Valborg

(null)

-1,2 kg visade vågen idag och jag är faktiskt glatt överraskad. Hade tippat på 0,5 så jag klagar inte hejja mig! Känner mig tom taggad för att motionera idag vilket jag inte gjort sedan den 22 januari och det var ju ett tagsedan! Valborg idag och det blir jobb för mig  man kan skymta solen bakom molnen Men man ska vara glad för det lilla! 

Ha en fin dag ! 

Fotmask

(null)
Det var denna söndagen det! Det var vi och 200595 st andra människor i Ullared och jag kom hem mest med grönsaker! Väl hemma blev det att gå runt med fotmask i två timmar så får hoppas att det funkar och att det var värt besväret! 

En spark i röva i rätt riktning

(null)
Godmorgon! Dags för frukost och några kapitels läsning, sen blir det en dag i Ullared med ena dottern! Tycker ändå att det har varit en lång och skön helg och den har inte bara rusat iväg! Skönt att det kan vara på det sättet någon gång! I morgon är det måndag och dags för att väga sig, hoppas på iaf ett halvt kilo ner! Måste verkligen börja röra på mig men det känns som om latmasken har borrat in sig rejält och inte vill ge sig av, jag behöver en spark i röva i rätt riktning! 

Bombay-Curry

(null)

Ikväll blev det Bombay-Curry 11 sp per portion! Receptet finns i Viktväktarappen!, gott men tog lång tid att laga! 

Loppisrundor & kaos i koppskåpet

(null)

(null)

(null)
(null)

Idag blev det lite loppisrundor och jag kom hem med ännu fler koppar! Som ni ser har jag kaos i koppskåpet allt står huller ombuller och jag vet inte hur jag ska få plats för fler, men fler måste jag ha så är det bara! Jag måste ståda och o komma på ett system som gör att jag får plats för fler! Den finaste koppen idag var den gröna från "Wood and Sons" en riktig retrokopp! Vi åt även lunch på Foodmarket i Hallarna!

Dags för loppisrunda

(null)
Godmorgon! Frukost intagen och snart blir det en liten loppisrunda, kanske har man tur och hittar lite fler kaffekoppar! 

Tacokyckling med rostad potatis

(null)

Ikväll blev det tacokyckling med rostad potatis! 11 sp per person och receptet är för 4 personer! Receptet kommer från Viktväktarna.

2 tsk flytande margarin
1 vitlöksklyfta
600 g kycklingfilé
150 g salladsost (feta) 10%
2,5 dl milda mat extra 4%
75 g soltorkade tomater i olja (avrunna)
1/2 tsk salt
1/2 tsk chilipulver
1/4 tsk spiskummin
1/2 tsk paprikapulver
1/2 tsk oregano
800 g potatis
2 tsk olivolja
(null)

(null)
 Hade godingen på middag idag! 

Risoniröra med strimlad schnitzel & vitkålssallad pizzastyle

(null)

(null)

Kvällens middag: 
Risoniröra med strimlad schnitzel & vitkålssallad pizzastyle! Mycket gott och dessutom snabblagat! 
Receptet kommer från Viktväktarna och en portion är 10 sp receptet är för 4 personer!

2 dl okokt risoni
1-2 msk tomatpuré
1 grönsaksbuljongtärning
600 g skinkstek
1 tsk rökt paprika
1 msk flytande margarin
2 tomater
4 msk parmesanost
Vitkål
1 msk olivolja
1/2 msk vit balsamvinäger
Salladskrydda efter smak
Svartpeppar efter smak

(null)


Kotlett med grönsakswok & saffransyoghurt

(null)

Idag blev man mätt som en plätt: Kotlett med grönsakswok med saffransyoughurt! La till lite i woken som zucchini palsternacka och kålrot! Tyckte det var för lite med det andra och jag var rädd att inte bli mätt :) 
Receptet finns i Viktväktarappen! 
Gjorde en tomatsallad som var supergod o den ger 0 sp övrig måltid ger 5sp.


Lax med mangoglaze och rotfrukter

(null)

Idag gjorde vi Lax med mangoglaze och rotfrukter 5 sp per person och riktigt gott! Vi gjorde inga spett utan körde laxen hel. 
Receptet finns i Viktväktarappen och heter:
Laxspett med mangoglaze och rotfrukter

Jalfrezi med kyckling & ris

(null)

(null)

I dag blev det Jalfrezi med kyckling och ris, detta är en indisk rätt och supergott! Kommer absolut att göra den igen och receptet är för 4 personer och 1 portion är 5 sp.

2 dl okokt ris
2 gula lökar
1 grön paprika
1 röd paprika
1 röd chilipeppar
2 klyfror vitlök
5 cm färsk ingefära
1 tsk rapsolja
600 g kycklingfilé
2 tsk curry
1 tsk spiskummin
2 pkt passerade tomater ( jag tog bara 1 )

Koka riset
Hacka lök strimla paprika
Hacka chili
Skala o riv ingefära o vitlök
Hetta upp en panna med olja stek lök, röd paprika ingefära o vitlök några minuter. Tillsätt 1/2 dl vatten och mixa med stavmixer till en puré. 
Blanda ner tärnad kyckling låt koka några min, tillsätt grön paprika , chili, curry, spiskummin o passerade tomater ( 1 pkt räckte gott 500g)  låt koka 10 min smaka av med salt o peppar! 

Ät o njut! 

Receptet kommer från Viktväktarna o finns även i appen och heter Jalfrezi med kyckling! 


Veckans meny & glass

(null)
Veckans meny är klar och inhandlad. Köpte Njies glass salty caramell idag supergod! Innehåller 5 sp för 100 g.

Sol

(null)
Dags för lite jobb några timmar sen blir det till att njuta av det fina vädret! 

Sommar i Byvalla

(null)

Har precis läst ut Åsa Hellbergs " En liten Värld" en härlig feelgood som flätar samman många människor! Det jag gillade med boken är att det hoppade lite fram och tillbaka mellan de inblandande och man kunde inte förutse slutet! Det kommer bli fler böcker lästa av Åsa! Nu fortsätter jag med del 3 av Byvalla "sommar i Byvalla" som jag skrev sist så var jag inte så förtjust i del 2 jag hoppas att denna är bättre! 
Det är inte Bara somnar i Byvalla, det är även sommar här idag :)

Vilken härlig morgon

(null)

Ja vilken härlig morgon, jag lyckades sova lite längre än vanligt och det är en ledig dag! Idag intas första frukosten för i år ute, fåglarna kvittrar och himlen är blå! Idag visar sig Sverige från sin bästa sida! 

Wok & härligt väder

(null)
Vilken underbar eftermiddag det blev sol och värme det är vi inte bortskämda med! I morgon ska det bli ännu varmare och det känns ju toppen när  har en ledig dag! Idag blev det wok på grillen igen,  gott och det var premiär för ett glas rosé i solen! 
(null)


Mina underbaringar

(null)

(null)
Efter jobbet idag blev det en runda till mina godingar! Vi lekte i sandlådan hoppade studsmatta och gungade! 
(null)


Köttbullar med pasta

(null)
Idag har vi haft planeringsdag på jobbet och blev bjudna på middag! Lite svårt är det faktiskt att äta ute och beräkna, jag fick nöja mig med en avskrapad torskbit och sallad! Går ingen nöd på mig dock för ikväll blev det italienska köttbullar med pasta! 

Fläskytterfilé med balsam & salviasås

(null)

(null)

Idag blev det fläskytterfilé med balsam & salviasås. Supergott och till det valde vi ris istället för potatis och serverade med polkabeta! Mums det är något speciellt med att ha balsamvinäger i maten har inte använt det så mycket tidigare!. Receptet finns i Viktväktarappen! 

Kycklingbiffar med mos

(null)

Idag blev det grillade kycklingbiffar med bacon och till det potatismos! Till varje biff använde jag 200 g kycklingfärs, gör en blandning av hackad lök och persilja och lägg sedan på ytterligare en biff och klä en baconskiva runt! Vi grillade biffarna men det går precis lika bra i ugn!
 1  biff är 7 sp och bara 1 bacon på


Första måltiden ute för i år

(null)

(null)

(null)
Godmorgon! Vilken härlig dag det var igår och det blev första måltiden ute på balkongen för i år! Man kan ju inte annat än att bli lycklig när solen skiner och himlen är blå! Sen blev det en runda in till stan med dottern! 

Gör såhär med tortillalasagnen

Skär kycklingen i mindre bitar och stek! 
Hacka löken skär paprikorna och champinjonerna i mindre bitar och stek! Blanda med kycklingen häll över tacokrydda, tacosås och mjölk o låt koka ihop! Varva sedan med bröd o röra! Avsluta med röra o strö över 1 dl riven ost! Ugn:ca 20 min 200 grader! 

Fransk potatissallad

(null)

(null)

Vilken supergod fransk potatissallad vi gjorde igår från Viktväktarna och receptet kommer nedan, finns även i appen! Idag blir det en Loppisrunda hoppas jag fyndar lite mer kaffekoppar till min samling!

Fransk potatissallad

800 g färskpotatis
1/2 dl olivolja
2 msk kapris
1 rödlök (skivad)
1 msk dijonsenap
2 msk vitvinsvinäger
Koka potatisen och låt dem svalna lite! Dela dem o lägg i en skål! Blanda ihop övriga ingredienser och häll över blanda o njut av en god potatissallad



Planering

(null)

Godmorgon! Ledig dag, solen skiner men det är nästan som om man skulle blåsa till månen! Idag blir det en runda till Hylte och Halmstad och sedan är det bara att njuta av att man även har en ledig helg framför sig! Ska in och storhandla i eftermiddag då kylskåpet nog aldrig varit tommare än vad det är nu! Meny planerad fram till fredag så det känns skönt! Allt blir så mycket bättre om man tar sig lite tid att planera middagarna! Ska även göra en laddning med bön och linschili att ha till lunch kommande vecka på jobbet!!
(null)



En gammal bild -Mormors Godingar & smaskig sallad

(null)

(null)

(null)

Idag hittade mina kollegor en gammal bild på mig. Härligt när det dyker upp gamla bilder och man får en extra kick och inser att man aldrig vill återgå till det som var! När jag kom hem från jobbet kom godingarna på besök och kvällens middag blev en smaskig sallad med grillad kyckling! 

Wok

(null)

Igår blev det wok på grillen! 7,1 kg ner och jag hade satt mitt mål att gå ner 10 kg innan nov då vi ska åka till LA så man ligger ju bra till iaf! 

Mysiga filtar

 

 

Visst kan det vara svårt att veta vad man ska köpa i doppresent eller till någon som fått sitt första barn? Man vill ju inte köpa det gamla vanliga till doppresenterna, såsom silverramar spargrisar osv för det kommer ju nästan alla med. Själv har jag ju två barnbarn och till mitt förstfödda köpte jag just en sådan där silverram, och det var flera som kom med samma sak och jag önskade i den stunden att jag hade haft mer fantasi än så. Har hittat en sida som heter Pledd som erbjuder fantastiskt fin babyfilt med namn som man kan sätta sin personliga prägel på, hur urgulliga som helst. Dessa filtar gör säkert succé till dop såsom till den nyfödde. Finns i flera färger och motiv och lite roligt att man kan få tryckt barnens namn, födelsedag, vikt och längd en fantastiskt fin present. Hade jag vetat om detta så hade det varit ett självklart val av present till mina barnbarns dop. Men vem vet det kanske blir fler och då ska mormor minsann inte köpa silverramar och annat som bara kommer att ställas i ett hörn. Nej det kommer att bli en gosig filt istället och den kommer garanterat komma mer till användning!


En liten Värld - Åsa Hellberg

(null)

Då har jag avslutat "Tillbaka till Byvalla" jag fastnade inte alls för den, och den var jättetrög att ta sig igenom! Massa människor att hålla reda på och inte direkt någon bra handling, lite rörig! Jag jag blev lite besviken då jag gillade första boken! Nästa bok ut blir: En liten värld av Åsa Hellberg! 

Sol

(null)
En ledig dag innan helgjobb och solen skiner! Kan ju vara möjligt att man kan sitta ute och läsa lite idag! 

Hallarna med godingarna

(null)

(null)

I eftermiddag blev det en runda till Hallarna med dotter och barnbarn, det är  inget fel på Jaydens aptit iallafall själv fick jag nöja mig med kaffe! 

Tillbaka till Byvalla

(null)

Då är det dags att bege sig tillbaka till Byvalla!

En bladvändare

(null)

En bok till som man  inte ville lägga ifrån sig! Dock var den lite förutsägbar och jag listade ut ganska snabbt vissa delar som skulle hända, men det gjorde absolut ingenting! En spännande bladvändare  och jag kommer  garanterat läsa fler böcker av Lisa, jag gillar hennes sätt att skriva...


Påskaftons kväll

(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
En mycket trevlig påskafton igår! Vi åkte in vid lunch och det blev ett första besök på Bulls uteservering för detta året! Efter det lite biljard på Oddballs! Vi hade bokat bord på Harrys kl 18 och jag åt såklart kycklingvingar! Sen vandrade vi vidare till Vinyl Bar och  The Fox And Anchor! 

RSS 2.0