Biskaya Baskenland

Jag skulle bege mig ut på mitt livs äventyr, jag hade bestämt mig för att rädda dromedarer i Biskaya, sen skulle jag leta mig vidare genom skogar och snår och skaffa mig livserfarenhet i denna djungel av individer. Jag sålde min kolonilott som jag hade haft i många år. Ja hade lagt ner hela min själ & rustat upp från koja till slott. Jag hade odlat fram en fin trädgårdsodling och jag var mest stolt över att vara ordförande i SKTF = Svenska Koloni Trädgårds Föreningen. Jag hade sålt lotter på fritiden och fått ihop en rejäl summa så vi kunde odla rädisor efter vart vi bryggde hemmagjord rädissnaps (Det gjorde succè på systemet, som ville vi skulle exportera långväga med de rosa flaskorna) Som avskeds present från mina koloni vänner hade jag fått en eka som var gjord utav en urholkad trädstam. Det var mitt färdmedel på min resa.

Vid kajen spelade wild orchestra deras 8:e symfoni: Ro ro till fiskeskär..Jag fällde en tår (som nog mest berodde på den gula löken som jag hade lagt i min högra ficka, hade hört det kunde rädda mig undan faror. Faror som senare utan min nuvarande vetskap skulle hota mitt liv) Jag stod där stolt i min figursydda krokodilskinns dräkt & min rosa basker (som var en hyllning till våran enorma succé med rädissnapsen) Jag hoppade i min båt och ställde in den på Latitud 44 och Longitud -2 (Jag var bra på navigation) jag stämde upp till skönsång :

Då är det farväl till släkt & vänner & alla som jag känner, för sådan är moralen i svenska jämmerdalen..En trudelutt jag hade snått av Björn Afzelius som passade bra dagen till ära..

Jag slängde en flaska på båten & döpte den till Katamaranen.. sen gav jag mig av..

Väl framme i Biscaya var jag glad över att jag hade tränat upp mina biceps, jag hade innan jag rodde iväg en omkrets som en petflaska nu hade jag överarmar som Arnold Schwarzenegger. Jag hade utan några problem kunnat gå en match i tungvikt mot Rocky Balboa. Men eftersom boxning inte hade varit min starka sida så gav jag upp tanken omedelbart. Jag hade annat att sysselsätta mig med.

Jag gick iland & såg en person som iaf hade ett trevligt yttre & frågade: "Where can i find the dromedar" Mannen tittade lite konstigt på mig & skakade på huvudet. Jag sa igen: "im here to save the dromedar" Mannen stapplade sig fram på engelska & svarade: Dromedar are you nut nuts? it´s in Northern of the Africa.. Han pekade finger åt mig och försökte sparka mig på smalbenen, det var då jag slängde lök på honom, jag är på fullaste allvar säker på det räddade mitt liv.

Jag hade blivit lurad, lurad så in i vassen av Mustapha...Det var han som hade gett mig vägledning i mitt sökande för att rädda dromedarerna. Jag förstod nu att han igentligen bara var ute efter mitt enorma imperium där hemma. Han ville ta över min post som ordförande för SKTF..Han ville bedriva exporten med rädissnapsen.

Snart var jag hemma igen..Jag skulle rädda mitt imperium...

© Jessica


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0