Nästan så man inte kan tro det själv..

 
Nu blommar löken skulle man ju kunna säga..Nu har jag gjort köttbullar igen..Jag skulle vilja påstå att jag snart överträffat mig själv..Två ggr på kort tid sedan ungarna var små liksom..Man får nästan ge sig själv tummen upp..Testade vår nya köttbullemojäng  vilket var en mycket bra uppfinning snabbt enkelt och smidigt..Idag kör jag på köttbulle modell större..

1:a Advent & vart tog den traditionella julskyltningen vägen?

1:a Advent o det regnar och man blir ju inte förvånad.  Men jag klagar inte för jag avskyr snö så hellre får det stå som spön i backen om det vill..Besökte julskyltningen i Halmstad idag under all kritik det var det tråkigaste jag varit med om, så där är ingen större risk man sätter sin fot igen. .Vart tog den traditionella julskyltningen vägen o alla låtteristånd? Numera är det ju bara butikernas dag..Trist...

Jag brukar ju börja i tid..

Nu känner jag att jag är sen..Brukar ju vara ute i mycket godare tid men idag hände det..Stjärnorna är uppe o likaså julgardinerna..

Frugan har flyttat in

Då har vi plockat granris o mossa idag och även frugan har fått flytta in..

Godmorgon det är lite kallt ute

God morgon godingar..Det är minusgrader men varmt o gott här i soffan.. Dags för bästa lördagsnöjet, sen får man hoppas att dagen har något värdefullt att erbjuda... Själv sitter jag gärna med rumpen nedtryckt ett tag..Hörde att det snart skulle komma snö så jag måste förbereda mig mentalt och då är det bäst att man sitter ner..Avskyr snö...

Det var ju inte igår

Idag har jag minsann rullat köttebullar det var inte igår vill jag lova..Det var när ungarna var små som man engagerade sig..Men idag var det dags igen och de fick betyg 10/10 det är pga att det stinker så förbannat när man steker..Men körde det mest i ugnen idag.. Kan vara så att det tar 10 år tills nästa rullning..

Åsa Äldreboende

Idag har vi i projektgruppen gjort ett besök i Kungsbacka kommun och gjort ett studiebesök på Åsa Äldreboende..Riktigt kul att titta runt på olika äldreboende och få tips på hur fint man verkligen kan fixa till det..

Från nät till tomte

 
 
Idag blev det till att fixa till en  grantomte..Tog bara ett nät och formade till en strut och satte i grankvistar. Tog ytterligare en bit nät och formade till en luva som kläddes med mossa..Mossa till skägg som vi sprayade med vit hobbyfärg..Lätt som en plätt :)

Gulaschsoppa ikväll

Då var det dags för Cruella Von Crockpot att arbeta lite igen..Gulaschsoppa står på menyn och hon får nu sköta sig själv några timmar medan vi själva kan hitta på annat utan att spendera tid att stå vid spisen..

Melodikrysset inställt

God morgon i stugorna..Melodikrysset inställt idag pga händelserna i Paris..Man blir mörkrädd för mänskligheten och det är fruktansvärt det som händer..Vad är det för fel..Hur kunde det gå så fruktansvärt fel i världen? Tänk om man bara kunde låsa in de som förstör detta jordklot i en bunker och slänga bort nyckeln..
 
Nu blir det att fundera på vad denna dag har att erbjuda...

Grillad hamburgare

Ikväll stod hemmagjorda hamburgare på menyn, med ugnsbakad potatis morötter och Tzatsiki. Hjärtat han kan och det var skönt att komma hem ikväll och sätta sig vid dukat bord..

Studiebesök på Gerdas Gård

Idag har vi i projektgruppen varit i Göteborg och besökt Gerdas Gård..Vilket fantastiskt äldreboende jag trodde inte att sådana fanns..Det var som att kliva in  på ett hotell..De hade både SPA och BAR och det är ju så man ska ju leva tills man dör..Varför ska man bara flytta in och vänta på döden? På detta ställe hade jag gärna bott min sista tid och då hade man dött med ett leende på läpparna..Tänk om fler kommuner kunde ta efter detta ställe..Bara för man är gammal och skruttig så vill man väl ändå känna att man lever...

God morgon..

Då var det fredag och jag klagar inte..Ska bli så skönt med sovmorgon i morgon..Känns som om man borde sova 7 år eller nåt..Idag bär det av till Göteborg med projektgruppen då vi ska göra ett studiebesök på Gerda Gård..

Jag ska bli mormor

Jajjemensan om ett par månader kan jag titulera mig mormor..Vad konstigt att kalla sig mormor, det låter ju så gammalt, för själv känner jag mig inte en dag över 25 :) helt underbart är det och jag önskar Joni o Johanna all lycka på färden..

Nu börjas det..

Allt för julefröjden..Helst hade man ju sluppit då julen inte är något jag längtar efter..Hade hellre legat på playan och ha sand mellan tårna. .Men i söndags bakade ungarna lussebullar o även ett fönster pryddes med julgardiner..

Vilken natt..

Vilken natt..Stormen har sett till att jag varit vaken kan man säga och man kan vara glad att huset står kvar..Ett plus är ju ändå att idag lyser solen och himlen är blå..Man hade nästan glömt bort hur det är att befinna sig i ljus efter en mörk och dunkel tid av moln regn och rusk..

Vinglöggande en tur till stan o Tupperware

Full rulle idag och den försvann i ett nafs..En tur till staden och kolla in gymnasie och handla och i eftermiddags var det tupperware party hos Camilla.Man kan säga att det var inte igår man var på ett sådant party..Dock saknade jag att multikannan inte ingick i sortimentet..Det är ju det som är Tupperware enligt mig..Supertrevlig em iaf och nu är det melodikrysset och glögg o pepparkakor som står som nästa aktivitet. .

Klart o lite skogsfynd

Då var golv, vägg och målning av byrå o bänk samt bord klart..Ikväll har jag även tagit hand om skogens fynd vi hittade förra helgen..
 

Puttrande höstgryta och trevlig dag på Höstro

Då har jag en höstgryta puttrande på spisen..Dagen spenderades på Höstro..God frukost och lite chi gong som var väl behövligt efter denna projektvecka..

Äntligen klippt ordentligt..

 
Ja äntligen säger jag bara..Idag har jag blivit klippt ordentligt..Som jag sprungit runt överallt i ett år ungefär hos olika ..Men idag har jag återigen min vanliga frisyr och det är bara Frida på FriSan som kan klippa den..Man kan nog säga att idag räddade hon nog mitt liv då jag såg ut som en risbuske..Får hoppas att hon nu tar det lugnt med barnafödandet för ett tag för jag måste få klippa mig framöver..5 tummar av 5 får Frida som alltid..

Söndagsfix

Inatt har man sovit som en stock..Att sova till efter 10 hör ju inte till vanligheterna men var väl behövligt antar jag för idag känner man sig som en ny människa..Idag består resten av dagen av att fixa lite till först in en runda till stan och sen ska honey o jag ge oss på att lägga golv i storarummet. Jag har sen ett bord att slipa för att göra till det bättre..Skulle vilja få fatt i lite rönnbär med men inte sett ett träd så långt ögat nått denna helg..

RSS 2.0