Alcatraz

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)
(null)

Idag åkte vi över till Alcatraz! Det var lite grått när vi kom dit men sen blev det blå himmel och sol, så gott! Viken grej att besöka, det har varit min dröm och kan knappt tro att jag varit där! Vet inte riktigt vad man ska säga det var en konstig känsla att gå runt där inne! Vi gick en guidad audio tur som var riktigt bra! Den berättade olika historier och hur man skulle gå! Fantastiskt kul att ha fått komma hit trots att det är en tragisk plats! Vi fick vara med om Cell öppning och såg även Al Capones cell! Vi pratade även med  William Baker  som var där och signerade sin bok! Han var fånge #1259 och satt på Alcatraz 1957-1960. Verkligen en upplevelse att få besöka denna plats! I morgon åker vi vidare mot Los Angeles igen och vi ska åka Highway , kommer köra halva vägen och ta in på hotell över natten för att på fredag åka vidare!  

Hop On Hop Off

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)
Igår köpte vi biljetter till Big Bus Hop on Hop of! Verkligen bästa sättet att se en storstad på! Vi hade tur som fick Donna som guide så rolig! Jack vat bästta chauffören och det märktes att de verkligen gillade sitt jobb! Vi fick se olika inspelningsplatser för filmer och en massa annat väl värt pengarna! Vi hoppade av i Chinatown och åt lunch och gick runt lite! Sedan tog vi bussen tillbaka och besökte Buena Vista där San Franciscos bästa Irish Coffee fanns! Det stämde verkligen, den godaste vi har druckit! Sen trodde vi att natten till idag skulle vi åka till Alcatraz! När jag tittade på biljetten ser jag att vi tagit fel på datum och att vi missat utflykten! Så det var bara att köpa nya biljetter och idag kl 12 bär det av! 
(null)


San Francisco

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)
Igår lämnade vi Las Vegas för att fortsätta vår bilfärd till San Francisco! Vi tog vägen förbi Las Vegas skylten inan vi gav oss iväg! Resan skulle ta ca 8 timmar men det tog det dubbla alltså 16 timmar! Det var kö 8 timmar och det var nog bland det värsta man varit med om under en bilfärd! Gick kanske i 10 km i ca 2 timmar på vissa ställen! Det var galet vilka köer det var och de kom från alla håll och kanter! Kanske var det en dum dag att ge sig ut  på vägarna när det var Thanksgivinghelg! Men hur som helst 16 timmar senar närmare 02.00 checkade vi in på världens gulligaste hotell: San Remo Hotell! bara älskar detta Hotell redan! Så mysigt och gammaldags! Rent och snyggt och inte alls några problemmed delad toa och dusch! Tvärt om faktiskt känns som taget ur en film :)  vi har tvättat en maskin tvätt och utforskat alla gratis förmåner här som duschtvål schampoo, makeupborttagnings servetter, gratis kam tops pads och munskölj samt lotion och även gratis massagestol.  Sedan finns det gratis kaffe, vatten te eller choklad med tillbehör! Muffinsar och godis finns det för den som vill ha! Idag har vi promenerat till Lombardstreet som är världens  krokigaste gata och där har även ett flertal filmer spelats in! Efter det besökte vi  Fisherman's Wharf och besökte Pier 39  som är känd för alla Sjölejon som solbadar där! Efter lite mat och öl blev det en tur med cable cars! Dessa kabelspårvagnar har man ju också sett på film och det pirrade till i magen  när mam åkte upp och ner för de långa och branta backarna! En superhärlig dag med ställen man nu kan bocka av att man sett! I morgon väntar nya äventyr! 
Hoover Dam & Grand Canyon South Rim Arizona

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)
Idag besökte vi Hoover Dam och Grand Canyon South Rim Arizona! Hoover dam var kul att se men inge mycket mer! Men kul att att sett det och det låg inte så långt ifrån Las Vegas! Men sen blev det åka av, 5 timmars bilfärd för att besöka Grand Canyon South Rim! Vi kom dit ganska så sent och hade missbedömt vädersskillnade och kom dit i shorts och kortärmat! Ja man kan säga att det var ju bara vi som kom lättklädda och de andra hade både mössa och täckjacka! Kan förstå om de undrade om vi hade rymt nånstans ifrån! Vi fick gå till shopen och köpa en varm tröja! Parken var stor och man fick ta shuttlebussar att åka med till de olika stoppen! Bussarna var gratis men man kunde även köra runt med bil! Rekommenderar inte att köra dit och tillbaka till Las Vegas på samma dag, det var så lång bilresa 10 timmar totalt! Men vilken upplevelse så mäktigt att det är svårt att smälta, en underbar plats! Rekommenderas verkligen! I morgon åker vi till San Fransisco!

Pawn Stars & Las Vegas Strip

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Igår gjorde vi ett besök i Pantbanken Gold & Silver som är känd från tv, tyvärr fick vi inte träffa Rick Chumblee eller Big hoss! Rick skulle under kvällen stå i baren i sin restaurang som låg igemte pantbanken men vi hade andra planer för kvällen! Riktigt kull att få se stället och man könde igen både butiken och vakten som stod utanför! På kvällen gick vi in till Las Vegas Strip oj vilken gata! Vi besökte casinon och affärer såg även Bellagios fontänshow och tog en öl på Hard Rock Café! Det kryllade av folk och detta var verkligen en upplevelse att få gå omkring i alla blinkande neonljus! 

Las Vegas

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)
I morse lämnade vi Los Angeles för att köra vidare till Las Vegas! Vi hamnade på vägen i Barstow där det fanns en massa outlet butiker och vi shoppade loss ett tag! Vi åt supergod mat från Panda Expres och körde sedan vidare mot staden som aldrig sover! Det tog längre tid än vi trott att komma fram då det var vi och 800 andra som körde samma väg! Det blev kö och snigelfilskörning i flera mil men det var ju inte lönt att  hänga läpp! Vi njöt av den vackra utsikten  som följdes åt hela vägen och sjöng en och annan allsång. Vilken mäktig kkänsla att se alla dessa berg! Väl framme i Vegas checkade vi in på vårt hotell Days Inn och vi började med  ett dopp i poolen! Provade på spelandet och spelade upp hela 4 dollar.Giick sedan ut på stan och man blev ju allldeles srum, vilken häftig stad! I morgon blir det lite sevärdheter och vi ska även leta  upp "Pawn  Stars" har sett alla avsnitt med dem så hoppas att man  kan träffa på dem! Nu blir det sova av, i morgon väntar nya äventyr!

En fullspäckad dag

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)
I morse åt vi frukost på Denny’s och sedan åkte vi upp till Griffit Park! Tyvärr var det lite disigt över staden så man såg bara skydkraporna som konturer! Sedan gick vi till Hollywoodskylten och det var en väg av inte dess like! Tror man gick ner 10 kg vilken väg, backigt som bara den! 1,5 tim promenad dit och lika långt tillbaka! Varmt och solen har bränt mig rejält i ansikte, jag skulle kunna knäcka extra som stopplykta! Efter denna förmiddag åktevi till Universal Studios igen, vi hade förklpt 2 dagarsbiljetter hemifrån! Åkte Harry Potter och Simpsons riktigt bra attraktioner långa köer till allt! Nu är man helt slut och det är dags att sova. Imorgon bitti checkar vi ut för att köra till Las Vegas  och spendera några dagar där inkl Grand  Canyon!

Hollywoodskylten Universal Studios & Hollywood walk of Fame

(null)
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)
Igår åkte vi upp till Hollywood skylten och efter det var vi på Universal Studios, vilken härlig solig varm dag med mång sevärdheter! Vi sa igår att det är lite overkligt och man knappt har fattat att man är här! På kvällen besökte vi Hollywood Walk of Fame!

Semester

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)
Äntligen är vi på plats iLos Angeles! Vi fick sjuts till Malmö tog tåget till Kastrup och vi åkte vidare till Hotellet vi skulle övernatta på!  Vi var tidigt i väg måndag morgon för att checka in för att flyga till  Schweiz! Därifrån blev vi lver en timme försenade innan vi kunde lyfta mot Los Angeles! 10’timmars restid framför oss vilket gick förvånansvärt snabbt!. Inget fattades och det fanns hur mycket mat och vin som helst och allt ingick i priset!  Väl på Lax flygplats var det dags att ta sig igenom kontrollen! Hade lläst på många resesidor hur otrevliga  många uppfattades! Själv hamnade jag i en egen kö och Inger och petter kom in  en bra stund innan mig! Hamnade hos en riktigt trvlig nubbe och det gick snabbt att komma in! Han kollade pass och Esta bad om fingeravtryck och fotografeade . Frågade vad mitt syfte till resan var hur länge jag skulle stanna och om det var mitt första besök i USA! Det gick snabbt och smidigt och han önskade mig en trevlig semester  i USA,  man hade ju varit lite  nervös i onödan och man ska nog inte läsa förmycket vad folk skriver! Vi landade kl 16 lokal tid 01.00 vår tid och det var bara att dra tillbaka 9 timmar och  ta oss vidare med buss  till stället vi skulle hyra bilen på!  Sedan vidare till vårt Motell handlade lite för idag då vi ska spendera hela dagen på Universal Studios! Vaknade redan kl 04.00 så det blir säkert en  lång underbar  dag i:)

Snart bär det av!

(null)
(null)

Har varit dålig på att blogga det senaste! Har haft fullt upp och dessutom varit supertrött! Nu är det snart dags för 3 veckors semester och på måndag bär det iväg till USA! Har ikväll varit och hälsat på mina godingar! Sjuka som vanligt, verkar inte finnas nån hejd med förkylningarna och feber! 

RSS 2.0