Samboavtal

Har du funderat på att att bli sambo? Vet du vilka lagar som som gäller om ni skulle flytta isär? En bra sida är Avtal24 där man kan skriva samboavtal utan ett samboavtal kan man bli av med rubb och stubb om man delar på sig. Vad skulle hända då? Jo man kanske skulle få bygga sig en hydda ute i skogen för att få tak över huvudet. Lycklig skulle man bli om man kunde hitta en avdankad arbetsbod så man åtminståne skulle kunna hänga upp gardiner. Alla vill ju ha med sig vad som är ens eget även om det gäller morfars gamla Mora klocka som tillverkades 1880 och som man blev påtvingad av moster Agda. Jojjo minsann den ska man inte låta sambon ta med sig om den drar. Därför är det viktigt att man kan skilja på ditt och mitt och att man delar på det man köpt tillsammans. Denna sidan gör det lätt att göra ett samboavtal och hemsidan är lätt att hitta på. Så funderar du på att bli sambo ta och kika in på sidan som gör att du får med dig det du har rätt till om ni skulle dela på er.

Kommentarer
Postat av: Anders

Det är inte helt korrekt att man blir av med rubb och stubb vid en separation mellan sambor. Det enda som man riskerar att "förlora" är den egendom som samborna införskaffat för gemensamt bruk. Egendom som man hade innan förhållandet riskerar man således inte att förlora vid en bodelning. Samboavtal kommer oftast till användning när man vill undgå dessa regler.För den som har hyggliga förkunskaper i familjejuridik finns det gratis mallar för samboavtal som man själv kan ladda ner och justera. En webbplats som har bra gratis mallar är www.juridiskamallar.se.2010-11-09 @ 07:21:09
URL: http://www.juridiskamallar.se
Postat av: Jonnie

haha men lilla du, här finns de då inga rynkor på denna fagra människa :)

2010-11-21 @ 06:20:45
URL: http://www.Alwaysfabulous.se
Postat av: Jonnie

haha visst e vi, men nu får du ta och skärpa dig me bloggen, förr bloggades de om allt och inget, och nu bara ingenting?

2010-11-28 @ 06:08:06
URL: http://www.Alwaysfabulous.se
Postat av: Jonnie

haha ja men nu e de dax!!!! föresten ja ringer dig NU!

2010-11-28 @ 12:55:51
URL: http://www.Alwaysfabulous.se
Postat av: nadia

Jag tycker samboavtalet är ganska konstigt. Tex så blir man försörjningsskyldiga för varandra så fort man flyttat ihop. Bara för att man bor ihop så betyder inte det att man har delad ekonomi. Så när jag t.ex inte fick ut mitt csn på två månader så hade jag inte rätt att få pengar av soc, för att då ska tydligen min sambo betala alla mina utgifter. Det är ju helt tokigt. Vi har inte gemensam ekonomi, så det enda som hände var att jag blev skyldig honom massa pengar. Samma sak med att jag inte kan söka bostadsbidrag för att han tjänar för mycket. Hans pengar är inte mina pengar bara för att vi valt att bo ihop. Så varför ska jag drabbas för att han har bra ekonomi?! Nä, samboavtalet är inte mycket att hänga i granen.

2010-12-01 @ 14:19:57
URL: http://www.prinsessanadia.se
Postat av: lovisa

Just nu säljer jag skor på bloggen.

om du har strl. 36-37 kan du ta dig en titt!:)

annars får du ha en fin dag!:)

2010-12-01 @ 14:41:03
URL: http://lavitadilovisa.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0