Framtiden i ett nötskalJag satt som i trans och beskådade kristallkulan. Jag var på besök hos en andebesvärjare och en siare med horn som hade växt enormt den senaste tiden. Rosita höll cermonier om att nedkalla demoner och var en stolt ägare till de vises sten. En sten som inom magin var ett åtrovärt byte som alla ville ha i sin ägo. Att spå i kort var hennes stora passion. Det var efter att spådomen i kaffesumpen slagit in som hon mötte Glenn. Han hade horn och var en glidare på den skimrande vägen och överbeskyddare för de tio magikerhusen i Legio Colonan.

Vi satt i en dunkel källare med ljus av ett snart nerbrunnet stearinljus och väggarna pryddes av symboler i olika färger. Vi satte oss vid ett runt bord. Glenn hade minsann doktorerat i magi och han hade även producerat en fladdermus jingel i sin studio. Den gick på repeat och jag blev tillslut så trött på den och ville bara skrika: stäng av skiten för fan. Men när han sedan berättade att Arne Weise hade med en slinga mungiga i det förbannande oväsendet kunde jag inte förstöra hans verk med vad jag igentligen tyckte om den.

Rosita blandar sin tarot kortlek men stannar plötsligt upp och säger: Jag känner en hyperdimensionell förbindelse. Jag gnuggade mej lite på ena knogen och sa: Är det samma som en resonansfrekvens i svenska flygvapnet? Jag såg Glenn höja ena ögonbrynet med en svart blick, jag rös och fick tuppaskinn han fick mig att sansa mig och hon fortsatte:

Ditt kärleksliv är ruttet, det finns en man som du är förälskad i han anade oråd, det var därför han tog första bästa färja till Gotland. Om du tror det kommer dyka upp nån ny så kan du vara säker på att det kommer att gå käpprakt åt helvete. Du kommer vara evigt dömd till det bittra singellivet pga av din grava dumhet och ditt ofördelaktiga utseende. Du kommer snart att bli arbetslös men kommer att få hjälpa hemslöjdsföreningen med att väva rutiga dukar till dom intagna på Kumla anstalten, och du kommer sedan få huvudet fullt av löss. Du var i ditt förra liv en häxa med flätor, du levde på övervattnade örter och hade en missbildad vårta på ena näsvingen. Du kommer senare framöver skapa ett forum för fårskallar och anordna gårdsfester för A-laget. Du kommer leva fattig som en kyrkråtta och ha ett helt jävla fantastiskt ruttet liv helt enkelt.

Jag kände mig genast bättre än innan jag kom och visste nu jag skulle gå en fantastisk framtid till mötes.


© JessicaKommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0