På banan


Back on track! Ja nu fasen är det bara att gilla läget! 1 vecka utan att röra på dig = döden! Men snart är man i form igen, skam den som ger sig! Denna veckan får tvätten bygga berg bäst den vill och dammråttorna para sig..måste komma på banan igen! Förra veckan fanns inte tiden..Men hallå tänker du vad gör en vecka utan motion? Jo, mycket, man faller i fördärvet, blir nästan jobbigt att börja igen! 

Tack alla ni som mailat mig! Jätteglad för allt fint ni skriver och tack all den fina respons jag får för min blogg! Så fort jag hinner sätta mig vid datorn kommer svar! Har varit lite fullt upp här! Och jag har svårt att hinna ikapp tiden..den går alldeles för fort..

Tack fina ni :) 

Måndag


Verkligheten kallar igen!!

Första gången

Vad kroppen kan reagera konstigt ibland! Denna jäkla ballongmage kan göra mig riktigt jäkla förbannad! Känns som om man är överfylld med luft od bara kommer när det känner för det..nä nu är det dags att styra upp mitt liv! Idag var första gången jag inte använt min app! Inte en aning hur många pp jag förbrukat...I morgon nya friska tag! Slut ätet var det det här, men denna helg var värt allt som gick ner! Både fast föda och dryck! I morgon är jag  ett steg närmare beach 2024 :)

Klassträff med de bästa

Då var denna superroliga helg till ända! Klassträff igår och så himla kul att träffa de som kom vilka goingar! Så kul att bästa läraren kom också..får hoppas det inte dröjer länge tills vi ses igen..Detta var verkligen krydda för själen o man kommer leva länge på detta :)

Reunion klass 9B -1991


Nu slutar jag att räkna propoints för dagen! Snart är det dags för klassträff och återförening med bästa klassen 9B så idag är det min dag :)

Min första gång


Första gången jag äter Brijani jättegott vågar inte ens räkna pointsen! 

Kaffe i Pyjamas


Underbart väder att spendera i pyjamasen

Bästa frullen
Idag fixade jag o Abbe värsta värsta buffen till de andra, det var uppskattat :)

Endast Jessica är vaken


 Alla sover gott under taken bara Jessica är vaken!! Förstår inte varför man inte kan sova längre än tuppen! Pigg som en mört! Hittade mig ett par hörlurar så det får bli att rocka lite Lisa Syren tills alla vaknar upp ur idet!

Tillbaka till hemtrakternaDå var man tillbaka ända till barndomen! Har varit en fullspåckad dag i nostalgins tecken..I morgon är det dags för klassfest..något jag kommit på idag är att min mage inte kan äta på Donken 2 ggr på en vecka! Magen är lika stor som en spärrballong

MiniHär är miniäggen, så små att att det ena drunknar i äggkoppen! Man borde få räkna 4 ägg som två! 

Bästa pyjamasbyxan


God morgon på er...Som ni vet är jag en frusen människa av mig.. Vaknar alltid stelfrusen om både händer och fötter...Hittade världens bästa pyjamasbyxa i Ullared igår... 29 kr och värsta kapet sovit som en drottning inatt och bara haft ett duntäcke istället för två!! Måste bero på byxan då de andra inte verkar hjälpa, tjoho utsövd och känner mig som en blomstrande nyponros :)

Mot barndomsstaden

Det vankas klassträff.. Och imorgon får jag äntligen träffa min barndomsbästis Malin, vi var som knoll o tott ska bli så himla kul att flamsa och tramsa som gamla tider :) 


Äntligen hemma

Äntligen något i magen! En runda till Ullared efter jobbet med kidsen.. Upptäckte de nu öppnat sin salladsbar, wow tänkte jag då får det bli en när vi går ut..Tji fick jag då de stängde framför nyllet på oss! Det är nackdelen att vara på Ge-Kås kvällstid! Tur de har bananer också! Minns tidigare då man var där och man var hungrig och på vägen ut samlade på sig lite godsaker och chokladbitar vid kassan! Näää jag vägrar återgå till det jag gjorde tidigare!! En banan fick det bli och en egen sallad hemma funkar ju lika bra kl 21...
Slut

Då var det slut på både rasten och apelsinen!

Test nr 3


God morgon, det är dags igen ich jag somnade som en knockad säl igår! Fredag och egentligen. Jobbarhelg men jag ska på andra roligheter så nu väntas en helg med semester! Idag kör jag test nr 3 Fussili Bolognese..om jag ska återknyta till den jag åt igår..Chicken...Helt okej men kan hålla med om det som jag fick höra att den hade en jordig smak! Tyckte det bara var första tuggan måste varit nån krydda? Ja den gick ner iaf, än så länge är  chilli con carne min favorit! 

Lång dag


Vilken lång dag åkte 6.30 o kom hem kl 19! Hur ska man hinna med mat då? Nä vet ni vad tack för Viktväktarkorven också en räddare i nöden! Samt en paket frusen mango o 1 dl lindahls kvarg! Mätt som en plätt o trött som en knockad bäver! Håll ut alla som mailat mig svar kommer så fort jag hinner jag har inte glömt bort er det är bara tiden som springer fortare än jag hinner reagera! 

Packad och klar


Då var man packad och klar för ännu en dag! Test nr två till lunch fusilli with peppers tomato and chicken! 

När man upptäcker..Hemkommen från jobbet och såg jag bara ätit 18 p idag, har varit proppmätt hela dagen! Fick ta till akut taktiken..1 viktväktarnas grillkorv 1 kokt ägg! Dessutom testade jag 1 viktväktarnas bar, jättegod! Sista pointsen bjuder jag på till bättre behövande! Jättegod Bar men jag ska vara ärlig, dessa är farliga för mig! Brukar ju nästan aldrig äta godis och  denna får mig att vilja ta en till...GOD!!!

Så trött ikväll..godnatt världen...

Påsmat


Jag blev livrädd idag då jag skulle sätta gaffleni denna chili con carne då jag hört att dessa portioner ska smaka spunk! ? Men risk att bli utbuad så gör jag tummen upp och jag måste bli med mer påsar iaf av denna sort! Jätte smidigt att ha med till jobbet och jag lever än :) Hur de andra är i smaken återstår att se....Fortsättning följer..

En räddare i nöden

A banana


Shoppat loss

Då shoppade jag lite igår ska bli spännande att testa dessa produkter! Har bara testat popcornen tidigare.. Snart är det dags att bege sig mot jobb och idag ska jag testa chili con carne..
I Eat Like A Boss

God morgon på er! Favoritmålet på plats och lite nyhetsmorgon! Kvällsjobb väntar  och även idag är jag motionsfri! Ibland måste man prioritera annat som den helt vanliga  människa man är med alla måsten! Det är ju inte så att man har en Butler och en hel skock med hembetjänter här hemma! Igår som ni kanske läst hälsade jag på ett Viktväktarmöte, det pratades då om frukost och jag kunde ju inte ha kommit lägligare! Jag älskar frukost det är bäst målet på dagen! Så kul att höra vad andra åt till frukost..Själv kan jag knappt äta gröt då det sätter en propp i hålet så jag kör ju på mitt vinnande koncept varje dag! 

I Eat Like A Boss


Sent hem sen mat

Äntligen i säng i hemmets lugna vrå..Sen middag idag, orken slut och ingen lust att göra något storslaget som gör att man vill banka grytlocken i takt! Nä detta fick duga och det var inte fy skam vill jag lova! 

3 st lufttorkad skinka 3 p
2 ägg 4 p
Pesto vinägrett några droppar 0 p ( har för mig 1 msk är 1 p)

Propointsvärde:7


Ikväll har jag besökt ett Viktväktarmöte


Som ni vet funderar jag ju på att bli coach! Har inte bestämt mig än och funderar fortfarande! Men idag fick jag komma på ett viktväktarmöte, som ni vet har jag ju bara kört online! Ni som följt mig ett tag vet varför jag inte går på möten! Jag blev så glatt överraskad hur trevligt och inspirerande det kan vara att    besöka ett möte med en riktigt bra coach, vilket är jätteviktigt! Det kändes så himla välkomnande och man kände sig glad när man gick där ifrån! Super trevligt och tack för att jag fick dyka upp! Känner mig peppad nu att kanske ta steget att utbilda mig.. Dessutom mer peppad att aldrig återgå till mitt gamla jag! Här finns det likasinnade som kämpar mot samma mål och det är intressant att lyssna på andra och få tips och råd! Jag har ju kämpat mina kilon själv och varit min egen coach, men hade gärna gått på möten om det varit en coach som inspirerade och hade stor empati för människor! Har även blivit peppad att försöka mig på mättande dag! Vet inte än om jag vågar mig på det då jag känner att köra pp och väga och mäta ger mig trygghet och jag har kontroll över mig själv..Fortsättning följer...

Göteborg som New York

 
Ja herregud jag är ingen stadsmänniska! Göteborg måste nog kännas som New York man blir ju helt slut i sinnet av alla bilar och spårvagnar och folk överallt! Jag är nu hemma på landet i hemmets lugna vrå! Nu har jag fått stötar och nej inget roligt alls! Kan tala om att nerverna är i uppror nu och tror inte det visar nåt denna gången heller..men men 3:e gången gillt sägs det ju..denna gång gav de sig på benen med..Dessutom körde min stöttepelare in oss på en bussfil så vi nästan fick hela poliskåren efter oss! Ja si så går det när bönderna kommer till stan..Kan nämnas som ni kanske förstår har vi aldrig tråkigt när vi är ute på vift! Nästa stop Malmö
 
 
Lunch 9 pp (grilled chicken)
 

Man äter även med ögonen


Köpte ägg på Ica härom dagen! Blev helt chockad när jag såg hur extremt små de var..Näe tänkte jag hur ska jag bli mätt på dessa? Kom på den geniala iden att..Ja jag steker dem så blir de större :) this made my day..!! 

Jag tror att spegeln ljugerHa ha bara älskar Aunty Acid hon har alltid en poäng..Fast denna gång kan jag inte hålla med henne..tror absolut att spegeln ljuger, iaf min spegel.. Därför är det ju så bra med för och efterbilder, då ser jag verkligen! Spegeln är lika med noll för mig, knäppt? Ja, jag antar det..

Dags igen..

I morgon bär det av igen för en roadtrip denna gång är destinationen Göteborg! Börjar nästan känna mig som en del av Nils Holgerssons resa genom Sverige..Obehagligt är bara förnamnet, avskyr detta..kan ju undra hur många ggr man ska behöva göra detta...och hur många ställen runtom i Sverige man ska behöva åka till.. 

Sen begynnelsens tid


Denna kvarg var inte igår jag åt.. Hade glömt hur gott det faktiskt är med denna blandning :) idag körde jag på hela burken!!

Propointsvärde: 5

Jag och Pippi LångstrumpTömt  2907 bilder i min mobil och hittade detta foto! En stor dag då jag fick träffa min barndomsidol Inger Nilsson (Pippi Långstrump) förra året! 

Bananpannkaka i love


Söndag och min motion idag består av att ta hand om hushållet här hemma! Jag går mellan köket tvättstugan och sängen! Tyckte jag behövde fylla på energiförrådet..
Det här med kaffe


Det här med kaffe måste ju vara psykiskt.. Tänkte igår att okej nu dricker jag två koppar så kan det ju finnas en chans på 100 att jag orkar vara uppe lite längre! Vad hände? Jo det sket sig..Hade jag däremot tagit en kopp vid annat tillfälle hade jag varit pigg som en mört då jag inte skulle vara det..

Morgonfrilla o ingen sovmorgon

Morgonfrilla och ingen sovmorgon. Fattar inte har inte sovit ut en morgon denna helgen, vaknar tidigt pigg som en mört! Drygt är vad det är!  Så var denna lediga  helgs chans till sovmorgon över! Delar med mig av dagens morgonfrilla kryper ner igen och  här tänker jag ligga ett tag.."Storstad"på Svt öppet arkiv ska få stjäla lite tid av mig! Det var inte igår man såg..Dags för en nostalgitripp!

 

Gotte


Här är mitt godis denna helg! Keso med äppel och vanilj är ju bara så god! 


Mums

 
Kvällens hopkok består av:
 
200 g kyckling
Wokmix
1 dl milda mat extra 4% 
Lätt creme fraiche 
permesan o vitlök 3 msk 
100 g pasta 
 
Propointsvärde: 13

Upp i tornet


Idag behövde vi lite skogsfrid! Vad passar då inte bättre än att besöka Ramnås Tornet!! Blåsigt uppe i toppen, här snackar man motion att gå upp, det skulle man gjort några gånger..Upp och ner..


Promenad

En helt vanlig promenad idag så skönt ute! Bättre än inget kände jag! Har kommit i någon svacka igen när det gäller motion! 


Lördag

Brödätardagen, frukost på sängen och Melodikrysset..Bra start på en lyckad lördag!!


Propointsvärde: 8

Det är inte klokt

Det är inte klokt att man inte kan sova när man är ledig.. Tokmätt sedan gårdagens middag så frukost får vänta lite! Kom på att man kan ju ligga här och  lyssna på Ring Så spelar vi..Bara älskar Lisa Syren henne skulle jag vilja träffa..lyser som en sol hela hon, hon verkar vara en fantastisk människa man kan inte bli mer än glad av att lyssna på henne :) tyvärr var det inte hon idag men det får gå ändå!
Man blir så glad in i själen..
Godis

Mitt godis! Jag förstår om du tycker jag är knäpp..men har precis upptäckt fryst mango är bättre än färsk!

Friday dinner
Griillpremiären är över,,, kvällens middag!

Potatis 114 g 2 p
Karrekotlett 123 g 6 pp
Arla parmesan  o vitlöksfraiche 2 msk 1 propointsvärde: 9

Helg och grillpremiär


Då var det åter helg i det Anderssonska residenset.. Grillpremiär dagen till ära och jag startar med en 5 pointsare! 

Rasta bör man


Jag är mestadels bara en kaffekärring på morgonen, resten av dagen kan kvitta.. Men bara några timmar till ledig helg och kan ju försöka öka koffeinhalten lite så kanske man inte behöver lägga sig kl 21 ikväll... Än borde det var go i tanten..

Fredag

God morgon alla! Fredag idag och dags för veckans sista jobbarpass..hoppas ni får en trevlig dag! Ps. Två ägg inkluderas också såklart, fattas bara annat :)

Vad tror ni?Finalist årets Viktväktare 2014Jo det är ju en viss skillnad! Klicka HÄR om du vill läsa vidare på Viktväktarnas hemsida..

Det är med kärlek jag äter idag!


Ja det är med kärlek jag äter idag! Inte att förglömma att korv med bröd verkligen är underskattat.. Många undrar vart jag hittar viktväktarnas sortiment? Lite varstans mina lokala affärer ica och konsum har! Har hittat på Willys och Ica Maxi! Fråga din lokala butik jag sa att det gäller liv eller död o att om de inte tar hem åker jag till stan och handlar, det förlorar de ju några tusen på i månaden för då handlar jag all min mat där..Det var inga problem och det tog hem korv och färdigrätter...:)

Smått och Gott


Idag har det varit full rulle! Bäst att fylla på lagret så man orkar med veckans sista arbetsdag..

Uppe med tuppen


Dags igen! Frukosten den bästa är..

7 p

Omelett

Hemkommen från jobbet och gröt är inte min grej att ha till middag, jag gjorde ett tappert försök iaf..Har  man bråttom så har man! Hur som helst 2 p kvar och slängde ihop en omelett..Det är ju det jag säger..Ägg är grejer det..

Ägg, ägg mera ägg ät så får du skägg!

Ägg 2 p 
Tomat 0p
1 skinka 0 p
Kvällens middagDags att packa ner kvällens middag och åka jobba ett par timmar.. Lyxigt värre men bra när orken tryter...

1 dl grötflingor 4 p
1 dl mjölk 1 p

Propointsvärde: 5

Nytt sortiment


Idag upptäckte jag att konsum fått in nytt sortiment från Viktväktarna! Jag visste det skulle komma ut nåt i affärerna men fick för mig det var Bars :( jag gillar ju inte kakor, men toppen för de som gör här finns ju ett alternativ :)

När det som smakar skit vänder och blir gott

Jag har ju tidigare berättat om dessa flaskor jag köpte i Ullared 9 kr st! Wow tänkte jag billigt köpte ett helt gäng! Å fy för den lede gillade dem inte! Men idag plötsligt vände det! Man får bara mixa o trixa lite så jag körde chokladen i mixer med en banan.. Jag tror inte jag skulle känna skillnad på en shake på Donken än den jag nyss drack! Nu måste jag köpa fler..

Äter du socker undrar en del? Jo klart jag gör jag är som sagt ingen Fitnessguru..jag kör på det som funkar för mig och socker och fett är inget man dör av! Man måste helt enkelt lära sig att använda det på ett sunt sätt vilket jag inte fattade tidigare som ni kanske förstått!! Jag inget sötsug efter godis kakor tårtor mm..däremot var chips och ostbågar min stora passion och jag åt massa godis fast jag egentligen inte ville ha!!!

Propointsvärde: 3

Varför är det så svårt att lyssna på sig själv?

Det gick ju bra med mitt nya projekt..att skippa mina rundor o göra gympapass hemma! Nä det stryks nu ur min vardag trots att jag aldrig hann börja! Man ska inte ändra ett vinnande koncept! I dag var det knappt så jag kom ner för två trappsteg ont så in i.. Jag ger mig inte, det ska gå att göra 100 squats om dagen i 100 dagar! Varför är det så svårt att lyssna på sig själv? Varför är det så svårt att ta en vanlig promenad! Det är jobbigt att gå när kroppen vill springa! Lyckades ändå bra idag o squatsen är avklarade nu säger jag STOP för motion o dyligt för idag och inväntar en jobbarkväll!!!


Its not over until the fat lady sings

God morgon.. Ja vad säger man squatsen vet vart de tar, kom knappt upp ur sängen idag, jag går som jag skitit på mig på ren svenska! Måste försöka ge mig ut på en runda! Någon som vet hur lång tid man har såhär ont?? Men.. Ryggen känns så mycket bättre inga panikänslor sedan jag började nere i svanskotan? Kan det vara så att squatsen har hjälp mig och räddat mitt liv? Hur som helst underbart..tredje dagen och jag känner inte någon värk svanskotan bara att det pulserar..Fast its not over until the fat lady sings..kan ju vara tillfälligt! 


Jag är en riktig höjdare!!!

Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta när jag ikväll kollar igenom foton från Turkietresan i slutet av augusti 2012! En bild säger mer än 1000 ord..En sak är säkert jag var i större format än nu! Sicka rattar liksom undra vart de tagit väge? När jag ser dessa undrar jag en sak? Hur orkade man bära runt på detta? Det är nu jag förstår hur snabbt allting måste gått och hur har jag orkat med att kämpa till det jag är idag? Jag vet inte! Det enda jag vet är att det har varit bland det roligaste jag har gjort! Jag har aldrig gett upp min kamp om att fortsätta min viktresa! Det har aldrig varit tråkigt eller svårt! Jag har alltid vaknat upp varje morgon med stor motivation att fortsätta och som ni kanske förstår känner jag mig som en riktig höjdare :)

Idag är jag trött

Lyxmiddag idag som ni ser är trött och fryser som om jag campade naken i en igloo...

Propointsvärde: 4

När man är på 40 och har 60 kvar


Efter mina squats igår har jag gått som om jag sovit i ett skruvstäd på jobbet idag! Fy för den lede har vankat mig fram..Hundra till gjorda idag och det känns när man gjort 40 och man vet man har 60 kvar..En positiv sak..känner mig mycket bättre i ryggen :)

Knådas


Då var det rast och jag knådas av Klaes-Göran! Tycker han masserar väldigt illa nu för tiden borde vara dags att han han går i pension snart! Sen inte nog med det! Nu i ljuset ser man hur luden man är alltså kanske dags att raka benen!! Man skulle behöva några  dagar på hälsohem med kroppsvård!

Det var såhär det började


Ja det var såhär det började, jag är lika peppad och motiverad nu som då :)
  

Matkasse


Då var det ny jobbarvecka  och matkassen fylld! Tänk vad bra om Viktväktarna kunde ha pointsberäknade matkassar för prenumeration hem till dörren...Det hade varit till mycket stor hjälp när tiden är knapp!! Alla andra matkassar verkar ju gå bra så varför inte en kasse med recept och råvaror för en vecka? Dessutom vad skönt det hade varit att slippa tänka: vad ska vi ha till middag? 

Svansjön?


Nu trodde du säkert jag skulle hoppa i ballerinadräkt och moccasiner och ställa upp i nästa uppsättning av Svansjön?? Dansa runt med en man i sliskig trikådräkt? Ja ni ser ju hur vig jag är ha ha. så det skulle ju varit fullt möjligt! Skämt o sido nä nu har jag ju nått mitt mål att jag orkar jogga! Funderar på om jag ska ändra mitt vinnande koncept och sätta ihop mitt egna gympapass och köra det ett par dagar här hemma bakom lås och bom! Jag har tyvärr två vänsterfötter..eller om det är höger..Har dock ej simhud mellan tårna men ingen hejjare på motoriken vid häftiga rörelser!! Idag satte jag lurarna i öronen och drog på dunka dunka och kände mig som Fred Astairs steppkompis! Attans vad jobbigt det var men så jäkla uthållig man blivit när man arbetat upp sin kondis...Tror kroppen vant sig vid mina rundor efter ett år och de är uttråkande och jag kan inte gå över mer stock och sten o ödsliga stigar än vad jag gjort! Måste förändra mig! Ska köpa mig en pilatesboll med, det har jag funderat på ett år nu.. Kanske borde jag slå till? Vilken jäkla tid


Hade en påse rödbetor till övers och funderade på vad jag skulle göra med dem? Tänkte, jag gör lite chips! Men satan i gatan gör inte detta en lördagskväll för då lär ni få vänta.. 3 timmar typ på 100 grader! Ser inte mycket ut för värden men gott! Jag tog bara salt på och ska ha min minifraiche med riven vitlök att dippa i..

Rödbetor 0 p
3 msk minifraiche 1 p
Vitlök 0 p

Korvstroganoff


Familjemiddagen idag bestod av korvstroganoff...Gott man glömmer ibland de lättaste rätterna!!

Propointsvärde: 12
Länge leve bananen

Ja länge lever bananen säger jag! Älskar  bananpannkakor..Den kan vara räddaren i nöden många gånger!! Jag är ju onlinemedlem och aldrig gått på möten så är inte så insatt i det hela! Men har hört man bara får äta ett visst antal frukter per dag? Att banan inte ska vara bra att äta många av? Inget jag haft problem med.. Här räknar jag inte hur många bananer jag stoppar i mig, inte heller annan frukt, jag äter när jag känner för det! Det verkar ju fungerat ! Måste tillägga jag gör bara på 1 ägg o 1 banan. Har provat med två ägg tyckte inte alls det blev bra pannkakor men ni andra kanske har bättre stekkänsla än vad jag har :) 

Propointsvärde: 2Utmaning Dag 1
Jag har hoppat på en utmaning från Lollo på instagram med start idag! 100 squats om dagen i 100 dagar, häng med du också så kör vi :) här går inte hänga läpp för en platt bakdel o värkande knotor lets go..

(Ko)morgon

Morrn morrn där ute! Inatt har jag sovit som den bästa drottning! Vaknade med värsta Stig-Helmer frissan och tyckte det var dags för att dela med av ytterligare en morgonfrilla! Man ska inte bli rädd om man skulle vakna upp en morgon med mig! Den ena frillan är inte den andra lik! Idag är en ledig dag som blev en upptagen dag! Måste ändå till jobbet på utbildning av en teknisk pryl och sedan utvecklingssamtal med Guldgossen! Så idag har jag inte tänkt att röra på fläsket, svanskotan ger sig tillkänna så fort jag sätter mig ner. Jag tror att jag idag bara ska vara resten av den tiden som blir över..

Jag hoppas han knackar på min dörr i morgon


Ja jag hoppas han knackar på min dörr,han den där muskelmassmannen som vet hur man gör med en kropp som har tappat det mesta förutom häng och släng...Jag har så ont i svanskotan så jag mår illa.. Får väl sluta med mina rundor, sluta sitta och ligga enbart på sidan..jag förtvinar jag blir bara platt..Blir väl en vandrande svanskota snart. Så mycket man har tillgång till om man bor i stora staden en personlig tränare skulle man haft själv får man väl be skogsmulle om hjälp om ens han finns! HJÄLP alltså detta är nog inget jag klarar själv...

Jag tog söppe till middag idag..

Helt orkeslös idag...Nej det är inte slime i tallriken! Grävde i frysen och hittade massa broccoli! Så mixade ihop en soppa! Gott och smidigt blev så mätt så jag fick paltkoma på kuppen! 

Propointsvärde: 9

Mer muskler åt baken


Jobbarhelgen är över, tar en välförtjänt piggelin..Piggelin är inte mitt namn idag efter denna hemska natt utan sömn! Ingen runda idag nä nu måste jag verkligen ta tag i baken har så himla ont i svanskotan kan knappt sitta eller ens ligga på den och det pulserar dygnet runt..Får snart skaffa sittring som nyförlösta mammor kan behöva ha..nä dags att ta tag i muskler till baken...

Akut-deluxeIdag fick man leta i gömmorna allt gapar tomt och fick köra på en akut - deluxe kasse så man överlever dagen!

Hemska natt


Det var den värsta natten på länge! Ca 2,5 timmars sömn och jag känner mig som en överkörd grävling i trikåhatt! Fy för den lede alltså! Har vänt och vridit på mig hela natten och man kan bara inte sova på beställning! Har nog rullat i kapp med en mangel i en allmän tvättstuga...Ögonen tunga som bly och idag kan jag lova känns det som om jag absolut inte skulle kunna nå  toppen på kebnekaise..jobbet kallar..Godmorgon på er...


Tugga


När man jobbat färdigt för kvällen och man vet man börjar jobba kl 07 igen..Då intar man snabbt sängen och tar tilltugget med sig..

Den oglamourösa baksidanHär ser ni min oglamourösa baksida..Man kan få de flesta rätter att se hyfsade ut! Men min jobbarmiddag ikväll ser faktiskt ut såhär!! 

Propointsvärde: 9

Jobbarhelg


Ja tyck inte synd om mig ni alla som är lediga i helgen! Själv ser jag till att tiden går snabbt och det gör det ju när man har trevligt! Nu har vi gnuggat geniknölarna, tänk vad ett Melodikryss kan få folk glada! Lite rast och sen får man ta fram lyxmiddagen för idag!!

Bara man slipper klä av sig naken..

Ja jag vet..skulle ju inte motionera idag..men så såg jag mitt häng och släng i spegeln idag och fick spunk! Måste ju gå att få till en fastare mage? Jag ger mig inte..Tycker ändå det blivit LITE då menar jag ytterst lite till det bättre..Bara man slipper klä av sig naken så...

Det ska vara gött att leva


God morgon alla fina människor!! Jag vaknade tidigt idag! Så trist när det är enda sovmorgonen på en hel vecka, men behöver väl inte mer sömn eftersom jag vaknar i ottan! Antar jag viktväktat bort den med eftersom man nu är piggare än tidigare!!! Här ligger jag nerbäddad och väntar på mitt lördagsnöje! Resten av helgen innebär Jobb så jag har inget dåligt samvete för att jag ligger här och gottar mig :)

Propointsvärde: 9

Inte alls ohälsosam.. Längre..


Tycker inte alls min viktresa varit jobbig snarare skitrolig, är inte heller för smal utan hälsosam :) 


Matlagning pågår

Dags o laga lite middag! Ska testa cornflakeskyckling! Fast kidsen kollade konstigt och valde utan :) 

En ledig dag går lika snabbt som att blinka

Full rulle hela dagen! Det är det som är så trist när man jobbar helg att man bara har en ledig dag på hela veckan! Tar mig nu en välförtjänt paus med en film mitt på blanka eftermiddagen!!!

Propointsvärde: 2

Rensar i frysen

Man tager vad man haver.. Det blev inte så många p men man är mätt som en plätt! Spenat är så gott..problemet är att det fastnar mellan tänderna så dags att gå borsta igen!!

Kokta morötter 0 p
Spenat valfri mängd 0 p
1 dl milda mat extra 4% 2 p
Pangasius hajmal 65 g 1 p 

Propoints: 3

I din egen takt eller ska du med tåget?

Veckans första runda och kanske även sista! Jobbarhelg på G så man får väl vila upp sig lite! Ja jag ska inte med tåget iaf! Jag tar mitt i min egen takt! Hur sen snabba alla andra är det är inget jag bryr mig om! Huvudsaken är  ATT  man rör på sig! Orkar man inte jogga så stannar man upp och traskar istället.. Jag gillar att variera fastän kroppen vill ha snabbare tempo..den får gilla läget helt enkelt!  Idag tog jag vägen genom skogen där jag började röra på fläsket för ett år sedan! Inte ofta jag  tar den rundan numera men den är så vacker på sina ställen 


Protein

God morgon på er..Ledig dag nalkas och jag tror inte den blir svårt att göra av med! En del har hört av sig och undrat om jag alltid äter innan jag motionerar eller efter! Jag är ju som sagt ingen hejjare på hur man ska göra! Är ingen fitnessguru på något sätt utan jag kör mitt race och vad som känns bäst för mig!! När man går upp tidigt för att få iväg kidsen till skolan osv blir det för lång tid för mig att äta efter jag motionerat! Jag brukar äta innan, det verkar ju ha fungerat bra på detta sätt! Frukosten är ju bästa målet tycker jag och vill inte vänta på den. Jobbar jag dagtur blir det alltid en banan och en kopp kaffe när jag kommer dit och frukost runt 8.30..Man får prova sig fram    Vilket som känns bäst..detta funkar för mig! 

Fönt jag en körv, så tar jag ett äpple

Och när man tar ett äpple och det smakar skunk, eller snarare var utan smak  överhuvudtaget.. Ja då får man vara utan! Lägger man sig kl 19 och tittar på Rederiet som en besatt kanske ni förstår man vill ha nåt i magen vid denna tiden.. Nä detta var en trist äppelsort! Mörkröda ska de vara de är som godis...

När man bestämt sig

Har jag väl en gång bestämt mig så år det bara så..jag kommer aldrig mer se ut som till vänster och kommer aldrig mer klä mig i en tantklänning! Man fick ta vad som passade tyvärr och de kläder som kunde tänja ut sig! 

Man kan ju säga att det fungerat :)


Min rumpa har fått kläder


Här ser ni en rumpa och den är min och platt som en pannkaka! Idag kom de från Zalando och jag sjönk till en låg nivå och beställde strl S.. Satt så gött om baken och jag kände inget gällivarehäng! Visst det korvar sig lite men vaddå herregud kvitta liksom, man kan inte få allt här i världen! Det är ju nästan som om man borde börja gråta av lycka för man äntligen hittat ett par byxor!!! Det är fantastiskt förutom att de ska dras upp där bak..

När tiden är knapp dansar resterna på bordet

Eller så hade jag svultit ihjäl..tack för rester! Långa dar dåligt med tid alla måsten.. Ja ni vet hur det är!! Jag är ju en köttmänniska..kött och kyckling är det bästa jag vet..MEN är så glad jag vågat mig på lite andra produkter! Hälsans kök har ju massa roligt jättebra att ta till när tiden är knapp! Idag testade jag deras Toscanska biffar med solmogna körsbärstomater krämig mozzarella och färsk basilika! Till det stekta grönsaksrester! Jättegoda biffar och först tänkte jag..Jag måste ha kött till jag könde suget liksom och tog fram en Viktväktargrillkorv! Ångrade mig i sisra stund då jag insåg jag  fick välja mellan korven och mitt beroende: Lindahls vaniljkvarg..men blev glatt överraskad kände inte alls något behov av kött när jag åt biffen! Lustigt det försvann.. Mätt o belåten och min middag idag har:

Propointsvärde: 6

1 biff 4 p
3 msk arla lätt fraiche 
parmesan vitlök 2 p

Herregud


Vad ska man behöva genomlida liksom? Hittade en rolig postordertidning på jobbet o tänkte här har jag ju en grej för mig? Insåg sedan att hur tänkte de? Det kommer ju trycka upp resten av bilringarna upp i pattregionen och då kommer man ju se ut som en sugga med flera spenar? Eller en trefaldig Dolly Patton...Heter det spenar förresten? Hur som helst nä inget för mig och jag hoppas att de som provat på har överlevt! 

Blä

Dags igen i morse! Ni kanske förstår min avsky! Nu strålar solen o runda lär det bli i eftermiddag! Viloperioden är över..

Laddar för ny dagHär laddas det upp för ny dag, som består av jobb och Demensföreläsning i eftermiddag! Hoppas verkligen det blir en skön stol att sitta på eftersom jag inte har någon rumpa kvar! Gör så himla ont att sitta på en pinnestol, speciellt i 4 timmar.. Hoppas ni får en fin dag!!

In ear

Morrn morrn hörrni..ja nu kan jag sluta att slappa till det.. Äntligen nya lurar så man kan ut o motionera igen! :)


Lyckad kombo

Håll i hatten.. Det hör inte till vanligheterna att jag proppar i mig efter kvällsjobb..men har  man points kvar så har man.. Men nu är de slut!!! Men man kan vara lugn..I morgon kommer nya :)

Mitt jobb

Det är sant, det är tur man blir uppmärksammad i sitt arbete och det syns att man finns :)

En dag med resterNu är det snart dags att ge sig iväg på möte några timmar och sedan dags att jobba kvällen! Därför får nu rester stå till förfogande!

- 36 kg JessicaJa här kommer lite för och efterbilder igen! Bästa sättet att inse sin viktminskning är att fotografera sig! En bild säger mer än 1000 ord...


När man måste skrapa fast man inte vill!

God morgon på er.. Idag känns det som om man vaknat upp i en igloo med 5 vädrande fönster! Minusgrader igen och optimist som man är så har man stängt av värmen..Nyhetsmorgon på TV 4 och frulle får det bli innan det blir att skrapa bilrutor..

Propointsvärde: 7


Vad ska jag göra sen?


Har funderat på vad jag ska göra sen! Jag är ju princip klar å har ju gått i mål med råge! Som ni har märkt ni som följt mig så har jag ägnat nästan all min tid att nå dit jag är idag! Detta med stor framgång kan man ju säga! Jag har ju bara kört online och jag måste säga att min blogg och alla fantastiska instagramföljare har varit till stor hjälp! Har fått jättefin respons och känns verkligen roligt att få höra alla era fina och positiva ord! Trodde inte jag skulle få någon intresserad av min viktresa, men där tog jag fel.. Själv tycker jag inte att jag gör så mycket men tydligen har jag varit till stor hjälp att motivera andra vilket såklart är jätteskoj är glad om jag kan bistå med något :) men nu är stora frågan... Vad ska jag göra sen..jo jämnvikt såklart.. Men den stora grejen har ju varit spänningen att rasa i vikt se min förändring! Nu känns det som jag inte har något att sträva efter? Är inte alls rädd för att falla tillbaka i gamla vanor! Nej nya Jessica är här för att stanna..men jag har inget MåL längre..Att gå här och hålla vikten kommer inte vara några problem, är fortfarande taggad till 1000!!

När man tager vad man haver o slänger det på en plåt


God kväll i stugorna! Så försvann denna dagen med! Som ni vet är jag inget fan till 7-16 turen! När tiden försvinner då är det viktigt att gnugga geniknölarna och ta sig en stänkare.. Eller nej jag menar förståss en tänkare! Det var precis vad jag gjorde och kom på det bästa huset hava! Gott o smidigt och sköter sig själv! Har man ännu mindre tid kan man ju förbereda plåten dan innan!  Jag slängde ihop en plåt med göttans som ni ser på bilden! Lät det götta sig i ugnen tills det blev mjukt! Glömde tyvärr hur länge jag hade det i ugnen jag rockade loss med musik och tog mej ett och annat dance move i köket till ungarnas blickar som nog tyckte att jag var lite väl pinsam.. Men igår fick jag med min son på lite shake the bump jobbigt bara med en öronpropp då den andra är full med stearin och jag surar och vägrar ge mig ut på runda utan 2 fungerade lurar,  så då kom jag på geniala iden att dansa runt istället tyvärr är jag stel som en pinne! :)

Till detta testade jag Hälsans Köks paprika och ostbiffar.. Äh dra mig baklänges vad goda..Fettade till det hela med 3 msk Arlas parmesan o vitlöksfraiche 

Propointsvärde: 7

3 msk Arla parmesan vitlöks fraiche 2

1 st Hälsans kök Paprika o ostbiff 5 p


Kock sökes

Färdigjobbat för idag och jag sitter här och funderar på vad jag ska laga för mat ikväll..Hade önskat jag hade kunnat gnugga Alladins lamps och vips hade en Viktväktarkock flyttat in i mitt hem.. I väntan på snilleblixt vad det gäller middagen så firar jag in våren med en Piggelin! 

Propointsvärde: 1Känslor

Underbara dag, nu har man riktiga vårkänslor då man kan ta rast på bryggan!! 


Körv


Nu är det min osaliga ande som skriver igen! Själv jobbar jag hårt just nu! Gillar tidsinställda inlägg och ni slipper sakna mig allt för mycket under dagen :) denna korv borde finnas i varje frys..är ett måste i min och god är den! Fönt ja en körv så hoppa jag i Älva

Ny dag

Igår var en underbart härlig jobbardag! Äntligen fint väder, man kan inte bli annat än lycklig!! Hoppas det kommer vara samma färg på himmlen idag med! Någon runda lär det inte bli eftersom jag dränkte mina lurar i stearin igår! Det gick till så att jag trodde jag varsamt lade lurarna på nattduksbordet där jag hade mitt tända ljus..ser inte att jag lägger ena luren rakt i värmeljuset...och där låg det ju o gottade sig någon timme.. Dessutom bor jag i en byhåla utan sortiment så rena rama döden för min motion..borde ha 10 pack lurar på lager här hemma! Surt sa räven!!!! Men men vad är en bal på slottet.. Peppar mig själv med en favorit i repris..skuttar upp ur sängen och packar matkassen och rattar Greven till jobbet!!!


Favorit i reprisSparka mej på den bak jag inte har

Nu är jag helt TOTALT förtvivlad! Jag har lagt ner hundratals kronor på olika hörlurar alla slutar fungera i ena hörluren.. VARFÖR? Inte nog med det upptäckte just nu att jag råkat slänga ner ena hörluren på mina nya lurar i ljuslyktan! Den är fullproppad med stearin..Så nu har jag inga lurar alls! Kan bara inte motionera utan musik, det går bara inte :( brööööööl alltså!!! Nu blir man soffliggare igen!!!

Ibland är man inte nöjd

 
 
Här har man suttit och skrivit ett jätteinlägg och ser sedan att det inte kommit med.. Nu fattar jag varför folk undrar varför jag inte är nöjd.. Här står jag i morgonrock och speglar mig i glansen med min hårfön och ni undrar varfför?Jo att såhär är det.. Aldrig är man nöjd.. Nog för man har hängröv inga pattar och gäddhänget hänger där det hänger. Men det är ju en ganska världslig sak om man tidigare varit besläktad med Dolly Patton och Sune Mangs. Inte nog med det  så är jag ganska så hårfattig också... När jag fick mitt första barn.. (snart 21 årsedan) då var jag 18 år och tappade så mycket hår, så mycket att jag hade kal fläck som en munk.. Fruktansvärt.. Visst har jag fått hår tillbaka men är ganska hårfattig on he head...Jag har nu börjat äta silicea sedan ett tag tillbaka.. Tycker nog jag har fått mer hår??? Jag vet inte det kanske är psykiskt? Fortsättning följer på detta världsproblem.. Håret är viktigt.. Mycket viktigt!!!


Förfrågan

 
Fick förfrågan på instagram att lägga ut en dag vad jag äter! Inte den mest lyxiga dagen.. Men detta kan vara en helt vanlig dag! Speciellt när jag har helgvecka orkar jag inte engagera mig allt för mycket! Nu ni som följer mig uppmärksammar nog att jag bara ätit 1 ägg idag, men hade bara ett annars är två varje morgon viktigt för mig! Jag brukar inte heller lägga in 0 p i min checklista ej heller frukten men ett undantag idag så ni ser...Glömde att lägga in en skål med frusna bär men det är ju 0 p...Appen är som sagt min bibel haha klarar inte mig utan den. Aldrig gått en dag då jag inte lagt in vad jag ätit.. Däremot var jag stressad i början innan jag lärde mig.. Nu kan det gå en dag då jag äter  utan att lägga in, men lägger sedan in när jag kommer hem från jobbet.. Jag är kontrollfreak med vad jag stoppar i mig så ett VIKTIGT verktyg för mig!
 
'Jag har ju valt att gå ner lite till för att det går så himla bra och det är så roligt! Jag äter 26 p...Har dessutom mer att ta på! Kan vara så att ingen tror mig! Men att ställa upp naken på bloggen kommer aldrig att hända o fettet är gömt under kläderna :)
Birthday

För 14 årsedan föddes min mellersta, tiden går och vi med den! Idag är hon längre än vad jag är men positivt är att jag kommer i hennes kläder..
:)

Tårtfix

Dottern fixar för fika, själv gillar jag inte tårta så jag kör mig en tvåpointsare.. Det går lika bra..aldrig varit förtjust i tårtor, kakor o bullar...


Under 70 kg

Det tar sig att kämpa lite..Under 70 kg har jag inte varit sedan ungdomens glada dagar :) värt all god mat och motionerande fram till månen och tillbaka!!! Jag är Bättre än Bäst :)

Julia 14 år


Idag är ingen vanlig dag för det är Julias födelsedag Grattis på 14 årsdagen :) Hurra Hurra Hurra ..Puss och kram I love you!!!

Viktnedgångens baksidaJag har inte tänkt att gnälla.. Men med viktnedgång kommer även häng o släng! Gäddhäng och hängbuk och slappa bristningar och hängröv!!Dessa bristningar kommer jag aldrig kunna göra något åt!! Tur att inte alla är gjorda för beach 2014 med slank o platt mage...utan satsar på VM i sopsäck istället..Visst man har fött tre barn och ja så är det bara..Inte nog med att mina - 35 kg ger sig tillkänna av en ännu större säck! Tur man kan stoppa in den i brallan! Jag fasar för beachsäsongen! Kände mig nog bättre till mods när jag hade fettet utspänt!!!

Ren spegel min dotter har dessutom :)

Varit lite duktig

Då blir det soppa i dagarna 3 på jobbet! Grönsakssoppa med kyckling! Per låda:

200 g kyckling 5 p

Godare än godast

När barnen ropar ja vad gott och man har formen full med grönsaker..Då är det verkligen gott :)

Alltså fy fan


Ja fy fan alltså å dra åt han där nere vad äckligt!! Såna här borde förbjudas.. Bland det äckligaste jag druckit och det  spenderade jag mina sista 3 p på och jag ångrar mig! Varför ska  man vara nyfiken och testa massa grejer när det varit bättre med en knäckemacka!!

När benen ändrar form


Mina ben 25/2 2013

Idag lite mindre kan man säga! Här ser man också att röva är borta och att byxor sitter hemsk! Skulle behöva en en personal shopper också med en stor penga pung... 


Min tid


Äntligen ser jag ljus i mörkret!! Vilken härlig dag! Hade önskat det hade levererats en Personlig Tränare till min dörr inom snar framtid som hade kunnat leverera lite muskler! Insåg idag att jag nog inte kommer kunna sitta på marken denna sommar då jag har fått en knotig röv! Dessutom skulle häng o släng på kroppen behöva sig en omgång!!

Sällskap på rundan


Underbar vårdag idag, man vill ju inte annat än att ge sig ut.. Så idag provade jag min nya tröja jag köpte, inser jag måste ha nya byxor med de har blivit sladdriga och flaggar i vinden.. Hade besök med mig som ni ser :)

Smile

Söndag och snart dags för ny vecka! Då kämpar vi på igen! Kom igen..


Väck inte den björn som sover


Jag längtar tills himlen bli blå...Då det är varmt och gräset är grönt! En ledig sommarmorgon och man vaknar upp pigg som en mört och man hoppar runt på tre tår i takten till Rönnedahl..( han skuttade ur sängen han med) man packar in ungar, brassestolar fikakorg och böcker i bilen och har dessutom gått ner några storlekar i bikini, och åker iväg till stranden! Det är när sommaren kommer jag blir en bokmal! Några pockets i veckan blir det...När hösten kommer ser jag ingen tjusning i att läsa en enda bok..Visst låter det konstigt, det vore ju klockrent att kura upp sig i soffan med filt och lite tända ljus och läsa, men nej, det går bara inte..Det är då jag vill dra filten över huvudet och gå i ide till nästa år...Så väck inte den Björn som sover..

Varför ska man vara som alla andra?

Okej, nu ska jag vara sådär rolig igen! Här bjuder jag på en bild av mig själv.. Man kan säga att: är jag inte som folk är mest så är jag som folk är minst! Varför vara som alla andra? Nä fy vad trist!

Värsta fettbomben

Värsta fettbomben men ack så gott! Har ju knappt hunnit äta idag så jag slog till med dunder och brak! Väldigt mycket points i Findus påsen det var ju lite trist men mums för smaklökarna! Dessutom behöver man ju inte klämma i sig hela påsen som jag gjorde! Man måste våga för att vinna och idag vågade jag på mig Hälsans köks spenat och ostbiffar..kanongoda! Tur man inte ska klämma en chipspåse efter denna middagen! Ser inte mycket ut för världen och det var nog en halv påse och en biff för mycket...Matlagning pågår

Matlagning pågår i Anderssonska Residenset..snabbt o lätt idag och förhoppningsvis GOTT


En snabbis

Då jag har haft besök hela dagen och jag tvingats sätta mig i skolbänken för en dag och hjälpa min vän, har jag nu äntligen fått mig en snabbisrunda! Hjälp jag har insett att jag har hamnat i ett motionsberoende!!

TestingIgår testade jag en ny folie! Tyckte den funkade riktigt bra! Den gör så att tex att köttet blir saftigt och gott! Det ligger inte i sitt eget fett och simmar! 

När man äter som en häst och hästen vägrar travaNu är jag redo... Brödätardagen idag..Tidigare..innan jag började med Viktväktarna kunde jag äta två-tre mackor varje morgon! Jag fattar inte detta idag.. Det går inte att äta mer än vad man gör av med!! Att äta som en häst och sedan att hästen vägrar trava  är ju som gjort för ett par kilo extra.. 

God morgon

God morgon på er.. Här ligger jag och väntar på att någon ska komma med frukost till mig..dessvärre kommer det ingen så lika bra att ta sig upp och fixa till själv så man inte svälter ihjäl. Ni vet ju vilken dag det är idag.. Precis Melodikryssdagen..Fötterna fick mig att tänka på när jag köpte ett par skor i början av förra året jag kom inte i dem.. Men jag köpte dem iaf och några månader senare satt de perfekt.. Ge inte upp hoppet.. Även fötterna går ner i vikt :)Kämpa på

Det är till att kämpa på o vänta tills November ..  :)

När fattar man?

Kan någon tala om för mig när man fattar? Känner mig lika trög som en överkörd grävling och sju tuppar på cykelsemester i Jokkasjärvi..När fattar man att man ska ha mindre kläder? Jag blir ganska trött på mig själv.. Innerst inne vet jag nog att jag måste ha mindre kläder..tror jag.. Ändå köper jag större? Jag blir tröttare än tröttast och undrar om jag möjligtvis lider av nåt allvarligt fel..skulle säkert kommit i strl s i dessa så nu är det bara att skicka tillbaka. Det är så himla onödigt! Jag som
Ändå tyckte jag var duktig som undvek stora storlekarna i Ullared sist och bara gick rakt förbi..

Bättre än godis


Detta kanske inte ser ut mycket för världen.. Men.. Lindahls vaniljkvarg och frusna bär is the shit :)

Friday and im alive

Godkväll i stugorna! Ja nu äter jag igen.. Detta blev fredagens hopkok..Gott var det, som om jag besökt bästa gourmetrestaurang..Vem behöver en restaurang när man fixar bästa middagen själv? :) Idag blev det kotlett med ugnsbakad sesamfröklädd potatis mögelostsås med ugnsbakade rödbetor o morötter med rostad sparris.. Ett glas vin till detta! Nu är jag ingen vinkännare och jag köper vin vartefter hur rolig flaskan ser ut :) Helg

Det är helg i det Anderssonska residentet! Lyx att sluta kl 14 en fredag vid ledig helg! Sitter här och tar mig lite att tugga på och funderar på vad jag ska ha ha till middag idag!! Vad blir det hos er?

1 dl keso äpple päron vanilj

Propointsvärde: 2


Tjockisar

Ja så är det.. Jag är för tjockisarnas rätt i samhället.. Jaha tänker du varför bantar du då när du själv var tjock? På den frågan kan jag svara att jo för att min kropp begränsade mig mitt diskbråck var ett helsike och jag kom inte ens upp ur soffan och mina barn fick dra mig upp med en tvinnad filt..Nu är det ju så att alla överviktiga människor äter inte till sig sin fetma. Det är viktigt att förstå när man slänger en äcklad blick mot en tjock människa.. Vad vet man om dennes bakgrund.. Kan finnas massa orsaker till varför man är tjock.. Alla äter inte sig feta, men det gjorde ju tydligen jag eftersom jag bodde i min soffa och inte kunde röra mig pga svår smärta. Det är absolut inte synd om mig för jag hade inte behövt klämma i med all skit som jag gjorde och sedan låg och päste i soffan som en säl och dessto ondare hade jag i ryggen..Men det var då och nu är nu -35 kg senare har jag helt ändrat på min livsstil.. Jag orkar jogga jag har mindre smärta i ryggen som visserligen går i perioder.. Men tänk att bära runt på en 35 kilossäck med potatis liksom!
 
Jag har jojjobantat hela mitt vuxna liv jag har provat på massa skumma grejer genom åren flygvärdinnedieter med sockerbit o kaffe o lammkotletter..Rikshospitalets dunder soppa och bananbantning.. Äh lägg av liksom ni hör ju bara vad lurad man har varit genom åren och man har trorr man skulle få sig en genväg till ett smalare liv...Nu har min polett trillat ner, har varit med i iktväktarna tidigare för flera årsedan men gått upp med råge igen.. Men så superenkelt det har gått denna gång, det är så man nästan är bättre än bäst!!
 
Det jag vill få fram att titta inte en extra gång om det kommer någon bastant på stranden tex alla ser vi inte lika dana ut och att ha mer fett än andra gör en inte till en sämre människa, alla kan inte vara en trådsmal bimbo..Du kanske tänker tror du inte själv att du är något nu när du har gått ner i vikt? ABSOLUT INTE jag är samma människa som jag var innan jag började min viktresa.ingen vikt i världen kan ändra på det!!

Bord duka dig

Bord duka dig.. Det hade ju varit bra om det hade funkat på kommando och man slapp lyfta ett finger..God morgon på er.. Äntligen fredag och min lediga helg vankas inom några timmar! Redo för en ny dag och det är packat o klart! Hur är du? Är du en dagen innan fixare med din matkasse eller är du som mig ute i sista sekunden?


Osminkad sanning..


Min tjurnacke är borta! Jag har alltid haft  en enormt stor nacke! Idag är den puts väck! Ser ni dessutom skillnad på mitt svullna ansikte? Knappt så jag har några ögon alls..hur jag än vänder och vrider på det så är osminkat ändå till det bättre till höger....

På plats sen ett tag tillbaka

Sista kvällspasset denna veckan.. En solsemester hade kommit väl  till pass! Men man får nöja sig med solen utanför jobbarfönstret som behagar visa upp sig idag! En lottovinst hade inte suttit dumt, men då får man ta att börja spela först! En gång vann jag faktiskt 26 kr sug på den ni.. Men som ni förstår kom jag inte så långt :) 

Propointsvärde: 9 

Har 2 kvar så jag får min kvarg ikväll! 

Ytterligare en älskling i kylen


Så har det hänt igen!! Ytterligare en favorit från Skånemejerier för min del.. Deras creme fraice med soltorkad tomat  och fetaost var gudomlig och passade dessutom perfekt till min lunch idag! Lite hög fetthalt 30% men så god! Värt sitt fett i guld... Tyvärr bor jag ju på landet o hittade denna i skåne!! Men har försökt få hem vitlöksfraichen jag skrivit om till en lokal Konsumbutik som inte är sena på att ta hem lite annat!  Nu är jag fit for fight för ytterligare en arbetskväll..!!Mitt vinnande koncept

Frukosten är som sagt det viktigaste för mig! Här är det vinnande konceptet för att klara av en morgon / förmiddag

2 knäckebröd
4 skivor skinka
Baconost bredbar
2 ägg
Ruccola

Smakrikt te?


God morgon på er! Hoppas ni har sovit gott!! Själv är man uppe i ottan trots att man jobbar kväll..tur man har kids så man kommer upp i tid! Igår drack jag detta te.. Brukar ta mig en kopp efter kvällsjobb annars är jag kaffedrickare.. Men detta var ju totalt smaklöst tyckte jag! Jag har så mycket te i skåpet att jag får börja sälja snart! Mitt favoritte är pukka liquer eller hur det nu stavas! Hjälp tips på smakrikt te tack.. Finns det nån lakritssmak ?


Vinterns Viktväktare


När ryggen ger sig tillkänna och man känner sig som ett helt ålderdomshem ja då kom denna vinst på posten! Tack Viktväktarna :) 

Ärligt så har jag så fruktansvärt ont i min svanskota den pulserar som som om det sitter 55 personer och övar morsekoden på röva min! 

Alltså vad gör man? Jag får panik snart alltså! Nä ärligt talat har ni tänkt på hur man sliter ut sig när man har ett tungt arbete?  Jag har funderat på om ryggen kommer hålla tills man går i pension eller om man ska börja kolla in värsta vrålåket till rollator redan nu? Värsta rattmuffen  på handtagen mat och sovklocka i korgen och plats med plockpinne så jag kan få på mig stödstrumporna ordentligt!? Tyvärr är jag dessutom en arbetsnarkoman och sjukskrivning finns inte i min värld! Livet är hårt när det smärtar i svanskotan!

Ett äpple om dagen?

Nej ett äpple om dagen äter jag inte! Men däremot en eller två bananer! Är inte så jätteförtjust i äpple, men det går..Blev tidigare uppsvälld som bara den av äpple men verkar gå bättre att äta nu.. Nu längtar jag till Svenska jordgubbar! Bjuder därför på ett par jordgubbar jag hade i mina ägor förra sommaren!

Robin Hood


Ingen Robin Hood i sikte! 

Dags att ladda upp


Då fick det bli bananpannkaka idag också.. Hade nästan glömt hur bra de är..dax för jobbarpass igen så bäst att ladda upp.. 


Inga troll i skogen


Denna runda är perfekt när man inte har så mycket tid..som ni vet är all motion bättre än ingen! Idag var det inga troll förutom jag själv i skogen..

Energi like sockerkicks


Idag har jag lika mycker energi som allt innehåll i denna burk skulle ge..Ny dag och fortfarande på G...Nu en liten runda..innan jobb kallar igen ser fram emot en ledig kommande helg.

Den är över

Ja nu är den över..frukosten alltså..det bästa målet på hela dagen!! Nu får man vänta ända tills i morgon för att få en ny!


Nu ska jag vara rolig igen


Då har man första kvällsarbetspasset avklarat denna veckan! I förmiddags  plockade jag fram min kreativa ådra och kände för att vara sådär rolig igen så håll tillgodo här har ni: 

Herr Inge Von Frääs

Bananpankaka

1 banan
1 ägg

Arbetskväll


Då har jag säkert klämt i sig detta då jag varit på jobbet ett par timmar redan.. Får frågan om det inte är mycket socker i vissa saker jag äter.. Jo visst är det det.. Jag är ju beroende av min Lindahls kvarg äter flera burkar i veckan!! Idag testas denna yoggi!! Jag är inte sockerrädd.. Jag brukar se det så att jag äter inte godis osv så detta går nog jäms med :) dessutom måste man lära dig att leva med att tänka på vad man stoppar i sig! Man kan äta allt men inte alltid!! Dock bortser jag då från kvargen för den äter jag hellre än helst av varje dag :)


Stöttepelare en lat dag

Idag är en lat dag då kommer detta bra till pass innan jobbet kallar! Har alltid detta hemma på lager..gott dessutom!


Den tränger sig fram

Äntligen försöker den tränga sig fram..solen alltså! En del undrar om jag alltid är ute på långrundor? Nej absolut inte! Det fanns en tid då jag inte hann att motionera min helgvecka! Eller ja hann och hann.. Men är man ledig 1 dag på en vecka och det är mörkt och trist ute så ja plötsligt så hände det ett tag att jag inte orkade engagera mig! MEN.. Det märktes verkligen veckan därpå att man slappat till det! Nu är ljuset tillbaka och jag är på G...

Laddar för 100 årsdagen


Ja här sitter jag och laddar för 100 årsdagen! Jo minsann! På nyhetsmorgon idag utlovade de att man har chans till att nå sin 100 års dag om man följer vissa kriterier vilket jag uppfyllt: ändra dina matvanor och rör på dig.. Ja minsann det finns hopp om mig så nu får jag bara vänta in min stora dag :)

Morgonljus


God morgon mina vänner! En ledig dag går fort dags för ett pass 13-21 idag! Har en del kvällar denna veckan tre på raken så passar ju utmärkt att hinna med motionen nu på morgonen! Idag var det ju fantastiskt ljust när man vaknade upp ur dimman.. Härligt snart är tiden kommen då man slipper frysa! Själv har jag två duntäcken pyjamas raggisar på mig när jag sover, fryser nästan jämt.. Vill det sig illa har jag även  fingervantar!! Jo jag vet hur det låter men men fryser man så fryser man!


Jag var en gång en soffliggare

Som ni vet har jag ju lagt ner hela min själ i mitt medlemskap i Viktväktarna och min motion det senaste året..kanske kan tyckas löjligt av vissa att man engagerar sig så! Men jag kan inte hålla med! Det är roligt, har gett resultat och dessutom att dokumentera sin förvandling ger en motivation att fortsätta..Jag har själv varit en överviktig soffliggare men jag har gjort vad varje sådan soffliggare borde göra!! Jag är på G trodde aldrig jag skulle gilla motion.. Nu kan jag inte vara utan, mår bättre än någonsin och det kommer jag fortsätta med!! 


1:a finslisten i Årets Viktväktare


Tjoho vilken överraskning det kom idag..jätteskoj..Hittills har jag vunnit ett spa paket deluxe i Varberg.. Tävlingen avslutas i November och tre finalister till ska utses under våren och sommaren! Hoppas ni i November skänker mig en röst så man har chans att ro hem alltihopa! Som jag fattat det behöver man inte gå in och rösta nu förrän finalen!! 

Tack alla ni som röstat på mig pch delat mig på era fb och instagram! 
Under tiden ska jag fortsätta med det ni tycker jag gör bra.. Att peppa er att fortsätt..

Stulen bild från Nussaf på instagram


Vardagslyx


Ikväll körde vi på lite vardagslyx här hemma.. Det är man värd ibland och och det ska man unna sig så blir allt så mycket lättare :)


Göttans


Tallrik lastat med gott.. Nu ska jag iväg till frisören och göra mig vacker :)

På G är rätta ordet

Ja som ni ser mina vänner har jag varit på språng idag igen! Tjohej vad det går jag är så på G!!! 

Vad hände med påsarna?

Man kan undra vad som hände med tiden egentligen! Jag minns då man gick  med kompisarna till kiosken och hade med sig en femma och skulle köpa godis! Man pekade på vilka bitar man ville ha och man fick betala från öre, en stor tjusning skulle jag idag vilja påstå.. Idag är ju påsarna så enormt stora att man knappt kan hålla i dem o de rymmer kilovis! Nu är det ju inte så att jag föddes i sekelskiftet men förändringen sedan barnsben när det gäller godispåsar har tagit ett stort kliv.. Fram för minipåsarna igen i affärerna så man kan välja mellan hg och kilo! 

Hur många moln finns det över Sverige?

God morgon sunshines.. Här lyser solens strålar med sin frånvaro! Hur grått och hur länge kan dunkla gråa moln breda ut sig över ett land kan man undra! Nä nu är det dags för övriga världen att ta över dessa soltjuvar!! Mer sol åt Svenska folket!!!

Propointsvärde: 7

Snart är min tid kommen

Vart tar veckorna vägen.. Som sagt i denna takt så är vi snart vid min favorittid på året nämligen sommar! Jag avskyr snö och vinter vi är inte vän med varann... Nä en solstol, tårna i sanden och en bra bok är helt i min melodi..ny vecka på G, nya möjligheter nu kör vi..

Det var hett kan man säga


I kväll gjorde jag mig en allt i allo röra på kyckling purjolök viktväktarnas chorizo milda mat 4 % och sambal olek! Man ska inte vara rädd att blanda ihop det ena med det andra.. Man kan bli smått överraskad..Jo minsann det blev hett o gott! Till detta hade jag bara ruccola! Skippade pasta ris eller potatis idag!!! Knäckebröd med philadelphia chili till detta! 

200g kyckling 2 p
1 vv chorizo  3 p
1 dl milda mat extra 4% 2 p
1 bit purjolök
0,5 tsk sambal olek

Propointsvärde: 7

En handy man


Då har man jobbat klart för denna helg och jag har även hunnit med en liten runda! Som ni ser mötte jag en handy man på vägen, han bara stod där och såg allmänt upptagen ut så jag gick vidare!!! 

Söndag

Jobbarhelgen snart över, den har passerat smärtfritt! Jag får påstå jag varit duktig med motionen denna veckan med...När man har fullt av folk runt sig hela dagarna är det skönt att sätta propparna i öronen och ta sig en runda! Behöver lite tips på lite nya låtar vilka är era favoriter? 


Knäcke det bästa är

Knäckebröd det bästa är det äter jag varje dag förutom lördagar då jag slår till med en fralla!!!Mer död än levande

God mogon.. Hoppas ni har sovmorgon och ligger där i era varma goa sängar! Själv har man jobbarhelg så bäst att fixa till morgonfrillan till det bättre! Trött som 15 getter på vandrig i Alperna...

Färdigjobbat för ikväll

Ja gött o vara hemma igen får ta mig lite göttans innan sängdax och kolla klart på Mello. Sen är det dags för sovklockan att ringa upp o studsa i ottan sen är ännu en arbetshelg till ända! 

Paltkoma deluxe


Då har man varit på jobbet ett par timmar med detta klarar man 14-21 klämde en hel kesoburk med lite mango bitar o banan känns som om jag aldrig kommer kunna äta mer i hela mitt liv, det var en portion av inte dess like paltkoma deluxe goodbye middag det kommer aldrig gå! Kläm för allt i värden inte en hel keso!!!

Perfekta ägget

Här ser ni det perfekta ägget!!

Idag hände det..Idag hann jag inte vänta med frullen till Melodikrysset.. När man rullar runt i sängen en hel natt och man inte kan sova då måste man ha bränsle!! Idag hände det dessutom, jag fick lämna ett ägg jag tror aldrig att det häng tidigare! Möjligheten fanns visst att två ägg kan vara ett ägg för mycket!!
Mätt som en plätt det är lördag då lyxar man till det...


Melodikrysset propointsvärde: 0


Sova vad är det?Sovit så jäkla illa inatt..denna tid vaknade jag och sedan var det kört!! Man känner ju sig helt förstörd! Tur man har jobbarhelg så man kan hålla igång! 

RSS 2.0