Valborgsmässofirande

Då har man firat in våren 2016...

Weber & Panpizza

Idag har Honey gjort bästa pizzan på grillen verkligen supergott. På måndag blir det till att dra åt svångremmen rejält..Nu blir det promenad till Valborgsmässofirande så man kanske tom kan gå ner nåt hekto på vägen..

Slottsmöllan Loppis och Glass

Blev en liten runda in till stan idag..Tog en promenad i Slottsmöllan och sedan loppis och fyndade lite.Vidare till glassbiten för en ej så nyttig glass..Nu blir det till att slipa bänken vi köpte och sedan ska den målas. 
 
 

Valborgsmässoafton 2016

God morgon..Dags för lördagsfrallan och sedan se vad dagen har att erbjuda..Är sugen på på lite loppis så vi får se vad som händer. Ikväll blir det lite valborgsmässofirande i byn o en o annan förhoppningsvis bra film..

Gott och blandat

Mätt som en plätt..Det var inte igår man åt något sånt här, det hör inte till vanligheterna numera..Supergott..
 
Min förkylning tar knäcken på mig snart som tur var hann man ju känna smaken innan det totalt täppte till igen..Hur mycket snor kan det rymmas i en näsa liksom känner mig totalt svullen i fejjan..
 
Lilla Axel är i jorden så där må han vila i frid...Hemskt när ens djur dör kommer aldrig skaffa fler..Nu ska jag ha en lugn och skön helg o vila upp mig..

R.I.P

R.I.P Axel..

22 månader och en tallrik kålpudding

Idag är det 22 månader sedan vi träffades..Man kan undra vart tiden tar vägen snart två år känns som igår..
 
Idag blev det husmanskost till middag och jag måste säga att jag är en jäkel på Kålpudding den gick inte av för hackor..MUMS..Måste även göra reklam för denna supergoda salsan som jag hade till, köpt i Särdals kvarn i Haverdal..
 

Bananvåffla

 
Dagens lunch fick bli bananvåfflor 3 sp inkl vaniljkvarg utan socker,  räckte gott och väl då man ändå inte känner vad man äter..Sen har jag varit en runda i affären så jag kunde slängt ihop en Kålpudding till kvällen så nu är man värd en stund på sofflocket..

Maria Wärn

God morgon, ledig dag och det var ju ett tag sedan..Knappt så att man vet vad man ska göra av den..Blev helt plötsligt dunderförkyld igår också av någon anledning..Känns bättre idag får hoppas att det stannar vid detta. Nu blir det Maria Wärn och frulle på det sen får vi se vad dagen har att erbjuda. Om jag själv får bestämma blir det inte många knop.  

Förkyld

Idag blev jag helt plötsligt dunderförkyld men jag hoppas att middagen var god..

Hur trevligt som helst!

 
 
 
Idag har jag och min kollega Inger haft en supertrevlig dag på jobbet..Det bästa med detta projekt är att man får så mycket tillbaka..Man blir alldeles varm inombords när man gjort något bra för någon annan..Idag har vi varit på utflykt med två goa gubbar..Kika gärna in på vår blogg www.sjölundabloggen.se 

Travet Halmstad

Haft en supertrevlig kväll på travet i Halmstad med Carina o Sussie..Billigt och bra med personalföreningen 150 kr för buss t/r och buffé och ett glas vin..Kan inte säga att jag blev rik under kvällen men 69 kr är ju alltid något..Inväntar nu nästa resa med jobbet som blir Helsingör i maj.

Slå på ballongen

Idag har vi haft så roligt på jobbet slagit på ballongen vilket var hur jobbigt som helst,.Man blev riktigt svettig och de boende var riktigt på hugget och ett gott skratt förlänger ju livet sägs det...

Inte långt kvar

Nu är det inte långt kvar 4 veckor till beräknad förlossning..Vart har tiden tagit vägen?

Söndagsfralla

En riktig sovmorgon idag, vaknade kl 10 så frukost strax innan 12 funkar ju det också. Lördagsfrallan fick bli söndagsfralla då jag för ovanligheternas skull jobbade morgon igår och kväll idag. Lite melodikryss innan det bär av, bättre sent än aldrig..

Skattjakt

Har varit på kvällsrunda i Virsehatt och hamnade mitt i en skattjakt och träffade självaste trollefar på vägen..

Räkfrossa

Har haft en trevlig kväll med kollegor..Räkfrossa på Rydö golfklubb. Man börjar ju bli gammal så man fick ju åka hem i tid så man orkar jobba i morgon..

Underbar dag på jobbet

 
Vilken underbar dag, sol och klarblå himmel.Jag och Inger bjöd oplanerat in våra boende på ett hejdundrande kafferep..Inger bakade rulltårtor för glatta livet, lånade ut sina gamla kaffekoppar och vi hade fullt hus..Ur högtalarna dundrade önskemusik och det var underbart att se hur glädjen spred sig. Vi öppnade upp dörrarna och  dansade även ute på altanen..Det stampades och skrattades  hej vilt och det kan vara möjligt att hela byn hört oss..Men vad gör det när lyckan är framme,  jag blir alldeles varm i kroppen. Idag har vi haft en fantastisk rolig dag..
 

Pubkväll en succé

 
Ikväll ordnade vi återigen pubkväll för våra gamla. Det bjöds på musik och frågequiz, allsång och även dans för de som kände sig dansanta kvällen till ära, så även jag och min danspartner. Detta med pubkväll blev verkligen populärare än vi kunde tro. Inte en enda satt still när önskestunden satte igång och "Jag vill vara din Margareta" och Hasse Kvinnaböske "Guld och gröna skogar" och andra låtar ljöd ur smartboarden. En toppenkväll med glada och nöjda boende som dessutom önskade pubkväll en gång i veckan. Det planeras nu annat som som kan dyka upp på pubkvällar framöver men det förblir en hemlighet...
 

Pauluns superknäcke

Inatt har man ju haft lite lagom ont i halsen, har knappt kunnat svälja. Det går utför nu fattar inte vad som hänt med mitt immunförsvar det verkar ha fått spunk eller nåt..Men det är ju egentligen en världslig sak när man tänker på vad som händer runtom i världen. Fast idag tycker jag synd om mig själv . Igår hittade jag Pauluns superknäcke..Så smaskigt goda..verkligen ett matigt knäcke men vilket hutlöst pris 37 kr för för 15 skivor..Men hur man än vrider på på det så är det absolut värt pengarna. Går inte att jämföra vanligt knäckebröd mot detta. Kommer äta med andakt och när paketen är slut blir det absolut en ny..

Superwoman

Kom hem idag och åkte på feber ont i hela kroppen och värsta huvudvärken..Undra vad som hänt med mina superwomankrafter?

Babyshower

 
 
 
 
Idag har vi haft babyshower för min dotter..Hon har varit så nyfiken i flera veckor, vi lyckades trots det överraska henne..Supertrevligt och hon fick så mycket fina presenter..Nu är det bara att att invänta lilla barnbarnet..

När storfiskarn talar om hur många fiskar han får

Idag var storfiskarn igång jag lyckades få två fiskar känner mig stolt som en tupp..Har aldrig fått en torsk i hela mitt liv..Vi har haft en supermysig dag vid handikappsbadet i Tylösand. Solen tittade fram en stund men mot slutet även regnet. Älskar att fiska det är så roligt. Underbart att vi har samma intresse jag o min andra hälft..Vi är så lika varann han är absolut  min själsfrände.

Lördag o fralla

Vaken innan tuppen idag..Får se vad dagen har att erbjuda..

Zigges garage och Bio

Har ikväll haft en supermysig date med min underbara
sambo.Det började med att vi på minuten missade bussen. Då kom svärmor till undsättning och körde oss in till stan. Vi började med tapasbuffe på zigges garage..Har aldrig ätit det tidigare så det var ju en upplevelse :) så gott..Linnea och Julia kom förbi en runda efter att de varit på bio och sett djungelboken. Även Nicklas chef kom förbi..Vi gick en snabb runda till Bulls. Efter detta  blev det bio London has fallen..Med andra ord betyg 10/10 supertrevligt..
 
 

Helg och date med min sambo

Helg...Skönt har varit helt slut denna veckan varit mer än man nästan klarar av. Men jag mår bättre och ser fram emot en ledig helg..Skulle egentligen gått ut med jobbet idag på Lasse Stefanz har sett fram emot det jättelänge, men är inte på partyhumör pga av omständigheterna känner ändå att jag behöver annat att tänka på..Ikväll blir det istället date med underbara sambo..Middag i stan och sedan bio på det..London has fallen..

Middag på nolltid

Gott enkelt och snabbt...Blanda såsen med grönsakerna och skjuts in i ugnen..

När livet tar en annan vändning och Gud finns inte

Den värsta chocken har lagt sig tårarna är slut och jag vet att min bror inte hade velat att jag är ledsen..Han hade hellre velat att man korkade upp en flaska vin skålade och ryckte upp sig..Men det är som jag alltid har sagt Gud finns inte...Jag har varit skonad från döden..När den väl dök upp så tog  den min bror, alldeles för ung. Med detta bär jag på så många lustiga tankar..Jag vill tro att han har det bra där han är nu..Men är han någonstans? Finns det ett liv efter detta? Det får jag inte veta förrens man själv den vägen ska vandra..Jag har insett att livet är alldeles för kort..Man vet inte ens om man kommer hem en vanlig morgon man åker iväg..Det är nu som först jag inser hur mycket tid man lägger på skitsaker, istället för att ta tillvara på livet..
Jag väntar på att ett nytt liv ska se ljuset..Mitt kommande barnbarn, min tid som mormor det ser jag så mycket fram emot..Jag ska ta tillvara på allt som betyder något och som är mig kärt och det är min underbara familj...Jag är så glad för det jag har och jag ska ta tillvara på livet trots att det ibland är som en bergochdalbana. Livet går vidare vi föds och vi dör det är så det är...Min bror kommer alltid finnas i mitt hjärta! 

Kakservice

Behövs det pengar till klasskassan? Kakservice är ett bra ställe att tjäna in lite pengar. Min dotters klass har själv sålt en hel del från detta företag och i olika omgångar så de har tjänat ihop en rejäl slant. På måndag åker de till Lalandia på klassresa Jag är ingen kakälskare men för de som inte vill äta kakor och stoppa magen full med kalorier så har de numera även knäckebröd. Smala långa knäckebröd i olika smaker Rosmaries Lantknäcke, Konrads Kalasknäcke och Josefinas Finknäcke. Burkarna säljs för  50 kr st, mycket lättsålda, dessutom fina att spara, kanske till sitt egna hembakta. Här hemma återstår det bara en burk med Kålles          Kolabollar men de sjunger på sista refränger och det är bara ett fåtal kvar. Kan även rekommendera Lillans lösgodis. Alltid så mjuka och goda varje gång vi har köpt dem. Som sagt finns massa sorter att välja på så det är bara att börja sälja och tjäna pengar!

Min bror

Vila i frid kära bror livet är orättvist du fick inte ens uppleva din 43 årsdag..Vi ses i Nangijala..

I Love kyckling

Kyckling i all ära..Jag kan äta hur mycket kyckling som helst..Funderar på om jag ska ta en kycklingvecka framöver kyckling i olika variationer..Ja ingen hade varit gladare än jag :)

Fredagschill

Fredag kväll och vi gottar till det med kyckling tacos..Ungarna gjorde en oreo cheescake den gick inte av för hackor..Nu lite film på det..

Besök

Uppe innan tuppen idag..Hinner med många Greys idag då man har en hel ledig dag framför sig..I eftermiddag får jag besök av min gode vän Jonnie..Det var inte igår..Numera är man ju så stressad och jagar tiden att man inte hinner med sina vänner. .

Vilken succé

Då har jag och min kollega Inger haft vår första hotellfrukost för våra boende samt sjuksköterskor och hemtjänstpersonal..Det blev verkligen en succé detta gjorde vi verkligen bra och det var så uppskattat..Mycket jobb men väl värt det för den respons vi fick.. Hallandsposten var på besök och gjorde en intervju..Det blev köttbullar prinskorv sill, ägg med majonäs och räkor, smörgås ,juice kaffe, smoothie och fruktfat. Idag var det inte som vanligt för våra boende idag var det liksom grädde på moset och var dag behöver inte vara den andra lik. Jag är stolt över vårt engagemang så jag klappar oss själva på axeln..

Zzzzzz. ..

Det är bara att lyssna på kökstavlan.. ...Så trött och sovit så dåligt inatt..Rullat runt, ja jag vet faktiskt inte vad jag sysslat med..Zzzzz...

En mysig dag på jobbet

Idag har det varit en supertrevlig dag på jobbet..Projektdag som sagt med min kollega Inger..Så trevligt att man t.o.m ville jobba övertid.. Ikväll har vi förberett vår hotellfrukost för våra boende samt personal i morgon.Jag hoppas att det kommer att uppskattas..

Dags att planera för i morgon

God morgon..Ny dag och nya tag..Projektdag 10-19, idag är det mycket att planera och fixa inför vår hotellfrukost på huset i morgon för våra gamla och personal som ska få en extra mysig morgon.. Hallandsposten kommer på frukost och ville ta del av vårt engagemang. 

Sparris

 
Kistan full igen gott som bara den..150 g kassler 1 d couscous och sås på milda mat extra 4 % och creme cheese vitlök. Sist men inte minst sparris det är ju bara så gott..Nu var det ett tag sedan jag skötte mig med appen..Måste bli bättre men tycker jag skött mig ypperligt ändå..Men det är lätt att lura ögat så jag får skärpa till mig..Jag är på G..

Måndag & kort dag

Helgen passerade snabbt förbi men vi har fått mycket gjort och haft en supermysig helg...Idag är det projektdag en kort sådan 11-15 sen bär det hemåt igen..Tre projektdagar på raken nu SKÖNT 

Unnaryd Jälluntofta & Brunnsbacka sågkvarn

Då har vi som två pensionärer varit ute på lite söndagsutflykt. Denna gången blev det inte söderut utan nu vände vi håll och hamnade i Unnaryd..Vi var en runda i Vallsnäs och sedan åkte vi vidare till Jälluntofta camping för att se hur det såg ut, klämde en glass och åkte vidare..Då var vår sista rutt till Brunnsbacka sågkvarn..Vilket fantastiskt mysigt ställe där vid sjökanten intog vi vår lunch och man kunde inte mer än älska stället..Så härligt lugnt och rogivande..Inga hjärtklappningar där inte..Hit kommer vi snart att återvända. Det finns allt lite smultronställen på närmare håll som man inte hade en aning om..Det är på såna här ställen man borde infinna sig på när man är spänd som en fiolsträng,  när  hjärtat nästan hoppar ur kroppen och stressnivån är på topp..Rena rama dundermedicinen..

Söndag

Söndag och frukosten intagen. .Får se vad som händer och sker idag.. började på Game of Thrones igårkväll så vi behöver inte känna att vi inte har något att göra i värsta fall..
 
 

Fransyska i Crockpoten

Cruella Von Crockpot har puttrat på i 9 timmar och gjort ett utmärkt jobb med Fransyskan..Mätt som en plätt och nu blir det nya Beck..

Vårstädat balkongen

Då har vi vårstädat balkongen några timmar..Till det mycket bättre...Så nu är det bara att invänta soliga varma dagar..

Loppisfynd

Varit ute en liten runda..gjort lite loppisfynd och ätit en glass på glassbiten..Nu blir det till att fixa iordning balkongen efter vintern...

Frallan

Då var det lördag..Lördagsfrallan intagen och nu får vi se vad dagen har att erbjuda..

Middag & en svart katt

Som rubriken lyder. .Middag & en svart katt

Underbart när solen värmer

Idag har jag haft en supermysig ledig dag..Ett plus är att solen har värmt mitt ansikte!  Kalufsen är klippt och besök hos min käre vän Rosie efter det...Sen blev det lite fotografering och lunch hos min pensionerade kollega o vän Ingrid och hennes man Arne med min kollega Olivia ..Fina människor..Landade på balkongen med musik i öronen o inväntade min underbara sambo..Trevlig helg 

Fredag o ledig

God morgon, ledig dag och helg i sikte..Idag blir det att åka och klippa av sig kalufsen vilket är behövligt den växer som ogräs. Kommer sedan att ta vägarna förbi min gamle kollega Rosie och ta en kaffe. Det serr ut at bli en härlig dag idag....Solen skiner och himlen är blå så får köra inom jobbet på hemvägen och fota lite då jag startat en blogg med min kollega Inger. En blogg för att få ut vår verksamhet för både anhöriga och allmänheten. Den kommer sedan hittas på kommunens hemsida när den är spikad och klar..I eftermiddag blir det besök hos min pensionerade kollega Ingrid med min jobbarkompis Olivia..Känns som om dagen kommer att vara fullspäckad...Sen blir det soffan resten av kvällen och i morgon ska jag sova tills jag vaknar...

RSS 2.0