Min son en superstarJag säger bara en sak: ABBA, släng er i väggen här kommer min son =)

Hallå bloggen

Som ni säker har märkt så är det riktigt fint väder... Man känner ju sig inte så pigg på att sitta inne och blogga precis. Vad har hänt i mitt liv? Sol och bad  har det varit för det mesta. Varit på Barn och ungdomskliniken idag och spöat min son i biljard och fick besked om att min lille gulleplutt måste opereras. Var ute med Jane i lördags i Halmstad, riktigt kul måste jag säga men med respekt lägger jag inte ut några foton på Jane. Antar att hon är rädd för att bli ertappad för springnotan vi tog. Annars en trevlig kväll och det måste vi ju göra om. Jag har syndat med hamburgare och en massa drinkar...Idag har jag fått jobb också skam den som ger sig så nu är det bara att visa framfötterna så man får stanna kvar. Ska åka bada i morgon med Tajas och Jonnie antar att dom behöver lite kvinnlig fägring i deras så förgayade liv.

Johan Theorin x 2Ska nu ge dessa två böcker min stora uppmärksamhet framöver  Skumtimmen och Nattfåk. Ska börja med Skumtimmen som är bok nr ett.
 
handling:


En dimmig sensommardag i början av sjuttiotalet på norra Öland försvinner en liten pojke utan några som helst spår. I dagar letar familjen, polisen och frivilliga efter honom. Tjugo år senare får pojkens mor Julia ett oväntat telefonsamtal från sin far, den åldrige sjökaptenen Gerlof Davidsson. Han ber henne komma till Öland för att hjälpa honom med efterforskningar kring dottersonens försvinnande.
Julia återvänder till sin barndomsö och tillsammans börjar de söka i det förflutna. Först nu får hon höra talas om en mytomspunnen ölänning, Nils Kant, som en gång satte skräck i en hel bygd. Han är död och begraven sedan länge, långt innan Julias pojke försvann. Ändå sägs han ibland vandra på det öländska alvaret i skymningen. I skumtimmen.


Nattfåk

När den kraftiga storm som kallas fåken drar in över Öland gör man bäst i att hålla sig hemma. Fåken som kommer med is, snö och dimma och som drar med sig allt i sin väg. I Johan Theorins nya bok har det blivit vinter på ön. Familjen Westin har nyligen flyttat dit från Stockholm, till en stor gammal ödegård som de tänker renovera. Snart får de höra en del ruskiga sägner om stället. Sådant som naturligtvis bara är skrock och vidskepelse ? eller?


Finns det något bättre än en bra bok,  perfekt såhär i sommartider på stranden.
Senaste böckerna jag lyssnat på
Här är dom senaste böckerna jag lyssnat på

Milleniumtrilogin av Stieg Larsson, vad säger man? Skitbra helt enkelt.

Tordyvlen flyger i Skymningen av Maria Gripe, världens bästa ungdomsbok funkar än idag.

Emma, Mias dotter av Maria Eriksson, har man läst Gömda och Asyl vill man ju veta fortsättningen.


Jag, en spion

Min dotter och morfar Tommy är på Öland. Kul att man kan sitta här hemma och spionera på vad dom sysslar med på gatorna mitt i Borgholm ;) Funderar på om jag möjligtvis inte skulle var ett kap för FBI Med min övervakningsförmåga!

Online pizza
Surfade runt lite och hittade på platsbanken ledigt jobb som marknadsförare av online pizza, meriterande var 400 vänner på Facebook lite kul tyckte jag. Antar att dom är dom enda som ser det som en merit! Så dom som nu verkligen vill söka detta jobbet och har under 400 vänner på Fejjan:


FikatajmIdag blev det fika på kondis med Anneli  som är hemkommen från en vecka i Spanien.  Trodde hon hade skaffat sig en rik spanjor med jacuzzi och formel 1 bilar samt pengar i överföd. Men icke sa nicke, men fina tröjor till kidsen hade hon med hem. I helgen får det bli en trip in till Halmstad med Anneli och ta ett glas vin eller två ska ju bli kanonväder.  Sen får det bli slut på allt onyttigt ätande.. tårta två dagar i rad det har nog aldrig hänt i mitt 34 åriga liv. Varit massa onyttigt i helgen och det lär ju bli ens fördärv om man inte skärper till sig! Nähä tillbaka till Allsången med Lotta Engberg, ska sjunga så hela gatan hör. Imorgon börjar ju Allsång på Skansen, mitt absoluta favvoprogram jag ska tala om att jag har inte missat ett enda avsnitt sen Bosse Larsson hade det och det är väl en sådär 15 år sedan...Jag är ett STORT FAN =)

Bygg en rejäl lekplats i Hyltebruk
Det är ju tragiskt att inte Hylte kommun kan avvara pengar till en riktig lekplats för barnen. Vad gör dom med alla pengarna igentligen? Fikar? Bygger nya kontor? De enstaka lekplatserna som finns är ruttna igengrodda och trasiga. Hur najs är det att komma till en gungställning med endast en bebisgunga och det är allt som finns och den är sönder? Den hängde dessutom bara i en hake och kan ju sluta riktigt illa för det barnet som ska sitta i den om inte dens förälder är uppmärksammad om den hänger fast ordentligt. Lekställningen på en annan lekplats är ju inte det minsta inbjudande med massa skruvar som sticker upp och det är bara att vänta att något barn ska skadas och där det även fattades plankor där ett barn kan trilla imellan och skada sig riktigt illa? Något som är säkert är ialla fall att det finns ingen som kontrollerar dessa ställen som kallas "lekplatser". Det ser fruktansvärt motbjudande ut på de ställena som säkert en gång i tiden var lekplatser och då barnen hade någonstans att gå.  Men kommunen kan säkert se om det går att  rusta upp en gammal rutten sandlåda med spikar i för kommunen har ju inte "råd" Men annat finns det råd med. Blä säger jag bara skaffa en riktigt lekplats för barnen i Hylte för fan och sluta köpa winerbröd och rusta upp era kontor tänk för en gångs skull på kommunens små invånare istället!

Jessicas blogg goes Kina?Vad i jössenamn är det här? När jag kollade in en länk en besökare kommit från så fick jag upp detta. Har jag möjligtvis fans i i Kina som letar efter mig? =)

På jakt på KonsumJag måste berätta om när jag var på Konsum innan idag. Kommer och går där inne när en dam skriker Hallå! Hallå! Jag går vidare och damen fortsätter Hallå, du där! Jag vänder mig om och känner samtidigt att jag är intrasslad i en tråd och den spänner åt hennes håll. Damen rullar in en tråd tills hon kommer fram till mig. Men vad gör du säger jag, fiskar du?  Hon börjar skratta och säger hon har fått napp. Vi diskuterar vart tråden kan komma ifrån. Jag trasslar ur mig och vi går sen på en spännande jakt inne på konsum hon rullar och rullar tills hon har en hel klump. Vi går mellan hyllorna och det var nästan som om man var på jagt efter den stora skatten. Men efter en stund så blir vi besvikna då vi märker att tråden kommer från en symaskin.. Men ändå vi kom fram till målet, antar att det var någon som ville spela konsums kunder ett spratt!

MonsterSysselsätter mig just nu med att skrämma mina kids som kollar på Monster House, skitkul när man inte har något annat för sig.  Lär väl straffa sig inatt då dom kanske tvingar mig till att  springa och leta efter monster i garderoberna.

MonsterburgareFick ett tips av min broder att göra mozzarellaburgare eller vad man nu ska kalla dom. Fruktansvärt goda och jag antar att jag kommer vara mätt minst en vecka nu =) Fyllde färs med mozzarella klädde med bacon stekte och sen en stund in i ugnen med en tomatskiva, mumsfillibabba...

Midsommar 09Som vanligt regn på midsommar blir man förvånad? Inte det minsta, var iaf uppehåll när vi grillade. Brorsan Helene och Joakim var nere och brorsan rockade rejält med gitarren men var inte så pigg på att spela när vi ville höra samma låt hela tiden, låten om den blåa cyklen. Grannejävlen hade bjudit hem lite folk och vi spelade lite kubb, men när knotten invaderade så blev det TP inne istället!

Har min granne kål i roten?Ni som har velat se en närbild på min grannejävel som omnämns här i bloggen ibland kan nu hålla tillgodo. Äntligen har jag fått en passande bild av hans rätta jag. Som du ser är han generös med sina kommentarer och hade haft ganska så tråkigt här på gatan utan mig. Grannejävlen kan faktiskt vara snäll ibland och använder för det mesta linser!

I behov av kam & saxNu var det verkligen dags att bli av med lite hår inte klokt vad det växer och man ser snabbt ut som en lodis. Efter att ha försökt klippa mig själv ett tag kom jag nu fram  till att håret spretade åt alla möjliga håll i sick sack och att jag var i stort behov av ett besök hos min frisör. Hon konstaterade att det nästan var ett år sedan jag var där. Tänk vad stråna växer, är du möjligtvis i behov av en tupé avvarar jag gärna en påse hår till bättre behövande som finns att hämta hos:

Salong Din Frisör

Inte sill på burk


Hur duktig har inte jag varit nu då? Gravat strömming till midsommar, två olika sorter  vitlök och senap receptet finns på Airams matblogg.  Här blir det ingen sill på burk med massa socker och skit. Är ju en hel del förberedelser och tar några dagar att bli klart, men den som väntar på något gott =)
 
Nu återstår det bara att se hur det smakar på fredag!

Kan hon få en macka?

Vilken syn jag fick häromdagen, en stackars tonåring som gjorde ett febrilt försök att ta sig in i soprummet. Jag frågade  vad hon sysslade med och hon stack inte under stol med att hon hade sett en färdigbredd macka där inne, och den skulle hon ha fatt i. Får dagens ungdomar ingen mat där hemma?
Vart är världen på väg?


RäktoyNog för att vi redan är så snygga men nu ikväll tog vi tillfället i akt och tänkte förlänga våran skönhet några år med en välgörande ansiktsmask. Sen blev det vin, ost och lite räkor, ja Johanna fick hålla sig till sin Coca Cola såklart. Sen blev jag lite förvånad när jag ser henne sitta och leka med en räka. Jag funderade på alla leksaker hon fått genom åren. Varför har jag spenderat så mycket pengar på hennes leksaker när det hade räkt med en simpel räka?

Skolavslutning
Sommarlov för mina snuttefisar, vilken sommar sen, regnet öser ner det är grått och trist. Får väl vara tacksam att dom hade skolavslutning igår och inte idag. Johanna har slutat 9:an, vart har åren tagit vägen igentligen det är 18 årsedan man själv slutade skolan och nu står man här med sin egna unge som ska veta vad den vill göra i framtiden.Ja det återstår att se vad det blir av sina snuttisar om inte annat så kan dom säkert leva på  sin skönhet för så förbaskat fina är dom =)

En frustrerad Gayare

Frustrerande gayare i sina bästa år fick igår sin välbehövliga födelsedagspresent. En present som förhoppningsvis kommer ge honom ändlösa stunder av trevlighet. "Daisy the cutest lovecow"" Då det i hans liv är en stor brist på män och andra nattliga aktiviteter fick han nu den hjälp han behövde. Daisy ger ifrån sig ett trevligt råmande och det till sin ägares stora förtjusning.


Inför kommande OS


Jag har redan börjat förbereda mig för att förhoppningsvis bli en given kandidat i kommande sommar OS. Min motorik styrka och smidighet fick mig att överglänsa all konkurrens då jag har goda anor från Grekiska Antiken.Walk on a rainbow trail

Jag var på väg hem efter att ha varit ute och hämtat min dotter såhär på kvällskvisten. Vad får man inte se om en jätte regnbåge. Jag säger till min dotter spänna fast sig och hålla i sig hårt  nu skulle Reine Renault rulla mot ett rikare mål,  för i änden av bågen finns en kruka med guld och det var den vi nu skulle ha fatt i. Uppspelt som jag var för att snart vara en kruka guld rikare så blev jag mer misstänksam om att regnbågen verkade sluta på en plats där jag alls inte ville att den skulle sluta.  Väl hemma får jag ge upp sökandet efter stor rikedom då jag ser att regnbågen slutar tvärt hemma hos grannen.     
 


Ring så spelar vi

Ibland tex när man läser en bok så målar man ju upp en egen miljö om hur det ser ut där boken utspelar sig hur folk ser ut osv. Samma sak när man pratar med folk i telefon som man aldrig träffat eller någon som pratar i radion. Nu tycker du säkert att det är lite tantvarning men jag lyssnar alltid på Ring så spelar vi på lördagsmornarna med Lisa Syrén. Idag var jag bara tvungen att googla på denna kvinnan för att se hur hon ser ut, hon som är som är som klippt och skuren för att sitta i radion. Hon sprider ju en sån positiv energi och man blir på så gott humör när man lyssnar på henne. Hon såg inte alls ut som jag hade föreställt mig, utan var mycket bättre. Jag hade föreställt mig henne som en smal blond kvinna vilket var helt åt skogen.  Sen finns det ju folk som skulle jobba någon helt annanstans än på radion. Jag tar återigen upp Annika Lantz det går bara inte att lyssna på henne UTAN att bli förbannad. Jag har så fruktansvärt svårt för denna människan en människa som bara genom av att höra hennes röst kan göra så hela ens dag blir förstörd.


Ålfiske

Den här dagen har inte gått mig obemärkt förbi.. Massa att göra och har haft besök och varit social som om inte det var nog så fick jag  bagageluckan halvt i famnen.  Ja du läste rätt, här skulle man packa in i bilen för att åka och fiska ål med grannejävlen, Linda o ch kidsen  nu ikväll när det smäller till som sjutton och bagageluckan lossnar. Det första jag tänker är ju att någon utövar sabotage. Men efter noga eftertanke så finns det ju ingen som kan göra något sådant mot  lilla mig såklart. Där står man med en lös bagagelucka när granne jävlen kommer på den geniala idén att vi binder fast den i sätet. Sagt och gjort det gjorde vi så klart. Sen bar det av till Skärshult för att fiska ål o grilla korv. Mysigt och trevligt så det får vi snart göra om igen. Jag blev lite orolig när vi skulle köra ut ur skogen och grinden mot Nissastigen var stängd.....Neeeej jag såg värsta infernot framför mig.. Tre skrikande kids klättrandes över stängslet, sönderrivna kläder en grannejävel som hånskrattar samtidigt som han helt plötsligt sätter en tallkotte i halsen. Bilen med trasig bagagelucka inlåst mitt i skogen och vi får nattvandra in till Hylte city. Som tur var var slapp vi uppleva detta kaos då grinden inte var låst och vi åkte hem utan ål!
Serla, så får du mer på rullenOvan ser du en konversation som startade helt plötsligt inne från min dotters rum ut till mig ute i storarummet. Kan det vara så att dagens ungdom är för lat att gå några meter och föra ett riktigt samtal? Eller kanske är det så att det är känsligt att prata om sina toabesök, om man nu överhuvudtaget behöver berätta om dom? =O)

Vad jag inte förstår är varför all denna informationen på dasspapperspaketet? Vem bryr sig om hur många rutor och meter man torkar sig med i röva?Fast och andra sidan så finns det ju lurendrejare inom dasspappers industrin, där det är mer luft än papper i rullarna och så smyghöjer butikerna priserna men får man valuta för pengarna? Neej jag klagade själv på ICA att dom smyghöjt priset på Euroshoppers dasspapper och dom innehåller bara slabbt papper och inte alls räcker så långt. Killen i affären kunde ju inte mer än att skratta, men jag tycker det är viktigt att man tar upp sådana här viktiga skitgrejer =)

För fejs i fokus
Tonie han var en ursel pokerspelare, hans vänner menade att han hade en lika stor hjärna som hos en ofödd katt. Han brydde sig inte så mycket om det hela då han visste han var en hejjare på att vika konditorikartonger, till både små som stora bakelser. Han var även en vänlig själ som hade förbarmat sig över en hemlös höna. Han var hudterapeuternas värsta mardröm, men enligt sig själv uppfinningsrik efter att ha kommit på att smörja in sig med valfett gjorde honom rytmiskt berusad av välmående samtidigt som han fixade till sin Tintin frisyr.


Något han led av var byxångest. Han föredrog nudisternas fria liv och besökte dom ofta där dom satt i varsin badbalja i skärgården och flätade grenar och pratade om klädernas förtryck mot människan. Det slank ner en och annan pripps blå och och efter det blev han alltid etta i nakenbadstävlingarna som innebar ett par akrobatiska övningar på grunt vatten.


Hej mina fans
Inte klokt vilken upptagen person man har blivit, jag förstår att du har saknat mig men jag har haft massor att göra och jag förstår inte hur jag har hunnit med att arbeta. Här kommer en liten resumé från mitt händelserika liv:

Var och badade med kidsen igår eftermiddag det var varmt så in i.... Så varför inte då passa på att leka säl i vattnet och svalka av sig lite?

Sen kom Linda och installerade min fiberlina och bredbandstelefon fattar inte hur hon redde ut det här med alla sladdar och kopplingar hit och dit. Jag antar att hennes hjärna innehåller mer än man kan tro? En IQ badboll kanske innehåller en massa nyttig intelligens? Jag själv hade nog aldrig rett ut det. Tack Lindis


Sen idag så har jag och Ellen varit bra och ordentliga mammor. Vi hälsade på våra fiskande söner som var på utflykt. Vi fikade och när Rasmus ville ha mask på kroken sa jag att ja jag förstår du vill ha mask vi får hitta någon som kan hjälpa dig. Som sagt jag är en bra och hjälpsam mamma!Inte nog med det, nu ikväll har man varit på trivselkväll med Julias klass. Grillade och sen var det brännboll vilket jag redan innan jag gick dit  hade bestämt mig för att  jag inte skulle vara med på. Himlen blev snabbt svart  och folk slängde i sig sin mat för att i tid hinna undan regnet som kom mitt i brännbollsspelet. Men jag stod tryggt under trädet..trodde jag himlen öppnade sig och alla flydde hemåt dyngsura!

RSS 2.0