Som frilansare jorden runt..

Jag vaknade upp efter en kortvarig feber i min lilla eremitboning. Jag hade fått ett jobb som frilansare på ett en av Sveriges största nyhetstidningar. Jag hade nyss kommit hem från Afrika där jag hade sökt efter en sällsynt babian art. Med mig hade jag inektskännaren Enok som under vår tid i Afrika hade upptäckt en mycket orginell mikroskopisk svamp.

Under vår tid fick vi en gemenskap med pygmefolket i Zaire som tillverkade ryska snabelskor och var ena jäklar på harsadspel med kort. Vi gick på otroliga upptäcksfärder som kändes som ett komiskt mellanspel i den dystra vardagen. Enok kom ivägen för en vildoxe med fettpuckel. Han fick då ett inåtböjt ögonlock och sjukskrev sig en vecka och ägnade sig åt buktaleri hos stammens hövdig Gabarao, som också lärde honom trollformer av meningslösa ord. I gengäld lärde Enok stammens hövding att bränna eget äppelbrännvin, samtidigt som han berättade allt om det amerikanska ödlesläktet.

Gabarao hade 49 systrar som hade blivit dömda till att evigt ösa vatten, eftersom dom inte hade hittat sig några män. Då det var ont om män i den lilla byn och dom var många till antalet så berättade Gabarao, att det en gång kom förbi en karavan av spritsmugglare som han ville gifta bort sina systrar till. Dom utgav sig för att vara skräddare till romerska soldatstövlar, och ville sälja självregistrerade barometrar. Men egentligen var dom ute efter guld och elfenen. Men han hade fortfarande hopp om att hans systrar skulle få ett slutgiltigt ordnat förhållande!

Vi var nu klara med vårat repotage och tackade för gästfriheten. Som avskedsgåva gav vi Gabarao påvens röda sammetshuva som vi fick vid vårt besök i Vatikanstaten...

Din nyhetsankare i etern


© Jessica


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0