Pizzatajm

Idag blev jag sugen på pizza..Visst kan man göra sig en nyttigare variant..Denna är 11 pp och den var så god..På hade jag: kyckling babyspenat lök champinjoner Mozzarella mögelost tomat och banan. Toppat med minifraiche med vitlök..Själv är bäste kock och jag ger mig 5 stjärnor av 5!!

Muminfärs och Osteopatbesök

Då har jag återigen gjort ett besök hos Osteopaten. .Min livlina skulle man kunna säga..Så skönt utan smärta i nacke o rygg. Har dessutom bunkrat upp med kvarg så man klarar sig ett par dagar..Lite kvarg och muminfärs med körsbär blev ett väl valt mellanmål och nu ska det fixas pizza och film på det..

Kärlek till banan

Jag har återigen vunnit kampen mot latmasken och jag känner att det är lättare att gå än att rulla..Jomenvisst kroppen vänjer sig väldigt snabbt med  ett medlemskap i latmask.se men det är ju dags att säga upp det medlemskapet och se framåt: "Börja om från början, börja om på nytt varför ska man sörja tider som har flytt" som Sven-Ingvars sjöng...Sen kanske du undrar om jag inte gör annat än äter bananpankakor .?? Jag älskar banan och kan ha det till nästan allt. Bananpankakor slinker ofta ner då jag är ledig och det kittlar dödsskönt i kistan och ger en behaglig mättnadskänsla och är perfekt till mellanmål..
1 ägg + 1 banan = sant

Det blir alltid en ny måndag

Måndag ny vecka och jag börjar med ledigt..Trött som attan och latmasken känns som min bästa vän idag. Men NEJ bara att ta sig i kragen och ge sig ut en runda..Man mår ju så mycket bättre efteråt, hur tråkigt och motigt det än känns när man hellre vill sitta i soffan med sin bok..

Man ska inte ge sig på berg när det finns småsten..

Jobbarhelgen avklarad och av någon underlig anledning väntar en vecka av 5 lediga dagar..Vilket man såklart inte klagar på..Jag är trött som 15 sengångare och jag hoppas man lyckas få en lång sovmorgon i morgon bitti..
 
Bjuder härmed på en bild på min sambo som inte borde ge sig på berg när det finns småsten. .Men går man på gym så är man grym :)

Dags att styra kosan mot jobbet

Då var det  snart dags att åka och göra skäl för lönen. Det är ju ändå lördag så får väl slå på stort idag o bjuda min kollega på lite gott ikväll :)

Surprise och 14 månader tillsammans

När jag kom hem från jobbet ikväll så väntade en surprise från hjärtat..Idag har vi varit tillsammans i 14 månader..Själv har jag så dålig koll och är dålig att hålla reda på sake och ting..Tur man har någon som håller koll..ÄLSKAR DIG Nicklas..
 

-1,3 kg Vecka: 3

Tredje veckan sedan jag hoppade på Viktväktarna online igen och man har lyckats bli 4,9 kg lättare..Än är det GO i tanten skulle man kunna säga..-1,3 idag och jag känner mig så taggad för kommande vecka..

Dragonkyckling med kvarngryn

Hittade kvarngryn idag aldrig testat innan..Gott så det blir fler gånger lite omväxling till ris..Till detta champinjon, lök,  paprikaspett och dragonkyckling...
0,5 dl okokt kvarngryn = 3pp

Mums

Så himla god och smarrig 7 pp st...2 st i paketet..

Att gå slalom..

Då övervann jag latmasken och gav mig ut under bar himmel som bokstavligt öste ner..Har insett att denna runda i extremt regn är ingen höjdare eftersom man får gå slalom mellan pölarna det klafsade i skorna kan jag lova och jag vägde säkert 1,5 kilo mer när jag kom hem än när jag gick ut..Totalt dyngsur in på bara mässingen..Tänkte först att jag skulle vända och gå tillbaka och gå hem..Men det var då Owe Törnqvist dök upp i lurarna..."Vi dansar rumba i engelska parken, vi har planterat en kaktus på marken. En liten blomsteraffär  den ställer vi där i engelska parken..Sen blir det rumba hela natta och den som tycker om att skratta, ha ha ha får gärna komma och titta om han kan hitta till engelska parken" Då gick det genast mycket lättare att fortsätta den blöta promenaden med humöret i topp..

Vatten vatten bara vanligt vatten..

Då var det återigen dags för regn..Stter och funderar på om man får vara lat idag och skippa promenaden..Men igår påstod jag ju att det finns ju inget dåligt väder bara dåliga kläder..Säger ju emot och lurar mig själv då skulle man ju kunna säga..Ledig dag och helgjobb väntar..En dag i soffan hade varit skönt..

Grådassig. .

En grådassig runda och hålen börjar fyllas på med vatten..Det är väl dags att ta på sig simfötter och snorkel om det ska hålla på på det här viset..Fast det finns ju inget dåligt väder bara dåliga kläder.

Lotus/Mios Blues o ny bok på G

Då har jag läst båda böckerna..Lite besviken på Del 2 Mios Blues..Var inte alls lika fängslande och beroendeframkallande som Lotus Blues..Redan i bok 1 hade jag mina aningar vem #Lucifer och andra inblandade var..Nu vet man hur det slutade iaf och jag är på G med tredje boken av Sofie Sarenbrant "Vila i Frid"
 
 

8pp

Idag var det honey som lagade middag och 8 pp blev det på tallriken..En rask promenad i regn och rusk hann vi också med..
 
 
 

Frusna bär

Gott mellanmål..frusna bär och banan samt en klick lindahls kvarg granatäpple..

Larm

 
Har du någon gång funderat på att skaffa larm till din bostad? Är du rädd för inbrott? Som ni vet finns det folk som inte kan skilja på ditt och mitt, och ger sig in i andras hem och tar vad de kommer över. Själv har jag aldrig varit med om det, men ni kan ju själva förstå hur man känner sig efter att någon varit inne i ens hem och plockat runt i ens tillhörigheter. Tar saker av värde och vandaliserar ens hem. En stor smocka skulle de ha och jag förstår mig inte på folk som sysslar med sådan här skit. Själv har jag aldrig använt larm då jag säkert hade glömt att jag hade haft ett och satt igång det varje gång jag kommit hem, pga att jag är alldeles för glömsk..Men det finns ju massa företag såsom CPGSecurity som erbjuder hjälp så man känna sig lugn i hemmets lugna vrå om man känner sig orolig för inbrott...

Brist i lusten..

Då vaknade man upp till hösten..Som att vända på ett blad vaknade man upp i dunklet och regnet står som spön i backen, det är nästan drunkningsrisk utanför min stängda dörr och en eka med flytväst hade varit till pass som livförsäkring. Ledig dag och den ska spenderas i soffan med Mios Blues..Jag är ju en bokmal på sommaren, när höst och vinter infinner sig försvinner min läslust totalt..Men det är nu jag ska försöka kedja fast den positiva känslan för böcker och plöja igenom några inman året är slut..Förstår inte att jag inte kan inse att läsa är lika avkopplande höst och vinter som en solig dag på stranden..

Så gott..

Idag gjorde jag en riktigt god röra till middag med kassler; bambuskott, lök, milda mat extra 4%  och paprika och persilja..Jag är barnsligt förtjust i mögelost så det blev pricken över i:et och till detta ugnsbakade morötter..Ser inte mycket ut för världen men så gott att det kunde serverats på den bästa restaurang..

Hjälp jag lyfter

Fy fan för den lede på ren svenska..Det är mitt betyg på proteinpudding med smak av caramel från Njie..Det var som att hälla ett kilo strösocker i munnen..Så fruktansvärt sött. Blev så illamående efteråt och magen blev som en spärrballong..Jag lovar att en brakskit skulle kunnat skicka mig till Kiruna..Inget att rekommendera då denna om något sätter igång ett sötsug om man inte har något..Den får full negativ pott så fem hammarslag av fem tvi vale..Sätter nu hopp till dennes kompis Proteinpudding choklad..Om någon vill äta denna på egen risk så är den 4 pp..Känns verkligen så ohälsosamt att trycka i sig hade jag kunnat vrida tillbaka tiden innan jag stoppade skiten i käften hade jag gjort det..

Ny vecka..

Ny vecka på G..

Morötter

Ugnsbakade morötter får så tummen upp...!!!

Promenix

Promenad avklarad..Lagom varmt och lite till skulle man kunna säga, men det är bara att ta sig i kragen ingen gör det åt en..

Soligt...

 Då var vi på plats igen, det är bäst att utnyttja solens strålar till fullo när den väl är framme..Testat Lindahls kvarg kokos idag (3pp) mycket god, så av den får man bunkra upp ett lager..

stranden och trevligt besök

Idag har vi spenderat dagen på stranden, vlken underbar dag..Sedan blev det grillkväll med Tajas och Jonnie mycket trevligt.. många diskussioner om både det ena och det andra och många goda skratt..allt från en gays syn på saken och mer där till och de tyckte vi behövde en ny flagga...
 
 

På en plats i solen

Då blir det en dag på stranden och ny pocket att sätta tänderna i..KEPLERS "Stalker"

I väntans tider..

Lördag och ledig helg, fint väder och här sitter vi i väntans tider och inväntar bästa lördagsnöjet..Melodikrysset..

Hemmagjorda chips

Det var längesedan jag gjorde egna chips ..Så mycket nyttigare än vanliga och inget fett tillsatt..Bara hyvla potatis på med salt och vitlökspulver och sedan  ca 10 min i micron. De blir så knapriga och goda...

Bättre än restaurang

Mums..grillat på menyn idag och tallriken innehåller 5 pp supergott och superlätt. .Ugnsbakade grönsaker med vitlök, potatis fläskfilé och champinjonsås på milda mat 4%..
 

Nog för att...

Det är ju dags att komma i de bättre vanorna, men jag måste erkänna att efter detta år av sambofälla och "jag åt vad jag ville" hade jag föredragit något knaprigare i glaset istället för morötter och gurka..Men det går..Det går..Så jag klagar inte..

- 1,3

God morgon..Man är ytterligare -1,3 kg lättare så 3,6 kg ner sedan förra måndagen så det går ju åt rätt håll..Dags för sista jobbardagen denna veckan sen blir det helg för hela slanten..

Mios Blues

Då var två dagars ledighet över och man ska infinna sig på jobb ikväll..Börjar morgonen med att börja på del två av Kristina Olssons böcker om Martin Benner, hoppas den är lika bra som Lotus Blues den gick knappt att lägga ifrån sig...Så himla bra...Den hade inte kommit ut i pocket än men biblioteket hade den som E-bok dock blir det inget läsande i solsken med paddan men är man nyfiken på slutet så är man :)

Middag på 20 minuter

Idag lagade jag middag på 20 minuter..Lax med pasta, spenat och sparris..Supergott att blanda spenaten med milda mat extra 4% och riven vitlök i..
 
10pp

Dottern på paj

Haft dottern på lunch idag denna viktväktarpaj är ju bara för god körde bara pajdegen idag o lade i på eget innehåll..Kycklingpaj med stekta grönsaker med en klick turkisk yoghurt med vitlök..Mums..
 
10 pp / portion pajen är för 4 personer. 

Promenad

Promenad avklarad så nu kan man återgå till att göra det minsta möjliga..

Sol

God morgon..Ännu en ledig dag och det ska inte hända mycket av intresse..Ska ge mig ut en runda innan det blir alldeles för varmt..Sen är det solstolen som gäller..

Varmt och skönt

Vilken varm och skön dag det har varit..Själv har  man blivit badkruka på äldre dar så jag har inte ens doppat fötterna..Till middag idag blev det ostbågspanerad kyckling,  ugnsbakade potatisklyftor och grönsaker, yoghurt sås med vitök och persilja..

Hinna ikapp tiden..

En varm runda idag och och såg att bregottfabriken slagit läger så jag gjorde ett besök och kände mig väldigt uttittad..Jag är ju sådan att jag vill ha en bättre tid på min distans varje gång jag är ute..Det är ju det som får mig att bli knäpp och att jag måste överträffa mig själv hela tiden..Om man tänker efter logiskt så tar ju tiden slut på rundan tillslut och ska man då göra den på noll minuter? Knäpp tanke som måste släppas .så idag var mitt mål att en timme ska den ta och den tog 58.43 minuter så det var ju inte illa pinkat och det är dessutom skönt att vara ute i det fina vädret och se sig omkring..Man behöver inte hinna ikapp tiden..Allt man rör på sig är bättre än att ligga raklång på sofflocket..

Nyfiken..

Första jobbarhelgen efter semestern avklarad och man är återigen värd lite ledighet..Det verkar som om sommaren hittat hit trots allt så man kan ju inte klaga på dåligt väder. .Ska börja dagen med några kapitel ur Lotus Blues vilken är lite svårt att lägga ifrån sig..Har bara läst några kapitel men är redan så himla nyfiken på vad allt egentligen handlar om..Sen får det bli en runda för att rasta fläsket..

Kyckling provencale

Idag blev det middag från ett recept från Viktväktarna Kyckling Provencale med sky..Supergott..Förra gången gjorde jag ingen mat från recepbanken men tänkte testa på lite..alltid kul med lite ny mat så man inte bara går i en slentrian..
 
4 Pers 10 pp/portion

Ny bok på G..

"Britt-Marie var här" är utläst och måste säga att den var sådär..Undra om någon bok av Fredrik Backman kommer bli lika bra som "En man som heter Ove"? Nu är det thriller som gäller och jag har börjat med "Lotus Blues" av Kristina Olsson första boken av två..

Så det så..

 
Idag när jag vaknade upp till ytterligare en ledig dag då jag hade planerat att ge mig ut på en runda var min första tanke: Jag orkar inte..Nä inte idag jag har ingen lust..Det vände ganska så snabbt då jag insåg att jag har hamnat i likhet med en flodhästs kondis..Jag var ju så på innan och sprang hur långt som helst utan att dö..Nu är mitt mål att orka springa igen jag vet att jag kan och jag vet att jag ska så är det bara..
 
 

-2.3 kg

Sedan starten i måndags har man lättat 2.3 kg visserligen bara 4 dagar men har denna gången valt fredagar som vägdag då jag hade måndagar tidigare..Känns liksom lite bättre fick tidigare då jag var med i VV dåligt samvete om jag stoppade i mig en del under helgen som jag visserligen hade hur många pp till som helst, men så kom vägdagen på måndag.. Jag hade dessutom tränat och sprungit så in i bomben och var väl värd det jag stoppade i mig..Så får det inte bli igen...Im back on track 

Allt har sin tid..

 
 
 
Allt har sin tid..Så även äggen..Ibland lyckas man och ibland inte..I dag var det dags för det perfekta ägget..

Livet i en glasbubbla

God morgon godingar!  Idag från 12 vankas det jobb fram till 20 vad skönt det hade varit med lite semester..Tyvärr har man ju redan avslutat sina veckor alldeles nyligen och det går ju inte att leva i en glasbubbla hela tiden. Nej man får tänka  framåt och man får tänka positivt,  och snällt vänta på ny semester nästa år..Inte lönt att gräva ner sig för det blir jobbigt att gräva sig upp igen..

Broccoliblandning

Gott..Broccoliblandning med ett paket Kelda ostsås 4 ostar 8% och kassler..
 
Per portion 8 pp

Uti skogen..

Då har jag och honey varit ute i skogen ett par timmar..Så det blev kantareller till middagen och hallon och blåbär till frukosten i morgon..Det är tur att man inte behöver leta efter sin föda i skogen varje dag..Men den som söker han finner :)

Paj

Fixat paj..Recept taget från Viktväktarna ( broccolipaj med kalkon)  bra till matlådor  4 portioner och 9 pp per bit..Jag bytte ut kalkonen mot kyckling..

soffpotatis.se

Otränad Deluxe..Jodå benhinnorna gör sig redan tillkänna  men skam den som ger sig. Man är ju tillbaka på ruta ett med kondisen, och man har varit en given besökare till soffpotatis.se..Man får skylla sig själv helt enkelt..
 
Omelett: 2 pp
 

Ledig

En ny dag och en ledig sådan..Bra början på första jobbarveckan efter semestern..
 
Frukost: 6 pp
 
 

Lyckokaka

Lagom varmt att promenera idag men det finns inga ursäkter...Idag fyllde sambons dotter Linnéa år och hade önskat sig kyckling med jordnötssås och lyckokakor..Jag åt ris kyckling och ugnsbakade grönsaker det är bara så gott speciellt med riven vitlök över eller mögelost och skjuts in i ugnen..
 
Middag : 7 pp

Igen..

 
Då har bananpankan fått komma fram igen..Mums är en favorit..Så gott...

På väg...

Japp då är det dags att få upp flåset igen..Man kan ju säga att man återigen stiftat bekantskap med motionen..Vi har varit ovänner ett tag men nu har vi rett upp det hela...

Dag 1

God morgon..Smekmånaden är över och det är dags att både börja jobba idag och ta tag i vikten igen..Jag är taggad till tusen så det blir inga problem..Jag vet ju att jag kan..Jag har ju hela min förra viktnedgång haft hur mycket tid som helst för att engagera mig i mat och motion..Innan var vi bara 3 hemma och nu är vi 6..Hur löser ni andra viktväktare när ni lagar mat till stora familjer? Det är ju jobbigt att göra en egen kastrull till sig själv bredvid..Det är ett måste för mig för att se portionsstorleken som jag skrivit om tidigare Jag kommer fortsätta att väga och mäta det är min grej liksom..
 
Frukost 6 pp

Det är dags

Nu har samboförhållandet satt sina spår jag slutade ju tvärt med Viktväktarna när jag träffade min sambo och det är dags att ta tag i kilona igen..I morgon är dagen D..Har återigen blivit viktväktare tycker att det funkade hur bra som helst och nu behöver man en spark i rätt riktning och jag kommer köra Pro Points igen..Har bestämt att inte ska bli lika maniskt som tidigare då det gick åt huvudet på mig med all mat och motion..Mina pattar försvann likaså röva och revbenen stack ut..Blev beroende av mina rundor och gymmet, fick ingen ro kunde varken vila slappna av eller sova..Nej lagom är bäst det värsta är att man inte ser själv när man blir för smal..Lagom är bäst och det ska vara lite att hålla i när åskan går...Nu är jag på G igen..

Favorit i repris. .

Idag blev det en favorit i repris..Beercan chicken..Supergott och kycklingen blir så himla mör och saftig..Till detta blev det guacamole sallad och majs..

Som Nils Holgersson

Borta bra men hemma bäst..Semestern lider mot sitt slut och på måndag börjar man att jobba igen..Så mycket vi har hunnit med dessa 4 veckor..Fyra veckor ledighet om året är man väl unnad..Vi har utnyttjat vår semester till max som en modern Nils Holgersson ungefär  utan utan gås så har vår Kia Sorento rullat ca 350 mil..Vilket underbart land vi lever i..Vi lever i fred vi har allemansrätt och otroligt fina smultronställen.. Vi har haft tur med vädret men glöm inte bort att man kan ha roligt även om vädret inte går oss till mötes..Lite regn om det skulle komma har ju faktiskt ingen dött av..Det blir vad man gör det till och inget blir bättre av att man gnäller..Ta vara på livet och allt därimellan..
 
Vi startade vår semester med Ängelholm Båstad och Hovs Hallar.Sedan följde: Taberg , Brahe Hus, Gränna och hela Visingsö och Falks Grav..Sen var det Harlösa och vi besökte Hjularöd slott där de spelade in julkalendern Greveholm och efter det Citadellet i Landskrona.
Nästa trip begav sig till Katthult för att hälsa på Emil och vi åkte vidare till Runkesten Bullerbyn Timmernabben och vi landade på Öland Saxnäs Camping..Vi åkte från Långe Jan till Långe Erik och såg allt där emellan..Efter två fantastiska dagar på Öland avslutade vi med Kalmar slott sedan åkte vi hemåt igen..
 
Nästa trip gick till Karlskrona och två nätter på Scandic Hotell..Vi besökte Kristaniopel  en supermysig by och vi körde livsnjutarevägen till Torhamns Udde. .Brändaholm var verkligen ett fantastiskt ställe som du måste besöka om du besöker Karlskrona skulle kunnat stanna där hela dagen för att njuta av dessa små kollonilotter som var som taget från ett vykort..Vi hann även med öarna Senoren, Sturkö och Tjurkö samt en båttrip till Aspö där vi besökte Drottningskärs Kastell. .Måste verkligen rekommendera Restaurangen Stars and Stripes  i Karlskrona deras hamburgare med lökringar var toppen..
 
Efter Karlskrona styrde vi kosan mot Ystad och gick i Wallanders fotspår såg Ales Stenar Kåseberga hamn där vi åt en god makrill med potatismos som inte gick av för hackor..Vidare blev det Simrishamn och Kiviks Musteri ..Vi spenderade två nätter på Ystad Camping (tidigare Sandskogens Camping)
 
Emellan allt en dag hittade jag min första kantarell. .
 
Vi har hunnit med lite fiske och grillning, krabbfiske och golf med nära och kära..
 
Vi beger oss sedan med vårt tält lyxkåken återigen ut på nya äventyr..Första stopp är Fjällbacka..Vilken underbar by och det var kul att besöka då man läst böckerna och sett filmerna av Camilla Läckberg. .Vi besökte Kungsklyftan eller jävulsgapet som det kallades när Ronja Rövardotter spelades in där..Sedan gick vi i Camilla Läckberg fotspår och bara njöt av allt det mysiga..Efter det checkade vi in med lyxkåken på First Camp Solvik vilket var vårt hem under 3 nätter...Vi hann med Grebbestad, Hunnebostrand,  Kungshamn, Smögen. Vi fortsatte med färja till Skaftö där vi besökte Grundsund där de spelade in serien Saltön älskar den serien så det var så kul att se..Det var så vackert..Vi åt räkmacka på "Lilla Hunden" från serien..hette ju Pelles Rökeri på riktigt..Vi besökte nästa dag Mor Lenas stuga som låg vid Sotenkanalen..Tanums hällristningar stod på tur och vi gick runt en led som visade olika  bilder från Bronsåldern ca 3000 år gamla som är ett världsarv och enligt dem är i liknelse av Egyptens pyramider..Sen gick vi wild & crazy och körde till Oslo jag ville besöka Holmenkollen enda sport jag kan se på är backhoppning och det var en enorm känsla att stå bredvid denna jättebacke ,  nu förstår man hur hög den är...Hjärtat ville besöka Karl Johans Gt ..och vi hann med en promenad i Oslo med slottet mm sen bar det tillbaka till Solviks camping..Nu har vi landat i hemmets trygga vrå och jag kan bara säga att jag är supernöjd med vår semester jag har fått se så många underbara ställen som gett harmoni åt själen..Nu har vi några få dagar kvar tills man är tillbaka i verkligheten..Det är när man känner sig utarbetad och trött man ska tänka tillbaka och vara glad att man upplevt sommaren som gått..sommaren 2015....
 

Wild & Crazy

 
 
 Idag tog vi dagen som den kom o hamnade först i Mor Lenas stuga..Enligt sägnen sägs att hon bott där ensam med 8 barn i detta lilla hus på knappt några kvadratmeter..Efter henne skulle en gubbe med sina 3 söner bott där och han flyttade därifrån 1923..Huset låg mysigt vid Sotenkanalen och man kan undra vem som flyttar in härnäst? Vi rullade vidare till Tanum och tittade på Hällristningarna vilket var intressant och det fanns ett museum och en vandring med stopp vid olika målningar. Det fanns även en stenåldersby uppbyggd..Strömstad blev nästa stopp och sen var vi lite wild & crazy och fortsatte till Oslo jag gillar ju att titta på backhoppning så vi tog en tur till Holmekollen, vilket var så häftigt att se.mäktigt att stå bredvid och verkligen värt ett besök..Ytterligare ett ställe att bocka av innan man dör..Vi avslutade rutten med en promenad i Oslo innan vi rullade hem mot lyxkåken igen..I morgon rullar vi hemåt efter ett par fantastiska dagar..Har sett så mycket fint och vårt underbara land har så mycket att erbjuda..Jag har funderat på under resan eftersom jag gillar små fiskebyar med små röda bodar och gamla hus, om folk som bor i dessa idyller uppskattar utsikten de har lika mycket som vi turister gör eller blir man hemmablind? Hur som helst finns det mycket kvar att se av Svea Rike men på måndag väl tar verkligheten och nu måste vi vila upp oss då vi har haft ett par hektiska veckor..Man skulle behöva lite semester efter semestern...

Många stop idag..


 
Idag startade vi med Skaftö (Grundsund )som serien Saltön spelas in..Vilket underbart ställe mycket var ju omgjort sedan serien spelades in men vi var vid Blomgrens tobaksaffär som numera är fik och Johannas lägenhet som ligger ovanför affären..Bänken som Johanna sitter på och bedyrar sin kärlek till Blomgren är utanför Ica butiken...Jag älskar svenska serier så det är kul att få se ställena på riktigt..Vi åt lunch på "Lilla hunden" som i serien ägs av Kabben och Sara börjar jobba där..Det blev en god räkmacka innan vi traskade vidare... 
 
 
Vi fortsatte till Lysekil men jag föredrar små pittoreska ställen så här blev vi inte så länge men de hade god glass :) Sista stoppet blev smögen och Smögenbryggan mycket trevligt ställe handlade med oss lite av havets läckerheter hem till tältet hos Göstas fisk & skaldjur..Ett bra slut på denna dagen..I morgon väntar nya äventyr..
 
 
 

Västkusten

 
 
Igår var en underbart fin dag..Vi åkte hemifrån runt kl 7 och var uppe i Fjällbacka kl 10 vilket underbart ställe..Man kan titta på husen hur länge som helst det är ju bara så vackert..Har ju läst alla böcker och sett filmerna av Camilla Läckberg  så det var riktigt kul att besöka detta ställe. Vi besökte också Kungsklyftan eller Jävulsgapet som det kallades i filmen Ronja Rövardotter..Uppe på berget hade man en enorm utsikt över byn..Vi åkte sedan vidare till Grebbestad och Hunnebostrand sedan checkade vi in med kyxkåken på First Camp Solvik där vi ska spendera ett par nätter..Idag vankas nya ställen..
 
 
 
 

Homemade

Igår testade vi hamburgepressen och den fungerade ju utmärkt..Till hamburgarna blev det ugnsbakade potatisklyftor med riven vitlök.. Gött

Homemade

 

RSS 2.0