igen.  Vart har tiden tagit vägen? Inte det minsta nyttigt har man gjort heller, men det är ju försent och ändra på nu så tjingeling.....

Pissigt blogg.seSidan är seeeeg som en jävla kola. När man ska göra ett inlägg får man klicka som om man skulle gå igenom hela morsekoden. Vad händer med inlägget? Ingenting förrän efter en hel evighet då den hittar dit det ska. Jag blir så tröööööööööööööött!!!!!!!!

GB tillbaka med X-15

 I wish...Jag tycker dom borde ta tillbaka X-15 igen, den godaste isglassen av dom alla. Sen kom X-17 efter det X-21 men ingen kunde mäta sig med X-15, den borde få tillbaka sin rätt i samhället så är det bara!


Ingvar Oldsberg NO:1

Vart tog humorn vägen i SVT? Tacka vet jag Ingvar Oldsberg det är en riktig karla karl som vet vad humor är. Vilken programledare idag skulle kunna tänka sig göra ett så omoget program som "Oss skojare emellan" ? Vuxna som i lag var klädda i jätteblöjor åkte rutschkana, kröp över swimmingpoolen i hopp om att plankan dom valt av de två gravallvarliga frackklädda männen skulle hålla för att komma till mål. Nog fan vad det humor på hög nivå, runt om satt publiken och vek sig dubbla av skratt, se så lite kul det kan bli med vatten."Kom nu då, vadå? Barnprogram i TV2"

   

Det bästa barnprogrammet som fanns när jag var liten var "Ballongen spricker" det fanns inget bättre än dockskåpet som fick liv. Sara förklarar vad som händer i hennes dockskåp när plötsligt allt blir på riktigt när: "Dårfinken" trollar: axar braxar lejontand, giv åt dockskåpet liv" Dårfinken var man lite rädd för till en början det var en riktig retsticka. Händelserna utspelade sig i vad som hände hos en helt vanlig familj en tidig morgon. När Sara blir ensam i barnkammaren ser hon monster hon hade också en lillebror som hette Ola.

Serien byggde på en pjäs som spelades på Dramaten & Riksteatern. Jag kanske pratar för mig själv men numera är det mesta bara skit som sänds på barnprogrammen. Nog för att det kanske är så att det gamla ska förbli begravt och bortglömt, det kanske var bra just då. Skulle det sändas idag kanske det hade blivit en flopp.. Vem vet? Eftersom det fortfarande väcker känslor hos mig så måste det ju varit något att ha. Det har ju tillkommit en hel del generationer sedan jag var liten. Jag fick tag på alla delarna på VHS för ett par årsedan det var fantastiskt att se det igen. Tyvärr i en flytt fick bandet fötter. Mina barn tyckte det var ett jättebra barnprogram.

Jag gillade "Tisdagskul med Manne" också. Han med teckenspråket och som bodde i en klätterställning och alltid åt "En baaaaaanan" i slutet. Han cyklade och cyklade men kom aldrig någonstans och i rutschkanan satt han fastspänd med säkerhetsbälte och läste för oss barn. Farbror Frippe var kul, det var han med sitt skafferi med alla burkar, han hade en favoritburk bland dom alla och det var hjärteburken med lilla Märta.....

Nej SVT fram för Nostalgin


Gamla kort

Hur sjukt kul är det inte med gamla kort?  Sen finns det ju då sjukt mindre bra kort. Bytte lite bilder med Ellen innan och fick då ett fruktansvärt gammalt kort på mig själv i solstolen för några årsedan HUWA hur har man sett ut säger jag bara.

Det andra kortet på oss vet jag inte riktigt när det är taget Ellens 30 års fest? (Eller kanske borde jag säga 25 års fest så jag inte får på moppo om hon kanske har fått komplex för sin höga ålder på senare år) Hon viftar glatt med armarna iaf :)


 

På böljan den blå


Det är något jag verkligen undrar över. Dom går ombord på detta jättefartyg det är romantik och kärlek i olika former. Ombord jobbar som det verkar endast fem personer det är kapten Stubing, läkaren Bricker, Gopher, Isaac som är bartender och sist men inte minst kryssningschefen Julie McCoy. Besättningen är alltid redo för att ställa upp för sina passagerare i vått och torrt och löser det ena problemet efter det andra. En båtlast full av intriger, men hur länge varar kryssningen igentligen? För här är folk snabba i svängarna. Hur det än går under resans gång är det lyckliga passagerare som lämnar the love boat i hamnen. 

I Love the LoveBoatKom in i min dröm

Jag kan inte minnas jag har drömt något på hur längesedan som helst. Men inatt minsann jobbade min hjärna febrilt. Det måste vara därför jag har världens skallebank. Jag antar min hjärna byggt upp intelligensen för 2009. Min dröm bestod av mig, Jonnie och Reine. Jag förstår att du drar snuskiga slutsatser här nu..Men ack så fel du har...Nog för att Jonnie alltid är ute efter min kropp men det kan vi ta en annan gång. Reine är förövrigt min lilla bil som satte oss i arbete eftersom jag hade glömt att dra åt handbromsen. Jag orkar inte skriva det lilla jag kommer ihåg av drömmen. Men jag kan tala om att Reine Renault står lyckligt tillbaka på sin rätta plats.

Jag är trött trött trött, håret står åt alla håll och såhär ser jag ut just nu. Med det rufset så kanske du undrar om min dröm verkligen handlade om en ej åtdragen handbroms? Ja sug på den du :)Hur äcklig får man bli kan man undra...

Men det kan tyvärr inte 74 åriga Gordon svara på för han dog bland sina egna sopor. Jodå han samlade på all skit och stanken gjorde att det fick tillkallas rökdykare här räckte det inte med klädnypa. Han hade byggt väldigt avancerade tunnlar inne i huset bland soporna. Någonstans där inne måste han krypit vilse och det tog hans liv. Jag ber er... släng soporna och kryp inte runt i skiten..

Vill du läsa artikeln på Aftonbladet så är det bara att leta upp den, nåt får du allt göra själv =)

Attackerad av en pannkaka

Jag bara måste säga att jag är helt underbar. Jag tänkte just på att den som får vakna upp igemte mig varje morgon skulle vakna med ett leende på läpparna. Det är så sant som det är sagt för det gör jag varje dag, och jag måste säga att det är förträffligt trevligt. Förutom när jag vaknade i morse och blev attackerad av en livs levande pannkaka. Där satt man i lugnets vrå och filosoferade över livet med en kopp kaffe och inväntade avfärd från hemmet. Vad händer? En stor jävla pannkaka gav mig en stor köss i fejjan, inte ens bland pannkakorna får man vara ifred....


Pixiböcker me like
Här har jag rotat fram några pixiböcker som var mina favoriter när jag var liten. Jo jag har faktiskt varit liten en gång i tiden fast man kan ju säga att  det var ett tag sen :) Nu får det vara dax att sova  NATT

Jag har sett ett UFO
Har du sett nåt liknande? Jag blev helt chockad när detta oidentifierat flygande föremål. uppenbarade sig strax ovanför mitt huvud nu ikväll...Helt oförklarligt bara fanns det där., det måste varit ett UFO detta måste vara ett fall för UFO:s riksorganisation.

Jag har f.u.c.k.a.t idag

 Skitvägar och halt som fan. Gick i 60 till Gislaved i morse, ska på kurs i tre dagar. Mitt lokalsinne är ju inte det bästa men hittade dit direkt.  Så var det ju bantningen man skulle börja med denna dag, men det sket sig direkt, fralla och kaffe på morgonen  bjudna på restaurang på middag och eftermiddagsfika då bjöds det på en fet dammsugare..Hmmm undra om man ska sikta in sej på den dyraste middagen i morgon :)   Kolla nu in Reine Renault han ser lite scary ut med sina lampor.. Sen har jag fuckat en långtradarchaufför idag som trodde han ägde vägen vilka fartdårar det finns så där blev det fingret upp... Hjääälp hör nu det skottas upp en massa snö bakom bilen måste ut och kolla.. Tjingeling


Förbannade snöÅ jäkla typiskt att det ska börja vrålsnöa just nu när all ledighet är slut och man måste ge sig ut på vägarna. Reine Renault är som ni ser helt nersnöad och jag hoppas han inte tjurar i morgon bitti. Då ska han få se på andra bullar. Kanske borde inskaffa sig ett par sådana där lattjo snöskor som pingvinen hade i "pingvinen som alltid frös" Nej nu måste jag hoppa isäng upp tidigt imorgon, vardagen har kommit i fatt mig....Och slutar jag inte nu kommer bloggen bli min död Godnatt..

Efterlyser min vän
Har någon sett min vän? Då han senast besökte mig sa han att det kliade fruktansvärt i röva och han hade blivit ovanligt luden där bak. Han började bli förtjust i bananer och nopprade loppor på sin läbbiga katt Tore. Han sa att jag älskade min blogg och att jag inte hade någon kärlek över till vår vänskap. Sedan den stunden är han spårlöst försvunnen. Av en slump fick jag syn på min gode vän på ett flyfoto som var tagen i närheten av en zoologisk trädgård. Då jag nu endast finner vänskapen i min blogg skulle jag vara oerhört tacksam om någon kunde hjälpa mig att få min vän tillbaka.Vad har hänt med familjen Andersson?

   

Klockan är över 12.00 och det är sista dagen i friheten innan man måste återgå till verkligheten. Efter nästan en månads julledighet har man hamnat i fördärvet. Har kört med "det kan jag ju göra i morgon" men nu då? I morgon är ju idag... Borde jag kanske inte gjort allt innan idag? Det borde vara förbjudet med såhär lång ledighet..Jag vill inte gå upp, jag vill ligga i soffan hela dagen, jag vill linte städa, laga mat och tvätta. Det är nu alla strumporna som vanligt kommer att ha sina mystiska försvinnanden tiden kommer rusa iväg och man hinner knappt med sitt liv. Gå upp i ottan och vara aptrött då man har blivit en nattuggla på kuppen.
 Hur ska det nu gå med The Love Boat som jag fastnat i klorna på?
Jag måste lägga mig i tid idag, vill inte, vill inte kanske lika bra jag ligger kvar i soffan så har jag inte ens gått upp? Till råga på allt så fjällar jag nu bort den lilla färg man fick i Puerto Rico, jag har ont i huvudet, kylskåpet är tomt , jag måste handla, kaffet är kallt och jag hatar detta svinkalla vädret.. GRRRRRR


I en rivningskåk nära dig


Vet du vad det här är?

Nej, det är ingen snö, inte massa havssalt och ingen hand full med narkotika. Utan detta är vad min förbannade tvättmaskin sysslar med. Funderar på om den har fått problem med svalget, den sväljer inte längre. Tortumlaren har gått i döden och kylskåpet lever förhoppningsvis ett tag till efter den sista operationen. Vad mer ska hända här hemma. Taket kommer ramla ner? Golvet kommer spricka, tapeterna lossna? Väggarna kommer rasa så man delar boende med grannen. Pannan pajjar så hela familjen får sitta och ha lägereld med ugnen. Trött jag blir och inget händer ju heller för fan. Här betalar man nästa 7000:- i månaden i hyra till Bofast  Bekvämt boende jo tjena... servicetelefonen är ju alltid obemannad. Personlig fastighetsvärd, den har då aldrig visats sig på denna gatan.. Dom ljuger..

Godnatt från rivningskåken

Jag har två män i mitt liv men 1+1+1=3

Jag har ett dilemma som du kanske kan hjälpa mig med? Jag har två män i mitt liv som båda vill vinna mitt hjärta. På bilderna ser du hur dom förklarar sin kärlek med dikter och jag har inte fått en lugn stund sedan dom kom in i mitt liv. Hur jag än försöker få dom att förstå att dom måste ta en kölapp som alla andra, så verkar det inte som om dom inte förstår. Om jag mot förmodan skulle välja en av dom vem skulle jag då ta?


Kille nr 1


En föredetting som sjunger om sola i Karlstad och som lever på gamla meriter då han arbetade som ridå reperatör på dramaten. Bosatt i en omrenoverad kloak med tre våningar.


Kille nr 2


En slashas som söker brevvänner dagarna i enda och har ett förflutet som cykelpumps försäljare. Bosatt med tre minigrisar i en arbetsbod i barrskogen bakom krönet.


Snälla HJÄLP
Det var en gång en fetknopp

Det var en gång en fetknopp som levde livets glada dagar bland chipspåsar och godis och som fastnade i fett fällan.
 Mc Donald´s plusmeny kittlade dödsskönt i kistan.  En fetknopp som enligt en BMI uträkning led av svår fetma med ett BMI på 43.2. Det var stor risk för hjärt -ock kärlsjukdomar, åldersdiabetes och förslitningsskador. Men det var en mycket  glad fetknopp iaf och......

Den fetknoppen var JAG      

Varför platsar inte jag i MENSA?Här går man frivilligt in på MENSA för att testa sin så in i helvetes super produktiva hjärna där allt för det mesta är huller om buller och hjärnan alltid jobbar på högvarv för ett test. Vad händer??? När jag är klar med alla dess kvardrater och cirklar och har gnuggat mina geniknölar till något som verkar helt uppåt väggarna får jag svaret: Din IQ är max 75 och mindre än 5% av befolkningen uppnår detta resultat. What? Imorgon ska jag ringa MENSA det här ska vi bli två om....

GrundluradI En Ding Ding Värld


Jag känner mig lurad...ja så in i vassen. Jag minns jag köpte tidningen i en Ding Ding Värld på yngre dar. ( Hmm inga taskiga kommentarer om min ålder nu tack) Tidningen som kom ut i slutet på 80-talet med sina otroliga scoop om utomjordingar, ihopväxta hjärnor där ena hälften var människa och den andra varulv. Hundar som fick barn med grodor och allt bara blev hopplöst. Elvis var still alive och levde glada dagar i en hydda någonstans här i världen 250 kg tjockare. Så mycket skumma historier och dom tog mej med häpnad...Nu, så många år senare känns det som en stor besvikelse då man får reda på man blivit grundlurad..det var ju inte sant det som skrevs. Jag som vigde min tro åt denna fantastiska tidning, Varför är det så på detta viset?? Jag som trodde på att CIA hade kontakt med gröna gubbar och på alla vampyr bäbisar som adopterades ut till höger och vänster här i världen.. Kunde det inte fått fortsatt så...Jag kan med andra ord sluta att sova med vitlök runt halsen om nätterna och sova i frid...


Idag stänger jag mitt liv......och öppnar åter igen när jag kliver ur garderoben när jag har gjort en återblick på mitt händelserika liv under 2008. Detta året har varit ett stressens år. Galamiddagar på slottet, långresor i fjärran exotiska länder,  pengar i överflöd och omsvärmad av rika, snygga och vältränade män.. (I wish)...Här har man levt det vardagliga livet: tvätt städ och ett evigt slitande och knegande. Dyr hyra och tonvis med räkningar..Dammtussar i vråna, matlagning och en kamp om de extra kilona. Är det något annat händelserikt jag gjort men missat att ta med så hör av dig...

En bloggdödareJa titta noga här ser ni en äkta bloggdödare som har vandaliserat i min blogg. En blogg som för ett par timmar sedan var en helt alldeles alldeles...underbar och perfekt blogg. Nu är den på väg mot ruinens brant, jag känner hjärtat dunkar snabbare och jag är nog nära en bloggkollaps. Han bar på en djävulsk plan att ändra om alla HTLM koder till en salig häxblandning, är mitt bloggarliv slut nu?? Här kommer bevis det är sabotage....
Min Blogg Mitt Liv, Finns Det Något Hopp????

Jag får Sverige att le


Såhär glad blir man när man chattar med mig på msn.. Denna gång är det en Tajas som har fått den äran. Han pratar glatt om amningskläderna han har börjat använda, han håller även på att sticka en en mössa.  Han ler och är så glad och säger: att le kostar ingenting och samtidigt slätar jag ut mina 15 rynkor.

Så var det ju det här med vikten


Jonnie provade varenda våg i Puerto Rico

Finns det en genväg till en sundare vikt? Igentligen är det ju bara en fråga om sunt förnuft. Hur många har inte som nyårslöfte att det ska brännas fett och man provar på en massa konstiga dieter som man tror ska fungera...Men det gör ju inte det i längden jag vet.. Hur många konstiga dieter har man inte provat i sina dagar.. Det finns ju hur många konstiga dieter som helst. rymddieten, rikshospitalets dunderdiet  popcorn dieten och en massa fler... Efter popcorndieten lär du inte vilja se popcorn på ett bra tag framöver. Soppdieten, soppan som ser ut som en dagen efter spya, nej ush och fy...Förnuftigt tänkande på vad man stoppar i sig är den rätta vägen till viktminskning...

RSS 2.0