Vilse i Nicaragua bukten

Jag var på väg till Centralamerikas största stat där jag skulle starta mig en svensk kolloni. Jag hade fått sparken från jobbet när jag i smyg hade sugit in maskar genom näsan & börjat lipa samtidigt som jag hoppade in i kopieringsapparaten skrikandes: "kill me ketchup" och när jag efter en hård natt vaknade upp igemte Hemlige Arne, var jag tvungen att få ordning på mitt liv, så jag bestämte mig efter en bugg med Göran Persson att lämna Sveriges rikes land!

Det var en tropisk hetta och jag ställde mej på en stubbe som jag fann inne i lövskogen (hade hört att det var svalare på högre höjder) Jag stod i valet och kvalet om jag istället skulle bege mig till Karibiska kusten och vattna regnskogen.. Men vattenslangen jag hade på 3 meter skulle bli tung att bära med min andra packning som bestod av två tubsockar.

Jag stod i mina tankar (om när jag utklädd till banan, var på en lyxkryssare på väg till Västindien) när jag blev omringad av ett gäng vårtsvin.. Försvinn skrek jag & kände att jag hade fått en böld på min ena tå...(hellre det än en snigel på ögat) Jag kletar snabbt in mig med gegga & skriker : "Hurt Me" Vart efter vårt svinen tittar konstigt på mig, men traskar sedan vidare. Phu tänkte jag.. det var nästan som om jag hade föredragit en sliskig ål i gummi handskar.

Hjäääälp en geting med tre testicklar... jag böjer mig ner under en kork ek och viftar med tårna en gång åt vänster & två åt höger för att se om den skräms iväg av detta.. (Ett trick jag har lärt mig av Robert Aschberg) Han e van att handskas med dessa ovanliga fler testickliga getingar. Den surrar glatt vidare och jag fortsätter min färd.

Det var nu jag hade gett vad som helst för en ost med hål i fan..Jag började bli hungrig & funderade på om jag skulle ge mig i färd med att göra en harpun (hade en beskrivning på en prickig sådan som jag snott på IKEA nån gång på 80-talet) Jag ångrade mig snabbt & började slicka kåda istället, en & annan pissemyra kittlade dödskönt i kistan...

Men vad var det för ett jävla oväsen? Jag vidgade mina parabol liknande öron & följde efter oljudet. Plötsligt står jag öga mot öga med en jätte liknande vrålapa.. Håll käften vrålapa skriker jag & ger han smisk med liten torsk.. Han springer iväg med läpparna hängandes i knäväcken. Jag började nu bli sådär lite lagom trött & kom nu på att jag var vilse nånstans i Nicaragua bukten. Jag behövde en stunds vila, la mig till rätta i djunglen å märkte senare jag delat grop med Anna anakonda.

Hakuna Matata hör jag nån skrika, jag gnuggade mina fortfarande sömniga ögon å där stod ett gäng Mayaindianer med en igelkott i högsta hugg sjungandes: "och gumman hon tog sig ett igelkotta skinn & alla vassa taggrna vände hon in, uti ändan om uti ändan om allt uti byxorna i ändan om"... Jag packade ihop mitt pick & pack snabbt som fan för stucken av en igelkott i röva var det sista jag ville bli..

Jag började nu inse jag var lost forever o började nu min resa hem till svärje igen där jag skulle sysselsätta mig med att odla potatis i parketten...


© Jessica


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0