Bokmässan 2019

(null)

(null)

(null)

(null)

Idag mådde jag mycket bättre och vi åkte till Bokmässan i Göteborg! Väldigt mycket folk idag. Höjdpunkten idag var Ernst! Fångade på bild idag blev även Fredrik Belfrage Åsa Hellberg, Emma Hamberg, Glenn Hysén och Jan Guillou och Leif Mannerström! 


Man kan inte mer än älska Ernst, lika mysig som på TV! 
(null)

(null)

(null)


Dunderförkylning

(null)

Då åkte man på en dunderförkylning för ett par dagar sedan och man hostar tills man nästan spyr! Lagom kul med feber och höjdpunkten på året är det dags för i morgon nämligen Bokmässan! 

Bio: Ad Astra

(null)

Ikväll var vi på Bio igen och såg Ad Astra med Brad Pitt! Det var ett tag sedan jag såg honom i en film! Den var bra och får 7/10.

Bio: Rambo Last Blood

(null)

(null)

Ikväll var vi på bio och såg: Rambo Last Blood. Riktigt bra, än är det krut i gubben.  Denna är ett måste om man i ungdomen såg alla de andra filmerna! 

En väska är bra till mycket

Som företagare vill man kanske någon gång visa sin uppskattning till både kunder och anställd personal. Det finns ju en massa saker att välja emellan. Om jag hade fått välja så hade jag valt väskor med tryck. Man vet aldrig när man behöver en rejäl väska. Kanske när man ska åka bort över en weekend eller som jag på lördag då jag ska på bokmässan i Göteborg. Förra året så förköpte jag mig totalt. Jag hade min kånken  med mig och trodde att den skulle räcka. Ack vad jag bedrog mig då man med fullproppad väska och två stora kassar steg ut från Mässan i Göteborg. På lördag är det dags igen och jag måste nu fundera på om jag ska ha en större väska med mig, så jag kan shoppa loss rejält. Jag känner ju mig själv och jag älskar ju böcker, så måste fundera på hur jag ska få plats med allt. Jag tror att fler än jag hade uppskattat en bra väska. Det händer ju ibland att folk vill låna en väska dessutom och det är ju bra om den kommer till användning. Så om jag vore en företagare som skulle ge uppskattning till mina anställda så hade en väska kommit väl till pass.

Helg

(null)

Äntligen färdigjobbad för denna helgen! Så när  andras helg tar slut så börjar min! Lyx deluxe och är ledig måndag och tisdag! På lördag är det äntligen dags för Bokmässan i Göteborg! 

Westins bageri & Kafé del 3

(null)

Visste inte ens att det fanns en bok 3 av Westins Bargeri & Kafé så glad man blev att man hittade den av en slump! 

Underbart

(null)

Underbart väder och det är 22 september! Jobbarhelgen avklarad och nu vankas 2 lediga dagar! 

New York

(null)

Idag fick vi äntligen tummen ur baken och har iallafall bokat flygresan till New New York så i slutet av april är det dags! 

Champinjonburgare

(null)

(null)

Idag testade jag denna champinjonburgare! Jag gillar ju även champinjonbollarna de är så goda! Denna burgare hade smak av rökt paprika jättegod! Använde bönbröd till och Larsa kvarg som dressing 4 sp.

Gott

(null)

Idag blev det bananpannkaka till mellanmål! Man borde göra det oftare för det är ju så gott! Till detta 1 dl vaniljkvarg utan socker från Lindahls!

Bakning

(null)
Idag blev det lite baka av! Bönbröd är alltid gott att ha hemma! Äter ju alltid knäckebröd så detta är gott som omväxling! 

Plugga hemma

(null)

Idag blir det att plugga på hemmaplan så bäst att sätta fart så man får något gjort! 

En tur till Ullared med Godingarna

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Idag blev det en tur till Ullared med Godingarna! Var lite folk så perfekt att gå omkring där idag! Jayden vet precis hur man fjäskar för mormor så han får vad han vill ha! Idag blev det en traktor! 

Godmorgon idag blir det Ullared

(null)

Idag är en ledig dag och det är man ganska så fantastiskt glad för! När man tittar ut i morse ser det ut som om det varit första frostnatten sedan sist! Hade tänkt mig en lugn läsardag men dotter och barnbarn vill till Ullared så det får man ju nappa på, blir en trevlig dag! Om man har tur så kanske man tom hittar en bra bok eller två!

Bio - Downton Abbey

(null)

Underbart att se detta gäng igen, älskade serien och filmen var så bra! 

Sånger i Skymningen - Camilla Davidsson

(null)

Dags för bok 4 om Emma "Sånger i Skymningen" av Camilla Davidsson! 

Brännvinsflaska

(null)

Tänkte bara dela med mig av min mormor och morfars gamla brännvinsflaska! Väl bevarad och har suttit i ett sånt där hemmavirkat överdrag som såg ut som en pudel om någon minns? 

Hämtat utemöbler

(null)

(null)

Idag hämtade vi upp ett par utemöbler till nästa sommar! Hann även med en runda till tippen! 

Äntligen ledig helg

(null)

Äntligen har man en ledig helg! har haft fullt upp 2 veckor så nu får man bara njuta av livet, idag räknas inga points! 

När det är dags att vandra vidare

Vi föds och vi dör så har det ju alltid varit och kommer så förbli. Man kan ju undra vart man hamnar efter man har lagt näsan i vädret och lämnat jordelivet. Det är ju faktiskt ingen som vet förrän den dagen kommer. Man får väl hoppas att man inte kommer en trappa ner iallafall till han med horn om han nu finns. Det man som död inte är medveten om är allt som kommer efter. Allt som måste göra avslutas och fixas. Man får hoppas att man har någon som tar hand om allt när det är dags. Själv hoppas jag att man ställer till med en riktigt trevlig fest och har kul när jag tjillevippen. Men man har ju ett förflutet, ett hem en massa saker på lager som man samlat på sig under en livstid. Allt måste ju ta vägen någonstans och det är kanske inte säkert någon vill ärva allt. Antingen kör man allt till tippen eller så låter man någon annan ta hand om det. Det finns de som exempelvis bohagstjänst som hjälper till med dödsbo i Skåne. Varför göra mer än man behöver. Man har nog med att sörja den man mist. Kan ju vara skönt med hjälp med städning av boendet till den anhörig med och ha mer tid till annat.


Skoldag igen

(null)
Idag var det skoldag igen och kursen startade på riktigt med  lektion! Nu har man hållit igång sedan förra veckan, bara jobb i morgon sen ledig helg... DEN BEHÖVS! 

Samverkanskonferensen ”Är digitalisering svaret” Halmstad Högskola

(null)

Idag har jag varit på Samverkanskonferensen "Är digitalisering svaret" på Halmstad Högskola intressant och givande! 

Samverkanskonferens ”Är digitalisering svaret”

(null)


Godmorgon! Idag blir det en dag på Halmstad Högskola.  Samverkanskonferens " Är digitalisering svaret" kan nästan vänja mig att inte jobba, full rulle denna vecka och i morgon är det skola igen! 

Att handla

(null)

Näe vad trist det är att handla! Vi har ju inte hunnit beställa mat denna veckan då man haft fullt upp! Så idag blev det ett nödvändigt ont... Handla! Kommer inte göra det igen på ett bra tag, tacka vet jag att handla över nätet så man bara kan hämta upp det när det är packat och klart!

Facklig utbildning dag 2

(null)

Idag var det andra och sista dagen på Medlemsutbildningen med Kommunal! Har varit riktigt trevligt och givande och man kanske skulle bli Arbetsplatsombud? Mycket man fått lära sig som man inte hade en aning om! 

Facklig utbildning

(null)

Då har jag och min kollega avklarat vår första dag på fackutbildningen med Kommunal av två!  Har varit en mycket trevlig dag och kväll! 

När man varit duktig

(null)

Nu har man ju varit duktig en hel vecka till och ikväll smakade vi dessa små minimajskakor! 6 sp/påse. Kommande vecka kan bli en liten utmaning då jag måste äta ute 3 ggr! Men det ska väl gå, det är bara att göra smarta val!

Het coleslaw

(null)

Idag blev det kycklingfärsbullar med het coleslaw och potatis...Mums! 

En runda med dottern

(null)

(null)

Idag blev det en 5 km runda med dottern efter jobbet!

IT Chapter 2

(null)
 

Idag blev det Bio & vi såg IT Chapter 2. Bra film och lite bättre än 1:an men alldeles för lång att se på Bio! Efteråt blev det blev det lite vin på Bulls uteservering! I morgon dags för jobb igen innan man åter börjar på en ny fullspäckad vecka!

Bo på ett slott för en kväll

Har du någon gång drömt om att bo på ett slott? Ett stort slott med en massa rum i olika stilar? Helst lite gammalmodigt där varje rum har sin egen historia! Jag tänker liksom sådana där slottsrum som man ser i serier och filmer. Stora breda sängar  med höga sänggavlar? Sänghimlar av plysch tjocka täcken och fluffiga kuddar! Möblerat som om det vore från sekelskiftet! Häftigt tycker jag! Tapeterna blommiga, stora vida speglar som fått se mycket i sina dagar! Kanske har det varit bal på slottet! Finklädda gentlemän med frack och hatt! Damer i vida klänningar uppsatt hår och diamanter runt halsen och en och annan tiara av guld! Maten uppdukad på långbord med stora karaffer med vin! Fruktfat ostar och annat som hör festen till! Porslinet arvegods från svunna tider och bestick i glänsande silver! Efter maten bjöds det upp till dans och man dansade in på småtimmarna! Ja drömma om ett besök på ett gammalt slott kan man ju göra! Men numera finns det ju även andra saker saker som man kan göra på ett slott! Hyra konferenslokal tex! Du som företagare kanske skulle kunna lyxa till det för dina anställda och ha möte på ett riktigt fint slott, det skulle nog uppskattas tror jag!

(null)

Skola och promenad

(null)

Idag var det första dagen i skolan 10-15 bara information men man var lagom trött i bollen! Blev fläskytterfilé med potatis sås och stekt lök till middag (6 sp) sen blev det en promenad på det! 

Änglarna dansar i gryningen


(null)

Då var det daga för del 3 om Emma, innan det är dags att bege sig qe sig till skolan! Så härliga böcker att man helat hade velat ha tid så man kunde sträckläsa dem! 

Skolbänken

(null)

I morgon är det dags att sätta sig i skolbänken igen! Har kommit in på Specialistundersköterska inom välfärdsteknologi. Man kan ju säga att det inte var igår man gick i skolan, men ska bli spännande! 

Angel has fallen

(null)

Ikväll blev det Bio "Angel has Fallen" med  Gerard Butler och Morgan Freeman riktigt bra precis  som de andra filmerna "Olympus has fallen" & "London has fallen"   

Matlådor

(null)

(null)

En ledig dag går fort! Har iallafall hunnit med att klippa mig och se några avsnitt av Desperate Housewives! Blev några matlådor också. 

Röd linssoppa med pasta 4 sp.

The Affair

(null)

Nu när vädret börjar bli till det sämre så kan man ju ta tag i lite serier igen! Äntligen är säsong 5 av "The Affair" på G på HBO. Så bra, har du inte sett så se!

Stuvad vitkål & grillad kycklingfilé

(null)

Det var längesedan vi gjorde stuvad vitkål så det fick det bli idag, så himla gott! Till detta grillad kycklingfilé majs och paprika!

2 sp

En kväll hos dottern

(null)

(null)

(null)

Igår hade vi en supermysig en/kväll hos min dotter! Hon bjöd på kycklingssoppa o vitlökssbröd o gott att dricka! 

Ugnsstekt kotlett i sås med sting

(null)

Ikväll blev det gotte!
Ugnsstekt kotlett i sås med Sting 

Libapizza

(null)

(null)

I fredags blev det libapizza. Varje pizza 22 sp som hittat nästan o supergott! Ena pizzan med salami o andra kalkon.

Stopp i avloppet?

Att få stopp i avloppen är inte så roligt för det har man ju varit med om ett antal gånger. En gång blev det faktiskt en gång för mycket. Det är många år sedan detta hände men man kommer aldrig att glömma det. Det började med att det var svårt att spola. Man tänkte inte så mycket på det men med tiden så började det att lukta lite smått avlopp. Tiden gick och tillslut gick det inte att spola alls och det var totalt stopp. Det började lukta mer och mer avlopp och när man öppnade dörren ner till källaren så kom det en oerhört äcklig stank. Vi behövde en avloppsspolning, efter avloppsspolningen så fungerade det ganska så bra ett tag tills det var dags igen. Det var stopp i avloppet igen och det luktade lika illa som förra gången då man öppnade dörren ner till källaren. Gick ner och kollade i källaren men såg ingenting. Det började lukta mer och mer och tillslut fann vi vart lukten kom ifrån. Ett rör hade gått söner och jag kan lova, det var ingen vacker syn man fick i ett förråd under toaletten. Jag tänker inte gå in i detalj men det var inte vidare trevligt. Bäst att man ringer slamsugning i tid.


RSS 2.0