Livets efterätt

(null)

(null)
Blev några timmar hos mina Godingar efter jobbet, man kan verkligen inte se sig mätt på dem! Barnbarn är verkligen livets efterätt! 

Läkaren

(null)

(null)
Idag blev det återbesök hos läkaren och är fortsatt sjukskriven mina timmar i vården fram till 17 december! Efter jobbet blev det en tur till mina godingar!!


RockaBilly

(null)
(null)
(null)

(null)
Då var man vaken tidigt även idag trots att vi var ute på Rajraj igår först mat på Harrys och sedan blev det RockaBilly i kajskjulet! Idag får det bli The Blacklist maraton! 

MR Röntgen

(null)

(null)

Då var man uppe i ottan idag då jag hade tid för MR kl 8 denna lördag. Det tog en timma ungefär lika läskigt varje gång tycker jag, jag avskyr trånga utrymmen! På måndag är det dags för nytt läkarbesök helvetesrygg till att trilskas jämt! Det blev sedan en runda till Hallarna som öppnade upp fler affärer igår (gamla Eurostop) nu börjar det bli lite Välafeeling där! Sen blev det loppis och storhandling ikväll blir det RockaBilly fest i Kajskjulet! 


Anna-Lisas Val

(null)

(null)

Då var Anne-Marie Schjetleins tredje bok utläst och det känns redan så tomt! Jag hoppas verkligen att hon kommer att skriva en fjärde! Har du inte läst dem så börja nu och du har en spännande tid framöver! Jag går rask vidare till fortsättningen av Anna-Lisa som jag läst om tidigare som är skrivna av Eli Åhman Owetz . Du bör läsa de andra böckerna först: En sommar på luffen-Vägen till Söderberga, Anni-Lisas Antik, och Flickorna i speceriaffären innan du går vidare med Anna-Lisas val! Efter all ond bråd död i Halmstad är det dags att återigen bege sig in i Anna-Lisas värld! 

Läsa

(null)
Godmorgon härligt med sovmorgon! Vaknade 9.30 både idag och igår och man börjar känna sig som en piggare människa! Har ju varit fullt upp den sista tiden så inte så konstigt kanske! Idag bara måste jag läsa några timmar, det tycks ju alltid komma något emellan men inte idag hoppas jag ! 

Måndag

(null)

Måndag och ny vecka! Startar den med två semesterdagar så skönt det ska bli att inte ha några måsten! Det har ju gått i ett några veckor nu! Får se vad dagen har att erbjuda efter att man läst några spännande kapitel!  

Sötisar

Det blev en tur till barnbarnen idag igen man kan ju inte se sig mätt på dem! 


Full rulle

Då var Melodikrysset i full gång, det var ett tag sedan man hann med det! Sen blir det storhandling för att fylla på kylskåpet! I eftermiddag blir det en tur till barn och barnbarn!  Dottern fyllde 24 samma dag som olyckan hände så vi har inte hunnit att fira så det får bli idag istället, full rulle idag! 


Barnbarnen

Har varit och hälsat på barnbarnen idag och tog även en shoppingtur med kidsen! 


Semester

Godmorgon! Idag är det fredag och jag har tagit en ut lite semester så är ledig idag samt måndag tisdag! Det har ju varit ett par veckor som inte varit så roliga och man har varit helt slut! I måndags kom vi ju hem från sjukhuset efter 16 dagar där och sen direkt på två dagars utbildning med övernattning och igår Ullared med våra boende! Så idag får bli en lugn dag så man får vila upp sig lite! Ska hälsa på mina barnbarn en stund idag det är prio ett, men först lite frukost och spännande läsning! 
Ambassadörsutbildning dag 1

Idag startade Arbetsplatsambassadörsutbildningen och den pågår till attt börja med i dagarna 2! 


Äntligen hemma

Idag åkte vi hem 16 dagar på sjukhuset gör att man känner sig väldigt glad när man kommer hem!    Det går framåt men det kommer ta sin lilla tid! Idag blev det omgipsning nummer 3 och avgipsning av handen som ersattes av en plastskena som ska sitta 3 veckor! 


Dag 15

Då var vi tillbaka igen vad härligt att komma hem på några timmars permission! Hoppas på omgipsning i morgon och och hemgång snarast!!! Dag 15 har snart passerat! 


Dag 14

I eftermiddags åkte dotter o bebis hem de stsnnade bara över dagen och de tog svängen förbi oss på 62:sn så Rasmus fick träffa Kendra! Sen kollade vi på lite film och blev allmänt nere båda två, vi längtar verkligen hem! Men en annan familj som som också ligger här som vi lärt känna köpte ett spel idag som vi skrattade gott åt! Vi blev alla på bättre humör och det är trevligt att ha andra att prata med! I morgon får vi förhoppningsvis permis över dagen och vi får åka tillbaka till kvällen, och för hoppningsvis hemgång i början på veckan dag 14 snart avklarad! 
Inatt föddes mitt andra Barnbarn Kendra

I allt elände som varit så kom något gott ur allt! Nu har vi varit på sjukhuset 2 veckor och Rasmus får förhoppningsvis komma hem i veckan som kommer om allt går som det ska! Inatt föddes även mitt andra barnbarn Kendra! Man inser nu hur skört livet kan vara nu är det bara att se fram emot ljusare tider, hemgång och vi har blivit en familjemedlem rikare! 


Nytt vrålåk

Idag blev han med ett riktigt vrålåk så nu är det bara att tuta och köra! 


Det finns inte så mycket att göra

Nu börjar man verkligen klättra på väggarna 12 dagar på sjukhuset får ju en att lida av tristess! Idag har han varit kanonduktig, går mer och mer och blir starkare och starkare! Ikväll tog vi en promenad i korridorerna och tog svängen förbi Sjukhuskyrkan! Ni som har läst eller läser Anne-Marie Schjetleins bok ”Döden ingen ser” vet ju vilken händelse som utspelade sig här inne!  ” Rummet var trångt, avlångt med två stolrader framför fönster med vinklade persienner ut mot iinnergården. Ljushållaren formad som ett klot i svart smide bar 5 brinnande ljus” 


Tände ljus för min bror och sedan gick vi vidare! Röntgen och träning

Idag har vi tränat förflyttning av bara sjutton, så duktig han börjar bli! Han ta några få släpande steg med hjälp av gåbordet! Det går sakta men säkert han är bäst! Sen blev det en röntgen till idag av foten! Nästa vecka blir det omgipsning igen! 


En jobbig dag

Idag har det varit en ganska så jobbig dag! I förmiddags blev det undersökning på urologen en cystoskopi pga av blod i urinen! Rejäla hematom i urinblåsan så den har fått sig en rejäl smäll på flera ställen! Som tur var inget som behöver åtgärdas utan läker av sig själv! På eftermiddagen tog vi en tur på Galgberget och förmidligen var han uppe för länge idag får bli mer vila i morgon, men han är verkligen en riktig kämpe!Dag 9

Snart har vi förbrukat dag 9 här på avd 62 och idag har vi haft en del att göra! Det började med röntgen av urinblåsan då han fått en smäll över njurarna och det sipprar in blod i blåsan, ett bakslag men det är bara att se framåt!

I morgon blir det ytterligare kontroller och besök pga detta! Vi fick även tid till ortopeden i förmiddags för att gipsa om benet. Väl där blev de oroliga att han hade fått en propp eller blödning i benet så det blev remiss till ultraljud! Inget hittades som tur var och det blev omgipsning framåt eftermiddagen! Arbetsterapeut och sjukgymnast Annika och Åsa var också här en runda! Nu blir det lite film...


Läsa

Idag blir det lite läsa av! 


Söndag och nya undersökningar

Godmorgon! Ny dag och nya undersökningar idag är det inte det ena så är det det andra! Jag blir mormor x 2 nu när somhelst också min dotter har börjat få lite sammandragningar så snart kommer väl den lilla godingen! Vi får bara hålla humöret uppe och hoppas att allt är över snart! 


Döden ingen ser

Då har jag precis läst ut Fredrik Backmans andra bok om Björnstad ”Vi mot er” Jag säger det bara en gång, har du inte läst så LÄS!! Älskar hans sätt att skriva och han gör det på ett så bra sätt utan att komplicera det hela och det är lätt att hänga med i boken trots att det är många inblandade! Dessutom: hur glad blir man inte när man på sista sidan ser att det kommer en tredje bok HURRA!!


Men nu ÄNTLIGEN dags för ”Döden ingen ser” tredje boken om kirurgen Andreas Nylund av Anne-Marie Schjetlein!

Nuär det en vecka sedan vi lades in på avd 62 och sonen gör framsteg det går bättre och bättre för varje dag som går! Idag behövdes det lite spänning i tillvaron och vad passade då inte bättre än att åka ner i kulverterna på Halmstad Lasarett och föreviga några foton på tredje boken där den verkligen hör hemma! 


Gåbord

Dagarna rullar på i morgon är det en vecka sedan vi lades in på avd 62 och allt går framåt! Man längtar verkligen hem nu, till sin säng, till sin mat och ja till allt liksom! Idag var vi ute i solen en runda härligt med frisk luft! Vi var även på sjukhusets bibliotek och lånade lite fiömer att titta på under helgen! Idag provades det att så upp med gåbord och imorgon blir det ytterligare träning! 


På bättringsvägen

Idag har han äntligen kommit upp i rullstolen! Så skönt att vi har kunnat komma ut och få lite luft då vi inte varit ute sedan i lördags! Igår blev jag och Basse erbjudna massage, han tackade nej men jag nappade direkt man har ju så ont i ryggen att bara sitta still nästintill hela dagarna! Idag har arbetsterapeut och Sjukgymnast varit här så två gånger i rullstol blev det idag, men det tog verkligen på krafterna! 


Trafikolycka

I lördags var en sån bra dag till att börja med! Vi var på Bokmässan och hamnade sedan i kravallerna i Göteborg när vi tagit oss ur staden tog vi rundan förbi Ullared! Väl hemma var det skönt att bara slänga sig på soffan! Efter en film ringer telefonen och det var akutmottagningen som ringde min son och hans kompis hade råkat ut för en trafikolycka! En bil hade kört på dem bakifrån på mopeden! Jag vet inte hur många tankar som for igenom huvudet jag minns knappt! Vi åkte snabbt in och synen av min son som bara låg där i  fastspänd krage och i värsta chocktillståndet var inget man vill se! Två poliser mötte upp oss och meddelade vad som hade hänt och de sa att med tanke på hur bilen såg ut hade grabbarna änglavakt och allt man ska tänka är att man ska vara oerhört tacksam att de lever! Det gjordes tre röntgen som visade rejäl hjärnskakning brott på tumme och i vänster ben två brutna ben! Stukad lunga och smäll som påverkat njurarna! Vi kom upp till avd 62 i lördags natt och de två första nätterna var hemska! Nu är vi inne på dag fyra och han har fortfarande inte kommit upp ur sängen!! Hoppas verkligen att han idag kan få sätta sig på sängkanten och eventuellt komma till sin rullstol! Igår fick han blrja med injektioner för blodförtunnande och han får rejäla doser smärtstillande! Vi har blivit så väl bemötta och verkligen fått bra hjälp men man är ju ändå inte hemma och man är beroende av andra men det blörjar gå bättre nu man vänjer sig! Vi väntar nu på att arbetsterapeuten och sjukgymnasten ska komma runt 13 tiden, de var här igår och tränade honom lite! Det blir ju så mycket folk som kommer och går och man vet knappt vem som är vem! Även en psykolog dök upp hörom dagen och hon kommer för samtal nu i veckan! Det är många tankar som kommer och går som man måste bearbeta! Två killar som bara var ute och åkte på en moppe och det blev så förödande! Men man får inte blicka bakåt utan bara framåt det kommer bli bättre och han lever! 
RSS 2.0