Armband

Armband 100 kr 50 kr går till barncancerfonden. Maila mig ditt mått på hyperjeppi@hotmail.com så knyter jag ett armband till dig..

Banan kan man ha till nästan allt

 Chili blev det ikväll och jag är ju nästintill bananoman så det passade ju utmärkt på tallriken..

Som bomull i kistan

Häromdagen blev jag akut sugen på havrekuddar, det var längesedan man åt..Blandade keso och vaniljkvarg toppade med havrekuddar, 4 pp lade sig som bomull i kistan..Gott

Veckans bild

Ännu en ledig dag, tredje på raken och dagarna bara flyger fram det är inte mycket man har hunnit med om man säger så..Inte en meter jag har promenerat än denna veckan och det känns helt okej faktiskt..Hade detta varit för ett årsdan hade jag redan varit ute några mil..Det bevisar ju att man inte dör om man inte springer runt mer än vad man egentligen har tid och lust med..Undra om det finns någon mer tillfredsställande måltid än frukosten? Nej inte enligt mig..Det är absolut den bästa måltiden på dagen fastän man äter samma så tröttnar man inte..Idag har en av mina frukostbullar hamnat som veckans bild i Halmstad 7 dagar..Det var ju lite roligt..
 
 

Insamling

Gör ett försök att göra en insamling..Gå in på Barncancerfondens hemsida Gå in på alla insamlingar och sök på jessicasblogg.com om du känner att du vill ge ett bidrag! Tack!

Barncancerfonden

 
Handgjorda armband för att stödja barncancerfonden..
 
100 kr st då går 50 kr till barncancerfonden. Mailat mig på hyperjeppi@hotmail.com med mått så knyter jag ett armband till dig...Porto tillkommer.

Bo..Bo ko

Idag var jag och honey o hämtade ägg i Gräsås..Stannade till då jag ville hälsa på i bregottfabriken..Bo Ko kom fram med alla sina kompisar och ville bli fotograferade :)

Så gott att man nästan trillar av pinn....

Så gott med pizza idag, mätt som en plätt..Pizza behöver inte vara onyttigt och det är lätt att fixa till en egen snabbt ..Denna pizza är 13 pp mot en vanlig som har ett propointsvärde på 43..Det var champinjoner på med såklart..Ingen pizza utan champinjoner. .

15 månader igår. .

Igår var det 15 månader sedan  vi möttes, tänk vad tiden går..

17 lastbilar & 150 kg Mårten

Man kan ju vara glad att man kom levande ur sängen idag..Fy fan för tvättade polarhanar vilken smärta jag vaknade med, i hela kroppen och lite till..Jag vet ju om vad som komma skall..Men efter en natts sömn hade jag glömt bort att jag var hos Osteopaten igår och att detta var ju väntat. .Känns som om jag blivit överkörd av 17 lastbilar och att 150 kg Mårten dansat Zumba på min arma kropp..Dra åt Häcklefjäll alltså...Men det kommer att bli så bra för det bli det alltid..5:e kotan  hade fått för sig att sticka ur kurs och ischiasnerven i kläm..Allt för att jag råkade trampa snett i ett hål en dag jag var ute på en motionsrunda..
 
Idag blir det att att besöka min dotter en runda och överlämna lite presenter då hon fyller 22 år 1/10 själv spenderar man kvällen på jobbet då..Efter det blir det två utvecklingssamtal innan färden går mot hemmets lugna vrå igen..

Grönpeppar

Grönpepparkyckling går inte av för hackor..Blev supergott så den gjorde jag bra..Idag har jag haft en dag bara för mig själv och det hände ju inte igår sedan man ingick samboliv..Det är skönt med lite egentid trots att man inte gör något speciellt..Hjärtat var ju i Stockholm över dagen och kom hem lite senare och inte en unge i sikte, fattar ändå inte vart tiden tog vägen..Hade även ett besök inbokat hos Osteopaten..

Tävling paracord armband

Då är det dags för en tävling där du kan vinna detta armband  som jag gjort dagen till ära...Instruktioner i bilden så det är bara att tävla på och lycka till..

Kvarg vanilj

Jag har bestämt mig för helt klart en stor favorit bland en djungel av Lindahls kvarger..Vanilj utan socker..Har äntligen hittat den i stor burk, laktosfri men det spelar ju ingen roll..God som sjutton..När det gäller de nya sorterna så tyckte jag att de smakade så mycket kemiskt att jag hoppar dem..

Vaken o nöjd efter natten..

God morgon godingar...24 timmar i vaket tillstånd är inget att direkt rekommendera för mig...Men värt varenda minut av vaket tillstånd att se månens förändring. Inte var dag detta sällsynta fenomen visar sig..Den blodröda supermånen..Har alltid varit fascinerad av rymden och vad som händer där uppe så detta var helt klart sevärt, och man måste ju passa på då även vi små jordsbor kan få se något med blotta ögat...Här väckte jag upp den sovande familjen kl 04.00 så alla fick ta del av denna häftiga förvandling..Nästa gång det inträffar är 2033 då har man nått en ålder av 58 år och pensionsåldern närmar sig med stormsteg..

Blodmåne 2015

Då har man strax varit vaken i 24 timmar..Vad gör man inte för att uppleva sin allra första blodmåne. .Verkligen en cool grej och jag har följt det lika ivrigt som ett barn på julafton :) Nöjd med mitt foto..Fotade  med mobilen genom systemkameran..Alla sätt är bra utan de dåliga :)

Melodikrysset

Då var det strax dags för melodikrysset..Mys på hög nivå..

Gulaschsoppa

Ikväll gulaschsoppa som puttrat gott i Cruella Von Crockpot massor av timmar..Till det flatbread..
 
 

Jag har gått ner mer en ett flak Tuborg

 
Då man har kört på slanka linjen i 7 veckor och på dessa veckor gått ner 8.8 kg..Alltså mer än ett helt flak Tuborg då är man väl värd en whiskey? Måste säga att dessa sambokilon har gått lätt som en dans att gå ner (dessutom värt varenda kilo i viktuppgång)..Känner mig stolt som en tupp..Mycket för att jag inte hamnat i mitt motionsberoende igen..Jag tar dagen som den kommer och jag har ingen brådska..Jag kommer kämpa och jag är målmedveten till 1000 o jag vet att jag kan..Det man ska tänka på är att man ska må bra själv..Inte göra något för någon annan..Jag är bra som jag är och jag vet att min sambo älskar mig även med några kilo plus men man känner sig själv bäst och på den vägen är det..
 

-0,8 kg

 
Det går verkligen framåt så man kan ju inte mer än känna sig nöjd..

Ostmos med ramslök

Kvällens middag idag blev grillad fläskfilé ostmos med ramslök och bönor..Aldrig ätit ostmos tidigare så det kan jag verkligen rekommendera,. Jag tog Västerbottenost som gav en god stark smak..
 
9 pp

Cruella Von Crockpot gör debut inför hösten..

Imorgon gör Cruella Von Crockpot återigen debut inför hösten..Hon har bara stått på sin rättmätiga  plats i köket och sett trevlig ut..Nu blir det andra bullar av och hon lär få jobba hårt i höst och vinter...Så smidigt bara tryck på knappen när man åker till jobbet. .Klart när man kommer hem..

Polisjakt

Vilken natt man råkade ut för. Är ju helt slut efter ett par timmars sömn..Inatt har jag varit med om världens polisjakt, inte en aning om vad det hela handlade om. Vaknade upp och det kändes som om jag inte sovit på flera dygn och har hjärtklappningar..Jag som aldrig brukar komma ihåg mina drömmar nu gör jag inte annat verkar det som..undra om man är på väg att bli kokonuts? Häromnatten var jag ju på jobbet också..Så den dagen kan man ju säga att man jobbade dubbla skift eftersom natt inte ingår i min tjänstgöring..Vad händer liksom,  man känner ju sig stressad som om man skulle dansa naken på en fiolsträng i Timbuktu...

Morgonrunda

Då var morgonrundan avklarad. Känner mig på G idag och man har tom tid över..Man får passa på medan energi finnes plötsligt så vänder det...

Uppe i tid

Då var man uppe i tid idag också..Hunnit med bästa målet på dagen, längtar redan tills i morgon då man får hugga tänderna i detsamma igen..Jobbet väntar 14.21.30 så inga större problem att fylla ut tiden denna dag..Ser fram emot morgondagen då den innebär ytterligare en ledig dag..

Favorit

Ett tag sedan nu..Currykyckling med banan är en klar favorit..MUMS

Håll grytan kokande

Ibland måste man ta i med hårdhandskarna och sparka sig själv i röva för att komma igång. Själv har jag sladdar fram o tillbaka till Hemköp för att köpa lite rötter av de olika slag för jag ska göra storkok..Vissa föredrar köttsoppa men jag älskar ju kyckling i alla former så även idag. Dagens kok blir att frysas in i påsar med 125 g kyckling i varje vilket då blir 3 pp per portion. Bra att ha i frysen tar liten plats o snabbt o lätt för medtag till jobbet..Eller om man blir akut hungrig och bara har fjuttiga 3 pp kvar..Då kan man glatt knalla till frysen minsann..Problemet med denna soppan är enligt mig doften. ..Det luktar som om man befann sig i ett svettigt gym med 50 hunks i full färd med att pumpa sina muskler och att det dessutom inte vore vädrat på 3 månader..Hoppas ingen ringer på dörren..

Nu är det jag, Rosengädda & 150 kr frukt

Det blev ett snabbt val av bok idag..Del 3 av Emma Hambergs Rosengädda, riktiga feelgoodböcker..Inget planerat idag så det får bli ytterligare ett tag på sofflocket. .Kom precis på en dröm jag hade inatt..I drömmen blev jag med skägg..Ja nu förstår jag vad denna extrema huvudvärk måste komma ifrån. ..Jag har väl febrilt försökt raka av mig skiten till ingen nytta då det kom tillbaka igen..Jösses Amalia tur att man inte vaknade upp med en längd så man kunde fläta..Jag har förmodligen haft fullt upp inatt..

Skallebank Deluxe

God morgon godingar. .Igår somnade jag med huvudvärk och vaknade i ottan med skallebank deluxe..När man tänker efter så är det nog ett bevis på att man möjligen har något intelligent där uppe som vill ge sig till känna..Man får dra nytta av att vakna tidigt en ledig dag så jag läste ut min bok " Vila i Frid" av Sofie Sarenbrant..Mycket bra..Nu vankas lite tid på sofflocket för att leta upp nästa bok som ska få min uppmärksamhet. Har ju lovar mig själv att även försöka läsa höst och vinter då jag annars bara är en sommarläsare. Vilket jag egentligen inte förstår för det är ju hur mysigt som helst att krypa upp i soffan och läsa en bok när det är ruggigt ute.
God morgon Sverige...

En måndag utav många som passerar genom livet..

God förmiddag skulle man kanske säga..Sovit som 8 björnar i ide känns det som,  men är lika trött ändå! Idag är det måndag, en måndag utav många som passerar...Samma frukost väntade även denna dag och jag hade blivit smått förvånad om jag hade ändrat på ett vinnande koncept..Måndag och ny vecka..En vecka som just i denna stund inte känns så stressande fastän det är värstingveckan med helgjobb..Känns just nu som om jag ska komma levande ut ur den..

En gång seglade jag i hamn..Det är nu dags att lätta ankar och sikta mot fyren igen..Jag är på G

Vad roligt att det fortfarande är så många som kikar in i min blogg En blogg som innehåller allt och lite till. Är jätteglad för alla mail och kommentarer och all kred ni ger mig..Det värmer i hjärtat..Tyvärr är jag ju dessto sämre på att svara..Min blogg var från början en dagbok för att bearbeta mig själv och ta mig igenom min viktresa vilket senare delen av bloggen innehåller...Den blev ju så mycket mer...Blir så glad när ni hör av er och berättar att det ni läser här inne betyder någonting. Att ni får inspiration... Jag var 2014 en av fyra finalister i årets Viktväktare. träffade sedan mannen i mitt liv. Hoppade av Viktväktarna och levde på kärlek och allt som var gott. Sambokilona smög sig på snabbt och säkert, så sant som att påven har hatt...Tills en dag jag insåg att nu måste smekmånaden vara över..Jag skrev återigen in mig hos Viktväktarna 10/8 2015 jag har fram till idag 20/9 2015 lättat 8 kg och jag är på väg ner igen..Denna gången kör jag med en fot på bromspedalen då jag rasade i vikt förra gången, 40 kg på mindre än ett år..Vilket fick mig att bli alldeles för smal och för knotig. Blev träningsberoende och mådde inte bra om jag inte fick röra på mig, vilket helst skulle vara 24/7!!! detta får icke hända igen jag kunde inte sova och var jämt uppe i varv....Jag jobbar verkligen hårt på det, att försöka intala mig själv att det finns annat i livet än 6 löparrundor samt ett par dagar på gymmet i veckan...Idag motionerar jag lagom. Känner att jag är på en mycket mer lugnare nivå och jag vet att jag kan. Är det något jag är så är det Målmedveten..Har jag bestämt mig för något så har jag..Alla kan det handlar bara om att tro på sig själv och kämpa lite..Rom byggdes inte på en dag och har man satt FAN i båten så är det bäst att ro honom iland..Så med andra ord min resa fortsätter..En gång Viktväktare..Alltid Viktväktare..

På Facebook

 
Idag har vi gjort lite armband, roligt när man får lite beställningar som vi fick igår...Kika gärna in på vår sida på Facebook..Tyvärr verkar det inte som om jag kan lägga in en länk till sidan i bloggen..Många har hört av sig att det inte går att hitta sidan..Malla mig då på Fb så ska jag se om det går att hjälpa er den vägen..
 

Vallat gubben

Vilken härlig dag..Har varit ute och vallat gubben en runda så nu kan man känna sig lite lagom duktig. Nu man kan placera sig i soffan igen i godan ro..

Tävlingen är avslutad

 

Bricka lastad med lyx

Söndag och man är värd att lyxa till det med en god fralla..Minns förra omgången då jag började med Viktväktarna, då var frallan varje lördag med Melodikryssrt det lilla extra. Det är ju faktiskt så att när man längtar efter att äta eller dricka något så smakar det så mycket bättre när man får vänta lite på det..Glöm inte bort att det där lilla extra... Annars blir det alldeles för tråkigt..

Käk denna kväll

Grillad stek med grönsaksspett, ugnsbakade grönsaker,ajvarsås och tzatsiki blev det till middag ikväll..Gott som tusan, skulle kunna leva på detta en vecka..

Banana o Ullared

Test nr 2 av lindahls kvarg blev banan..Här kör jag en egen version av bananasplit :) tycker  det smakar lite kemiskt, jättesynd men annars var den god..
BETYG: 4/5
Blev en tur till Ullared idag också,det var vi och resten av Sverige..Det var lika fort ut som in..En riktig man, som min gillar Ullared. :)

Hundhalsband

Ikväll har min kära sambo lärt mig att göra hundhalsband i paracord..Så snygga de blir och ejäla. Jag körde på tvåfärgat och honey på svart. Är du intresserad av ett  hundhalsband så bara hör av dig 250 kr st.
 
 
 

Hejja Hemköp

Stor tumme upp till Hemköp Oskarström. Nu kan även jag  smaka dessa nya kvarger från Lindahls..Var nyligen inne o frågade om de kunde ta hem de nya.  Som jag fattade var det inte bara att ta hem utan det beror lite på vilken kedja affären tillhör och att man ibland får vänta..Men idag var man en nöjd kund, nöjd med riktig snabb leverans av önskad vara..
 
Först ut blev : Toffe Theraphy (gräddkola) Första skeden fick mig att bli barn på nytt...Som det öronbarn jag var fick  det mig att tänka på den hemska Kåvepenin man var tvungen att hälla i sig..Urk,  hemska minnen.....Sked nr 2 och resten var helt okej..Luktade gräddkola så fort man öppnat den....Inget jag vill äta flera gånger i veckan men helt ok som sagt!
 
BETYG: 3/5

- 8kg

TJOHO jag ser ljuset i tunneln 5 timmars jobb återstår till ledig helg...Dessutom Har fläsket försvunnit med 8 kilo sedan nystarten 10 Augusti  2015.. Känner mig supernöjd och känner mig lagom underbar eftersom jag dessutom varit så lat denna veckan med bara 1 promenad....Detta känns som en lagom takt och mer hälsosamt än att viga all sin lediga tid och lite  till att röra på sig..Tycker att jag varit jätteduktig som inte kommit in i mitt träningsberoende igen..Med andra ord finns det hopp för även mig...Tjilevippen...

Kaffe o ägg

Det bästa denna morgon..

Det går framåt

Kvällens armband klart. Nu måste jag hitta lite bling bling till armbanden, det är ju så snyggt. Svart paracord är helt klart min favorit..

Paracord

Har gjort två nya armband..Rolig sysselsättnin..Får bli en runda i helgen för att jaga nya pärlor och knappar..

Onsdag kl 11

Sovit som  en stock och dagen har rullat på utan att man märkt det..Frukost kl 11 känns ju sådär. Men det blir till att infinna sig kl 13 för att  tjäna sitt levebröd. Känner mig iaf utvilad och det är ju huvudsaken! Denna veckan har inte motionen stått i centrum direkt och dagens runda igår överlevde jag med nöd och näppe innan regnet stod som spön i backen..
 
 
 

Billigt

Billiga veckan på Hemköp 2.95 kr kilot för morötter, lök, rödbetor mm..Så det får bli att handla på sig lite..Så himla gott med ugnsbakade  grönsaker..Det är bara att dyka ner i plåten med gott samvete..

Tävling

Då har man snöat  in sig på att göra paracord armband..Vill du vinna armbandet på bilden så gilla och dela min sambos och min sida N & J på Facebook..Sen är det bara att hoppas på vinst :) Tävlingen avslutas på söndag 20/9 2015..

Grillad kassler

Grillad kassler med Gorgonzolasås satt som en smäck i kistan idag..

Jag och Vesslan on the road

Idag tog jag och Vesslan en tur till Ullared..Inte så mycket folk och det blev en trevlig pratstund med Ola-Conny som befann sig mitt i ett hav av kartonger.Jag avslutade med Panduro för att köpa lite fimolerra och lite annat..Ska göra lite pärlor till paracord armbanden tänkte jag. Har fått sådan lust att pyssla med något..En ledig dag går snabbt och man önskar det funnits mer av den varan..

Det är måndag

Ja det är måndag och vem är ledig? Jo jag och är värd varenda minut av ledighet..Tänkte ge mig ut på en Roadtrip till ett trevligt ställe..Ja så får det bli...

En söndagmorgon

God morgon snyggingar..Att jag jag sitter en söndagsmorgon och spelar melodikrysset en jobbarhelg hör verkligen inte till vanligheterna..Minns inte när jag jobbade en söndagskväll sist..Föredrar jobba lördagskväll och söndag dag..Ibland när man jobbar helg så känns det som om man vill ta den och spola ner den i toaletten..Vill också vara hemma som övriga familjen...Denna helg har varit bland den tråkigaste på mycket länge och man har inte känt sig på bästa humör precis...Inte ofta denna känslan infinner sig men man är ju inte mer än människa och humöret kan ju inte vara på topp 24/7..Men i morgon måndag är det jag som är värd en ledig dag..

Kvällspyssel

Gjort några armband till ikväll..Kul...Dags att börja pyssla med något igen på kvällarna det var ju inte igår..Kanske man tom skulle slå på stort och sticka sig en tröja...

Lyxknäcke

Lördag och jag ser ljuset i tunneln för denna jobbarveckan en kväll kvar i morgon..Trött som en överkörd grävling i trikåhatt..Längtar tills måndag och ledig dag..Är det höstdepression som kikar ut ur garderoben? Ja inte vet jag..En tallrik tacos till middag och jag kan ge tipset att ta ett knäckebröd med mjukost till i stället för mjukt bröd..Mums blir värsta lyxknäckemackan..
 

Håll i hatten -1,9 kg

Det var ju nästan som om man höll på att trilla av vågen i morse och snudd på bryta ett och ett halvt ben -1,9 kg..Inget resultat jag räknat med, men man ska ju ha lön för mödan..Samt att man inser att man är lika bra som vid förra medlemskapet bara att man lugnat ner sig några hg vad det gäller att motionera .Att motionera ihjäl sig är inget måste bara inse att det ska vara roligt att röra på sig. Inte att man har en kvarterspolis hack i häl som tvingar ut en att röra på fläsket. Man måste hitta en situation som håller, måste få allt att gå ihop och fungera i vardagen..

Man lär så länge man lever

Idag har min sambo lärt mig att göra paracord armband..Jajjemen han är min egen lilla "Ernst" och han kan allt och lite till...Jag kunde inte sluta så jag gjorde fyra stycken..De blir ju bara så snygga..

Tacka vet jag en riktig köttabit

Ja tacka vet jag en riktig köttabit. .Har varit så himla sugen på kött denna veckan..Så sugen att jag undrar om det har fattats något i kroppen..Tur man har en duktig kock till sambo som uppmärksammar ett nödrop och grillar på en stek..Nu är behovet stillat och man är nöjd igen..Haft en solig ledig dag och tagit en runda i detta sköna sensommarväder..
 
9 pp på kvällens tallrik..

Ägglös? Nej tack.

Frukost det bästa målet på hela dagen..Konstigt att man inte tröttnar på att äta i stort sätt samma varje dag..En ägglös morgon är ingen bra morgon, länge leve äggen!!
 
 

En landsväg..

Tiden den går och för att hinna med allt man vill göra borde dygnet ha ett par extra timmar..Hur som helst så vaknade jag tidigt men lyckades vända andra kinden till och somna om igen..Sen var det bara till att ge sig ut och rasta fläsket, förbereda matlådan och läsa ett par rader..Snart är det dags att återigen infinna sig på jobbet för ett kvällspass, pass 2 av 6 denna vecka..

Hur snabbt kan det gå???

Ja hur snabbt kan en helg gå igentligen? Så trött idag och laddar inför jobbarvecka deluxe... Jag tycker inte att jag hunnit med helgen den och den lyckades ta slut i ett nafs! Ny vecka och och kvällsturen framöver ska ändras till 21.30 istället för kl 21. Spelar kanske ingen roll? Jo för mig gör det det..Jag tycker jag har svårt som det är att hinna med tiden..Man kommer hem senare det tar tid att varva ner o vips börjar man jobba igen kl 7..Nä 6,5 timmars arbetsdag vore optimalt inom vården..
 
Ingen promenad idag eftersom jag sitter och väntar på en snubbe som ska byta vattenmätaren så inget är som väntans tider..

Grönpepparsås

Fläskfilé med grönpepparsås får avsluta denna söndag!

Grillad banan

Grillad banan = Mums...

Sunday

Kul kväll igår och lördagsnöjet har förflyttat sagt till idag söndag..Blir nog lite filmmaraton om jag får bestämma..

Supertrevligt o Linnéa 15 år

Supertrevlig kväll...Mina tre fina barn svärson o sambo..Linnea har fyllt 15 och idag var det lite firande..Tyvärr blev d inte så många kort eftersom mobilen dog..

Nyklippt

Sicken skit på Torups marknad så trist att vi inte ens steg ur bilen..Åkte in till Halmstad i stället då det faktiskt var hög tid för mig att bli friserad..Så nu är man nyklippt och blev med ny kofta på det..Nu vankas lunch med min kära sambo..Snabbt o lätt..

Lördag

God morgon lördag och vi var uppe med tuppen idag..Blir en tur till Torups marknad vilket iofs inte brukar vara något att ha men det är en liten trip iaf..Sen ikväll väntas det lite folk och festligheter i Vrenninge Hills..

Melon V/S Vindruvor

Fredag

Ullared

Idag har vi spenderat kvällen i Ullared det var vi och många fler skulle man kunna säga..Bästa köpet idag var en kalender för 2016 för 24 spänn så nu kan man hålla reda på jobbtiderna ett år till...

En riktig man gillar Ullared

 
Tjänare!!! Fredag och ledig helg..Veckan som gick har fått mig att lätta 0.5 kg och 4 veckor slutade på 5,4 kg och jag är helnöjd..Vecka 5 tar sin början och jag ska vara så duktig jag bara kan. Det är när fredagsmyset tar vid det är lätt för vissa att glömma hur duktig man var igår. Själv ser jag inga som helst problem med en stor godisskål eller chipspåse framför mig jag behöver det inte. Är glad att jag inte har sug och det gör därför allting så mycket lättare...
 
Idag blir en vilodag och invänta att min sambo ska komma hem från jobbet. Sen styr kosan mot Ullared och en riktig man, en sådan som min åker dit mer än gärna...fredagsmys på hög nivå :) 

Fläskfilé med ädelost

Färdigjobbat för denna veckan och idag lagade vi fläskfilé med ädelost till middag..Ett viktväktar recept jag testat tidigare men glömt bort hur gott det var..Går bra att även använda gorgonzola och är 7 pp per portion och receptet är för 4 personer..Till detta 100 g potatis (2pp)och morötter som jag blivit lite smått beroende av...
 
Middag: 9pp
 
 
 

Känslan av att tiden försvinner

God morgon godingar..Idag sov jag alldeles för länge..Så länge att det kändes som om jag varit på fest igår och fått en för mycket i varje ben..Så är ju inte fallet men det räcker för att man ska känna sig yr i bollen och bli stressad att man inte ska hinna med dagen...Men eftersom jag sov ca 2 timmar igår natt var detta säkert behövligt för sin arma kropp och själ..
 
Jobbedags idag första av två pass denna veckan så man ska ju bara chilla och inte stressa upp sig i onödan..Det man hinner med det hinner man, resten kan man bara ta och skita i för det var nog inte så viktigt ändå..Rundan jag planerat nu på förmiddagen stoppar jag ner i en låda och sätter mig på den, den kommer inte att bli av..Känner igen känslan sedan förra gången då jag var mitt i min viktresa och jag motionerade till månen och tillbaka och nästan aldrig var i stillhet, att jag blir så stressad får hjärtklappningar då jag måste ut på en runda fast jag bestämt mig för att inte gå..Det blir stress deluxe..Kommer spendera förmiddagen med Sofie Sarenbrants "Vila i Frid"  man dör inte av att bara vara...

Som ett brev på posten

 
Snabblagat: lax och gratäng på broccolimix  och Kelda ostsås fyra ostar..Lite ugnsbakade morötter fick hänga med på ett hörn också..
9 pp
 
Idag har jag varit så sjukt trött..Verkligen inte likt mig..Det var bara att lägga sig på soffan i eftermiddags och sluta de blå..Fanns inte en chans att det gick att hålla ögonen öppna..Ingen runda idag då jag inte gått mer än nödvändigt till mina destinationer..Det märks att hösten har anlänt då kommer tröttheten som ett brev på posten..
 

Morotsfrallor och jag borde göra som Kronblom

Idag har jag bakat..Det är inte ofta man numera sysslar med sådant..Morotsfrallor ligger nu i frysen och väntar på att de ska stoppas i munnen. .Känns som om jag borde göra som Kronblom..Lägga mig på soffan en sväng. Har knappt sovit inatt..Jag har sprungit runt o klättrat på olika väggar USA hela natten..Fråga mig inte varför och hur jag kom upp på dem....Någon sömn har det knappt varit tal om..
 
Morotsfrallor 
 
Ingredienser:
200 g morötter rivs på den grova eller fina sidan
25 g jäst (1/2 pkt)
5 dl vatten
1 tsk salt
15 dl vetemjöl special
Värm vattnet till 37 grader blanda ned salt och ca mjöl. Arbeta degen smidig och blanda därefter ned morötterna. Häll i brödkrydda efter behag..
Låt jäsa 30-45 min under bakduk..
Dela degen i de antal frallor du vill ha. Jag fick 28 frallor 3 pp/ st...lägg på plåt med bakplåtspapper och låt jäsa ytterligare 30-45 min..
 
Grädda i mitten på ugnen i 225 grader 8-12 min.
 
15 dl mjöl= 79 pp 
 

RSS 2.0