Mystisk tjuv förbryllar Hyltepolisen

 

En annorlunda tjuv härjar sedan september 2007 på Hyltebruks gator. En tjuv som gör polisen en aning förbryllad. Vi träffade en orolig Hyltebo som själv blivit utsatt för inbrott:

Jonnie, dina två tallrikar är spårlöst försvunna? Först trodde jag att jag blivit skvatt galen, att jag hade lagt dom på nåt konstigt ställe. Jag kollade både under soffan, i torktumlaren, och bakom wc stolen, men utan resultat. Jag anklagade även min granne och försökte ta mig in i hans lägenhet. Så nu är jag anmäld för hemfridsbrott. Men vad gör man, ens ägodelar vill man ju få tag på. Alla är misstänkta som finns i ens närhet. Senare såg jag att min kattlucka stod öppen så gärningsmannen har förmodligen tagit sig in där igenom. Det måste ha inträffat strax efter kl 02.00 natten mot lördagen den 20 december. Det är då jag sopar chips på OLW

Kattlucka säger du, du tror inte det är lite väl trångt att ta sig in där igenom? Nej, nu för tiden har tjuvarna utvecklat en minimeringsteknik för att ta sig in i trånga utrymmen. jag såg runda fotspår som ledde nedåt gatan, så jag tror att gärningsmannen användt tallrikarna som ett par snöskor. Nu är det så att jag är i stort behov av mina tallrikar. De är inköpta på IKEA och är dom enda tallrikarna som passar in till min kåsa. En kåsa som jag vann på en lottring hos scoutkåren Ruskiga Bävrarna. Det är ytterst viktigt att tallrikarna kommer tillbaka till sin rätta plats. Det äldre . paret rakt över gatan blev förra veckan av med sin elvisp, som dessutom hade glappkontakt avslutar Jonnie.

Polisen är nu intresserade av att komma i kontakt med personer som gjort iakttagelser eller som har andra uppgifter som rör inbrotten. Skulle de gripa en gärningsman har de goda möjligheter att binda honom till inbrotten genom tekniska bevis. I dagsläget ser man kopplingar bland flera liknande brott i Hyltebruk. Många anmälningar har inkommit dom senaste två månaderna. Inbrottstjuven som har specialiserat sig på köksutrustning är en gåta. Polisen uppmanar nu Hylteborna att stänga alla kattluckor och hålla fönster och dörrar låsta.


Din nyhetsankare i etern


© Jessica


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0