Nu är det fredag

Nu är det fredag jag önskar er en trevlig helg...

Veckorna rullar på...

Nu är hösten här på riktigt känns det som. löven virvlar runt och regnet vill man ju helst tala tyst om. Men det känns ändå helt okej..Ledig helg på ingång bara 2 pass kvar..På lördag blir det Ullared och att besöka Pridefestivalen i stan och söndag kalas hos min äldsta dotter som fyller 23..
 
Nu börjar det närma sig att vi ska åka till Polen också. Det blir några dagar i Krakow med ungarna och vi ska bla besöka Auswitch. En viktig del av historien vi tycker ungarna ska få se.  

Paprikakyckling med wokgrönsaker

Nä nu får jag nog ta en paus från morötter i ugn annars blir jag väl en kanin. Tror nästan att jag har förätit mig på det. Kyckling däremot lär jag aldrig tröttna på, har bojkottat nötfärs ett tag till både köttfärssås och biffar. Mycket godare med kycklingfärs och magrare. Idag blev det paprikakyckling med wokgrönsaker. 

Nya tag för latmasken

Latmasken lyfte röva från soffan ändå idag..Visst är det skönt efteråt det är bara att man måste ta tag i det..Får se hur lång tid det tar till nästa promenad..Får väl skärpa till mig o hänga på sambon, han är ju duktig iaf..Jag ligger ju kvar på soffan då han ger sig ut..Jaja nya tag...

Jag är så lat

Denna vecka blev det -1,9 kg...Ska fira detta med att lägga mig raklång på soffan och läsa..Jag har blivit så lat och orkar inte motionera alls..Jag kanske borde ta tag i det där men det får bli en annan dag..Tidigare orkade jag ju springa men det är ju ett minne blott..Men å andra sidan hann jag ju inget annat än att motionera och tänka på vad jag åt.Jag kunde ju inte ens sitta på skithuset utan att det svanskotan stötte emot ..Nä nu mera kör jag livskvalitetstuket..Funkar hur bra som helst. Tänk på att allt handlar inte om hur man ser ut det är vad du har innanför pannbenet som räknas..
 
Idag har jag en ledig dag framför mig så nöjd med helgen som gick, många glada boende och vi har hunnit med mycket roligt tillsammans...
 
 Besök gärna vår blogg sjölundabloggen.se för att se vad vi sysslar med på vårt äldreboende..
 
 
 
 

Dags för kryss

Sovit som en stock idag och vaknade efter 10 det är man ju inte bortskämd med..Nu dags för frulle och melodikryss innan det bär av till jobbet...

Upp innan tupp

 
Helgjobb i antågande börjar kl 14 men vaknade 6.30, det är några timmar kvar att fördriva. Nu märks det att hösten är här, det är mörkt och det är dags att inhandla ljus inför den mörka årstiden. Hade fruktansvärt svårt för hösten tidigare men det verkar ha vänt. Det är ju ganska mysigt ändå tända ljus osv..Men vintern finns ju ändå kvar och den avskyr jag hur man även vänder och vrider på den..Finns inget positivt med kyla snö och is...

Mormors fina kille

Mormors fina kille växer så det knakar...

Servett o kaffekoppberoende

 Idag åter en ledig dag det är man inte bortskämd med när det är helgjobb på G...Men det är ju bara njuta av denna dag och ta den som den kommer..Om jag möjligtvis kommer att kunna slita mig från min bok så tänkte jag fixa till i mitt kaffekoppsskåp. Kaffekopparna trillar ut snart det börjar ju att bli en del..Bäst att organisera upp så jag kan köpa fler. Servettlådan är också full börjar undra om jag har ett beroende av att köpa både koppar och servetter.. Men ett billigt beroende och inget som svider i plånboken..

Idag blev vi intervjuvade av News55.se

Foto: Jessica AnderssonFoto: Jessica Andersson

På Sjölunda äldreboende i Hylte kommun har man dragit igång pubkvällar för kommunens äldre. Irene Elmkvist, 86, är en flitig besökare när det ställs till kalas. ”Man måste vara med på allt, annars händer ju ingenting”, säger hon till News55.

Kollegorna Jessica Andersson och Inger Ebbesson arbetar på äldreboendet Sjölunda i Hylte kommun. Där är de med i ett projekt för att förbättra livssituationen för de boende och har därför dragit igång en rad aktiviteter på boendet. En av de mest populära är pubkvällarna, ett bra sätt för de äldre att komma ut från sina lägenheter och träffa vänner, berättar Jessica Andersson för News55.

– Det handlar om att skapa en samvaro och se till att de äldre får ett socialt umgänge. Många som bor på Sjölunda äldreboende har inga anhöriga i närheten och då är sådana här tillfällen extra viktiga.

Viktigt att skapa samvaro

Förutom pubkvällarna anordnar Jessica Andersson och hennes kollega Inger Ebbesson andra aktiviteter i samma syfte, men puben har hittills varit en av de mest uppskattade. Ofta ordnas andra aktiviteter i samband med puben, som musikbingo och frågesport. Pubarna slutar alltid med dans, berättar Jessica Andersson.

–  Alla äldreboenden borde ordna pubkvällar för man ser så väl att det betyder mycket för de äldre. Ofta slutar pubkvällarna med dans och även de som sitter i rullstol vill vara med. Man ser hur de stampar fötterna i takt med musiken och då brukar vi hjälpa dem upp så att de också kan vara med på dansgolvet. Man ser verkligen hur de lyser upp.

”Vi vill ju leva som vi alltid har gjort”

Irene Elmkvist, 86 år, och Ingrid Johansson, 85, är båda flitiga besökare på pubkvällarna och för Ingrid betyder pubarna mycket, dels för att det är trevligt men också för att man kommer ut och träffar folk, berättar hon för News55.

– Vi vill ju leva som vi alltid har gjort.

Irene håller med.

– Man ska inte behöva ha tråkigt och sitta still bara för att man är gammal, utan man ska rulla hatt. Sen sover man mycket bättre också.

 

”Man ska rulla hatt”

Pubkvällarna arrangeras var sjätte vecka och oftast på onsdagar, men eftersom de hittills har varit så populära funderar Jessica Andersson och hennes kollega på att utöka till fler tillfällen. Nästa pub är i alla fall 26e oktober och då händer något alldeles speciellt.

– Vår chef som är lärare i linedance kommer hit med ett gäng dansare, så då ska vi se till att de gamla kan prova på att dansa, även om det nog blir mest sitt-dans och sedan ska de uppträda för oss. Då blir det action!

 

 

 

Billiga rotfrukter

Nu får man passa på att handla på sig..Rotfrukter 2.90 kg så idag blev det kålrot och morot i ugn,  med grillad fläskfile och currysås..

Askungar

Då har jag läst ut "Flickorna i speceriaffären " så jag har nu läst alla tre böckerna om Anna-Lisa av Eli Åhman Owetz härliga feelgood böckermycket lättlästa och jag hade gärna besökt Anna-Lisas Antik o varit en i gänget vid fikat kl 15. Nu hoppar jag raskt vidare till Kristina Ohlssons serie om Fredrika Bergman...Har tidigare läst Lotus Blues och Mios Blues av henne och de var riktigt spännande sträckläste de båda..

Myser

Då var det en ledig dag igen och här sitter jag i min morgonrock och myser. Tillsammans med min bok och en kopp kaffe i mitt senaste loppisfynd. Inga större planer idag förutom att jag ska försöka hinna läsa ut boken då jag har ett antal som ligger på lager..

Grillat är godast

Grillat är godast..Idag blev det pepparbiff coleslaw haloumi och sallad..

Bilkyrkogården i Kyrkömosse

Haft en supermysig dag med min sambo..En härlig utflykt till Bilkyrkogården i Kyrkömosse..Häftigt plats att besöka, jag är inte alls intresserad av bilar men detta var en riktigt cool plats..Vi besökte också två loppisar och jag fyndade 2 kaffekoppar. Vi stannade även till Tingsryd det var en liten by med många udda personer i omlopp var som taget ur en dag i Vinslöv..Konstiga bilar konstiga frisyrer och en cool plats även det..

Utflyktsdag

Efter frukosten bär det av på utflykt..

Kvällspromenad

5 km kvällspromenad med dottern..

Fredag, fotbad vin och bok

Fredag och det nalkas ledig helg..Är så nöjd med veckan som gått och nu är det viloläge som gäller..I morgon blir det utflykt med min kära sambo..

Flickorna i speceriaffären

Då var det dags för ny bok.."Anna-Lisas Antik " utläst och nu är det dags för "Flickorna i speceriaffären" av Eli Åhman Ovetz. 

Torsdag och snart helg

 
Veckan den rullar på och snart dags för ledig helg..Det var ett tag sedan vi var på utflykt så det får det bli en i helgen..

Berte Museum

 
 
Idag har det varit en underbar dag på jobbet..Idag åkte vi på utflykt med några boende och vi besökte Berte Museum i Slöinge..Där fick vi en nostalgisk resa tillbaka i tiden om hur livet på landet var förr..Väl värt 80 kr inträde så mycket prylar stt titta på...
 

Sully

Ikväll blev det bio vi såg "Sully" Om flygplanet som landade i Hudson River med Tom Hanks, riktigt bra..

En ledig dag

Denna lediga dag försvanni ett nafs..Mormors sötnos har varit på visit och även herr Jonsson.. 

Kycklingfärs

Då var man mätt igen..Ska bojkotta bland o nötfärs from nu..Det är verkligen godare med kycklingfärs.

Tidningen

Vi hamnade även i Aftonbladets papperstidning. Missade detta igår men Ica här hemma kom till undsättning så jag fick tag på två exemplar...

Ledig & -1,2 kg lättare

Helgens jobb avklarat och jag ska njuta av en ledig dag..Man är 1,2  kg lättare så idag har man inget att klaga på.. Idag får jag besök av min käre gamle vän Jonnie som ska komma på kaffe, det var inte igår, man hinner ju inte med folk nu för..Tiden den räcker ju inte till...

Jobbarhelg och lite kryss

Startar dagen på bästa sätt innan helgjobb står på schemat..

Aftonbladet

Idag ringde Aftonbladet  till jobbet och ville ha en intervju om våra pubkvällar för de boende hos oss på Sjölunda..Kul att de uppmärksammar Hylte kommun :)
 
Även Newsner hörde av sig :)
 
 
 
 
 

Anna-Lisas Antik

Då läste jag ut en hel bok idag "En sommar på luffen" Lite halvt crazy sådär och du kanske undrar om jag inte gör annat än läser..Nej inte idag iaf så det var underbart att hinna läsa från första bladet idag till sista under dagen..."En sommar på luffen" var en härlig feelgood och det var trist att den tog slut...Men en glad överraskning då jag inser att det finns två delar till och att denna utspelade sig innan de två andra så nu blir det "Anna-Lisas Antik"

En sommar på Luffen

"Konsten att höra hjärtslag" var så bra. Ser fram emot när uppföljaren " "Hjärtats innersta röst" kommer som storpocket..I väntan på mitt paket från Bokus ska anlända blir det nu  " En sommar på Luffen" av Eli Åhman Owetz..

Ledig och boken snart slut

Morgon igen och jag har en ledig dag framför mig innan en helg med jobb..Tänkte läsa klart min bok idag..Det går ju inte med samma fart som det gjorde under semestern för nu räcker inte timmarns till...

Pubdags

Då var var denna pubkväll avslutad för denna gången och våra boende var mycket nöjda och glada..Vi körde lite Nostalgi på smartboarden" Har du hört den förut" vilket mänga kände igen..Jag och Inger drog några fräckisar i hatt och sen bjöds det upp till dans med önskemusik...En härlig kväll på jobbet..

Sovit som en stock

Vaknade kl 10 idag sovit som en stock men lika trött som när jag somnade igår..Men efter lite frukost och härlig läsning så borde det rätta till sig.. 
 
I eftermiddag laddar vi upp för PUBEN igen för våra boende..Det kommer bli en och annan fräckis som vi lovat...
 
 
 
 

Ullared bebisgos Tylösand & bio

Idag var vi en runda i Ullared..Hitttade lite smått och gott bla lite kläder till godingen..Sen kom det finbesök till mormor..Avslutade kvällen med en tur till Tylösand och bio därefter: Dont breathe..
 
 

Ullared

Nu blir det en runda till Ullared och ikväll blir det bio...

Räkor kräftor och viktväktarpaj

Till förrätt idag var musslor. Sen blev det Havskräftor och räkor med viktväktarpaj..Mätt som en plätt...

Loppisrundan

Idå har vi varit på loppisrunda..först var vi på Lions loppis i Harplinge..Massa grejer men inget som föll mig i smaken..Fortsatte till Byring & Bråte och kom inte hem tomhänt iaf..Hittade ett par gulliga kaffekoppar och hållare till plastmuggar..

Loppis

 
Ledig helg och idag blir det en n tur och se om man hittar några loppisfynd.. 

Konsten att höra hjärtslag

 
Då var det ny bok på G.. "Sekten som återuppstod " är utläst och jag hoppas verkligen på en 3: e bok..Även denna var en bladvändare..Tog lite längre tid än förväntat att läsa ut den då man haft mycket på jobbet den sista tiden.. Nu var det meningen jag skulle börja läsa del 1 av Kristina Ohlssons serie om Fredrika Bergman..Men när jag skulle ta fram boken så visade det sig att jag köpt del 2 och 3..Därför går jag direkt på "Konsten att höra hjärtslag" av Jan - Philipp Sendker. 

RSS 2.0