Käpprakt åt helvete!!!Jag satt och filade på filifjonkan när jag fick världens idé, jag skulle skaffa mig ett jobb å det kunde ju inte gå mer än käpprakt åt helvete. Jag snurrade på mej skorna å traskade ner mot den lokala arbetsförmedlingen. Som låg granne med AISF=Arbetslösas Idiella Sökar Förening. Halvägs dit så vände jag på klacken å tänkte: jag tar bilen istället.

Namn säger damen i receptionen som spretade fint med fingrarna på tangentbordet med sina röda allt för långa lösnaglar...Ja det har jag svarar jag. Hon kliade sig lite diskret i huvudet trodde hon, men jag såg att hon nog inte hade användt Wash and go mjällshampoo det senaste decenniet, Födelsedatum, frågar hon. Ja det består av tio soffror allt mellan 1-9 svarar jag ( och tyckte nu att jag vunnit halva ronden på AF) Är du inte här för att få hjälp med ditt arbetssökande frågar hon nu lite vrångt. Vad har du sysslat med tidigare? Hmm jag började fundera lite smått, jag har spelat Rapakalja, spenderat dagarna på den rosa avenyn och plockat kaffe bönor i Kaffa (en provins i Etiopien) Då flängde jag mellan buskar och träd och letade bönor med hög koffeinhalt. Jag plockade 16 korgar om dagen. När jag tröttnade framåt 12 så sprang jag runt å bjöd alla på kaffe gök, sen var vi roliga hela dagen. Tafari våran högste hövding bland kaffe bönorna. Satt å rökte vattenpipa å spelade Yatzy med sin 5:e mormor i ordningen. Det var ett slitsamt men givande jobb. Efter det hakade jag på en omkringresande cirkus. Med min styrka o smidighet fick jag nöja mig med med akrobatiska konster till att börja med, men efter att jag hade svårt med min kropps uppfattning o hellre gjorde volter med Pudlarna Pudles så fick jag växa in i rollen som Cloine clown istället.

När jag efter det blev kontaktad av Fuglesang och började lite smått med kosmologi, vi skulle utreda Big Bang (det är en klurig gåta det där) Vi åkte upp i oändligheten bland kretslopp och omloppsbanor, där levde vi i termodynamisk jämnvikt.(se bild ovan) Vi letade grundämnen och lekte "galaxer i mina braxer" Så på denna vägen är det. Jag såg nu att hon i receptionen var knall röd i ansiktet av ilska.. Du ljuger sa hon.. Vaaa sa jag , skulle jag? Jag kan berätta om när jag var kungens högra hand å när jag var lost med La maffia? Måndag morgon gör dig en tjänst gå inte upp igen..ge dig iväg så jag både slipper se och höra om dina konstiga bravader. Jag såg hur hennes näshår fladdrade som en fön i en kalufs.

Jag tackade för inget å gick sedan min väg, tog en snabb sväng inom AISF och skrek:" den som söka han finna era jävla pajasar" Dom kastade en kanelbulle efter mig.

© Jessica


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0